Хапват ли децата ви манджи?

• 18 572
  • 356
  •   1
Отговори
# 30
  • София
хахахах, моят не е имал възражения, напротив даже...на прекалено парфюмирани ясния се цупондри...
а сега 3 месеца беше заявил, че вече не обича броколи...открихме причината, гадно сготвени в детската, скоро прак му правих, каза, че моите са мн вкусни и тях ги харесва, ама онези били мн гадни...
аз не че съм някой кулинар голям...напротив, но той си хапва с удоволствие...

# 31
  • Русе
  Имам приятелка - актриса,кукловод. Е при нея яде невиждани и нечувани неща. Обаче тя си му играе големи театри и дори елда го накара да яде с желание. Ако аз опитам, изобщо няма да ме отрази.

# 32
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
У нас се готви всеки ден и смея да твърдя, че готвя добре, но дъщеря ми яде много избирателно - предпочита предимно картофи и месо, сосът гледа да го заобикаля. Почти всички останали зеленчуци са в немилост, щом са сготвени. Изключение правят зеленият фасул, чушките, лещата и дотам. Като чуе за супа й става лошо. Колкото повече расте, толкова по-ограничен става вкусът й за готвени храни.

# 33
Не, може да се каже, че не яде такива неща. Дете да яде манджи като цяло е рядкост. Никога не съм държала и настоявала за това. Има си време за всичко. Важното е да не се прехранва с шоколад и чипс (основно). Иначе дали ще си вземе парчето месо, или парче сирене и отделно салата или на манджа - за мен е все добре  Simple Smile

От готвените неща яде супа от свински крачка  hahaha доматена супа и... това е май  Laughing

# 34
  • Някъде на път....
Хапват, и двамата.  Peace
И в градината, и в къщи. Напоследък наблягаме на летните манджички. Има само определени неща, които не обичат и двамата....

# 35
Поне 2-3пъти в седмицата има нещо с готвено под формата на "манджа". )
Обикновено е някакво месо с гарнитура, картофи, грах, ориз и др. подобни.
Леща и боб готвя по-рядко. За себе си и детето готвя от червената леща, за мъжа ми отделно от нашата си. )))
Има неща, които не яде, други си хапва с удоволствие.
Сега лятото в жегите почти не готвя подобни неща, караме на таратор, домати със сирене или др. по-леки храни.

# 36
  • София
Детето ми се храни основно с манджи! Не си го и представям да яде сухарии. От както си ядеше детската кухня, после си продължи с моите гозби, а сега си хапва с удоволствие в детската градина.

# 37

Ами в супите нали има готвени зеленчуци  Wink От всеки зеленчук може да се направи супа, кажи речи. Под формата на крем супа също така могат да бъдат сервирани и изядени незабелязано някои нелюбими зеленчуци.  Twisted Evil

Крем супи яде с удоволствие, също и червена леща.  Готвя всеки ден и супите ми са перфектни  Simple Smile Темата е провокирана от това, че свеки иска да не яде крем супи, а боб, зелен фасул и други подобни, а той не обича червените сосове. Под " манджа " това разбирам, а не мусака или пиле с ориз.

# 38
  • София
аха, понеже за мен манджа е всичко готвено, което не е сухоежбина, салата, скара, пица, пържено, панирано и т.н. те. супи, мусака, пиле с ориз за мен са си манджи....Wink

значи детето си яде манджи, просто не определени, на които държи баба Simple Smile

аз като правя зелен фасул, особенно лятото просто слагам един домат нарязан вътре, от това соса не става чурвун и отгоре 1 лъжица голяма кисело мляко Wink
боб обича на супа, татко му го прави лек и мн хубав, без запръжки и т.н. та...прескачай акълите щом си хапва и леща, явно не се лишава детето от бобови...може да пробваш с нахт да правиш нещо, за да се среща семейството по-често в менюто....има интересни рецепти... може и фалафели и т.н... то май на нея и е по-точно проблема, че не яде "яхнии", ама не е и нужно пък непрменно да яде Wink

# 39
  • София
Няма никакъв проблем да готвиш грах и зелен фасул и боб без да им слагаш червен пипер, просто слагаш малко домат и манджата определено не стои червена, но е също толкова вкусна.

# 40
Темата е провокирана от това, че свеки иска да не яде крем супи, а боб, зелен фасул и други подобни, а той не обича червените сосове.

Какво означава "свеки иска"? Тя може много неща да иска. Да е искала, когато си е отглеждала децата.
За теб не би трябвало да има значение какво иска свекърва ти, а какво иска самото дете. В рамките на разумното, разбира се. Робуването на предразсъдъци спрямо храните прави децата злояди.
Не мога да разбера този култ към манджите с много сос, с които за да се засити човек, трябва да изяде и значително количество хляб. Нито пък мисля, че бобовите храни са най-полезното нещо на света и децата ще пораснат хилави, само защото не ядат боб и леща редовно и то точно под формата на манджи.
Някой може ли да ми обясни с какво една боб яхния е по-полезна за едно дете от боб под формата на гарнитура към месо или риба? Ако зорът изобщо е за боба.  Laughing

# 41
Боб и леща в къщи се готвят рядко....манджи със сосове също. Има сос, и то гъст такъв, точно колкото ако обича човек да си топи хляба вътре, да не може повече от 2залъка хляб да натопи. )
Дъщеря ми месо почти не яде също така, кара предимно на зеленчуци и плодове. Хляб също яде когато и хрумне, което е рядко.

# 42
  • София
Нито пък мисля, че бобовите храни са най-полезното нещо на света

всъщност са много полезни, не че има отношение към теглото...

# 43
  • София
Е, аз пък готвя всякакви манджи - залагам на разнообразието. В момента имаме кюфтета с бял сос, както и пиле с картофи. Аз много обичам сосове, но рядко си позволявам да ги опитвам, защото почти не ям хляб.

Дъщеря ми месо почти не яде също така, кара предимно на зеленчуци и плодове.
Това ми е непонятно. Полезно, но недостатъчно.

# 44
tonkabonka, и какво, да я накарам да яде месо ли?
Не го смятам за необходимо. Яде в известни количества, но малки на фона на това, което изяждат връстниците и.
Аз също не си падам много по месото. Да речем че ям 1-2пъти седмично, но и по-рядко.

Общи условия

Активация на акаунт