За колко време ви свършва заплатата?

• 58 715
  • 765
  •   1
Отговори
# 240

Отделно от това - пробвайте да си търсите работа, с доказани умения (с или без преквалификация), ако сте във възрастовата група 35+ и може пак да си говорим.
Още по-интересно е на 50+.

Просто забрави с преквалификация и 0 опит да попаднеш в ситото. Поне при нас няма как. Много трудно се вмъква човек една професионална гилдия в друга. Особено, ако е над 30-35.

# 241
  • София
unadaptable  bouquet

Аз съм завършила икономичиски институт - МИО е и какво от това, няма работа достатъчно, няма сделки , няма износ, та затова и спрях да работя, по -добре вкъщи. За едната мизерна заплата да бия път, задръстване , нерви, аа.....стига . Ако се подобрят нещата в България, може и да се работи и то здраво и с удоволствие.

ПП Това е мой личен избор и мога да си го разреша, но не всеки може по този начин за съжаление.

# 242
Aха, да, QAите точно 2-3 хиляди взимаме, да  Crazy Е, някъде може и да взимат, де, ама в нашта фирма - ц. Laughing

2, 3 хиляди е ОК за QA, дори е ниско.
По принцип е висококвалифицирана позиция, но тук и тестерите се водят за QA, оттам и разликата.

Пълни глупости. Кажи къде вземат по 2-3К да ходим там. QA- то взема не повече от 1500 в България.

Пфууу, аман от компетенции!

Всъщност QA в България е доста широко понятие. Почва се от тестер както каза Assos и повечето са такива.Simple Smile Има, обаче, и програмисти, които също извършват QA много по различен от тестерите. И добрите в тази област взимат високи заплати. Имам познат, който работеше като team leader в една от големите IT фирми и се премести в друга като QA. Сигурна съм, че заплатата далеч не му е била по-ниска от предишната.

# 243
  • София
Пълни глупости. Кажи къде вземат по 2-3К да ходим там. QA- то взема не повече от 1500 в България.

Оф
http://www.glassdoor.com/Salary/SAP-Bulgaria-Salaries-EI_IE10471 … _IL.4,12_IN39.htm

# 244
А, да, колегите от среща, извинете, там е друга планета  Laughing

# 245
Aха, да, QAите точно 2-3 хиляди взимаме, да  Crazy Е, някъде може и да взимат, де, ама в нашта фирма - ц. Laughing

2, 3 хиляди е ОК за QA, дори е ниско.
По принцип е висококвалифицирана позиция, но тук и тестерите се водят за QA, оттам и разликата.

Всъщност QA в България е доста широко понятие. Почва се от тестер както каза Assos и повечето са такива.Simple Smile Има, обаче, и програмисти, които също извършват QA много по различен от тестерите. И добрите в тази област взимат високи заплати. Имам познат, който работеше като team leader в една от големите IT фирми и се премести в друга като QA. Сигурна съм, че заплатата далеч не му е била по-ниска от предишната.

Говорите за различни професии. Програмист, тийм лидер- това е друга бира. Добрите вземат и по 5 К. Консултант по SAP или друга читава ERP система също, че и повече. Но QA- та в момента са в дъното на класацията.

# 246

Оф
http://www.glassdoor.com/Salary/SAP-Bulgaria-Salaries-EI_IE10471 … _IL.4,12_IN39.htm

Много важна забележка- Quality Assurance Engineer. Simple Smile

# 247

Оф

Много обичам постове започващи с "ОФ".

Сама виж какво си изпратила. Правиш ли разлика м/у SAP програмист или консултант и QA?

# 248
А, всъщност тези заплати чисти ли са или брутни? Не видях да пише. Интересно ми е за съпоставка. Simple Smile

# 249
  • България-Швейцария
Много зависи и от компанията.
Брат ми като е и Engineer и какво - в HP получава под 2500 бруто.

# 250
Californian и компания, нещо сте изпаднали в Californication Laughing
Домакинствата с доход над 2000 лв. са около 1% от населението със зор.
60% и отгоре са в границата до 1000.

Отделно от това - пробвайте да си търсите работа, с доказани умения (с или без преквалификация), ако сте във възрастовата група 35+ и може пак да си говорим.
Още по-интересно е на 50+.

Просто исках да съм полезен, нищо повече, простете.  bouquet

Иначе аз не съм IT но съм го работил в България - защото беше 4-5рно по скъпо платено.
Главно заради Офшоринг и Аутсорсинг.

# 251

HP беше каквото беше преди 5-7 години.. Сега стана сбирщайн и нивото мн падна, както и заплащането. Но на общия фон горе- долу бива. Поне има добър социален пакет, ако е успял да го договори.

И днес може да вземаш и над 5К, но ако си в HP Бълагрия, а не в съпорт центъра.

# 252

Ти правиш ли разлика между инженер и IT?

HP не съм чувал да имат ижененингово нещо аутсорснато - имат IT аутсорснато.
Инженеринга на HP както и на Апъл е тук при мен.
Аз съм инженер, не съм IT

IT всеки може да стане, не всеки може инженер да стане.

Те и в България - си спомням - и джависчетата - дето половината бяха от Софийския другата половина нямаха образование или нов Български или нещо подобно - демек без образование - та тези са ITта не инженери.

ITтата са по-добре платени в България от инженерите, както и в Силициевата долина инженерите са бих казал по-хубаво платени от IT-ата.

# 253

Ти правиш ли разлика между инженер и IT?

HP не съм чувал да имат ижененингово нещо аутсорснато - имат IT аутсорснато.
Инженеринга на HP както и на Апъл е тук при мен.
Аз съм инженер, не съм IT

IT всеки може да стане, не всеки може инженер да стане.

Те и в България - си спомням - и джависчетата - дето половината бяха от Софийския другата половина нямаха образование или нов Български или нещо подобно - демек без образование - та тези са ITта не инженери.

ITтата са по-добре платени в България от инженерите, както и в Силициевата долина инженерите са бих казал по-хубаво платени от IT-ата.

В България в момента не е задължително условия да си инженер, за да заемаш длъжност нещо си инженеринг.

Ти разсъждаваш правилно, така е, но в България не е точно така  Laughing

HP в Бълагрия имат инженеринг. Въпросния съпорт център, който преместиха от Австрия тук.

Ако имаш предвид за производство- да, нямат. Но не само то е свързано с инженеринг.

# 254
  • София
Много важна забележка- Quality Assurance Engineer. Simple Smile

Quality assurance е дейността, а  quality assurance engineer - позицията.

Сама виж какво си изпратила. Правиш ли разлика м/у SAP програмист или консултант и QA?

Имам някаква идея Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт