Великобритания - тема 42 Лятна - И замириса на море

• 42 040
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Толумбе, замислих се за твоя проблем с кожата и ми дойде на ум защо не пробваш с компреси със смрадлика или лайка? Поне ако не помогне няма да ти навреди. Възможно е и да зарастват по - бързо плюските. Много е неприятно като си с такава кожа. И аз с моята екзема и атопичната си кожа си живея вече колко години, но няма оправия. Hug

# 586
Привет! Интересна темичка, радвам се, че я намерих.

Гледам обсъждате Олимпиадата-аз се радвах в началото, но нещо много взеха да ни бият и спрях да гледам.

Прочетох и за кожен проблем-аз имах обрив на ръката, не занм от какво, но доктора ми даде рецепта за този крем и много помогна Betnovate Ointment. Иначе моята кожа къщо се подсича при топло време и за това ползвам бебшко олио. Знам как звучи, но това е моят цяр.

# 587
Не само, че нямат оправия тези кожни проблеми, но с възрастта имам чувството, че стават по-зле.
Хората на моята възраст вече борят бръчки, аз още с пъпки се занимавам, например.
Благодаря ви за съветите  Peace

Онзи ден излизах с най-скучния мъж на света, но поне ме зарадва,
че Депеш Мод правят нов албум и догодина са на турне.
Супер, ще ме огрее да ги видя още веднъж в тоз' живот.

# 588
  • Bristol
unique8smille, от 14 години започват да се подготвят и да полагат изпити подобни на нашите матури в продължение на две години. Колежа започва от 16 навършени.
Алиса, обираш ми точките с буткампа  Mr. Green Мои колеги мъже ходят и като ги слушам... На морето като отида обичам рано сутрин да се излЮпя и да тичам по брега. Страшно много ме разтоварва.
Толумба, ти с личния консултирала ли си се за проблема? За малки деца с чувствителна кожа знам, че изписвали специално бельо.

Ние сме в България и дъждът днес малко ни обърка плановете. Вместо да се катерим по планините отидохме до Троянския манастир. В Орешака ни спряха, не пускали коли защото имало панаир та цял ден профукахме по сергиите и се мотахме в манастира. Гостенчето ни супер се впечатли от панаира. Нищо че знаеше че продават боклуци, пак много му хареса и си купи това онова Laughing
А пътуването ми до България беше голяма емоция. Забравих въдицата в една чакалня, изпуснахме връзката за София. Летищната компания ни презавери нови билети, но отказа да плати хотела. Но един от служителите на авиокомпанията беше супер услужлив и успя да ми издейства летището да покрие хотела. При всичката тази олелия единия куфар и то баш на гостенчето, не пристигна в София с нашия полет. Не ни липсват емоции  Wink
Утре сутринта в зависимост от времето или ще покоряваме планината или ще запрашим към морския бряг.

# 589
Момичета много моля за съвет , ако някой може да помогне! Братовчедката на мъжът ми живее в Лондон от 5 г. От зимата насам има проблеми със жлъчката. Още април в спешното са и казали че трябва да се оперира , защото има голям камък . Джи пи-то и е изпратила всички необходими документи в болницата и от тогава на сам тя чака а здравето и се влошава много. Днес ми се обади и каза че 3-4 пъти седмично има кризи а от няколко месеца са започнали и отоци по тялото и вече е много зле, ходи с бастун. Викат я 1 месечно на прегледи и последния път са и казали че черния и дроб е много уголемен, притиска бъбрека и сърцето и може да получи дори инфаркт  Shocked ако има болки да звъни на спешния номер , но за операция още не и дават дата! Тя си е искала да и дадат изследванията защото не вярва на лекарите, но са и отказали с мотива че не искат да я притесняват! А здравето и се влошава - от човек който е тичал , сега ходи с бастун и лекарите я уверяват че всички изследвания са наред, но пък не и ги и дават, нито пък я лекуват или да и поставят някаква диагноза?!! Shocked Има ли вариант с англ. здравна карта да дойде да се лекува в Бг??? Изобщо съм шокирана и незнам какво да я посъветвам! Как може да си изиска поне изследванията които има до момента че да се консултирам с лекар тук / имам познати / Изобщо това нормално ли е да се случва в Англия ???!!!

# 590
За някъде е нормално, за някъде не е. Зависи къде живееш, от болницата и т.нат.
Здравната карта е само за спешни случаи. Не може да й покрие лечение в България.
Тя самата може да си хване самолет, да си оправи, ако няма осигуровки в БГ и да се лекува там.
Малко съм объркана, хем чака операция, хем няма диагноза.
Отделно влошените случаи минават с предимство, но има и много чакащи.
Да задейства оплакване в болницата или да се прибере в България.

Merry,
радваш с настроение, въпреки проблемите.
С личния ми лекар се виждме през месец, какво ли не мисли човека.
И при професор в болницата ме е пращал. Тя ми предложи два варианта на лечение.
Единият не е подходящ за мен като нераждала и смятаща в скоро време да забременява.
Другият сама го прекъснах, защото трябва да съм на лекарства буквално постоянно.
Поради горната причина, прекъснах да се попречистя малко.
В крайна сметка, като цяло съм добре със здравето, едните пъпки и обриви да са ми проблема.
Не е приятно и ме скапва по някога, но се търпим..
Обаче, горкото малко неродено толумби, как ли ще го мъчим с българските лета,
че аланглето и той един бял, бял..
Още много хубави емоции да си преживеете в БГ  Peace

# 591
zlatnata tolumba живее в Лондон , до колкото знам в добър квартал, а болницата в която е записана / до колкото разбрах става по райони/ е Империал хоспитал/ или там както се казва / Единственото което са и поставили като диагноза е камъкът в жлъчката и нужда от операция, но за другите проблеми - с черен дроб и отоците не и казват нищо !А относно спешността на операцията - казали са и че само перитонита минава за спешен!!! Как може да си изиска изследванията които са и направили до сега и да ми ги изпрати тук? Има ли право да си изиска друго мнение от лекар и към кого да се обърне? За България се притеснява да дойде сега, защото на всеки 2 седмици заради болничните трябвало някакви подписи да полага / не не разбрах точно какви и къде/ Направо не мога да повярвам че могат да и казват че всичко и е наред при положение че тя вече едва се движи и се чувства много зле?!!

Последна редакция: сб, 11 авг 2012, 21:13 от veni-b

# 592
Veni-b, на сайта на NHS пише, че пациентът има право да си види медицинската информация, дали в неформален разговор с лекар/специалист или формално като подаде писмена молба до съответното сърджери или болница. Така че нямат право да й отказват.

Безхаберието на болницата не ме учудва въобще, но все пак при такова тежко положение, тя трябва да намери някакъв начин да се предвижат нещата. Дори си мисля - защо не напише едно писмо до местното МР, (или даже да си уреди среща с него), с копие до мениджъра на болницата. Може също да поиска среща с мениджъра на болницата, който отговаря за пациентите.

Аз съм минала през операция на жлъчката тук, след няколко кризи и едноседмичен престой в болница на системи при една почивка в България, разбрах, че няма накъде. Аз обаче съм с частна застраховка и ми отне около 3 седмици да се срещна с хирурга и още 3 до операцията.

Не й пречи да потърси и второ мнение от лекар като обясни ситуацията и поиска може би направление за друга болница, където има шанс да й обърнат повече внимание. Незнам какво друго да те посъветвам... Съчувствам много на твоята роднина, защото знам каква е болката при жлъчни кризи. Дано да успее да се пребори за по-скорошна операция.  Praynig Hug

# 593
Могат да и откажат. Пише го на сайта на NHS.
Да виде този линк, има инфо кое как се прави:
http://www.patients-association.com/Portals/0/public/files/Advic … ecords%281%29.pdf

Дори си мисля - защо не напише едно писмо до местното МР, (или даже да си уреди среща с него), с копие до мениджъра на болницата. Може също да поиска среща с мениджъра на болницата, който отговаря за пациентите.

Това е добър съвет.

А защо самата жена не пита сама тук? Живее от 5 години в Англия, пък роднина през България
проучва нещата, много ми е странно това...

# 594
Zlatnata tolumba, не знаех, че могат да откажат под предлог, че информацията ще навреди на психичното или физическо състояние на пациента. Че това могат винаги да го изръкват като причина. Вързали са си кончето, както се казва. Но това им решение, пише в този документ, може да се обжалва пред information commissioner, така че все пак има надежда.

Не разбирам обаче как изтъкват това ("вредно за здравето й") като причина за отказ, а едновременно с това й казат, че освен камък в жлъчката нищо друго й няма?  ooooh!

Дали пък не може да се обърне към Citizen Advice Bureau за съвет как да комуникира по-успешно с болницата? newsm78

# 595
Ами болната дори и да обжалва за медицинските си тестове,
то пак ще отиде поне месец-два, до тогава и датата за операция може да излезе.
И аз някак не виждам смисъла от другия доктор, както и от някой да види документите в БГ.
Въпросът е-какво следва след това?
Тукашният английски доктор и той ще я препрати към болницата и пак ще трябва да чака.
Защото от болницата зависят плановите операции.
А българският доктор, какво ще направи? Ще каже за операция е и после, това вече се знае.
Малко е противоречива информацията-първо може ли да се ползва здравната карта за лечение в БГ,
пък се оказва, че няма начин да се прибере в България. Т.е. каквото и да каже българският доктор,
тя не може да се прибере в България. Както и не може после да отиде при английския си лекар и да каже
-ама българския каза така, защото никой няма да го вземе под внимание.

