Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXXIII

• 54 518
  • 731
  •   2
Отговори
# 225
Гледах The Woman In The Fifth-въпреки, че много ми хареса-не мога да обясня защо. Итън Хоук.....ах....някой беше написал в темата, че му изглеждал нечистоплътен-и на мен така, ама го харесвам. Кристин Скот Томас-сякаш за пръв път я забелязах в този филм....препоръчвам.

# 226
  • зад парка
To Rome With Love- типичен Уди. Аз съм си фен, знаете. Хареса ми доволно. Ако ще помогне, мога да сравня, че не ми хареса колкото Полунощ в Париж.  Simple Smile
  Едно е сигурно след тази серия 'посетете ...' продукции обаче, винаги си искал да видиш Рим(Париж) да речем, но след филма, вече си припадаш сериозно по въпросния град. Както е тръгнал, може скоро и Нещоси София да има Laughing Laughing

Откъде го свалихте?

# 227
  • в морето до колене

Въртим се горе-долу в един и същи омагьосан кръг  Rolling Eyes

Отникъде не го е свалила. На кино го е гледала Тина.
Филмът едва сега излиза - дори САМ-ове още няма по торентите... Може би руснаците ще извадят, защото при тях се излъчва от вчера, но те ще са с дублаж.
А италианската версия, която излезе още през април, е премахната от тракерите.

Така че този филм ще го чакаме след няколко месеца.
Най-неприятното е, че няма дата за българска премиера  ooooh!

# 228
To Rome With Love- типичен Уди. Аз съм си фен, знаете. Хареса ми доволно. Ако ще помогне, мога да сравня, че не ми хареса колкото Полунощ в Париж.  Simple Smile
  Едно е сигурно след тази серия 'посетете ...' продукции обаче, винаги си искал да видиш Рим(Париж) да речем, но след филма, вече си припадаш сериозно по въпросния град. Както е тръгнал, може скоро и Нещоси София да има Laughing Laughing

Откъде го свалихте?
Не ги питай , че и на теб ще извадят бухалката .
Този въпрос тук е табу.
Наискачат много на брой кокошчици  да те накълват. Joy

# 229
  • София
а бе Маркрит ти можеш ли да четеш?? точно в постът над твоя и е отговорено...
толкова ли искаш да мине модератор да те изчисти.

# 230
  • в сърцето на един мъж...

Има и първа част Wink Ако не си я гледала Banlieue 13

Емма, мерси, ще си помисля Mr. Green Ако основния език е френски, няма да ми е проблем.
Мячик, може и да се появи, виж Полунощ в Париж как се появи по-късно. Ако не, ще чакаме на приятелите хакери да го видим. И ще завиждаме на Тина къде ходи Mr. Green
Ване, не чете, чуди се с кой да се яде...

# 231
  • в морето до колене
Geia, миналата година, доколкото помня "Полунощ в Париж" се появи с прилично качество из тракерите към септември, а излезе даже още по-рано - през май... така че наистина ще завиждам на Тина цяло лято.
А интервюто, което е сложила е много интересно и показателно - който сега тръгва да се запознава с творчеството на Уди, може да научи доста неща и да си състави доста ясна представа, какво го очаква. Така че, благодарности за Тина  Hug

Колкото до заформилата се драма по повод линковете - не смятам да се включвам в спора, но си запазвам правото да пухтя  ooooh! и да въртя очи  Rolling Eyes всеки път, когато се натъкна на нещо подобно.
Аз обичам да се "ровя" и не ми е проблем да отговарям на такива въпроси, но понякога действително се учудвам, че изобщо ги задават.
Но явно е неизбежно - в темата постоянно се появяват нови хора и вероятно завинаги ще е така... Ще обясняваме за N-ти път, че lulumba гледа всички филми по-рано от нас / че има хора, които теглят от чужди тракери, а други не могат, защото им е проблем / и също така има хора, които не чакат непременно български субтитри, за да гледат нов филм / че Замунда не се вижда от чужбина / и че понякога се препоръчват филми, които са гледани на кино, а не са свалени от мрежата...
Аз съм хладнокръвна, на мен не ми пречат.  Peace

# 232
Има и първа част Wink Ако не си я гледала Banlieue 13

Ами зацепих в началото, че нещо липсва, но тъй като една колежка го бе изтеглила на служебния и не бях чела резюмето, реших, че просто така ми се е сторило.  Joy
Благодаря ти! Явно ще ги гледам в обратен ред, но пак си струва.  Simple Smile

# 233
Току-що изгледах Stricken - Трогателна история за жена, разболяла се от рак на гърдата.Много ми хареса!  Peace

# 234
  • Далече
Благодаря на всички отговорили на мойта драма с превода на "The Help".  "Южнячки" не е лош превод за филма, харесва ми.

