Отговори
# 120
Цитат
А бавното каране бълва по-малко изгорели газове от бързото каране!

Това е леко не вярно и кой статистик неразбиращ от двигатели го е измислил.

Двигателя работи най икономично при около 3000-3500 оборота, или е най икономичен на 5-та при около 110-120 км в час, а тогава и най малко замърсява, а едва ли на 2-ра 3 та е икономичен и по чист. 5-тата е директна и се минава най голямо разстояние с единица гориво, а на 3-та със същото гориво минаваш по малко и моментния разход е много по висок. Как тогава ще е по чист, това са глупости. На права ако караш с 90, ще бълваш много по малко емисии от колкото ако караш с 40.

Не говоря за това, а за това, че когато караш бързо в населено място, трябва постоянно да намаляш я когато минаваш покрай спирка, я пешеходна пътека, я кръстовище, училище и т.н. А после следва пак настъпване за да се стигне пак високата скорост, с която си карал. Колкото по-бавно караш, толкова по-малко ще намаляш , съответно увеличаваш и толкова по-малко изгорели газове ще бълваш!

# 121
Е така да, за Голфаджиите Joy Joy Joy е така. Ама те идея нямат как се кара бързо в пиков час. Аз поне като бях шофьор и знаех по кое време от къде да мина точно и за мен нямаше задръствания. А те редовни на светофарите смешните глупаци дето мислят, че въртенето на гуми и настъпването на газта е вид умение и майсторлък. Чудя се не знаят ли, че са смешни Joy Joy Joy

# 122
Е така да, за Голфаджиите Joy Joy Joy е така. Ама те идея нямат как се кара бързо в пиков час. Аз поне като бях шофьор и знаех по кое време от къде да мина точно и за мен нямаше задръствания. А те редовни на светофарите смешните глупаци дето мислят, че въртенето на гуми и настъпването на газта е вид умение и майсторлък. Чудя се не знаят ли, че са смешни Joy Joy Joy

За мен не са смешни, а са глупави комплексарчета... ooooh!

Поне в Бургас, карането по този начин, води до спиране на всеки светофар. Случвало ми се е по 4-5 пъти да задминавам такъв на всеки светофар и всеки път му свиркам и нарочно заставам пред него да се усети, ама те май не мислят въобще такива...

# 123
Е такива са, кво да са прай. За мен майсторлък е да стигнеш бързо, за тях е да караш бързо. Нищо че са клиенти на червеното, ама врътват гуми и са ок Joy

# 124
И накрая да питам. Задължително ли е децата да играят в заградени площадки? Попитай психолозите да видиш как действат загражденията на детската психика!
mipopov,
А въобще защо децата живеят м/у 4-ри стени /визирам жилища/?
Защо децата се возят в детски колички /още по-малко пространство/?
Защо децата спят в самостоятелни легла?
Има зелени училища, екскурзии сред природата.....
Има полета, гори...
Развеждайте ги там, ако не Ви харесват оградените детски площадки,
които не са знай колко много!
Живееш в град с урбанизация. Пространствата са ограничени.
Вярно е, че за всеки трябва да има място под слънцето, което свети еднакво за всяко живо същество, но на различни географски ширини и дължини се пречупва светлината според ъгъла.

# 125
И накрая да питам. Задължително ли е децата да играят в заградени площадки? Попитай психолозите да видиш как действат загражденията на детската психика!
mipopov,
А въобще защо децата живеят м/у 4-ри стени /визирам жилища/?
Защо децата се возят в детски колички /още по-малко пространство/?
Защо децата спят в самостоятелни легла?
Има зелени училища, екскурзии сред природата.....
Има полета, гори...
Развеждайте ги там, ако не Ви харесват оградените детски площадки,
които не са знай колко много!
Живееш в град с урбанизация. Пространствата са ограничени.
Вярно е, че за всеки трябва да има място под слънцето, което свети еднакво за всяко живо същество, но на различни географски ширини и дължини се пречупва светлината според ъгъла.

ooooh!  Това на снимката с кучето, Росица Кирилова ли е?

# 126
# 127

newsm74

Я и германците мислили като mipopov... Или обратното... Всъщност, няма значение... Важното е всички да започнат да мислят така!

# 128
Дали да не е сложат пет метра високи огради
http://dnes.dir.bg/news/sveshtenik-mantinela-11467949?nt=4

Общи условия

Активация на акаунт