За колко време ви свършва заплатата?

• 58 622
  • 765
  •   1
Отговори
# 345
От 3000 нагоре. PeaceНагорето е според договорка.Но при доказана професионалност, за което говори едно СВ-поне 3000 като старт на ново място.Реално той не се доказва вече-той има зад гърба си СВ, което говори.Зависи и къде е работил досега.
Shocked #Crazy Кажи ми ти лично познаваш ли някой /извън София, щото България не е София/ който да получава толкова?Съвсем добронамерено питам? Peace

Нужно ли е да познавам?Пита се-колко трябва да е заплатата-аз пиша колко трябва да е. GrinningНе твърдя, че под път и над път е така, и знам, че Сф не е Бг.Казвам само че така Трябва да е.Моля ви, четете, преди да се пулите.
Инак-да, познавам, единици са, действително и са хора, които Постоянно Търсят, не чакат да минат 7 години в мълчание да им вдигнат заплатата.Като не я вдигат в разумен срок-сменят работодателя.

# 346
От 3000 нагоре. PeaceНагорето е според договорка.Но при доказана професионалност, за което говори едно СВ-поне 3000 като старт на ново място.Реално той не се доказва вече-той има зад гърба си СВ, което говори.Зависи и къде е работил досега.
Shocked #Crazy Кажи ми ти лично познаваш ли някой /извън София, щото България не е София/ който да получава толкова?Съвсем добронамерено питам? Peace

Нужно ли е да познавам?Пита се-колко трябва да е заплатата-аз пиша колко трябва да е. GrinningНе твърдя, че под път и над път е така, и знам, че Сф не е Бг.Казвам само че така Трябва да е.Моля ви, четете, преди да се пулите.
Инак-да, познавам, единици са, действително и са хора, които Постоянно Търсят, не чакат да минат 7 години в мълчание да им вдигнат заплатата.Като не я вдигат в разумен срок-сменят работодателя.

Да, бе мълчат- друг път. Търсят си я, но в провинцията е малко трудно да търсиш и сменяш постоянно, защото особено пък за инженер съвсем няма предлагане. Къде да го има това предлагане като унищожиха всички заводи, а бленуваните инвеститори все не идват. Варианта е в някоя малка частна фирма да извършваш несвойствена дейност срещу нереален ТД.

# 347
Границите отдавна са отворени. Peace PeaceСъщо и гражданството е премахнато. PeaceНищо не би ме накарало да стоя и да мизерствам някъде поради факта, че там е чичовата  къща на 3 ката и там имам покрив.Покриви-по цял свят има.Част от успеха е да си адаптивен и гъвкав.Не е сериозно да си изучавал професия, да е специализирана, да виждаш, че в малкото градче такава професия не е просперираща не, ами не дава елементарен стандарт, и да не направиш нищо по въпроса.

# 348
Хахаха и аз това казвам. След като цяла България не може да отиде да живее в София, трябва един ден всички да заминем извън граница и тук да останат само циганите и политиците, че да се надцакват кой ще краде повече.

# 349
Ами то е на път.Около мен, нашите познати-до един са вече на вън.На нашето семейство доходите също отвън идват.Младите имат купища варианти-то не са стажантски програми, то не е чудо-имат Възможности и света е пред тях.По наше време беше различно.

# 350
  • Другата България

Значи само ако се съгласявам с другите мнения означава, че чета....и кое точно за втори път те накара да ме питаш дали го правя2 Разбрах Твоето мнение и питам просто дали в НЕГОВО потвърждение познаваш такива хора.Пуля се защото аз поне не познавам предвид малкия град в който живея, и както се оказва са рядкост хората които го получават.Което съвсем не означава, че не го заслужават.Сменят работодателя ако намерят по-добър, ако не....но това за всеки е въпрос на личен избор.

# 351
Ами то е на път.Около мен, нашите познати-до един са вече на вън.На нашето семейство доходите също отвън идват.Младите имат купища варианти-то не са стажантски програми, то не е чудо-имат Възможности и света е пред тях.По наше време беше различно.

А, не така. На нашите политици им хареса да печелим на вън, а да харчим в България. Така не ги учим добре. Печелим на вън и харчим на вън.  Peace

След като те се постараха достатъчно успешно да разсипят икономиката и индустрията ни, че да няма къде да работят хората- това заслужават.

