За колко време ви свършва заплатата?

• 58 399
  • 765
  •   1
Отговори
# 555
10% не са със сигурност, защото това са 650 000 човека, грубо. Все едно да кажеш, че цялото население на Варна, Бургас и Велико Търново само с яхти се придвижва. Според мен са точно колкото каза и Alexandria37 - около 6000-7000 човека.

Зависи какво разбирате под олигарси. Аз лично се сещам поне за 20-ет човека, които познавам и знам, че са милионери. Не казвам , че всички имат яхти, но имат по няколко милиона в пари в банки без да смятам движимото и недвижимо имущество.

Че милионер и олигарх същото ли е? Милионерите не могат да си позволят огромни яхти, миличка. Огромните яхти струват от 10 милиона евро на горе, да не говорим за поддръжката им. Само годишните разходи на истинските олигарси са повече от състоянията на споменатите от теб милионери.

Дори и тия с яхтите не са олигарси. Олигархът освен, че има пари, е пряко свързан с властта и определя политиката на държавата. ЕлиМери да си направи справка в гугъл какво значи олигархия. 0, 001 % даже е прекалено голям процент. Олигарсите в България се броят на пръстите на двете ръце.

Не вярвам на официалната статистика в това отношение. Имам други лични наблюдения.

# 556
А мислите ли, че властта има намерение да измисли начин да "прибере" спестяванията на хорицата, както се случи преди години с фалитите на банките?

# 557
Аз не мога да разбера за какаво някои слагат по половин заплата на спестовна сметка ?

А какво да правя с парите, които ми остават, след като съм си платила сметките,
отделила за храна и забавления, поредния чифт ненужни обувки и т.нат.
Инфлацията не е оправдание да се харчи до дупка, поне за мен.

В темата има доста изказвания на хора, на които не им стигат парите , но които заделят по 1/2 заплата . За това попитах.

# 558
Аз не мога да разбера за какаво някои слагат по половин заплата на спестовна сметка ? При тази инфлация не е ли погрешно? И все се 4удя дали като спестявам пари на месец и лишавам например сина ми от летен лагер или увеселителен парк ... дали не слагам парите в банката за да могат някои да си водят с тях техните деца на лагер и да си строят вили ... като лгедам колко са виртуални парите ... не мога да си представя как моите стоят на сметката и мен ме 4акат !

Ако заделя половин заплата, то ще е След лагерите и парковете, сладоледите и т.н.
И какво значение има какво правят Някои, че да го разбираме?Я го правят, я не, аз такива не познавам.

Куку , моми4е ... то стана на вси4ки ни от ясно по ясно колко си заможна, колко си умна, колко си убава ... колко си по-по-най ... само си мислих, 4е в предаването у4астват деца ... та взех да се 4удя на колко си умствено?

# 559

С една дума викаш - нямаш ли стабилен гръб от мутри не е много хубаво да се открояваш от раята, че имаш парички и бизнес...........лоша работа.

Нещо такова. Една жена ми разказа на скоро, 4е в тяхното и околните селца решили да си преработват млякото и си направили 4астна мадра. На 3 тото събиране на млякото отпред спрял един джип и казал до тук . Пове4е не посмяли да направят каквото и да било.

# 560
  • България-Швейцария
А мислите ли, че властта има намерение да измисли начин да "прибере" спестяванията на хорицата, както се случи преди години с фалитите на банките?
Прокрадват ми се такива мисли, още повече, че в едно от редовните ни изследвания цъфна въпрос 'Имате ли депозити и в какъв размер?', досега само за кредити питахме Whistling
Но не те ме притесняват толкова, колкото друг налагащ се извод - цените на най-необходимите консумативи (ток, вода, отопление), данъците, таксите и прочее разходи по жилищата подскочиха в такива размери при нулев (или по-скоро отрицателен ръст) на заплащането, че скоро ще станат напълно необслужваеми за по-голямата част от хората и просто бие на очи как крайната цел е да се отнеме собствеността.

# 561
Прокрадват ми се такива мисли, още повече, че в едно от редовните ни изследвания цъфна въпрос 'Имате ли депозити и в какъв размер?', досега само за кредити питахме Whistling
Но не те ме притесняват толкова, колкото друг налагащ се извод - цените на най-необходимите консумативи (ток, вода, отопление), данъците, таксите и прочее разходи по жилищата подскочиха в такива размери при нулев (или по-скоро отрицателен ръст) на заплащането, че скоро ще станат напълно необслужваеми за по-голямата част от хората и просто бие на очи как крайната цел е да се отнеме собствеността.

Не само България цяла европа ще го закъса много яко, помнете ми думата.
Конкуренцията е убийствена - ето я азия, ето я америка, все континенти където няма кодекси на труда, няма минимум 25 дни платена отпуска по закон като в Германия или стандартните бонуси от сорта на гръцките - редовно ходене на работа.

Обръщайте си паричките в доларчета - както казах - за второ нещо ми помнете думата до 1-2-3 години доларчето ще стане равно на евро - демек труда в европа трябва да се обезцени...

# 562

Моите наблюдения и моето мнение за политиката в България в момента е, 4е се правят опити "държавата" да бъде превърната в 4астен туристи4ески комплекс. Емигрантската вълна (огромна) от 1 година насам и супер ниското ниво на образованието , ме навежда на мисълта, 4е в България нямат интерес да държат  високо квалифицирани кадри. Както и да се развива каквато и да е нау4на дейност.
Строят се курорти (зимни, летни ... ) и необходимите кадри са : обслужващ персонал, за забавления , таксиджии да посрещат 4уждените на летището и да ги карат обратно натам, продава4ки в скъпи молове и паза4и .
За какво им е да се плащат заплати, осигуровк и пр. ... на маса народ след като могат да го изнесат извън страната, да нямат нужда да лекуват никого, да образоват децата и да осигуряват какви да е социални услуги. Пък и от така изнесените хора влизат пари .. .все се прибират да си погледнат 1 роднини я нещо .

Та за мен обезлюдяването на България се прави абсолютно умишлено .
ХищщниК  не пиши глупости, моля те.

# 563
  • България-Швейцария
Те хубаво са го замислили, но не помнят уроците на историята, че в определен момент на закрепостените им прекипява и вадят гилотината.
Хората може и да изглеждат примирени, но недоволство има и съвсем скоро ще избие нанякъде.

# 564
А хората отговарят ли на този въпрос?

# 565
Те хубаво са го замислили, но не помнят уроците на историята, че в определен момент на закрепостените им прекипява и вадят гилотината.
Хората може и да изглеждат примирени, но недоволство има и съвсем скоро ще избие нанякъде.

Световната история показва, 4е народа винаги е бил нещастно пуше4но месо в борбите за надмощие на малка 4аст . Народа е голямо стадо и с "подходящия морков" можеш да го накарат да се коли за тяхните цели ...
Та тук по-скоро може да настъпи промяна при преконфигурация на имащите. Когато на някой му хрумне, 4е той иска също 4аст от това 4астно имениице ... ще се намери на4ин да се направи революция (я погледни арабските в момента и принципа на действие ... както винаги Simple Smile ) Всяка война се води за пари и парите не ги полу4ава " народа " .  Peace

# 566
  • България-Швейцария
А хората отговарят ли на този въпрос?
Има и малък % откази, но повечето отговарят.
Над 85% от отговорилите казват, че нямат (възможно е все пак и да имат нещо отделено настрана, но да не е на депозит в банка, а това въпросът, така формулиран, няма как да го хване).
На 72-3% от имащите депозитите им са в размер до 5 000 лева (което може да значи както точно 5 000, така и 500 или 1000, а може и под тази сума).
Толкова за милиардите на средностатистическия гражданин.

Единствената останала ни ценност е големият % собствени жилища, затова и казах, че другата вероятност ми е по-притеснителна.

# 567

Не само България цяла европа ще го закъса много яко, помнете ми думата.
Конкуренцията е убийствена - ето я азия, ето я америка, все континенти където няма кодекси на труда, няма минимум 25 дни платена отпуска по закон като в Германия или стандартните бонуси от сорта на гръцките - редовно ходене на работа.

Обръщайте си паричките в доларчета - както казах - за второ нещо ми помнете думата до 1-2-3 години доларчето ще стане равно на евро - демек труда в европа трябва да се обезцени...

Laughing ама разбира се.

# 568
Аз не мога да разбера за какаво някои слагат по половин заплата на спестовна сметка ? При тази инфлация не е ли погрешно? И все се 4удя дали като спестявам пари на месец и лишавам например сина ми от летен лагер или увеселителен парк ... дали не слагам парите в банката за да могат някои да си водят с тях техните деца на лагер и да си строят вили ... като лгедам колко са виртуални парите ... не мога да си представя как моите стоят на сметката и мен ме 4акат !

Ако заделя половин заплата, то ще е След лагерите и парковете, сладоледите и т.н.
И какво значение има какво правят Някои, че да го разбираме?Я го правят, я не, аз такива не познавам.

Куку , моми4е ... то стана на вси4ки ни от ясно по ясно колко си заможна, колко си умна, колко си убава ... колко си по-по-най ... само си мислих, 4е в предаването у4астват деца ... та взех да се 4удя на колко си умствено?

Toва, което си написала не мисля, че е по темата.
Думите ми, ако не си успяла да им хванеш смисъла, говорят само за твоя умствен капацитет.
Тези, на които им свършва заплатата , седмица, след като я вземат, не заделят Нищо-това са написали.Не са написали, че първо заделят половината заплата, и чак след това плащат-ако остане нещо.В тази връзка съм написала и аз-няма да заделя половин заплата, ако преди това не съм погасила текущите нужди, а да купиш сладолед на детето си е от този сорт нужда.
Тук не видях някой да заделя половин заплата, за сметка на лагера на детето си.
Освен това съм писала-ако заделя за себе си-защо реши, че не мога да я изхарча и съм  Заможна? Crazy

# 569
  • София /Абсурдистан
Единствената останала ни ценност е големият % собствени жилища, затова и казах, че другата вероятност ми е по-притеснителна.
И като ни вземат панелките, къде ще си ги носят  Twisted Evil
Неналапаха се ... Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт