Парфюмни размисли и страсти - 158

• 54 141
  • 730
  •   1
Отговори
# 330
вчера изпъсках 10 мл. от общо 30  Blush
явно моят нос го регистрира толкова кратко  Rolling Eyes
и на дреха не е траен - лоситанската смокиня поне на дреха ми държи

# 331
  • Германия
Този тип парфюми за мен са банална необходимост, която изобщо нямаше да съществува, ако живеех в някоя по-северна страна  Simple Smile

Разгеле, сгря се и към северния край (Ренка, доживяхме, а? На 1 юли изключихме парното с тържествена литургия - молебен за слънце пред газовия котел Whistling). Разголи се онзи ми ти народ -  улиците приличат на фирмен млечен магазин - бели като сирене албиноси сноват насам-натам . Събу се боса германката, събух се и аз, разчуруликаха се и парфюмите най-сетне. Наизвадих като невидяла де що имам тънък или озонов аромат - градини, мио, цитруси и каквото се пази за по-добри времена.

Не помня кого впечатли на февруарската среща Lotus Sake Tokyo Milk (май Олето беше), обаче шапка му свалям  как го е разконспирирал, че е интересен парфюм в онзи лют, върл студ. Аз едва сега го оцених - при 25 градуса. От парадигмата на Нинфео Мио е, в смисъл на съдоразширяващ или отпушващ крайните разширения на бронхите - дава пространство и въздух около мен. Напомня ми самия Нинфео, а е по-благ от него. Цитрусово-озоновият старт е по-сладък, но пак така хладък. Косените му треви са по-сочни и имат хубав цветен оттенък на мириса, като да е валял цвят от овошки преди да окосят. Някой наскоро се жалва, че не познава как мирише лотус. Ей този парфюм ухае съвсем показателно на него - имаш усещане за хладка вода, без да мирише на вода. Ухае на розово цвете, напъва се да докара мирис на магнолия, а най-хубавото е, че акватичното му чувство не е мочурливо, нито блудкаво на вкус. Като в луксозно парфюмиран басейн.

Атти, Hug Crazy Flutter Crazy, лелеяното рокле пристигна преди малко! СБСМ! Сега му избирам парфюм  Whistling Тъй като го гледам на Жестоката гардения ще подхожда, Лартето ще му присяда, както и всеки друг зарин или зоман. Много е фантазе за нервно-паралитичния ми рафт. Данке фюр ди покупкен - операция "какадрайдрай" завърши успешно.

Нелка, на хубаво е  Whistling
Шише с парфюм да ти се счупи насън - чакай две нови от по 50 мл. наяве. Ако го изтървеш от ръцете си, новите ще идват по пощата, ако пада от високо - ще плащаш в брой в магазин, от маса - армаган ще са ти. На много парчета ако се раздроби - новите се падат нишови, на две само - откъмто Douglas или Sephora ще ги довее.

# 332
  • в голямото село
Момичета, тези които взехте мъжката Амазония, не ви ли прилича на
http://www.fragrantica.com/perfume/Sisley/Eau-de-Campagne-1003.html или само моя нос ги намира за много сходни.  ooooh! Усещам и една солена нотка, която "ми липсваше" в О де шампейн, но не мога да се сетя от къде точно ми е позната.  newsm78 Rolling Eyes
Въобще не мога да ги оприлича  двата аромата. Сислито е остро зелено, режещо като току що окосена поляна. Има характер, харесва ми. Докато Амазонията, както споделих по-напред ми е нещо като нищо, има добър замисъл, но...
Нещо подправково усещам в началото, после идва свежестта и зеленината, но е мека ,не е режеща като в Сисли

П.П Аз съм усещала ухания на сън, но така и не открих парфюма Mr. Green

П.П2 Бубанка много правилно го е казала за Амазонията, а относно трайността и при мен нулева

# 333
  • София
Атти, Hug Crazy Flutter Crazy, лелеяното рокле пристигна преди малко! СБСМ! Сега му избирам парфюм  Whistling Тъй като го гледам на Жестоката гардения ще подхожда, Лартето ще му присяда, както и всеки друг зарин или зоман. Много е фантазе за нервно-паралитичния ми рафт. Данке фюр ди покупкен - операция "какадрайдрай" завърши успешно.

