За колко време ви свършва заплатата?

• 58 548
  • 765
  •   1
Отговори
# 435
интересно, на майка ми пенсията тук би свършила за 3 дни, а в София изкарва цял месец.
А аз само с парите за наем мога да живея царски в София, като паркомястото е повече от пенсията на баба ми:)
А представям си ако бяхме в Лондон или Париж..
Масово се бъркат цени с покупателна способност ( пък второто колко субективно се натаманява да  не говорим:)

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 14:13 от Рокси

# 436
Понеже беше моя репликата за Терминал 2, да се оправдая  Joy
Аз също съм от върлите антиемигранти.
На мен ми се ходи някъде да поживея и поработя и пак да се върна, не да емигрирам завинаги.  Crazy
Ама като се има предвид каква съм работлива, това не е особена опция  Mr. Green, така че ще си седя тук в мизерията  Laughing

# 437
Ео, и затова не си права."Тук" се работи повече, на по-бясно темпо и с много неизвестни.Мой близък ми каза-научих се на мързел тук, ако се върна в БГ направо ще ме уволнят, ако работя така, както работя тук... Crazy

# 438
  • София
На мен парите ми стигат, други са ми терзанията дето ме бутат навън. Ей го, даже и най-елементарното дето писа напред Джиз - нямам един тротоар по пътя от нас до метрото. Изляза ли с количката и съм между движещите се коли.
Или няколкото градинки около нас, където всички прилежно си изхвърляме боклука в кошчетата и самите градинки ги пазим и са чисти, но кошчетата преливат ли преливат от боклук и в един момент вятъра го понася.
Е такива, дребнавости някакви.
А и явно наистина си има различни "там", понеже в едно от "там" на приятелката ми мъжа е водопроводчик и издъжа нея плюс трите им деца.

# 439
И аз пари имам, затова главно, щото-какво като ги имам, като не мога да вървя нормално по улицата?Аз от бутане на две деца по нашите улици-без ръце останах."Там" не видях един тротоар зает, или без снишение за количка. GrinningНе, че ще бутам още колички, само като бегъл пример.

# 440
Казвай, казвай, някои, живот и здраве, ще бутаме колички все някога някъде  Laughing Така че е добре да знаем къде можем, без да се чувстваме като но офроуд рали. Записвам си, първа точка, да го преквалифицирам във водопроводчик  Laughing

# 441
  • България-Швейцария
Аз пък си ударих главата в стъкления таван на сферата, в която работя, адски неприятно преживяване Close. Не е като да не ми стига това, което изкарвам, трябва ми още обаче, имам и нужния капацитет, нооо... в прав текст ми беше казано, че за човек извън избраната гилдия - това е, ако ще да се разчекна от работа на 5 места и да разтегна денонощието двойно. Отделно покрай кризата дейността ни (особено в частта маркетингови проучвания) доста се сви и както има периоди на много работа, така и такива на пълно бездействие. Ами щом е такова положението и вариантът дистанционно съществува, намирам начин да ги уплътнявам; да видим обаче колко ще издържа така Thinking.
Иначе инфраструктурната тема и на мен ми е болна, но не ми е най-напред в списъка с причини.

А и явно наистина си има различни "там", понеже в едно от "там" на приятелката ми мъжа е водопроводчик и издъжа нея плюс трите им деца.
Различни са, мъжът на приятелката, която споменах пък е готвач в семеен италиански ресторант и не е от най-високо платените, тя поработва part-time.
На нейна близка също е водопроводчик мъжът й, тя самата работи в парфюмерия, не са местни и двамата, с 1 дете, не се оплакват.

# 442
...
то тази уредба вече я има, за първа кола паркиране в синя зона Х лева ( 170 май) годишно без право на конкретно място, а определен радиус около адреса. За втора кола много повече.
...
Всъщност е важно, колата да си има място за паркиране, а не някой да даде едни пари на общината.  Така всичко си идва на мястото автоматично, без общината да влиза в излишни разходи — автомобилите, винаги ще са точно (или по-малко), от местата за паркиране. Щом имаш собствено място,  няма да паркираш по тротоарите или където намериш, да запушваш врати и гаражи... .  Ако искаш си купи и пет автомобила. Щом си им осигурил паркинг, няма да пречиш на никого.

Мястото, за паркиране, се осигурява (и проверява) задължително преди да се купи автомобила. Простичка идея от умни хора.

# 443
И какво стана сега, най-върлите антиемигрантки при първа възможност дим ще ни няма Confused.
Не сме представителна извадка, да смятам какъв % сме от населението, но май хич не сме малко 'втората вълна'.

А относно свършването на парите - една от швейцарските ми приятелки (и тя емигрантка, но омъжена за местен) не знам как ги разтяга, но им стигат и за разходите там, и за покриване на четирицифрена сума по ипотека от българска банка, при положение, че в момента само мъжът й работи на постоянна работа.

Доста пък от моите познати искат да се връщат в България.
Така, че винаги ще е двупосочно движението- едни на там, едни на тук - хубавото е, че в отворен свят живеем. Peace

# 444
Понеже беше моя репликата за Терминал 2, да се оправдая  Joy
Аз също съм от върлите антиемигранти.
На мен ми се ходи някъде да поживея и поработя и пак да се върна, не да емигрирам завинаги.  Crazy
Ама като се има предвид каква съм работлива, това не е особена опция  Mr. Green, така че ще си седя тук в мизерията  Laughing

В чужбина не винаги се работи повече от България.
А иначе този вариант е най-добър.
Аз лично бих се върнал за кратко в България но после заради децата бих се върнал обратно в чужбина - но иначе ако е само за мен си - без да мисля за най-доброто за децата - бих си си стоял в България.

Просто много злоба, простотия, кофти училища и всичко, абе не ща децата ми да израстват в България и това е.

# 445
За заминаването по чужбина равносметката за последните 2 години- 3 заминали, 0 върнали се. И още 2 се готвят да отлитат. Това е. Като няма работа или е зле платена хората по света предлагат добри условия. Разбира се не за всички, зависи по какво сте специалист. Но ето, преди два дни разбрах, че мой познат заминава да бачка в САЩ във фирма, където работят и други българи и фирмата търси българи, защото били доволни.

# 446
Ео, и затова не си права."Тук" се работи повече, на по-бясно темпо и с много неизвестни.Мой близък ми каза-научих се на мързел тук, ако се върна в БГ направо ще ме уволнят, ако работя така, както работя тук... Crazy

Точно такива са отзивите и на моите познати, които заминаха. Казаха, че трябвало да се научат да работят по-бавно, защото там имало синдикати, които следят една работа се върши в нормативните срокове и с точния брой хора. А, не като в България всеки да те пришпорва да правиш чудеса от храброст.

# 447
И какво стана сега, най-върлите антиемигрантки при първа възможност дим ще ни няма Confused.
Не сме представителна извадка, да смятам какъв % сме от населението, но май хич не сме малко 'втората вълна'.

А относно свършването на парите - една от швейцарските ми приятелки (и тя емигрантка, но омъжена за местен) не знам как ги разтяга, но им стигат и за разходите там, и за покриване на четирицифрена сума по ипотека от българска банка, при положение, че в момента само мъжът й работи на постоянна работа.

Така, че винаги ще е двупосочно движението- едни на там, едни на тук - хубавото е, че в отворен свят живеем. Peace

Ако са от Щатите-да.Там не е толкова "розово", колкото в Европа и малко нагоре...

# 448
За заминаването по чужбина равносметката за последните 2 години- 3 заминали, 0 върнали се. И още 2 се готвят да отлитат. Това е. Като няма работа или е зле платена хората по света предлагат добри условия. Разбира се не за всички, зависи по какво сте специалист. Но ето, преди два дни разбрах, че мой познат заминава да бачка в САЩ във фирма, където работят и други българи и фирмата търси българи, защото били доволни.
Е как няма да са доволни, като бачкат като волове момчетата за по-малко пари.Моят съпруг работИ две години за Щатска компания, там още на първия ден  му бяха казали, че работи много Хард. Rolling Eyes

# 449

Ако са от Щатите-да.Там не е толкова "розово", колкото в Европа и малко нагоре...

Не съм съгласна. Моите всичките заминаха за САЩ и продължават да заминават за там. Има и такива, които са там от 10 години, казват че кризата им е повлияла, но като цяла стандарта им е висок, а са средно-статистически граждани там.

Общи условия

Активация на акаунт