Великобритания - тема 42 Лятна - И замириса на море

• 41 919
  • 750
  •   1
Отговори
# 30
  • London

Макар, че когато влязох в темата, аз също съм питала за помощи за детето, понеже бях бременна, а с доходите на мъжа ми тогава, едва ли щяхме да се справим, така и не сме пускали никакви документи никъде. Мъжът ми работи почти денонощно. И примерно не мисля, че е срамно да получаваме детски, най- малкото което е, поне бихме могли да пускаме малката на детска градина по няколко часа седмично, а аз да си намеря работа, след време.

Правилно  Peace Child Benefit - не е помощи, а Детски и те се полагат на всички деца. Същото е с Чайлд и Уъркинг Такс Кредитс - според доходът ти преценяват дали да ти плащат или не. Това не са помощи, а добавки към дохода на хора в нужда, за да осигурят равен старт на всички деца. Условие е поне единият родител да работи.

Ади11 - вече се убеждавам че с училищата търпение му е майката. Ние получихме вчера място в едно престижно църковно училище, което през Март едва ли не ми казваха че нямаме никакъв шанс, ама то вие даже не сте и религиозни, ама далече сте...дъра, бъра.
Аз пък с такъв кеф им отказах сега, че мед ми капе... Изборът  беше между чисто нова база, огромен двор с трева и слънце и удобно място за паркиране и вмирисана тъмна църковна сграда с отлично реноме. Ами избрахме първото. Все пак е само детска градина. На тази възраст децата се впечатляват зрително имат нужда от въздух и слънце, така че високи академични резултати не ме вълнуват. Как лли не ще ги пратя в оня зандан с циментения двор и дъртите скочибри.
За Ресепшън ще му мислим догодина.

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 23:29 от Bean

# 31
Да, аз не знам дали тука българите с деца вземат такива, обаче пакистанци, таджкистанци и всякакви разнородности плюс англичаните, се плодят точно, за да вземат тези пари. нещо като нашите цигани.
Не бих се срамувала да вземам детски, но тук нали много се мрази в темата всеки попитал или казал, че взема такива средства, чак се зачудих детските нали ги получават всички хора дето имат деца, навсчкъде по света, значи не би трябвало да е срамно.
Примерно на мои близки, живеещи в доста богата държава, работещи на високи нива и хубави длъжности, им опростиха процент от кредита за къщата, защото им се роди дете. Това е добра политика, но примерно в БГ няма никъв шанс да се случи  Mr. Green

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 23:32 от Черноглав Врабчов кОмар

# 32
Взехме лентички, но ще ги дадат след лятната ваканция, която почва в края на седмицата. Габи се представи добре (до колкото можеше човечето) и се зарадва много на грамотата си.  Party По-интересното е, че инструкторката/асистентката на Сенсея се оказа българка.  Laughing Още вчера имах някакви подозрения заради акцента, стори ми се леко балкански и една позната на фейса също засили подозренията ми, като изгледа едното клипче. Днес събрах смелост и я питах от къде е.  Blush Аз разбира се, като идиот минавах от Вие на Ти докато си поговорим общи приказки, въобще дори не знаех какво да кажа на моменти, но пък толкова ми стана драго от цялата ситуация.  Grinning Знам ли може и да чете тази тема. Ако някой се познае да свирка.  Laughing На следващият изпит обещавам да не се държа като полу идиот, а като пълен такъв.   Mr. Green  hahaha

# 33
Да, аз не знам дали тука българите с деца вземат такива, обаче пакистанци, таджкистанци и всякакви разнородности плюс англичаните, се плодят точно, за да вземат тези пари. нещо като нашите цигани.
Разбира се, че и доста българи ги взимат. Лошото е когато ги взимат хора без нужда , хора който лъжат за да ги вземат....или такива който ги мързи да си подмесят д-то....
Ама не разбирам какво да ги чекнем...тях винаги ще ги има...та даже стават и повече .....
Цветак, Толумби, къде сте? Драснете два реда  Heart Eyes

# 34
Ах, темата с бенефитите сте подхванали...тъжна картина- каква прослойка от милиони се е оформила в тази държава благодарение на тази " бенефитна култура". Ежедневно дестки минават през аптеката, все някакви торби с лекарства взимат- млади хора, с разрушено здраве от дрога, пиячка, мързел и знам ли още какви "екстри" в този начин на живот....И като ги попиташ дали заплащат за рецептите си, почти обидено отговарят с " Не"- един вид, ама как изобщо може да ме питаш, аз не плащам за НИЩО! Разбира се има много хора, които истински се нуждаят от тази помощ, хора с недъзи, хора които загубват работата си и благодарение на тази система оцеляват известно време докато стъпят отново на краката си. Но тези които растат с идеята да устроят живота си ( то един живот!) по този начин ме отвращават искрено. Най- вече заради това в което превръщат децата си, повечето от които родени с идеята основно да им носят доходи.