Натали  Hug
Покупкен ист коммен най-послен  dance Вярвам, че и номерът е по мярка  Hug Като гледам тук как термометърът на прозореца ми показва 39 градуса, настръхвам само при мисълта да я докосна отново тази невинна дрешка  Crazy Честита да ти е и повече на никакви шивачки няма да я даваш  Hug Само Гарденията за нея. И двете са толкова специални, че не може да се примирят с нищо по-обикновено като компания  Heart Eyes

Локситанската Смокиня на третото повтаряне (потретване?  Crazy ) и на 8-я милилитър най-после я усетих. Аз докато я усетя, тя взе, че свърши  Mr. Green Ама е хубава. Много.

# 334
  • Чукарландия

Шише с парфюм да ти се счупи насън - чакай две нови от по 50 мл. наяве. Ако го изтървеш от ръцете си, новите ще идват по пощата, ако пада от високо - ще плащаш в брой в магазин, от маса - армаган ще са ти. На много парчета ако се раздроби - новите се падат нишови, на две само - откъмто Douglas или Sephora ще ги довее.

newsm62 newsm62 newsm62

# 335
  • Варна
Ивче, намирам, че има нещо общо между мъжката Амазония и О дьо Кампань, но само в най-най-връхните нотки и като се напръскам до мокро около врата. Същата горчива зеленина долавям. Секунди след това вече не ми прилича чак толкова, а ми е по-близък до споменатите вече смокинови.
При мен си трае 2-3 часа без проблем, но отбелязвам, че го пръскам вечер, когато е по-хладно. По косата ми се задържа доволно дълго.

# 336
  • на североизток от Рая

Ох, Натали, разсмя ме!  Hug  Laughing

Знам, че си добра гледачка и виждаш в бъдещето. Ох, дано си права и този път. Дано, дано!  Praynig Ама, като гледам, сама няма да се зарадвам. Освен някой, на който съм толкова мила, да реши да ме направи щастлива. Защото мен всеки парфюм ми носи щастие. Политам, разгорещявам се от вълнение и тръпка. Все още им се радвам по детски, може би  с времето това пърхане от радост се променя.

Като се замисля, парченцата бяха много, ужасно много.  newsm78 Със страх се сещам за този сън.
 Свиди ми този Сеншъс и това е.  Blush

# 337
  • Там, където ме обичат
Скрит текст:
Нели, Белла, не знам за коя друга тема става въпрос, понеже като прекаля с кофеина ръся глупости къде ли не Crazy, но признавам, че ме радва, ако ви разсмивам  Party  Подозирам, че темата за муните може да е предизвикала такива емоции, понеже там  самопризнанията на всички са много забавни  и действа разведряващо  Peace
Да, да , и аз влизам там, уникална простота и смехота.  tooth tooth

# 338
Момичета за Инсоленса ли говорехте, че edt е по-добър от edp. Или може би за L`instant?
Аз имам опит с един L`instant millesime iris, а другите съм пробвала само в магазина, което за мен не е напълно достатъчно за добра преценка.

# 339
Не знам дали е по-добър, но е по-различен. Въпрос на вкус. При мен важи принципът:"И двете, дядо попе, и двете." Laughing

# 340
Не знам дали е по-добър, но е по-различен. Въпрос на вкус. При мен важи принципът:"И двете, дядо попе, и двете." Laughing

Някой обяснаваше, че edt бил по-дълготраен и по-шлейфов. А за принципа - гледам да е въздържам, макар много да го обичам този лаф. Но и аз искам вече малко, но любими аромати.

# 341
Да, ЕДт е по-шлейфов, но пък ЕДП е пудрен. Grinning

# 342
Някой обяснаваше, че edt бил по-дълготраен и по-шлейфов.
Да, такъв е едТ! Peace И едП е хубав, но е много по-мек като аромат, по-близко стои до кожата и за мен е сякаш по-елегантен. Не можах да свикна с нахалството на едТ и го махнах почти неупотребяван.

# 343
Някой обяснаваше, че edt бил по-дълготраен и по-шлейфов.
Да, такъв е едТ! Peace И едП е хубав, но е много по-мек като аромат, по-близко стои до кожата и за мен е сякаш по-елегантен. Не можах да свикна с нахалството на едТ и го махнах почти неупотребяван.

Ама Бижу, кой от двата парфюма?  Grinning

Имам и един "старчок пенсионер" към който посягам рядко, в особени настроения, но си го харесвам много.

http://www.fragrantica.com/perfume/Gres/Grain-de-Folie-6161.html

Сега си пръснах - зелено доматче..... това в продължение на чушките.

# 344
Ама Бижу, кой от двата парфюма?  Grinning
Е, ти нали за Инсоленс питаше? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт