Отговори
Искате ли да има легнали полицаи или други алтернативни методи за ограничаване на скоростта пред пешеходните пътеки в населените места?
Нека да видим мнението на повече хора!

Въпроса ми е следствие на тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=664629.0

# 1
Честно ли............вече съм против всичкоооо.
Единственото което искам е да се спазват правилата и закона.
Единственото което искам е органите които трябва да следят за това,да го правят.
Нито легнали,нито повдигнати,прави полицаи ни трябват.

В момента е пълен кошмар с даване на предимство на пешеходци.
Защото никой не обясни на пешеходците,че вървейки по платното не са с предимство.
А пък предимството не дава броня.

# 2
  • на село
В Стара Загора на много места има повдигнати пешеходни пътеки. Изключително ефективни! Щеш - не щеш, спираш. Но пък последните години, като че ли шофьорите станаха доста по- дисциплинирани тук.... Не че няма джигити, ама ако не искат Скъпоценното да влезе за спешен ремон в сервиз, пак си спират на повдигнатите пътеки...  Rolling Eyes

# 3
Не съм привърженик. Предпочитам повече живи полицаи и камери. И по-малко пешеходни пътеки.
защото някъде са през 100 метра. А-а да тръгнеш и спираш.

# 4
На първо място съм ЗА  това пешеходците да се научат да пресичат на правилните места , както и шофьорите да карат нормално ... от там нататък средствата за намаляне на скоростта може да всякакви , нямам претенции.

# 5
  • Galaxy 13197853088
за.
Това е най-евтиния и ефективен начин за ограничаване на скоростта на определени места.

# 6
  • Вън от пространство и време
Аз съм твърдо"за" когато пешеходните пътеки са пред вход на детска градина, училище и най-вече когато са за пресичане на през островче на двупосочна улица с тревна площ по средата, особено когато са в близост до спирки на градския транспорт. Всеки ден пресичам със сина ми оживен булевард на пешеходна пътека и почти всеки ден пред нас или зад нас профучават автомобили при положение че други все пак са спрели пред пътеката и са ни дали предимство и ние вече сме по средата й.

И също така съм "за" пресичащите пешеходци извън пешеходни пътеки и особено над подлези да бъдат глобявани.

# 7
Не съм привърженик. Предпочитам повече живи полицаи и камери. И по-малко пешеходни пътеки.
Така ще се пресича винаги в нарушение и опасност. newsm78

Аз съм за всякакви жестоки мерки, които да наказват състезателите и недисциплинираните пешеходци. Когато родител пресича с дете на червено, искам глобата да е десеторна. Когато деца си позволят да се мотат по шосето нарочно и без да спазват правилата, десеторна глоба за родителя.
За шофьорите - там просто не трябва да има прошка и глобите трябва да започват от 100 лв.
Никога няма да проумея, как има хора, които си позволяват да не спират на пешеходна пътека, когато има чакащи хора на нея. Това е върхът на простотията. ooooh!

# 8

Защото пешеходецът е решил, че точно тук трябва да мине и му е далеч да извърви още 200 м до светофара?

# 9
Разбира се, че съм ЗА, писна ми от комплексирани шофьорчета, които профучават покрай теб на зебрата! #Cussing out

# 10
  • София
трябва да има легнали полицаи, но да са направени по стандарт. Макар да съм пешеходец и би трябвало да не ме засяга, много се дразня и смятам за несправедливо и некадърно тези приспособления да се правят както дойде. Някои са твърде високи и на колите им опира носещата част, направо си разбиват колите хората. Често гледам просто един асфалт насипан едно към гьотере и толкова! Не може така!

# 11

Защото пешеходецът е решил, че точно тук трябва да мине и му е далеч да извърви още 200 м до светофара?
О, Трещи - тук виждам, че ги мързи да повървят 5-6 метра до пешеходната пътека, колите ще ги сгазят, но - не, тарикати, братко! Ти за 200 метра говориш...

# 12
  • София
против съм. първо трябва да има стандарт за "легнал полицай" , второ ред за поставяне - защото в момента са навсякъде, а някои от тях  трябва да се отбелязват на релефната карта. Сега всеки дето е имал достъп до асфалт или бетон си е спретвал полицаи пред блока. В някои от малките улици на комплексите са буквално през 50 метра. Ако ще се слагат да са като тези пред Американското посолство.

# 13
против съм. първо трябва да има стандарт за "легнал полицай" , второ ред за поставяне - защото в момента са навсякъде, а някои от тях  трябва да се отбелязват на релефната карта. Сега всеки дето е имал достъп до асфалт или бетон си е спретвал полицаи пред блока. В някои от малките улици на комплексите са буквално през 50 метра. Ако ще се слагат да са като тези пред Американското посолство.

Нека да са и през десет метра, ако трябва, за да се научат шофьорите, че във вътрешно квартална улица не се кара с 40-50-60.

# 14
  • Варна
Против!
Мисля като джоджо Peace. Искам ефективен контрол на спазване на закона за движение по пътищата.

Общи условия

Активация на акаунт