За колко време ви свършва заплатата?

• 58 323
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
  • България-Швейцария
Най-страшното е , че след време се очаква тези "виШисти" да ни управляват, да учат децата ни, да ни лекуват......
Не, очаква се да са много удобни за управление, което е не по-малко притеснително.

# 691
 Аз като току що завършила средното си образование съм забелязала следните неща:

- Много хора записват да учат просто за да кажат че учат а дали от това Библиотекознание,дето ще го учат 4 години само защото друго не са ги приели има смисъл никой не се интересува

- Много хора записват да учат нещо, само защото са чули че е хубава специалност, сега масово пред мен са примери на хора записали "Право", без да могат да обелят и една дума пред непознат и не могат да направят логическа свързаност между 2 и 4 така да се каже. Или пък хора записали "Финанси", вярно че много неща могат да се работят с тази специалност, но никой не мисли че едва едва е връзвал 3 по математика или е преписвал, и че това нещо дори да го завърши по-някакъв невозможен начин, (визирам плащания и късмет) то няма да може никога да го работи, нито пък някой ще го вземе на работа, като види че нищо не става от него.

Според мен лошото е, че много малко хора мислят защо точно записват определена специалност, ще могат ли да я завършат, харесва ли им този тип работа за после.Според мен е хиляди пъти по добре да не записваш нищо ами да почнеш да се развиваш например в професия която ти харесва, било то сервитиор готвач, барман,фризиор, масажист,монтиор и т.н..Познавам много хора които доста години ги работят тези неща р понеже наистина им се отдават и си разбират от работата работят на доста високоплатени позиции. За мен висше образование трябва да се записва с ясна мисъл и цел.А не както сега питам много мои съученици кво те приеха те изръсват нещо и аз кво точнп ще учиш и те ами ддз звучи ми яко Mr. Green

Та така де с моите разсъждения по въпроса, дота се отклоних от темата но видях, че за това сте писали последно

# 692
 сервитиор ,фризиор, монтиор и т.н..
сервитьор ,фризьор, монтьор-след съгласна  ьо

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 03:03 от vili@

# 693
# 694
Нямаш средно образование ли?
Аз познавам скъсани още първата година точно библиотекознание и прекъснали, познавам и взели дипломи от УНСС без грам да знаят и владеят материята, но пък с чудесни позиции, познавам всякакви вариации по темата.
Истината е, че родното образование, извън съвсем началното, където все още има  надежда и добри учители/ и децата са по-малки, верни, управляеми, сговорни, с интерес приемат всичко ново/ е в сериозен колапс/че и според мен умишлено предизвикан/, същото е и със здравеопазването и нещата са свързани.
Истината е, че имаме достъп до много информация вече и човек може да учи много, независимо коя специалност е избрал, ако се интересува, търси, чете, не се опира само на лекциите.Лекциите са само една мъничка насока за посоката.От там нататък-никой не е станал специалист само с лекциите по специалността си и с дипломата.
Истината е, че човек хубаво трябва да се огледа, ослуша, да установи способностите си, интересите си, за да прецени какво да работи.Ако е професия, която днес не носи доходи за нормален живот и няма кой да го издържа, а е отговорен за семейство- ще се прежали и ще учи и работи друго в крайна сметка.Животът не винаги е честен, услужлив и красив.Животът е и въртележка.Низ от моменти и събития.Един възрастен индивид трябва да може да се пренастройва, да е гъвкав, за да се придвижва напред и при трудности.

# 695
  • София
Вече съвсем избихме не по темата, ама да си кажа.
Сега, от позицията на възрастта и опита установявам, че е много по-важно да владееш някакъв занаят /фризьор,монтьор, може и счетоводител или учител/, отколкото някоя завъртяна специалност от университета, дето после никога няма да можеш да си намериш работа с нея. Или ще ти трябват дебели връзки.

Аз, примерно, съвсем осъзнато и с много желание записах Връзки с обществеността, пренебрегвайки факта, че около мен беше пълно с разни "известни" колеги.
И сега какво? Ани Халваджиян си работи като ПР в семейната фирма, а аз обикалях като глуха кучка да си търся работа "по специалността". Докато накрая се усетих и се захванах с нещо по-занаятчийско. Добре, че мога и други неща.

# 696
Аз това написах-оглеждаш се, ослушваш се и работиш нещо, за което се плаща, което е реално, а не куха позиция.Ани Халваджиян се е огледала-на Нея за това и се плаща-това работи.На друг-друго ще е.Индивидуално се Наместват нещата в живота.Една професия за един е едно, за друг-друго.Низ от събития/условности/възможности/комплексно е.

# 697
Образованието може да не е качествено, но поставя бариери у нас, т.е. питат те имаш или нямаш и ако кажеш, че нямаш те елиминират в повечето случай.

# 698
Навремето ме взеха само, защото НЕ уча.И изкарвах доста добри пари, плащах наем с тях, купих първия ни телевизор, компютър, издържала съм съпруга си в същото време.Бариера щеше да ми бъде, ако кажех, че съм студент.За позиции, които са ръководни си има изискване за образование, иска се и опит.Но тогава, завършила гимназия аз не съм кандидатствала за Директор все пак.И дипломи не са ми искали 10 години.Мисълта ми е, че не само Директорите взимат Заплата.

# 699
  • България-Швейцария
Навремето никой не се е интересувал имам ли диплома, нямам ли, гледали са само това, че мога, нося на натоварване и ми се работи. Да не говорим, че и договора ми подписаха без дори да ми искат лични документи, самопопълних си всички данни, ако съм била някоя измамничка, можех и фалшиви да дам, дет' се вика.
Сега ако напусна и реша да се върна на настоящата си позиция със сигурност няма да ме вземат, защото не покривам изискванията.
Ей-такива абсурди текат навсякъде в момента и затова никаква работа не се върши, само се прелива от пусто в празно.

# 700
  Еми да, ама като не всеки го кефи да е сервитиор, монтиор и масажиор... пусто за нещата, дето са ми интересни, на мене поне,  искат хората да си учИл...

По темата за заплатата - свършва ми точно, когато дойде време за следващата. Това ме дразни ужасно, понеже по природа съм чичо Скрудж и искам да спестявам. Ама той мъжът ми е виновен, че не става, с ужасно широки пръсти е тоя човек.

# 701
  • България-Швейцария
За 'монтиор' и 'масажиор' освен учене, се искат и умения, а и да ти идва отвътре.
Последните 2 ако липсват, доста поразии могат да направят и 'монтиорът', и 'масажиорът' при все тапиите, с които са се сдобили някак.
И хайде, за колите има резервни части, някой по-кадърен ще поправи грешката, за хората обаче няма все още измислени.

# 702
За 'монтиор' и 'масажиор' освен учене, се искат и умения, а и да ти идва отвътре.
Последните 2 ако липсват, доста поразии могат да направят и 'монтиорът', и 'масажиорът' при все тапиите, с които са се сдобили някак.
И хайде, за колите има резервни части, някой по-кадърен ще поправи грешката, за хората обаче няма все още измислени.

Нямам на компютъра или поне не го намирам не съм в БГ в момента, смешно ми е , че се обръща внимание на такива неща,повече отколкото на това което съм написала.Спирам да пиша да не ви дразня окото......

# 703
Странно, и аз в момента съм извън България, ама го намирам  Rolling Eyes или поне пробвай с проверка на правописа.

# 704
Странно, и аз в момента съм извън България, ама го намирам  Rolling Eyes или поне пробвай с проверка на правописа.

Ами нз. аз не го намирам аз едвам си изтеглих да мога да пиша някак на кирилица, компютъра не е пригоден фабрично.Това проверка на правопис, сега го забелязвам. Както и да е , ей това мн. ме разочарова.Веднага някои ще се заяде, ще намери грешка (нищо, че нз поради каква причина е допусната) тази дребнавост ме дразни. Приключвам по темата

Общи условия

Активация на акаунт