За колко време ви свършва заплатата?

• 58 315
  • 765
  •   1
Отговори
# 750
Баба ми едно време казваше да си търся военен и с апартамент.
Дядо ми беше полковник лекар , беше се ориентирала повече от правилно, мечта живот имаха за времето си.  Simple Smile
А моят акъл никакъв го нямаше, като избирах.

# 751
Да ми обясни някой какво точно работят военните, които са в бг поделения?  newsm78    Joy
Практически нищо. От време на време ги водят на учения.

8-9 години бях омъжена за военен, така и не разбрах мъжът ми какво точно работи Rolling Eyes

добре са си военните, хич не са за оплакване Wink, поне аз , които знам, де, няма как да обобщя за всичките. и заплатите им са добри.

# 752
  • Ямбол
.... Работя с 90% от бизнеса и администрацията в региона имам точни наблюдения за последните 10-ет години, така че знам какво казвам. А, и никого не ангажирам с мнението си, а го споделям.

...
Ако и тези ти наблюдения са същите както при учителите, значи ясно колко са достоверни.
Ти може да споделяш, а аз реших също да споделя, че твоето споделяне е заблуждаващо.

И не мрънкам и не се оплаквам. Харесвам си работата. Само реагирах на грешните ти заключения.

# 753
EliMery, ами то по думите ти си личи какви хора познаваш, след като имаш подобно мнение. Лична обида, едва ли...но щом се обиждаш.
Нали имаш достатъчно приятели военни, офицери. Не знаеш ли те какво правят, та питаш?
А за обясненията какво работят дадени хора....няма да разбереш, така че няма смисъл.
Но не бих казала, че наблюденията са ти правилни както за тях, така и за учителите.

# 754
като цяло всеки смята, че работата на другите е лесна, и че редица групи 'нищо не правят'
не мисля, че има нужда да се заблуждаваме, че има такива групи, но и малко внимание, че може пък да не знаем всичко , небидейки в конкретната работна среда  Simple Smile

# 755
като цяло всеки смята, че работата на другите е лесна, и че редица групи 'нищо не правят'
не мисля, че има нужда да се заблуждаваме, че има такива групи, но и малко внимание, че може пък да не знаем всичко , небидейки в конкретната работна среда  Simple Smile

Peace .....  "На чужд гръб и сто тояги са малко" ..... Wink

# 756
10 c's, и винаги е "един познат...".  Laughing

# 757
Да ми обясни някой какво точно работят военните, които са в бг поделения?  newsm78    Joy
Практически нищо. От време на време ги водят на учения.

Мдаа, както за учителите се смята, че не вършат нищо, така и за военните, и за администрацията, и всички държавни служители Tired Ония по горните етажи, с високите заплати и бонусите не вършат, то си и личи, ама надолу по стълбицата е яка тръстика..... Но типично българска черта е да се наднича в чуждата паница и плюейки, да се оправдава собствената безпомощност.

EliMery, кои точно придобивки?.
Че не се сещам честно казано...
Мирама, те са доста, че ще пропусна някой. Имат 13 заплата, имат Коледна, имат за празника на армията. Хранят ги, обличат ги, и за почивка им се плаща. А, заплатата на един офицер започва с 2 от пред.

А ти стига пиши глупости, че наистина се вижда колко си незапозната и жалка в опитите си да оплюеш нечия професия. Поне правописа ти да беше на ниво, а то - елементарни грешки за човек, претендиращ, че е на ниво и с голяма заплата. Кой ли ти я дава Crazy

# 758
в момент на рецесия вдигането на бюджетни заплати е глупост ...

# 759
На общия фон положението им е прекрасно, както и на полицаите. Като от полицаите най-зле са оперативните, точно дето вършат работата. Всички останали са скъпо платени чиновници. И повечето от тях предвид контактите, с които разполагат си въртят далавери и частен бизнес под прикритие. Пред очите ми са.
Ама ти наистина си от всезнайковците дето все знаят всичко и за всички. За кое точно завидя на полицаите не разбрах? За нощния труд през седмицата,за който никой не плаща ли? За работата с изметта на обществото ли? За контактите с всякакви болни и наркомани ли? Такива принцеси като теб не биха могли да издържат и 2 дни на такава работа. Знаеш ли,че нямам празник на който на 100% да съм била със семейството си? Че когато ме извикат вечер и детето ми плаче "Мамо не отивай..."? Е не съм оперативен, повече от оперативен съм и изобщо не смятам,че те вършат цялата работа. И в интерес на истината парите изобщо не са достатъчно. Е взимам повече от продавачките в магазините, но не знам за продавачка, на която да звънят през нощта да и кажат че има починало бебе и трябва да прави оглед на трупа му. Какво ще кажеш? Дали парите са много за такава работа?

