Щастлив, класиран, със сбъднати мечти, 7-класникът готов е и Еверест да покори

• 72 308
  • 954
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Може и нещо аз да бъркам....и много ме интересува някаква статистика за Пловдив,знам че 31,518 не  е висок бал,но може и да имаме шанс за нещо друго...

тези журналисти нещо май са объркали защото и нашия бал е по -висок от минималния, който са писали, а ние не сме приети в ег, въпреки че е по-предно желание  Cry
Когато моя син кандидатства, 2009 година, имаше голям куриоз. За системно програмиране в ОМГ бяха дали максимален бал 29.036 а минимален 25.6. Страшно ме озадачи, защото ние с бал 29.5 не бяхме влезли, при положение, че му беше 1во желание. А и знаех от предни години, че там винаги е много висок бала. Ходих в РИО, много любезни бяха, и какво се оказа! Софтуера не сметнал верно, защото за програмиране се удвоява математиката от училище, и софтуера игнорирал едната шестица на всички деца, така бала беше паднал с 6 единици!

и тогава какво се случи оправиха ли софтуера или..........

Не, смятаха на ръка....
Аз даже още си пазя оригиналния файл, защото беше официално обявеното от РИО класиране на специалности.

# 391
ganis, наистина ли ни взимат оригинала на удостоверението за завършен 7 клас? не остава лиза нас?

Връщат ги след завършване на средното предполагам.
Поне така беше навремето, даже оригинала на дипломата за средно, доколкото помня, оставаше в университета до завършването му.

# 392
  • София-България, Израел - където си поискам
Да се похваля и аз, ако може с моите 7-класници  Embarassed Че си ги мислих тези дни..
Една девойка в 73 СОУ; една девойка в НТБГ; един младеж в СМГ; една девойка в 134 СОУ с иврит. Embarassed
Мога ли да попитам с какъв бал е влязло момичето в 134-то? Дъщеря ми сега учи там и догодина ни предстои кандидатстване, да се ориентирам Wink за другите училища има повече информация, но за 134-то не. Благодаря!

# 393
  • София
Да, в определен момет се връщат.
Дами, да ви се похваля. Тази година изжеждам 9 клас НЕ-АЕ-МАТ. Освен, че ще правя дипломи за основно образование, моят клас завършва със среден успехМн.добър(5,47) Laughing

# 394
Отиваме на второ класиране....дано имаме по-голявм шанс....ако ли пък не...да ми е живо и здраво момчето...това е най-важното....положи много труд и усилия,но просто не се получи....а и всеки си има късмет....Честито на всички които празнуват тази вечер и успех на тези които продължават да се борят .... децата ни са прекрасни и най-важното е ги обичаме!

Maranta , не се отказвай !

момичета имам въпрос 29-ти включва ли записване или аз го разбирам до 29 ,дефакто без тази дата? newsm78

Последна редакция: вт, 26 юни 2012, 23:20 от maminka_sladinka

# 395
  • София
Вклчва се и 29.06.

# 396
  • гр. София
Списъците са разлепени по у-щата. Аз ходих до гнездото ни и до 2 АЕГ. Утре ще ида и до НПМГ да подам заявление за второ класиране.

# 397
  • София
И аз се включвам за статистиката  Grinning - момче

I класиране:

КЛАСИРАН

по 11 желание
НТБГ
Търговия-ФЕ

с бал: 30.857

# 398
  • Пловдив
Може и нещо аз да бъркам....и много ме интересува някаква статистика за Пловдив,знам че 31,518 не  е висок бал,но може и да имаме шанс за нещо друго...

тези журналисти нещо май са объркали защото и нашия бал е по -висок от минималния, който са писали, а ние не сме приети в ег, въпреки че е по-предно желание  Cry
Когато моя син кандидатства, 2009 година, имаше голям куриоз. За системно програмиране в ОМГ бяха дали максимален бал 29.036 а минимален 25.6. Страшно ме озадачи, защото ние с бал 29.5 не бяхме влезли, при положение, че му беше 1во желание. А и знаех от предни години, че там винаги е много висок бала. Ходих в РИО, много любезни бяха, и какво се оказа! Софтуера не сметнал верно, защото за програмиране се удвоява математиката от училище, и софтуера игнорирал едната шестица на всички деца, така бала беше паднал с 6 единици!

Трябва да се има предвид, обаче, че децата родени след 1999 година (след кризата) се увеличават с няколкостотин на година, поне в Пловдив, съответно и нивото на минималния бал в по-желаните училища стремглаво скача нагоре. И то не с няколко десети или стотни, а като гледам с цели единици. Ще продължава да се увеличава. И ще става все по-трудно за милите дечица.
Когато племеника ми кандидатстваше в ОМГ преди 5 години, системно програмиране, мин. бал беше около 29,  а сега вижте сами... Но тогава кандидатстващите са били около 4000 за целия град , а сега май около 5100 (бегло прочетох в някаква статистика за Пловдив).

Честито на всички  удовлетворени първи желания!!! Успех на тези, които продължават да се борят!

# 399
Аз си повтарям въпроса.
Детето е прието в 133-то с френски и руски.Това въобще не му е по вкуса обаче и ще чакаме второ че и трето класиране.Как се развиват нещата при трето класиране?

При третото се кандидатства САМО за свободните места, които в елитните училища са единични. Може да си струва риска само ако бала се различава в хилядните от последното прието дете. Но си е хазартно, защото дори деца с еднакъв бал ще се конкурират и ще влезе това, което удовлетворява останалите 3 критерия.

Добре е да се запишете след 2-ро класиране, за всеки случай. След като излезе статистиката от 2-ро класиране и свободните места, може да се помисли какво рискува да изпусне детето и какво би спечелило. За трето класиране може да се изтеглят документите дори децата да са били записани при 1-во или 2-ро.

# 400
Мерси, ganis, не искаме да кандидатстваме никъде повече, на 1 желание е приета дъщеря ми, но си иска удостоверението  Simple Smile

# 401
Падна летвата за прием в Първа езикова гимназия във Варна
http://www.varnautre.bg/novinite/varna/34884-padna_letvata_za_pr … ezikova_gimnazia_

# 402
  • София
Мерси, ganis, не искаме да кандидатстваме никъде повече, на 1 желание е приета дъщеря ми, но си иска удостоверението  Simple Smile
Ще си го получи:))))

# 403
Дами, да ви се похваля. Тази година изжеждам 9 клас НЕ-АЕ-МАТ. Освен, че ще правя дипломи за основно образование, моят клас завършва със среден успехМн.добър(5,47) Laughing

Много добре звучи този резултат като средноаритметична оценка по МАТ, при това в ЕГ. Поздрави за успехите, дано всички учители са така отдадени на предмета си като теб.   bouquet

# 404
  • Varna
Падна летвата за прием в Първа езикова гимназия във Варна
http://www.varnautre.bg/novinite/varna/34884-padna_letvata_za_pr … ezikova_gimnazia_

Това са пълни глупости! Най търсената специалност тази година в МГ и МГ с НЕ. За I ЕГ с НЕ със сигурност знам че минималният бал е над 33.500. Приятеско дете е с такъв бал и не го приеха.

Общи условия

Активация на акаунт