Ходила ли е в спешното с оплаквания, че й е много зле? Какво казват там?
Две седмици, според мен стигат за преглед и изследвания в БГ, не виждам причина да не си отиде.

# 596
Да писмено и отказали да и дадат изследванията с мотива че не искат да я безпокоят и да и навреди за здравето!Пробвала е и с друга болница но от другата болница са и върнали документите с мотив че не е в техния район.
Всъщност тя ме потърси защото съм стоматолог и имам познати лекари и си мисли вече за варианта да се лекува в Бг. А аз пък реших да ви питам вас за системата там и правата и , защото всичко това ми прилича не на система за лечение а за бавно и мъчително убиване на пациента ! / съжалявам за силната дума/
От спешното са и казали че спешна операция е перитонит - всичко останало чака! Проблема е обаче че тя мисли / а и аз след като говорих с нея/ че има и друг здр. проблем защото има отоци по тялото които не и позволяват вече да се движи нормално! Казват и че всички изследвания са наред и освен увеличен черен дроб и камък в жлъчката нищо друго не са и открили. Дават и лекарство за обезводняване от което ефект няма. И аз си мисля че дори и да дойде в Бг едва ли някой ще се навие да я оперира веднага в това състояние / както ми го описва/ и че има нужда от по сериозно лечение и има много голяма вероятност 2 седмици да не са достатъчни. Та затова и предложих да намери начин да си изиска всички изследвания и мед. документи и да ми ги прати  за да се консултирам с моите познати лекари да и видим за какво точно става въпрос. Последно като говорихме реши да пробва да си ги иска с мотива че ще иска друго мнение от лекар. Дано не и откажат, иначе други идеи нямам. Ако някой се е сблъскал с подобна бюрокрация да даде съвет. А също и какво е местното "МР" ?

Последна редакция: нд, 12 авг 2012, 07:21 от veni-b

# 597
  • Лондон
Моето лично, неангажиращо други, мнение е, че принципът на английското здравеопазване е този на естествения подбор, в Лондон това важи, умножено по 100. Нищо от това, което пишеш не ме учудва или изненадва Confused Та ако познатата ти се чувства така както описваш, според мен има 2 варианта - или да бръкне дълбоко в касичката и да отиде на частен лекар, после и в частна болница, или да се прибере в БГ, независимо от това, колко време ще трябва да остане...

# 598
А аз пък реших да ви питам вас за системата там и правата и , защото всичко това ми прилича не на система за лечение а за бавно и мъчително убиване на пациента ! / съжалявам за силната дума/

На мен системата ми харесва.
Много провокативен ми идва вече целия случай.

# 599
Както изглежда болната вече е направила каквото е възможно за да й се изясни ситуацията и да потърси помощ. Друг е въпросът, че тукашната бюрокрация май е непробиваема. Мисля, че това да ти отказват достъп до собствените ти изследвания и да не ти дават отговор когато състоянието ти е толкова тежко е кощунство! Не разбирам и защо й отказват тази информация, след като дори писмено е поискала. Нали все пак консултантите в тая болница, с които тя се среща всеки месец за преглед, все пак нещо трябва да й казват на този преглед?! Въобще ли не вземат под внимание оплакванията й и влошаването на състоянието й?? Ако наистина е такава ситуацията, нека се обърне към регионалната телевизия и да ги насоли тия лекари едно хубаво. Не, че от това ще й ускорят датата на операцията, разбира се. Даже може и да откажат да я приемат като пациент... А МР е местния народен представител, може пък, ако се обърне към него/нея, да има някакъв ефект. От друга страна, така както е описан случая, май няма много време за такива "изпълнения" и tzvetak е напълно права и според мен, че двата варианта са на частно тук или да ходи да се лекува в България. Все пак здравето е най-важно.

Само да добавя, че когато аз имах проблем с жлъчката и трябваше да престоя в болница в България, си преведох епикризата и тук и Джи-Пито и консултантът я изчетоха много внимателни и си я прибавиха към медицинските ми документи. Тъй че ако си отиде в България за изследвания, може да ги покаже като доказателство на лекарите тук.

Успех й желая, каквото й да реши да направи, че да има здравословен проблем човек, особено в чужда държава, хич не е лесно. Аз имах донякъде късмет, че при мен се случи докато бях на почивка в България и поне можех да се разбирам с лекарите.

Общи условия

Активация на акаунт