Тоя Уди много ме кефи : I want to make the film I want to make, and if they don't like it—and I know this sounds terrible—it's too bad. Simple SmileSimple Smile

# 235
Пак съм аз. Ако на някой му се гледа турска простотия....ама баш простотия: Кодът на Сюлейман / Sumelanin Sifresi ; http://kat.ph/s%C3%BCmelan%C4%B1n-%C5%9Eifresi-temel-furkanozden … avi-t6251902.html
 Аз лично се посмях доволно.

# 236
  • В царството на игрите:)
Току-що изгледах Stricken - Трогателна история за жена, разболяла се от рак на гърдата.Много ми хареса!  Peace

На мен този филм ми подейства доста зле...Много му се ядосах на този мачо, но донякъде го и разбрах Rolling Eyes  Автора е искал да пресъзде историята от гледна точка на партньора, а не на засегнатия от болестта. Една не лека роля ooooh!Препоръчвам!

# 237
  • в сърцето на един мъж...
Дойде ред за моите два цента кино, този път значително по-кратка програма, но просто не мога да не споделя това, което гледах.
Започвам със сравнително откачените американски филми

Harsh Times - определено на Крисчън Бейл му отива да играе психари. Филмът не е нищо особено, даже не можах да открия смисъла - търпеливо гледах до края. Общо взето от него си извадих само извода, че всяка военна служба може да те докара до лудост и до това, да нараняваш хората, които най-много обичаш. Не бих препоръчала.

Kiss Kiss Bang Bang - отново Робърт Дауни Джуниър в невероятна роля, откачена като самия него Laughing Отива му да играе олигофрено-идиоти, но пък филма е пълен с толкова много комични ситуации и приятен хумор, че си заслужаваше двата часа пред екрана. А и Вал Килмър и Робърт Д. в сравнително младите им хубави периоди не са за изпускане.

Love Wrecked - детска тийн история. Изключително безумен филм, изтърпях го до края заради хубавите гледки от плажа Mr. Green Не препоръчвам, освен ако не сте умрели от скука и ви се иска да помечтаете за плажа.

Trust - убийствен филм, накара ме да се замисля и да се почувствам зле. Да си задам въпроси, като всеки един родител - как да опазим децата си, как да постъпим така, че те да ни вярват и ние да имаме доверие в тях... Как да успеем да намерим най-вярната среда, в която да виреят отношенията ни. Хубаво е да се гледа и даже е препоръчително да се покаже на тийновете в къщи. Много хубава роля на Клайв Оуен. Препоръчвам.

5 Days of War - интересен филм за военния конфликт между Грузия и Русия. Не бях гледала нищо по въпроса и не се бях интересувала. Някак тези събития са останали далеч от мен. Изключително интересно ми беше и се замислих сериозно какви здрави нерви се искат да си военен репортер и до къде трябва да се простират собствените ти морални граници. Разбрах, че и при военни конфликти доста често има пострадали и сред репортерите, при това доста сериозен процент. Въпреки че е изпълнен с брутални сцени /става дума на моменти за геноцид/, филма си заслужава да се види. Конфликтът е представен сравнително правдиво, като за американци, добре направен и много добра игра. Препоръчвам.

Revenge - този филм някак ми е убягнал от полезрението, дори не помня как съм попаднала на него. Прекрасен, невероятна любовна история, страхотни Кевин Костнър, Маделин Стоу и Антъни Куин, всичко това на фона на прекрасни гледки от Мексико. И човек може да се удави в прекрасните зелени очи на Костнър Heart Eyes Препоръчвам! Peace

Black Gold - коментирахме преди известно време, лично на мен ми хареса много, тъй като не знаех изобщо предисторията на този район. Прекрасни картини от пустинята, интересни диалози, хубава любовна история и много майсторски изпълнен. Препоръчвам, ако някой е пропуснал Simple Smile

Blade Runner - пропуснала съм този филм на Ридли Скот, но си заслужаваше гледането. Ридли е невероятен, доста добро изпълнение като за тогавашното кино. Прекрасен злодей в лицето на Рутгер Хауер, тъжно Чандлърово ченге в лицето на Харисън Форд и една красива любовна история. Препоръчвам.

A Good Year - и отново Ридли в тандем с Ръсел Кроу. Обичам този филм и когато ми се прииска романтика, красота, спокойствие и красива любовна история си го пускам. Ако сте пропуснали, то препоръчвам с огромно удоволствие. Невероятната Марион Котийяр на фона на Южна Франция Heart Eyes

Arranged - много хубаво направен филм за две момичета - мюсюлманка и еврейка, които се опитват да се справят с изискванията на семействата си, както и с изискванията на заобикалящата ги среда. Ненатрапчив, с едно нежно показване на различните традиции, чувствата на героините и как въпреки различните вероизповедания и виждания за света, две момичета могат да станат много добри приятелки. Препоръчвам. Peace

Nyfes/Brides - каквото и да кажа за този филм ще е малко - прекрасен, страхотно направен, интересен, завладяващ, нежен, тъжен... Историята на булки по пощата, красиво разказана на фона на едно дълго пътуване и една тъжна любовна история. Препоръчвам!

Le fate ignoranti - изключително много харесвам Стефано Акорси - невероятен актьор, страхотни превъплъщения, невероятна игра. Тук е в ролята на Невежата фея, която има нужда от любов, но вместо това открива приятелство на неочаквано място. Много човешки и топъл филм. Препоръчвам.

La proie - много добър криминален екшън, без излишни моменти, с доста добра доза трилър. С интересен и неочакван край. Препоръчвам.

Les insoumis - Франция, едно забравено от Бога място, в което никой няма желание да работи, един полицай, загърбил всичко в живота си и с една единствена мисия - да залови един престъпник. Полицейски участък, който се събужда за живот и се променя из основи. Препоръчвам, с уговорката, че има брутални моменти и не е за хора с по-слаби нерви.

Comme les autres/Baby Love - прекрасен филм! От едно известно време издирвам всичко на Паскал Елбе, хареса ми този актьор, има нещо много интересно в него. Тук е в необичайна роля, както и Ламбер Уилсън /помним го в Матрицата/. Двамата са гей двойка, която попада в странни ситуации, но накрая всичко завършва добре. Много топъл, много човешки и истински филм. Оставя ти едно такова хубаво нежно чувство след него. Препоръчвам с две ръце Grinning

L'art d'aimer - леко щура френска комедия, общо взето смисъла й за мен беше, че в любовта няма нищо тривиално и човек винаги може да бъде изненадан. Не лош, ако искате да се посмеете.

Quelque chose à te dire/Blame it on Mum - страхотна история, едно семейство, което има нужда от раздвижване и един полицай, който променя живота на всички. Много ми хареса, препоръчвам!

La rafle - този филм не знам как да го определя - жесток, тъжен, даващ надежда, гневен... Всичко това наведнъж. Отдавна не бях плакала толкова много на филм. Филм за Втората световна война и за изселването на евреите от Париж. Невероятно е как в такива моменти хората се сплотяват и са готови да защитят приятели и познати - спасени са с общи усилия 10 000 евреи. Не знаех, че немците са спускали квоти за количеството евреи, които трябва да бъдат изселени, както и че са разделяли още от началото жените от по-малките деца. Невероятен филм, с прекрасна роля на Жан Рено, както и на Хюго Левердез, невероятно 14-годишно момче. Очарована съм, въпреки че филма е ужасно тежък. Виждала съм лагера в Аушвиц, но усещането не е такова, каквото беше след този филм. Толкова много безсмислени жертви, за да се угоди на егото на един човек...

Надявам се да не съм ви оттегчила, този път беше предимно в листата хубаво е да се види и за мой късмет има само един ром-ком Mr. Green

# 238
Дойде ред за моите два цента кино, този път значително по-кратка програма, но просто не мога да не споделя това, което гледах.

smile3508 ще си допълня колекцията от филми за гледане, усещам...   bouquet

# 239
Аз снощи се опитах да гледам турската комедия Кодът на Сюлейман, която Емма препоръча, но нещо не ми задържа вниманието, а много харесвам турски комедии. Може би не съм била в настроение за простотии, да не повярваш  Crazy.

След това си пуснах The vintners luck, пак по препоръка от тук, но не ми хареса. Самата история е красива, но не ми хареса как е направен филмът. Нахвърляно, много мразя така. Дават нещо, след това  нещо съвсем друго, за друго време, няма плавно преминаване на сцени, все едно е орязан този филм. ОСвен това лицата на винаря и жена му ми бяха адски антипатични (може и да са известни, но аз ги виждам за пръв път тези актьори), обичам да гледам филми с чаровни хора. Ангелът, обаче, беше много хубав  Crazy, ако го даваха по-често сигурно щях да изгледам филма до края.
Ама много му падаха перата на тоя ангел бе  Joy..

Общи условия

Активация на акаунт