Моят син също ходи на някакво карате веднъж седмично ( даже не го знам кой вид е, японско май...), ама на фона на всичките други спортни занимания му се явява девета дупка на кавала и честичко пропуска, аз пък от умора от тичане по футболни прояви, с удоволствие скипвам и доникъде не я докарване...събра там някакви лентички на колана и дотам, другите деца гледам минали на червена лента на бял колан, ние даже изпита сме пропуснали... Embarassed Ама за сметка на това този сезон 7 футболни турнира сме отразили, плюс мач за лигата всяка Неделя...ама то всичкото това иска време- ни повече ни по-малко от 3-4 пъти седмично на терена. Но голяма любов този Цар Футбол, няма мърдане за мене- искам, не искам- това ще е.
На тенис ходи веднъж в седмицата без особени постижения, както бях приплакала преди време. От 4 месеца обаче бащата на едно негово приятелче започна да ги тренира заедно по 2-3 часа всяка Неделя, човекът му разбира и умее и  такъв изумителен напредък има, че чак не ми се вярваше миналат неделя като наминах да ги погледам. Води ги на някакъв турнир за 7 и 8 годишни, да свикват да се състезават, да схващат правилата, да свикват с публика... Та и там пламна страст и по този повод в момента с наличното Евро 2012 и Уимбълдън, изборът между това какво да се гледа е ужасно труден. Ми то и на мене ми е трудно да избера!  Grinning

Стискам палци на Цвети Пиронкова утре да направи добро доиграване!

# 35
[Още по-объркващо става с тия колани когато се вземе предвид и какво тоЧно карате тренират (японско, корейско) и към каква асоциация тоЧно, защото може да има вариации в зависимост от тия две неща. Най- вероятно на уебсайта на школата ги има обяснени и тоЧно какво трябва да знаят децата за да вземат съответния колан.

Пропуснах да отговоря, че яхнала метлата ме подсети.  Hug Шотокан е, японско сертификата е от IJKA. Лентичките една по една ли се събират до 3 или 3 на веднъж и после червен колан?  Blush Бяха ги разделили по групи за изпита - без, с лентички, с червен и оранжев колан и останалите.

# 36
Да се запиша и аз в темата.  Grinning
За бенефитите - според мен това е лесен начин за контролиране на тълпата и успокояване на соц. напрежение. Хората които се превърнали това в начин на живот няма да ги коментирам, всеки си избира как да живее, но представете си ако не взимаха помощи какво щяха да правят - едва ли щяха да тръгнат да чистят къщи или да бачкат в строителството за 40 на ден.  Wink Виждали сме обратния модел в Бг - то затова хората не смеят да излязат по тъмно.

# 37
nana_cool, браво на Габриел за лентичките и сертификата! Моят син тренира корейско карате и няма такова събиране на лентички. При малките коланите вървят бял, бял червена лента, бял жълта лента, бял оранжева лента, бял зелена и т.н. След като изредят белите колани, започват червен с бяла и червен с жълта, после жълт с бяла и жълт със зелена и т.н. При възрастните коланите са по малко - бял, червен, червен с жълта лента, жълт, жълт с оранжева лента и т.н. След като навърши 8 години, моя син започна да тренира по схемата на възрастните и детския му колан беше преравнен с по-долен на възрасните. Сега е с кафяв с черна лента, т.е. един под черния.

Извинявам се на всички останали за отклонението.  Peace

# 38
  • UK/София

Най-сетне имаме интернет, имаше голяма авария в ерията.Успявахме да се включим за около 30сек. и след това край.

milada, много се радвам за билетите!Би ми било безкрайно интересно да гледам по-скоро теб и мъжът ти как реагирате при отбелязване на точките. Simple SmileДали когато има точка за англ. отбор ти ще седиш нацупена, а другият ще се радва, или обратното. Simple SmileНашите билети пристигнаха тази сутрин и сега е спокойно.

Мери, за волейбола е много лесно - на търсачката пишеш волейбол в Бристол и ще ти се покажат клубовете.Свързваш се с тях и питаш.Спортната федерация с подсигурила на почти всички клубове мрежи и топки за игра на открито.

