Великобритания - тема 42 Лятна - И замириса на море

• 41 932
  • 750
  •   1
Отговори
# 15
Merry, аз си купувам лещите от vision direct. Имат добър избор на лещи и добри цени. Аз съм си купувала различни видове - еднодневни (ако ще бъда в потенциално "мръсна среда") , двуседмични и т.н.
Ние сме си харесали един локален клуб по карате и мисля през лятото да започнем ( множествено число,защото и аз мисля да опитам).

Свидничка, препоръчвам ти фермата, ако ходите пак в Татун парк. Ние сигурно ще го посетим пак в края на юли когато има flower/garden show.... Нещо като Chelsea flower show в по-скромен вариант.

# 16
Запис и аз
AVE   bouquet за новата тема.Аз се завърнах от БГ преди седмица и сега пак си търся билети за там.6 седмици с двамата в къщи ще луднем затова май пак ще палим джапанките и към Българското Черноморие.  Peace

# 17
Izvinqvam se za latinicata, no mi e preinstalirana ma6inata i o6te ne sum si opravila programi, ezici i t.n.

Ave, blagodarq za temi4kata  Hug

Pomo6ti Simple Smile lubima temi4ka ... koito mu trqbvat naistina OK, no kato se zagledam v na6ite kom6ii i qd me hva6ta - sedqt si po cql den vku6ti, decata sami se gledat, oneq si pu6at trevata v gradinata (to da ne smeq i moeto da pusna v zadniq dvor ve4e) i kato se zase4em vse se oplakvat, 4e nqma rabota.
Predi izvestno vreme 4etoh edna statiq v nqkakvo spisanie, inervuiraha edna devoika na 16/17, koqto ot 13 godi6na se opitvala da zabremenee. ''Milata'' ne mojela da si nameri rabota, a dulgo vreme bila tursila (na 16 e i na 14 e prekusnala daskalo, za6toto nqmalo smisul da se u4i) i kato ne namerila, se otkazala da si gubi vremeto i precenila, 4e 6tom priqtelkite i mogat, to i na neq 6te i e po-dobre - da zabremenee, da se pi6e samotna maika - hem i pari 6teli da i davat, hem i jili6te. Gledaneto na dete i se vijdalo kude po-lesno ot turseneto na rabota (2roto bilo napravo nevuzmojno).
I nie si imame tuk to4no sre6tu avtobusnata ni spirka edno ob6tinsko blok4e (okolo 8/10 apartamenta sa) i vutre sa gi vkarali samo takiva mladi dami - samotni, nepulnoletni mami s deca (kude edno, kude pove4ko).
4e i sa nagli i prosti pove4eto: se6tam se minalata godina se bqh ka4ila v avtobusa ot centura za kum nas, no osven men ima6e o6te edna jena s koli4ka i invalidna koli4ka i nqma6e mqsto za pove4e. Ednata ''kom6iika'' 4aka na sledva6tata spirka s neinoto bebe. 6ofiora i kaza, 4e nqma mqsto, a onaq kato se vbesi, kato vze da go rugae i nakraq se razvika na mene az da sum slizala, tq me bila jijdala da hodq kakuv mi bil problema, 4e ne sum se razkarala da i napravq mqsto, bila sum ''bloody immigrant'' ... 6ofiora i zatvori vratata i trugna, a onaq zamerva avtobusa s butilki ot mineralna voda ... nooo kakto i da e ....
Simple Smile pak se otplesnah, znam Simple Smile

Rabotata e ok, mnogo me bili haresvali. Sega imali svobodni pozicii za recepciq otnovo i za bar, ta mislq da se probvam i za dvete. Ako li ne i kamerierka ne e tolkova zle da si priznaq, a i parite sa su6tite, samo trqbva da sedna i da govorq s manger-kata ako imat nujda ot postoqnen personal da podpi6a dogovor s hotela napravo i da zareja agenciqta.

Vremeto ni e ujasno Simple Smile no to ve4e ne o4akvam i hubavo Simple Smile

Malko po razhodki dnes s mujete i nqkoi i drug film i utre pak na rabotka Simple Smile

4ao

# 18
Малкият ми син също ми донесе  грамота Star of the week - for settling in so well and having a huge improvement in English Simple Smile днес ми се обадиха че е избран да играе в отбора по крикет, което е впечатляващо като се има предвид от колко време са тук.
Големият се справя отлично по математика - излезе в челната група на класа Simple Smile
Двамата са много контактни и това им помага много. Фактът че не говорят добре английски въобще не ги притеснява и не ги спира да общуват с другите деца. Големият вече имаше няколко предложения за приятелство от момичета от неговия клас.
Изтеглила съм доста английски книжки на киндъла и вечер четем. За момента либюмите са ни от поредицата Horrible history.