# 760
Ами да - масовата представа за работата на полицая е, че се возят по цял ден със служебните коли и нищо не правят. Де да бездействаха, щеше да е много добре.
Дори тия дни покрай кадрите с убийства в новините, се замислих как издържат психически тия хора от това, което виждат очите им по местопрестъпления. Аз се потрисах само от няколкото секунди показана кръв.
П.П. А за катастрофите не искам и да си представям какво е.

# 761
.... Работя с 90% от бизнеса и администрацията в региона имам точни наблюдения за последните 10-ет години, така че знам какво казвам. А, и никого не ангажирам с мнението си, а го споделям.

...
Ако и тези ти наблюдения са същите както при учителите, значи ясно колко са достоверни.
Ти може да споделяш, а аз реших също да споделя, че твоето споделяне е заблуждаващо.

И не мрънкам и не се оплаквам. Харесвам си работата. Само реагирах на грешните ти заключения.

А, бонусите? ДА, бе горките вие не са ви вдигнали заплатите, ама за бонусите всички си мълчите.

# 762

А ти стига пиши глупости, че наистина се вижда колко си незапозната и жалка в опитите си да оплюеш нечия професия. Поне правописа ти да беше на ниво, а то - елементарни грешки за човек, претендиращ, че е на ниво и с голяма заплата. Кой ли ти я дава Crazy

Винаги човек като няма какво да каже започва с "правописа". Joy

Очевидно ти не си добре с граматиката.

И представяш ли си в частния сектор как се раздават заплати на поразия?  Щом на мен ми дават толкова много, какво остава за вас.  
За това се чудя как може да стоите на тези малки заплати  newsm45 и тази тежка работа в държавния сектор?  Joy

Доста от думите ми ги преиначихте, но ви разбирам. Това е в стремежа си да се защитите всячески. За професията на учителите не мога да кажа и една лоша дума. Това е една от ония професии, за които се иска талант, душа и и сърце. Темата по този въпрос беше съвсем друга.

Като цяло тази тема вече си плачи за заключване, че отдавна надхвърли въпроса.

Последна редакция: чт, 06 сеп 2012, 12:29 от Анонимен

# 763
На общия фон положението им е прекрасно, както и на полицаите. Като от полицаите най-зле са оперативните, точно дето вършат работата. Всички останали са скъпо платени чиновници. И повечето от тях предвид контактите, с които разполагат си въртят далавери и частен бизнес под прикритие. Пред очите ми са.
Ама ти наистина си от всезнайковците дето все знаят всичко и за всички. За кое точно завидя на полицаите не разбрах? За нощния труд през седмицата,за който никой не плаща ли? За работата с изметта на обществото ли? За контактите с всякакви болни и наркомани ли? Такива принцеси като теб не биха могли да издържат и 2 дни на такава работа. Знаеш ли,че нямам празник на който на 100% да съм била със семейството си? Че когато ме извикат вечер и детето ми плаче "Мамо не отивай..."? Е не съм оперативен, повече от оперативен съм и изобщо не смятам,че те вършат цялата работа. И в интерес на истината парите изобщо не са достатъчно. Е взимам повече от продавачките в магазините, но не знам за продавачка, на която да звънят през нощта да и кажат че има починало бебе и трябва да прави оглед на трупа му. Какво ще кажеш? Дали парите са много за такава работа?

Мила, извинявай. Изобщо не визирам оперативните полицаи. Точно обратното написах. Те го отнасят, а техните заплати са обидно малки.

# 764
  • Ямбол

...

А, бонусите? ДА, бе горките вие не са ви вдигнали заплатите, ама за бонусите всички си мълчите.

Ти питала ли си за бонуси, че да твърдиш, че си мълча?
Нито за бонуси съм говорила, нито съм твърдяла нещо за заплатите ни.
Казах само, че твоите твърдения са неверни.
Кажи към кои мои твърдения имаш някакви претенции. Аз казах за твоите.

Не може от една леля да твърдиш за всички с подобна професия.

Общи условия

Активация на акаунт