За колко време ви свършва заплатата?

• 58 326
  • 765
  •   1
Отговори
# 735
EliMery, кои точно придобивки?.
Че не се сещам честно казано...

Мирама, те са доста, че ще пропусна някой. Имат 13 заплата, имат Коледна, имат за празника на армията. Хранят ги, обличат ги, и за почивка им се плаща. А, заплатата на един офицер започва с 2 от пред.

# 736

Мирама, те са доста, че ще пропусна някой. Имат 13 заплата, имат Коледна, имат за празника на армията. Хранят ги, обличат ги, и за почивка им се плаща. А, заплатата на един офицер започва с 2 от пред.

Хехе, това сигурно по вестниците го пише. )
13та заплата не са имали от 4г. Нито Коледна, нито за празника на армията.
Хранят ги, къде и кога точно?
Обличат ги....уммм, да, с униформа, която струва 400лв. и ако имаш късмет можеш да си купиш твоя номер.
Само офицери ли мислиш че има в армията?
Редови войник, та дори и ст. сержант взема заплата под 1000лв.
И почивките си ги плащат...има субсидии само и да, излиза по-евтино, отколкото ако отидеш в 4звезден хотел.

# 737

Хехе, това сигурно по вестниците го пише. )
13та заплата не са имали от 4г. Нито Коледна, нито за празника на армията.
Хранят ги, къде и кога точно?
Обличат ги....уммм, да, с униформа, която струва 400лв. и ако имаш късмет можеш да си купиш твоя номер.
Само офицери ли мислиш че има в армията?
Редови войник, та дори и ст. сержант взема заплата под 1000лв.
И почивките си ги плащат...има субсидии само и да, излиза по-евтино, отколкото ако отидеш в 4звезден хотел.

Аз сравнявам с офицерите, защото те са ми на категорията. За хората със средно и в частния бизнес не се надпреварват да им дават над 1000 лв.

Наше приятелско семейство мъжът е старшина и сам си казва, че за това лешперене и правене на нищо сам не би си дал заплатата. На общия фон положението им е прекрасно, както и на полицаите. Като от полицаите най-зле са оперативните, точно дето вършат работата. Всички останали са скъпо платени чиновници. И повечето от тях предвид контактите, с които разполагат си въртят далавери и частен бизнес под прикритие. Пред очите ми са.

# 738
EliMery, той може и да не прави нищо, но има хора, които и работят. Заради такива като него.
Така че докато едни лежат и си почиват, други бачкат и заради тях.
И не само тези със средно вземат 1000лв. Пак казвам, не са всички офицери и нагоре.

# 739
  • София
Ами крайно време е да махнат лежачите. И вместо да мрънкат за увеличние на заплатите, да протестират за реформи и оптимизация. Но не им изнася, нали?

# 740
Ами крайно време е да махнат лежачите. И вместо да мрънкат за увеличние на заплатите, да протестират за реформи и оптимизация. Но не им изнася, нали?

От 2г. текат постоянни съкращения. Махнати са достатъчно хора. Но....за такива винаги се намират места. ) Пък и човека на този и онзи не можеш ей така да махнеш. )
На кого да не му изнася, на тези дето бачкат за 3-4ма ли?

# 741
  • София
Да ти кажа за мен това са само оправдания.
Ако наистина е така - сигурно има къде да се подаде сигнал с аргументи и факти - инспекторат или някакво друго звено за вътрешен контрол или разследване, централно управление в София и прочие. Синдикатите защо не излезнат с техни разчети и контсруктивни предложения, а само викат "Дайте!"?
П.П. В частния бизнес работата на трима обикновено я вършат двама или по-малко, в държавния сектор са минимум пет човека. Борете се срещу това!

# 742
Ironic, ако е било толкова просто, навсякъде да се е изчистило от връзкари. )

# 743
  • Другата България

А, в повечето държавни ведомства вдигнаха заплатите още преди 2-3 месеца.

PeaceТакова категорично изказване поне го подкрепи с факти.Работя в държавно ведомство заплатата ми не е мръднала от ....години, та има примери и примери...... Peace

# 744
  • Ямбол
...
Още една справка мога да дам. Леля ми е учителка, верно вече с 30 години стаж. Но 3 месеца си е в отпуска, през годината има 4 ваканции и почива на всички празници. Реално работи по 4-5 часа на ден и чистата й заплата преди увеличението е 790 лв, без лекторски и др надбавки. Знам с точност, защото за лекторските им пускат граждански договори и аз й попълвам декларациите.
Много здраве на леля ти. Обаче останалите глупости ги запази за себе си.
Кои три месеца е в отпуск? Реално виждаш ти, колко е заета, когато си кара часовете, останалото също е работа(родители, документация, подготовка). За лекторските за първи път чувам да се пуска граждански, да не би да е по някакъв проект?

# 745
Да не говорим, че много директори задължават учителите си да правят 8часа на работното място, независимо колко часове имат.
Така че, искат не искат, пак ако са отишли в 7ч. трябва да стоят в училище до 14ч. най-малко.

# 746
Никой не държат на сила никъде. Нито учители, нито военни. Интересно обаче защо от там няма напуснали доброволно, ами всички си натискат парцалите. А, за държавните бонуси никой нищо не казва. регламентираното работно време е 8 часа, така че не виждам нищо странно в това. Като не им харесва да дойдат в частния сектор. Аз нямам таван на заплатата. В добрите времена и по 5 000 лв на месец съм изкарвала за себе си. Но бачакнето , нервите и стреса са огромни и даже на хора на държавна служба съм го обяснявала и не могат да го разберат как може така да се работи. Те си знаят, че в 17.30 им свърша работното време и до като са в отпуска никой не може да ги безпокои.
Така, че като не им харесва и са им малки заплатите да напуснат.

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 22:04 от Анонимен

# 747
EliMery, ако ти познаваш само такива, които нищо не вършат....това е друг въпрос. Аз лично бих се замислила що за хора са ми приятели и познати.
Това не означава, че всички останали правят същото.
Има хора, които си скъсват д..то от бачкане и далеч не си тръгват в 17ч. За тях няма работно време, нито събота, неделя, празници и т.н.
А относно напускането, много военни напускат и по собствено желание.

# 748
EliMery, ако ти познаваш само такива, които нищо не вършат....това е друг въпрос. Аз лично бих се замислила що за хора са ми приятели и познати.
Това не означава, че всички останали правят същото.
Има хора, които си скъсват д..то от бачкане и далеч не си тръгват в 17ч. За тях няма работно време, нито събота, неделя, празници и т.н.
А относно напускането, много военни напускат и по собствено желание.

Хайде, да не ми правиш лични обиди какви хора познавам!

Който си къса д- то от бачкане и работи нон стоп да не се оплаква. Това си е негово решение и явно има защо да го прави. И аз бачках по 18- ет часа, но както казах не се оплаквах.
А, за държавните служители да- има такива при които се работи много, но по-голяма част от тях имат спокойни службички. Работя с 90% от бизнеса и администрацията в региона имам точни наблюдения за последните 10-ет години, така че знам какво казвам. А, и никого не ангажирам с мнението си, а го споделям.

А, за напускането на военните мога да кажа само това  Joy
Напускат, след като им кажат че ще ги съкращават и им наброят 20 заплати. Също като полицаите.
Да ми обясни някой какво точно работят военните, които са в бг поделения?  newsm78    Joy

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 22:36 от Анонимен

# 749
  • Пловдив
Да ми обясни някой какво точно работят военните, които са в бг поделения?  newsm78    Joy
Практически нищо. От време на време ги водят на учения.

Общи условия

Активация на акаунт