Относно бенефитите разсъждавам по два въпроса.Има доста сънародници като познатия на Шу, дето като лъжат и се хвалят се самозабравят.Те са по-интересни като се приберат в БГ и се хвалят пред приятелите си.Е тогава се изкарват едва ли не най-големите баровци в Англия.
 Другият въпрос по който се замислих е защо винаги трябва да гледаме в канчето на другия.Ужас, той може да е на далавера от нещо, а аз да не съм.И тогава се започва едно разпитване, злобеене и т.н.Мислила съм си, а и вас питам - наистина ли само българите сме такива (както ни се носи славата), или и другите нации са почти така?Все си мисля, че е второто. newsm78
  Някак си ми е странно да седна да обсъждам кой как живее, взима ли помощи, грижат ли се за него, или т.н.Както и да е, но на тези времена с милиони безработни, едва ли ги раздават на ляво и на дясно.Все пак не ги давам от моя си джоб Не искам да заформям спор - пояснявам. Simple Smile
  nana_cool , Габриел  е като скакалец до останалите. Hug Simple SmileСупер, нека все да ходи с желание.Моят Калин ходи един път и много му хареса, но треньорът каза да отиде пак като стане на 4г.Въпреки, че се смееше с глас не вярвайки, че няма 4 като го гледаше колко е висок.

# 39
Не знам, не ме бърка кой какво взема, дали взема и защо взема, но тъй като стана въпрос, че българите идвали тука да си живеят от помощи, исках да кажа че аз такива не познавам, обаче англичани и разни други, които знам всичките са така с малки изключения. Моите познати БГ всичките работят и н евсички вземат хубави пари, ама работят все пак, не чакат на социални.
Иначе за децата като ви чета и ми става едно хубаво. Представям си нашето буболече като поотрасне..Ех, размечтах се. Отсега е такова шило, а все още не може да ходи. До онзи ден не можеше да сяда, а вече иска все права да стои. Обаче не стои на едно място, а все нещо си харесва, иска да го види, да пипне, бе изобщо..И се кара, като не стане на найната. Не ми се мисли как ще се контролираме. Аз не обичам да се крещи, особено на деца, но като не разбира от дума. Имам все още малко време, за да измисля варианти Simple Smile
Мисля си, колко би било добре да я запишем на плуване, даже още отсега. Иначе, за каратето е рано още, обаче като чета за степени, колани и лентички, ми се вижда адски сложна система  Mr. Green

# 40
Биляна, нашите билети също дойдоха тази сутрин. Много, много ти благодаря, защото ако не ми беше казала никога нямаше и да си помисля, че имам шанс все още да гледам българския отбор на Олимпиадата. За реакцията, хм, незнам дали моя мъж ще е толкова разочарован, ако англичаните губят. Той не е по принцип спортен запалянко, а и си знае, че при България на 9-то място в света и Великобритания на 92-ро, няма много шанс вторите да са победители.  Grinning Може пък и тайничко да се надява на чудо незнам Wink

# 41
  • London
Айде стига с тези бенефити. Който има право да си ги взема. Англичани, пакистанци, нигерийци -  стига с този расизъм. Кои били цигани, кои защо раждали... Всички те са си много повече у дома и имат стотици години история заедно.
Колкото и да се напъваме ние сме новодошли в тази държава.
Както каза Биляна помощите не излизат директо от нашите скъсани български джобове. Та кога пристигнахме, че кога наплатихме тези данъци, че видиш ли да държим сметка на кого ЮК плащали помощи.
Помощите са социален инструмент и след като държавата ЮК е преценила да ги плаща на определен тип хора това ама въобще не е работа на българите да го коментират.

# 42
  • UK
Нашите билети идват всеки ден тази седмица,ама нас ни няма да си ги вземем и сега ще трябва да ходим до депото.
Биляна, според мен хората са еднакви навсякъде по света, т.е. гледат си из канчетата  Laughing не е до националност.
Ще минава ли покрай вас олимпийският огън? При нас ще мине точно покрай  нас,а после и покрай училището и понеже ще затворят пътя,ще затворят и училището. Та мъжът ми ще си взема дей оф и ще гледат. Аз ще съм пак в Русия и ще пропусна  Rolling Eyes

# 43
И аз познавам доста българи, които като дойдохме тук в смисъл, като се събрахме всички заедно и започнаха да дават акъл, веднага да сме пуснели всички видове помощи..няма значение дали имаш нужда или нямаш, важното е да се експлоатира системата! Мъжа ми за 5 год. се побърка от работа и през ум не му мина да пусне документи, да не говорим пък да лъже за това, че сме при него а ние да не сме.
Това дали ще си такъв, като визираните по-горе люде или ще гледаш в канчето на другия, според мене зависи от характера и възпитанието на човек, а не от общия манталитет. Мисля си, че не може да обобщаваме.
Скоро, когато споделих с една англичанка колко наем плащаме и на нея и стана лошо, сигурно не е спала да го мисли, щото и на следващия ден пред училището ме търсеше да ме попита как се справяме всъщност  Mr. Green !?
Както и да е. Времето е доста странно, влажно, горещо и от време навреме ръми за разкош  Laughing
golden много се радвам за бързата адаптация на синовете ти! Аз като си спомня първите месеци какъв кошмар беше за мен, защото тя беше искрено нещастна. А елате я вижте сега  Grinning  
Хубав ден на всички!
Мерси за новата тема Ave.

# 44
Bean, не съм расистка   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт