Великобритания - тема 42 Лятна - И замириса на море

• 42 364
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте и от мен! Аз и семейството ми сме в Peterborough от 1 месец, още ни е много ново... Simple Smile) Имаме дъщеричка на 1год и 4 месеца. Вече имам GP, банкова сметка, днес ни пристигна и сателитната чиния за БГ телевизията... Малко по малко нещата се случват. Понеже разбрах за детските градини, че са частни и доста скъпи за нас, ми се иска да ви питам за мнение относно следната моя идея: да гледам още едно дете, примерно, заедно с моето...Мислите ли , че е възможно и как би станало това....Извинявам се,  Embarassed сигурно звучи тъпо, но сигурно всички са минавали през трудно начало...Мъжът ми в момента взима толкова, колкото за наема и ми се иска да правя и аз нещо по въпроса, за да олесня малко финансовото положение.  Rolling Eyes

# 526
Момичета, имам молба към тези които ползват услугите на Talk Talk. Говоря безплатно към стационарни телефони в България, тези които са към български пощи.Но сега има стационарни номера ,които са към кабелни оператори.Към тях също ли са безплатни разговорите?

# 527
Да, безплатни са разговорите.

Последна редакция: вт, 07 авг 2012, 09:02 от zlatnata tolumba

# 528
Здравейте и от мен! Аз и семейството ми сме в Peterborough от 1 месец, още ни е много ново... Simple Smile) Имаме дъщеричка на 1год и 4 месеца. Вече имам GP, банкова сметка, днес ни пристигна и сателитната чиния за БГ телевизията... Малко по малко нещата се случват. Понеже разбрах за детските градини, че са частни и доста скъпи за нас, ми се иска да ви питам за мнение относно следната моя идея: да гледам още едно дете, примерно, заедно с моето...Мислите ли , че е възможно и как би станало това....Извинявам се,  Embarassed сигурно звучи тъпо, но сигурно всички са минавали през трудно начало...Мъжът ми в момента взима толкова, колкото за наема и ми се иска да правя и аз нещо по въпроса, за да олесня малко финансовото положение.  Rolling Eyes
Не знам дали ще ти помогна много с инфо но доколкото знам и чувам от други майки които са детегледачки е че трябва да се регистрираш като официална детегледачка към Офстед.Те ще дойдат ще огледат мястото където ще гледаш децата  и ако всичко е по техните изисквания ще те регистрират и ти ще можеш да работиш тази работа.Просто така не знам дали ще има родители които ще ти поверят децата си.Успех и дано се включат и други момичета които да ти дадат по точна информация  Peace

# 529
За чайлмайндер изискванията са сериозни, едва ли ще стане както си го представяш, lorinka, без да те отчайвам. Ако имаш съответното образование обаче, има разни квалифициращи курсове. Поинтересувай се във вашата община къде се провеждат. Обикновено, след успешно преминаване на курса, предлагат малка парична помощ (не съм сигурна дали е заем с нисък % лихва или безвъзмездно), за подобрения на жилището, които искат по стандарт.

В нашият град има сериозна липса на чайлдмайндери и нърсърита, та през няколко месеца хвърчат листовки за такива курсове.

# 530
Тулумбичка,благодаря за информацията.Ще говоря на воля Laughing

# 531
Момичета, как така говорите безплатно към стационарни в БГ, ако сте с Talk Talk. И ние сме на него, имаме интернет и стационарен телефон. Но, никъде не виждам в договора такава клауза. Как според вас да разбера? В смисъл да им се обадя например или може би трябва да се доплаща нещо?

# 532
International Calls Boost - неограничени, по всяко време разговори до 36 страни.
До България за сега е само на стационарни телефони, струва 3 пунда на месец.
Обаждаш се на Talk Talk и искаш да ти добавят тази услуга.

# 533
aniji мама на Джозеф и Кейт и мен не ме е хванала Олимпиадната треска. Като съм на работа си пускам ТВ-то да ги слушам, но иначе нещо не ме бъркат. Брат ми от друга страна следи всичко с огромен интерес. Вече ходи и на 2 волейболни мача (единия беше с БГ).

Аз днес съм с неочакван почивен ден и гледаме с шушито Мадагаскарските Пингвини Simple Smile

Благодаря ви на всички за пожеланията за баща ми  Hug той е вече извън болница, но 1 месец лежене не му се е отразило много добре и се оплака, че бързо се изморява и му се спи постоянно. Сега е до края на годината болничен, а той мрънка, че му се ходи на работа (но то това да му е проблема - здрав да е, другото ще се намести).

Малко ми е едно никакво. Занимавам се само с идиоти по разни банки и институции. На мъжа ми изгубените документи, може и да са откраднати. На 20ти Юли (Петък) му се обадил мъж от скрит номер, казал му, че е от клон на Барклейс в Лондон и че някой е оставил паспорта му със всичко вътре при тях. Моя мъж обаче бил на работа, нямал хубав обхват, не чул кой клон и се разбрали ония да му звънне на следващия Вторник (24ти) и от тогава едно голямо нищо !!!
ходихме на няколко пъти в нашия клон на Банката - не можели с нищо да ни помогнат, освен с издаването на нови дебитна и кредитна карти. Звънях им в лост и столън отдела и пак нищо. На когото и да са му предали документите, не е оставил нищо в системата им, което да показва, че са еди си къде си, а в Лондон имало прекалено много техни клонове и не може ли те да звънят навсякъде. Сигурно сме звънели и аз и мъжа ми над 20/30 пъти и сме говорили с различни служители и един не се опита да направи нищо ''I can't do anything about it!'' и това е. Поисках им списък с клоновете в Лондон и директните им номера - нямали те списък, който да ми предоставят. Говорих и с 2ма мениджъри и 2мата казаха да си направел мъжа ми нови документи, не можели да помогнат.
Е да му се не види пък как така да не могат. Значи някъде си там, някой си държи документите на мъжа ми и една цяла банка, чиито служител е този някой си, отказва да ни помогне да си ги вземе. А за мен е нелегално да отказват да ни помогнат.  Днес ще звъня отново. До банката ще отида. Ще вдигна малко врява, че не съм им се карала до сега и се опитвах да съм любезна на макс. А ако пак нищо, моята мениджърка ме посъветва да се свържа с местното МП и да обясня на него/нея и според нея той/тя щели на 100% да ми помогнат.
Ама аз останах без идеи - ще напиша оплакване към банката, ще се свържа с МП-то, ще звънна на Ситизен Адвайс Бюрото за съвет и какво ...
А хич не ми се плаща и глоба за изгубени/откраднати документи + за нова лична карта. Паспорт нов Полски знам, че струва 90 паунда да си изкараш и уж се чака 6 седмици. За лична карта не знам каква е процедурата. Офффф пръска ми се главата.

Отделно, звънях за НИН интервю на един познат. То като ходих заедно с на брат ми приятелката и него (бяха в един и същ ден) - тя взе, той не. Та звъня аз миналия петък и някакъв си ми господин ми казва, че ''точно за него'' нямало свободни дати. Питам само за него или по принцип, тоя ми вика специално за него и преди даже да успея да го питам защо ми пожела приятен ден и ми затвори. Звъня вчера и служителя, с който говорих остана много учуден и ми даде дата и ми се извини за държанието на колегата си. Абе всички са се побъркали ама както и да е.

Довечера ще купувам декемврийски билети за БГ за 2 седмици. Гледах ги снощи - 200 паунда за трима ни (Гатуик - София / София - Гатуик) и ми се струва добре.

Малчото ОТНОВО е с обрив  smile3511 но не мога да преценя дали е нещо нахапан или е алергично нещо, но знам, че много го сърби. Вчера мъжо беше офф и го води до ДжиПито  #Cussing out ''ами не мога да кажа със сигурност какво е. може да е алергично, но като казахте нахапване от нещо си - може и това да е. ама ето ви антибиотик: flucloxacillin и cetirizine. Четох и за 2те, не вярвам, че ще му навредят (като изключим, че cetirizine ще го замая и ще има ефект върху реакциите му), но пък защо да ги давам, като и лекаря не е сигурен, какво е. Иначе на детето нищо му няма, за сърбежа и Пиритон + крема за сърбежи на Е45 ми вършат идеална работа. Искахме да го заведем защото се почна с 2-3 пъпки и за 3 дни станаха 20-30 по цялото му тяло и лицето. Днес гледам по лицето са се изчистили, по тялото не, но нови не забелязвам да са се появили. Ама му се изнервих - като не знаеш какво е, изписваш едно кремче за сърбежи и това е, не раздаваш антибиотици ей така, защото можеш.

Иначе всичко друго е тип топ  Joy Нямам търпение да дойде Декември. Ходеше ми се и в Полша, но свеки и мъжо не си говорят и той нали е имат като мама си, та твърдо заяви, че не иска да ходи там ... но то пък до тогава време бол, ще се чуе то Simple Smile

Ставам да правя закуска, че шушито се разбуди официално (до сега дремеше и се криеше под завивките) и се мятам на телефона да видим какво ще ми кажат този път от Банката Simple Smile

Лек ви ден Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 авг 2012, 10:05 от ev:)

# 534
ev:) cetirizine го препоръчвам с две ръце ние също го пием за сенна хрема но му давам половин доза сутрин и другата половина само ако се наложи и ефекта при нас е много добър.Не знаех че замайва явно това не работи при нас защото беснеем с пълна сила.У нас е като детска градина почти всеки ден имам гости майки с които се събираме и идват с децата да поиграят и се събират по около 6-7 деца и става лудница.Добре че времето е хубаво и лудуват из двора.Горкото ми куче не знае къде да се дене защото децата не го остават на мира  Mr. Green

# 535
Благодаря за инфо-то, мама на Джозеф и Кейт  и  нана_коол! Имам необходимото образование, получено обаче в БГ- Предучилищна педагогика с чужд език...Ще се поинтересувам за курсовете. Благодаря още веднъж за отговорите.

# 536
  Ев, защо не си извади нови банкови карти, че не схванах аз  Crazy Иначе за сиропа и на нас тези две неща ни изписаха за пъпките. Това явно е парацетамола за алергиите  Mr. Green Не бой се за сиропа, аз така се надявах, че ще е слипи, ама нанайсе, в 5 и половина е първа писта  и цял ден няма спирка Laughing
  Толумби, до къде стигна със сватбата  Simple Smile
  Аз пак се правя на заета в градината, но ми изтръпнаха краката и сега почивам  Simple Smile След като уморих охлювите и листните въшки+розите и божура сега пък мравки има многооо. Много твар много нещо  Crazy
  Завижд на всички, който гледат Олимпиадата на живо. Ще се радвам някой ако сподели нещо интересно  Simple Smile

# 537
  • UK
http://www.london2012.com/wrestling/event/men-greco-roman-96kg/m … l?v=4072012080713
нашият сега ще се бори след малко за място в 1/2

аз дебна билети за 1/4 финала на волея  Grinning
допълвам,че в момента билети има,по 95£, нашите играят в последния 1/4 финал във вечерната сесия.
аз ще чакам по-евтини да пуснат,че сме 6 човека  Grinning

# 538
  • Лондон
Аз вчера гледах България - Италия, голям късмет извадих, мачът се оказа решителен и стана голям купон, такъв адреналин отдавна не съм изживявала Laughing Страшно се надявам да ги гледаме още, макар и на телевизор...

# 539
Ех, голяма е веселба на волейболен мач, всичко се случва толкова бързо, завиждам.

ev:) ,

Много внимателно те изчетох и понеже си го споделила публично,
с риск да не ти хареса, но ще споделя мнението си.
Не споделям разсъжденията ти за задължението на банката да ви издири документите.
Някой се обадил, представил се за техен служител, разговорът е бил далеч от пълноценен,
сама казваш, че и съпругът ти е имал тежък ден. Ами ако изобщо не е бил техен служител?
Представи си как им звучи на тях цялата история, нямате име, нямате нищо.
Да, банките няма да ви дадат подобен лист с всичките им клонове и номера,
това е вътрешна информация и нямат право да го разпространяват сред клиенти.
Как точно очакваш да ви помогнат в тъсенете на някой си служител от Лондон?
На мен ми звучи абсурдно, ако съм техен служител и аз бих отказала да се занимавам.
Та вие нямате никакво доказателство за тоав какво и как се е случило, кой се е обадил, какво е казал и прочие.
Неприятна е ситуацията, но аз мисля също бих отказала да се занимавам с подобен случай.
Как бих оправдала работното си време и енергия?

Да има детето ти обрив, също е крайно неприятно. Да, трудно е да се разбере точно от какво е.
Ако не ти бяха изписали антибиотици, щеше пък да си недоволна от това.
Изобщо, звучи ми сякаш имаш твърде високи изсквания към хората, вие да сте им центъра.
Другото е по-малко стресово  Peace

Miss Fine,
Благодаря, че питаш, уж понаредихме вече събитието.
Сега приоритет ни е работата на аланглето, че от края на месеца напуска Общината.
Едно оправиш, друго се появи, но беше общо решение и съм спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт