За колко време ви свършва заплатата?

• 58 350
  • 765
  •   1
Отговори
# 705
  • България-Швейцария
Добре, не се ядосвай Peace
Имах една френска клавиатура - е няма такова животно под слънцето, все едно за пръв път сядах на компютър, така че възможно е и да не намираш някои букви, особено ако пишеш с фонетична кирилица.
Извинявам се, че подхванах общия тон, съвсем на друго наблягах в тоя си пост.

# 706
Добре, не се ядосвай Peace
Имах една френска клавиатура - е няма такова животно под слънцето, все едно за пръв път сядах на компютър, така че възможно е и да не намираш някои букви, особено ако пишеш с фонетична кирилица.
Извинявам се, че подхванах общия тон, съвсем на друго наблягах в тоя си пост.

Нз. но някак си така го разбрах, напоследък в тоя форум всеки гледа с всеки да се заяде.Та така де имам си основно тази година ми предстои първа година студентка, а дано да е за добро.

# 707
Не исках поста ми да прозвучи така.Извинявай ,ако съм те обидила, идеята ми не беше такава ,но каквато и да е темата на разговора, просто в очите ми се набиват най-напред правописните грешки.Извинявай  отново!!!

# 708
  • Бургас
Аз това написах-оглеждаш се, ослушваш се и работиш нещо, за което се плаща, което е реално, а не куха позиция.Ани Халваджиян се е огледала-на Нея за това и се плаща-това работи.На друг-друго ще е.Индивидуално се Наместват нещата в живота.Една професия за един е едно, за друг-друго.Низ от събития/условности/възможности/комплексно е.
Точно така!Много от професиите, които се завършиха нямат реализация на пазара на труда, защото липсват толкова много свободни позиции.А и като е нископлатено едно място, човек се чуди да го започва ли, за да понатрупа стаж и да търпи мизерия в името на опита по специалността, или да търси нещо по-добро, за да си осигури донякъде финансово спокойствие, ако въобще може да съществува такова.

# 709
На мнението на obsesion съм. Срещам сега разни познати, дето на всеки срещнат, независимо от темата на разговор, първо щастливо се похвалват, че вече имат студент у дома.Като ги питаш каква специалност...едвам се сещат точната формулировка. Честно, предупредила съм сина си, че съм склонна да плащам само това образование, което е силно желано от него. Квартири, такси и кафета за 5 години, само за да видя едно ИНЖ. пред името му-не е за мен. Той вече има определени интереси, съжалявам, че не можа да върже средното си образование с тях, но ако иска да продължи с тях-наистина ще съм щастлива майка.
 А баш по темата-напоследък много трудно ни стигат парите-с много сметки и орязване на разходите, сваляне на стандарта на живот .Мисълта за спестяване в момента може да ми докара само истеричен смях.

# 710
  • Другата България

Аз, примерно, съвсем осъзнато и с много желание записах Връзки с обществеността, пренебрегвайки факта, че около мен беше пълно с разни "известни" колеги.
И сега какво? Ани Халваджиян си работи като ПР в семейната фирма, а аз обикалях като глуха кучка да си търся работа "по специалността". Докато накрая се усетих и се захванах с нещо по-занаятчийско. Добре, че мога и други неща.
Синът ми също като теб съвсем осъзнато /от 3 клас говори, че това иска/ кандидатства в журналистическия, стотни не му стигнаха за "журналистика" и влезе "връзки с обществеността", с идеята магистратурата да е журналистика. Та от всички в групата само 2-3 не работят, останалите са все или в PR агенции, или в списания, или се занимават с реклама, но не всички са точно по специалността. Кой каквото намерил "около" нея. И са земни деца, дори и някой малко "по-известни".Та искам да кажа, че е въпрос и на късмет, не само на връзки, /които не са маловажен фактор при днешната реализация на учащите/ но има и будни и напористи млади хора, които пробиват без чужда помощ. Peace

Последна редакция: сб, 11 авг 2012, 13:37 от Merri_An

# 711
За 1 седмица.  Joy

# 712
  • България-Швейцария
Та искам да кажа, че е въпрос и на късмет...
И на късмет, и на икономическа, както и на политическа ситуация.
През 90-те, когато парламентарните избори се случваха по 2 пъти в годината сме имали поне по 2-3, понякога и повече проучвания на месец - това само на политическа тематика. Социологически, маркетингови, consumer и медиен панел, рекламен мониторинг, PR стратегии, групови дискусии, дълбочинни интервюта и още хиляди неща - отделно. Сега всичко е в толкова свит мащаб, че и утвърдените в професията едвам си изкарват заплатите, какво остава нови хора да се наемат.

# 713
Извинете , че не е съвсем по темата , но има връзка с нея. Става въпрос за моя позната , 36 годишна , с дете , вече ученик в малките класове. Преживя развод, неприятности и иска да се върне в България. Има си апартамент , кола , за София става въпрос. Намерила си е работа, предлагат ѝ 2700 лв. заплата чисто, високо кв. специалист е .Мислите ли , че би могла да се справи с толкова пари , постоянно чета, че всички цени се вдигат. Аз не съм се връщала около 5 години , а тя от дете е излезнала от България и ми се струва , че много романтично гледа на нещата. Благодаря ви предварително за всяко мнение и съвет.

# 714
Извинете , че не е съвсем по темата , но има връзка с нея. Става въпрос за моя позната , 36 годишна , с дете , вече ученик в малките класове. Преживя развод, неприятности и иска да се върне в България. Има си апартамент , кола , за София става въпрос. Намерила си е работа, предлагат ѝ 2700 лв. заплата чисто, високо кв. специалист е .Мислите ли , че би могла да се справи с толкова пари , постоянно чета, че всички цени се вдигат. Аз не съм се връщала около 5 години , а тя от дете е излезнала от България и ми се струва , че много романтично гледа на нещата. Благодаря ви предварително за всяко мнение и съвет.

С апартамент + кола и 2700 лева чисти двама души (мама + дете) ще се оправят спокойно в София.

# 715
Потвърждавам, за сама жена с дете, тази сума като старт и без да плаща наем е достатъчна за нормален живот.Успех и желая!

# 716
  Разбира се, съвсем спокойно ще се справя с такава заплата.

# 717
И наем да плаща, ако не е 1500 лв  Laughing, ще се справи.

# 718
Въпросът е, че детето е ученик, Ео.Предполагам.Ваканциите тук са малко за децата, и много за родителите.Налага се плащане на лагер след лагер, занималня и прочее варианти, за обхващане на детето в свободното му от училище време, да сложим и спорт, и сумата става Различна.Освен ако не си е уредила да е базирана вкъщи-да работи от дома си, което напоследък започва да добива популярност в някои фирми. PeaceЗатова писах-сумата е достатъчна за Нормален живот, дори без кой знае какви невероятни екстри.Казвам го с ясното съзнание на майка с две деца.

# 719
  • София
С такава заплата, ще може да живее нормално Има апартамент, няма да плаща наем...добре е. Нали са само двама, тя и детенце.Нека да не бъдем максималисти, за момента това е добре . /може и по-добре, но това е положението/. За София ли става дума?

Общи условия

Активация на акаунт