amidalka, govoria za darpaneto ot racete, ne za igrachki po zemiata.
Още повече имам комшийка, която оставяше дъщеря си постоянно да дърпа играчките на Ники и все викаше "той нали е по-голям". Реално каквото хванеше той да си играе малката веднага отиваше и му го дърпаше от ръцете, а майка и само му повтаряше "Ники, ти нали си по-голям, а тя е малка и не разбира". В този случай категорично не мога да подкрепя, защото може и да е по-голям, но е дете и иска да си играе, а не някое бебе да му разваля постоянно играта и да му взима всичко, а той да трябвало да си трае, защото е по-голям.
В никакъв случай не поощрявам майки темерутки
Посягане на дете, на родител
имаме комшийка с момиченце пак, които излизат с една топка например и тази топка не се дава на никой, но пък малката играе със играчките на всички други. Нищо, че някое бебе седи и реве пред майката за топката, защото докато дъщеря и играе с друго топката се пази от мама
Светът е шарен, какво да правим. Мисля си, че и двете говорите за два различни аспекта
Също много, много зависи от ситуацията.

Аз естествено и се карам да не прави така, тя ме гледа "аз пък искам да се кача"...майката седи наблизо и се прави на абсолютен чук
В тази ситуация не мисля, че може да има две гледни точки
Наистина другата ситуация, която обсъждате, има сиви зони, но да оставиш едно доста голямо дете да удря, бута, хвърля пясък в очите, псува и т.н. и то не някое в неговата категория, ами бебе! 
/, добре, че един бдителен младеж го подпря...и за капак "разрушителя " тръгна на бегом към площадката с катерушките, тича по улизата, валяло дъжд, напълнило дупките и той се засилил към огромна локва/отдолу дупка/, аз бегом след него, ама за косъм не успях да го хвана за реверите и се пльосна по очи в калта...
аз го вдигам - то се чудя да се смея ли, кво...гледката наистина си беше за смях...тичам нагоре към третия етаж да го преоблека, че то вода след нас капе...той се хили кат малоумен...
И така...
. Какво стана с паичките
, да не дават по новините-едногодишен младеж издебнал количка автомат инкасо и запрашил към най-близката сладкарница
. Палчета за Сашето и Еван, мамите- минете да драснете ред как са
. Леле Гери... дупе да ти е яко, е имайте подръка с мъж ти валидол
(тва за да ти оправя малко настроението)
. Браво на момчето на Хепи Ив
. Песл
. 

Още от онзи ден с касеразбирачеството го признах окончателно