# 352
Мери ан...пиша от позицията на познаваща доста хора с над този доход.

Ели...права си, вече започнахме да харчим извън БГ за туй-онуй, а, надявам се, скоро съвсем да спрем, ако се сещаш. Peace

# 353
  • Другата България

Ели...права си, вече започнахме да харчим извън БГ за туй-онуй, а, надявам се, скоро съвсем да спрем, ако се сещаш. Peace
Е аз пък пиша от другата, противоположна позиция, в малките градове такива заплати просто няма, и доходите на моето семейство не идват отвън, а отвътре Laughing поне засега, разбира се, не се оплаквам, защото както казах това е въпрос на личен избор, засега така сме решили, така правим.Но ЧЕТА всички мнения със сигурност Peace

# 354

За да се даде някому заплата от 3000 той трябва да докарва доход от 9000 на месец. Ако докарва 5000 просто не става. Може и да е супер специалист, но тогава просто е "overqualified", а заплата се определя от приноса, не от нуждите или квалификацията.

Това, че заплата се вдига със смяна на работата е вярно, но не можеш да сменяш всяка година - ще си изпортиш CV-то.

# 355
Така е.Затова и писах, че Подобен Специалист е видял и преценил това и отдавна не е в забутаното градче.А е в завод, за който длъжността му, дори да не е чисто търговска, за да докарва доходи, е достатъчно важна и значима.Скок от работа на работа  е важно също как се прави, важна е градацията, през година-две е нормално да е.Ама за 7 години да не си направил ни един опит, а да си с много специфична и търсена специалност, за която си учил и положил години труд да усъвършенстваш, не е сериозно да се оплакваш.

# 356

Е аз пък пиша от другата, противоположна позиция, в малките градове такива заплати просто няма,

Има, точно това написах.Аз познавам. Peace

# 357
Така е.Затова и писах, че Подобен Специалист е видял и преценил това и отдавна не е в забутаното градче.А е в завод, за който длъжността му, дори да не е чисто търговска, за да докарва доходи, е достатъчно важна и значима.Скок от работа на работа  е важно също как се прави, важна е градацията, през година-две е нормално да е.Ама за 7 години да не си направил ни един опит, а да си с много специфична и търсена специалност, за която си учил и положил години труд да усъвършенстваш, не е сериозно да се оплакваш.

7 ем години, както писах човек не е спал. Не пропуска възможност почти всеки месец да си поиска по-висока заплата. Но в условия в които правят съкращения, а на някой даже им намалят заплатата мислите ли, че реално работодателя би ви взел исканията предвид. И тук не става въпрос за единичен случай, а за всичките им колеги в неговото положение.

След това в едно голямо производствено предприятие не може да се каже колко допринася в пари някой. То, ако е така има специалисти, които сигурно по 100 000 лв трябва да вземат, защото в някой заводи се произвежда за милиони продукция.

Има и нещо друго 7 ем години да не си смениш работата. Първо си правиш сметката, че все пак всичко  ти е по ТД, имаш със сигурност всички условия като отпуска и болнични, както и регламентирано работно време, а може би и някой други соц. придобивки изразени не в паричен вид. Все неща, които е една малка частна фирма няма да ги имаш, ако живееш на място, къде не се предлага друго. И точно там е злоупотребата, че нормалните неща трябва да ги смятаме едва и не за екстра.

# 358
Ок, а защо стои в производтвено предприятие, което намалява прогресивно производството си?
Не, не иде реч да взима реципрочно...
Всъщност-този човек го устройва напълно, очевидно, та не е казус.
Аз говорех от позицияа на-не стига и искам повече...
В други градове, малките фирми също предлагат пакет социален.Чекове, платен телефон, някои плащат и транспорта, пакет здравен...Не е само да съм ги чувала, приятели работят в такива.Не е нужно да си в предприятие производствено, за да имаш работно време. Peace

# 359
Ок, а защо стои в производтвено предприятие, което намалява прогресивно производството си?
Не, не иде реч да взима реципрочно...
Всъщност-този човек го устройва напълно, очевидно, та не е казус.
Аз говорех от позицияа на-не стига и искам повече...

хахах, производството съвсем не е намаляло- никак даже. Не искам да казвам за кой завод става въпрос, защото е голям и всички го знаете. Но тази криза им дойде като добре дошла да си вдигнат печалбите. Обема на работа е нараснал в пъти и с по-малко хора вие си правете изводите за каква експлоатация иде реч. Но те това го наричат "оптимизация". Да не говорим, че ако  България наистина има синдикати и инспектори по безопасност на труда нещата няма да стоят по този начин .

Общи условия

Активация на акаунт