# 19
Аз да се похваля в новата тема .От вчера е на училище.Докато чакахме за домашно посещение,ми се обади директорката на училището -първият ни избор ,което е на 2 мин пеша от нас и веднага го взе.Голчма радост беше.
Той е много щастлив и както вие ми казахте "магията на английските училища", ни омае и нас.

# 20
golden ,браво на момчетата.Те са по малко от месец тук ,нали?
Винаги се успокоявам като ти чета постовете ,надявам се и ние скоро да се хвалим .И той се оправя с децата ,незнам как .Някакво момиченце му помагала вчера цял ден .

# 21
Nana_cool, браво на малкия, успех днес на изпита, първия колан е много важен. Големият ми син тренира веЧе 5-та година и е един колан под Черния. Колкото по-висок е коланът, толкова е по-трудно и изискванията по-високи. Моят тренира по 3 Часа на седмица, което не е достатъЧно, но физиЧески няма възможност за повеЧе, защото има и други извънкласни занимания. Поставил си е за цел за една година да го постигне, да видим.

# 22
Момичета, браво на вашите децица  Heart Eyes справят се чудесно  и в училище и в извън класни занимания  Simple Smile
За помощите и мен понякога ме е яд, мъж ми милия бачка като луд за да ни осигури " лукса" нужни за  да сме в самостоятелно къща, в хубав квартал и да покрива всичките  нужни разходи по един нормален живот....а други се чудят как да излъжат системата за да вземат някой паунд....
Тук имаме познати българи, някой в Лондон и като разбраха преди време, че чакаме бебе се почнаха въпросите какви помощи ще взимаме  Tired сякаш бебе само с помощи може да се гледа  Tired ooooh! Както и  да е....много е обширна темата...

Ние от днес  почваме Antenatal classes, чакам половинчо на обяд да се прибере и отиваме  Grinning Ще видим как е....аз се вълнувам  Laughing
В петък чакаме едни приятели да дойдат от БГ, ще останат с нощувка вкъщи  Heart Eyes Дано е хубаво времето за да направим барбекю  Heart Eyes А ако знаете как ми се пие цяла бира или вино така да си сипя и да релаксирам   Heart Eyes В квартала до езерото имаме много хубав  бар с изглед към езерото, и като ходим  мъж ми все на бира аз на сок  Crossing Arms за мен бира не можело,че била забранена за бременни  Crossing Arms Flutter
Престраших се да купим кантар и от както сме го взели вместо напред аз вървя назад с килограмите  Heart Eyes ако знаех, че ще е така щях от началото да купя  Laughing Ама пуста ми кратунка мислих, че и със  и без него все ще си качвам и само ще се ядосвам  Mr. Green
Майтапа на страна, но вече трудно става ходенето за по дълго време, изморявам се, краката се подуват  Tired май по дългите разходки ще са бебка като се роди  Heart Eyes
Времето...ех, времето...поне е сравнително топло ( спим на отворен прозорец) по къс ракав съм, рокли....искам и слънце ама не може май всичко  Laughing поне да не вали  Tired
Лек ден  и ако имаме късмета и слънчев  Simple Smile

# 23
здравейте ,момичета!да ви питам нещо.може ли във великобритания да си закупиш лещи и разтвор за тях с рецепта от очен лекар,издадена в българия?
Няма никакъв проблем.Разтвор за лещи съм купувала от Boots i Tesco. За лещите - аз си ги купувам по интернет , знам си диоптъра, диаметъра и извивката/дъгата
golden,кой разтвор за контакти лещи ползваш?

# 24
  • Нотингам/Пловдив
Аве мерси за новата темичка,аз докато изчета старата и вече сте изписали 2 странички.
 Голден браво на твоите момчета,много бързо се адаптират,все така да продължават с успехите си.
 Нана аз лично много се радвам на спортуващи деца,но моите не се интересуват от никакъв вид спорт.Дано твоето момче вземе колана си днес Simple Smile
 Шу на такива индивиди така съм се нагледала вече, че нямам думи. Но познавам и много такива англичани,за съжаление има много хора които си мислят че останалите са им длъжни.
 Ади много хубаво че се е получило така безпроблемно с училището,бърза адаптация на детенце.
 Аз продължавам да търся работа и съм решила че ако не излезе скоро нещо подходящо ще започвам да чистя къщи.Все от някъде трябва да се започне ,а по нататък ще видим. Мъжът ми никак не е доволен ,но какво да се прави като не съм учила навремето. Хубав ден от мен за сега момичета  Hug

# 25
milada, май не се бори за колан още Габриел. А, за лентичка към колана (той тренира от има няма 4 месеца). Оф, хич не са ми ясни и ме е срам да попитам за разяснение инструкторите.  Blush Ще видим с какво ще се прибере довечера. Дори не знам в каква последователност вървят цветовете. Жълт ли е по принцип след белият?  Rolling Eyes

голдън, браво на децата! Много са сладки и двамата в униформите.  Heart Eyes

cocko, успех с търсенето на работа. И аз до скоро си мислех, че само за чистене ставам, точно защото не съм учила на времето, но всичко е поправимо само желание да има човек и хора които го подкрепят.  Hug

# 26
Nana_cool, и за лентиЧка да е само, то се сЧита за нов колан. При малките е разлиЧно отколкото при възрастните, но в общи линии коланите вървят: бял, Червен, жълт, зелен, син, лилав, кафяв, Черен, като между тях има и с ленти (лентите са в цвета на следващия колан по скалата). Най-вероятно Габриел ще вземе сега бял колан с Червена лента. А и при малките коланът е бял доста време, само лентите се сменят, докато изредят всичките  цветове. Още по-объркващо става с тия колани когато се вземе предвид и какво тоЧно карате тренират (японско, корейско) и към каква асоциация тоЧно, защото може да има вариации в зависимост от тия две неща. Най- вероятно на уебсайта на школата ги има обяснени и тоЧно какво трябва да знаят децата за да вземат съответния колан.

Cocko, то аз като съм уЧила (едно висше в България и едно тук) и пак нищо. От наЧалото на годината търся рабита и нищо. Бях на няколко интервюта, но не ме наеха. Вече (ей, най-сетне намерих малкото 'ч' на този мой iPad) започвам да се отчайвам и да си мисля за работа като гледачка. Само такива има. При мен проблемът е, че доста време стоях вкъщи да си гледам децата и сега търся работа в най-неподходящия момент, а и работодателите като видят 8 години прекъснат стаж и май не се двоумят много на коя купчина да ми сложат апликейшъна. А аз още едно висше изкарах през това време и доброволна работа имам, но пак ми е трудно...

# 27
здравейте ,момичета!да ви питам нещо.може ли във великобритания да си закупиш лещи и разтвор за тях с рецепта от очен лекар,издадена в българия?
Няма никакъв проблем.Разтвор за лещи съм купувала от Boots i Tesco. За лещите - аз си ги купувам по интернет , знам си диоптъра, диаметъра и извивката/дъгата
golden,кой разтвор за контакти лещи ползваш?

Обикновено купувам някоя от разновидностите на Opti Free

# 28
Да се запиша и аз, за да не ви изпускам и после да питам това - онова  Mr. Green

По нашата улица, хората които познаваме са англичани и всички са бенефитаджии. По цяяял ден седят, пърдят и пушат трева, правят деца и тъ нъ. В предишния квартал бяха разни панджабита и те с по 10 деца и всичките вземаха бенефити за къщи, за деца, за училище, абе за каквото се сетите.
Макар, че когато влязох в темата, аз също съм питала за помощи за детето, понеже бях бременна, а с доходите на мъжа ми тогава, едва ли щяхме да се справим, така и не сме пускали никакви документи никъде. Мъжът ми работи почти денонощно. И примерно не мисля, че е срамно да получаваме детски, най- малкото което е, поне бихме могли да пускаме малката на детска градина по няколко часа седмично, а аз да си намеря работа, след време.
Чудила съм се какъв е смисъла на живота на тези, хора които цял живот живеят от помощи. Просто те са видяли този модел от своите родители и го смятат за добър. Аз не мисля, че това е добър живот, най-малкото е един безсмислен, изпълнен с ...нищо, живот.
Когато бях бременна направо се побърквах като ми казваха: "Ти си луда да раждаш в БГ!Знаеш ли ако родиш в УК колко пари ще ти наринат!Детето щяло да вземе гражданство..Абе пълни глупости, които изобщо нямат общо с реалността.Много се дразнех на такива въпроси, сякаш детето ми е средство за печелене на пари, а не човек.

За съжаление има и такива хора, които си мислят, че да живееш от помощи е върхЪт!Радвам се, че мога да виждам по - далеч и имам и други хоризонти. И дори седа да ни е трудно, все някога ще се пооправим, а в крайна сметка на всички им е трудно, на работещите също!

# 29
da stiskate palci momi4eta Simple Smile podadoh si CV za recepciq v hotela i kazaha, 4e 6tom ve4e rabotq za tqh (edin vid) 6te mi e v polza tova, no da vidim. Za bar malko ne se polu4i - ne sum rabotila na bar ot lqtoto na 2007, a te iskali maaalko po-skoro6en opit Grinning

Общи условия

Активация на акаунт