За колко време ви свършва заплатата?

• 58 573
  • 765
  •   1
Отговори
# 420
не знам откъде са го взели, но е логично да се взимат някакви мерки при толкова коли, трафик, замърсяване
едно време жигулата  я паркирах където си искам, коли малко и по списък и по 1 на фамилия-  сега ако не е тази синя зона сме имали проблем да си влезем в къщи, защото всеки смята, че е рожденно право да паркира точно там, където на него му е удобно.
нали искаме ред - ето ред. и пак сме недоволни, щото се плащало.

Така трябва да е — за всяка екстра да се плаща. Например, живеещите в синя зона, за да си купят кола, първо да докажат, че имат място за паркиране: собствен гараж, или предплатено за една година място в някой платен паркинг, или да платят на общината за място за паркиране. За всяка кола, по едно място.  Wink

то тази уредба вече я има, за първа кола паркиране в синя зона Х лева ( 170 май) годишно без право на конкретно място, а определен радиус около адреса. За втора кола много повече.
Тъй като на моята улица по принцип паркирането е забранено, имам право да паркирам на 2 перпендикулярни преки разстояние. Ако има място. Ако няма извън синята зона и толкоз.
Има платени паркинги и тн. На никого не се сърдя, че живея в синя зона, нищо, че аз лично не паркирам пред ничий блок в Надежда:)

# 421
Немам никаква идея за Прага:) Ама ако ме питаш за Виена....

пп. специално за София не знам кой квартал имаш предвид, аз живея посредата между центъра и Обеля и ми беше най удобно да карам сутрин до първата спорка на метрото, да си оставя колата там и след това да ходя  с метро до центъра. Пък нека  Обеля да е лош квартал.

А, аз съм била и знам Какво представлява-като условия, цени и т.н.По-скоро ме вълнуваше Как го Правят, за да го имат.Ясно е, че е с пари, ама ей на-убедена съм , че и ние ги имаме тези пари-неправилно се разпределят и т.н.Благодаря за описанието за Виена.Знам и за зонирането-като навсякъде и в Прага си има зони.Простото око обаче какво видя-празни тротоари, с много коли, но не по тротоарите, с тук-там лъсваше и по свободно място/тук често на синя зона място няма, там-има/, качествен като цяло градски транспорт и липса на трафик.Коли има-трафик няма.Зониране има-места има.И т.н.Как го правят?
Тук да-свързаха крайните квартали-Люлин, Младост, Дружба.Всичко останало е аут.Аз, ако карам до първата метро-станция, за да оставя там колата и да продължа, ще съм подминала местоработата ми с километри. hahaha ooooh!

# 422
Ами колкото и да е тривиално и просто- според мен парите са основното нещо. Е, естествено, и мисъл трябва, но ако няма пари и Господ да слезе- все толкова. И то не еднократно да се изсипят 10 или 20  милиона, а да има пари непрекъснато за поддръжка и ремонт, освен за разширения и ново строителство. Това за градския транспорт.
За паркирането всичко си е в реда на нещата- ако беше толкова печелившо и имаше желаещи да плащат за паркинги щяха да са направени, частният капитал ги надушва тези неща:) Както гаражите станаха магазини, а площадките - блокове, така ще се получат и гаражи/паркинги. Само да видим колко ще можем да си ги позволим:)

# 423
Рокси...ама то и там няма Желаещи.Има си правила, закони, следват се...
Та-мисля, че пари имаме.И данъците ни не са никак малко.Мисъл има, ама е в друга посока.И-резултатите са налице.

# 424
Не съм съгласна, но ще изляза много  извън темата. Бюджетът на Виена е 11 млрд евро, на София- милиард и половина лева.

# 425
Не знам какъв е на Прага. Thinking
И все пак говоря за това, че реално, ние си плащаме-не ползваме безплатно всичко, пък бюджета не го формираме само ние...

# 426
  • България-Швейцария
В Прага живеят най-близките ни приятели, мога да се поинтересувам.
Те обаче са в предградията (Hostivice), разстоянието е доста и кола си трябва поне до първата спирка на метрото, иначе все едно маршрута Перник-София с градски транспорт, никой няма това време.

А за по-скъпата синя зона - недейте така, и без това нашата е колкото женевската))
Отделно има възможност да си предплатиш за определен период (месеца, годината) и цената веднага пада. Нощно време (което започва някъде от 17:30) и по разните му празници не се плаща. Събират си парите, но и гледат ако може да се облекчат нещата по някакъв начин, не да се усложнят.
Пълно е с коли, и в по-малките, и в по-големите градове. В сравнение с Женева София направо празна ще ви се види, там се струпва същото количество автомобили на много по-малка площ. Има ред, но тротоарите са по 50-ина см, улицата с 2 платна с постоянно движение, и покрай левия, и покрай десния тротоар разчертани и плътно заети места за паркиране.

При нас по-скоро трябва да се мисли в посока по-равномерно развитие на регионите, не струпване на всичкото бизнес и нови производства (доколкото ги има) в София и 2-3 по-големи града, ама мечтая си аз.

# 427
  • София
При нас по-скоро трябва да се мисли в посока по-равномерно развитие на регионите, не струпване на всичкото бизнес и нови производства (доколкото ги има) в София и 2-3 по-големи града, ама мечтая си аз.

Ееех, мечтая си и аз за това.

# 428
е...20 години мечти ми стигат на мене....и дим да ме няма... Whistling

# 429
  • София
О, да, само да ни се отвори възможност, че засега няма такава.

# 430
Бърди, и щото темата е за парите, дето свършват, само да  ти кажа, че една и съща сума Там свършва по-бавно, отколкото тук, а не е да не си плащаме там, напротив.

# 431
  • София
Сигурна съм в това, Джиз, само до преди 4-5 години бях като Трамелчето, щях да съм последната останала за шалтера. Сега съвсем не мисля така.

# 432
  • България-Швейцария
И какво стана сега, най-върлите антиемигрантки при първа възможност дим ще ни няма Confused.
Не сме представителна извадка, да смятам какъв % сме от населението, но май хич не сме малко 'втората вълна'.

А относно свършването на парите - една от швейцарските ми приятелки (и тя емигрантка, но омъжена за местен) не знам как ги разтяга, но им стигат и за разходите там, и за покриване на четирицифрена сума по ипотека от българска банка, при положение, че в момента само мъжът й работи на постоянна работа.

# 433
интересно, на майка ми пенсията тук би свършила за 3 дни, а в София изкарва цял месец.

# 434
Има Различни "Там".Аз говоря за Нашето "Там", твоето къде е, не знам.На майка ми пенсията не би стигнала ни за тук, ни за там, така че е излишно да опитва.100-200 евро за къде стигат?

Общи условия

Активация на акаунт