Великобритания - тема 42 Лятна - И замириса на море

• 42 029
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
  • UK
Вени,тук за планова операция (ако изобщо и е насрочена) може да се чака с години-това го гледах по новините де,не ми се е случвало. Тя нека пише до МП и т.н.,но аз на нейно място бих се прибрала в БГ веднага.

# 601
Благодаря ви за съветите !
zlatnata tolumba съжалявам за емоционалния изблик, но наистина съм леко шокирана от това което разбрах!

# 602
И ти прощавай.
Признавам, че понякога забравям как се възприемат някои неща от вън и за първи път.
Аз просто гледам на нещата по-различно, което, разбира се, не означава, че съм права.
Повече здраве, се оказва както винаги, най-важното  Peace

# 603
  • Bristol
Вени, има право на второ мнение и да отиде в която си иска болница. Не знам защо са й казали, че трябва да е в района само, не е вярно това. Ужасно е да не ти дадат епикризата. На мен в България веднъж не ми я дадоха за сина, нямало такава практика беше обяснението и като се прибрахме в Бристол се наложи да го облъчват пак за нови ренгенови снимки :-/

# 604
Девойки, има ли някой в Брадфорд/Лийдс или на близо?  Rolling Eyes

# 605
Нотингам  Whistling

Карам курс по първа помощ тази седмица.
Малко ми е уморително по цял ден, но групата е много свежа и е веселба.

# 606
  И Chester  Whistling На почивка ли ще идвате, елате да видите и Уелс  Simple Smile
  Толумби, да ти кажа, че не съм съгласна с теорията ти за конспирация. Болничната им помощ има доста пропуски и да не се налага човек да опира до нея най-добре. Моят шеф, където ви казвах, че от една година му гноясва операцията още си е с абсеси, кървища и тн, сега пак чака в петък час за лекар...Имам и още няколко познати с фрапиращи лечения. И изобщо да не си мисли някой, че превъзнасям българското, там е още по зле, особедно, ако нямаш много пари. Иначе тук имам една приятелка в Лондон, с левкимия, в осмия месец на бременноста и я откриха, заедно със свински грип и я спасиха и детето е добре. Вече и левкимията овладяха и показателите са и добри.

# 607
За английското здравеопазване: Май при тежки случаи и диагнози като рак, например, много по-бързо стават нещата, то е и логично, разбира се. Може би не само заради спешността да се започне лечение, но и че се знае точно каква е диагнозата и какви са методите за лечение. Докато за по-обикновени проблеми може човек да си почака доста. Специалисти има тук, ама дано не опира човек до тях. И това го казвам не в смисъл, че са некадърни, а дано не ни се налага.

# 608
 Laughing Сладурки. Ще има почивка ама в Инвърнес след 3 седмици.  Whistling Трябва ми авто монтьор някъде наблизо Лийдс, Брадфорд да провери една кола. Ще си платим разбира се.  Crazy

# 609
Ъ. Коли. Скука. Тъкмо мислех как да те ухажвам.

Miss Fine,

А, каква конспирация? Напълно съм съгласна, че системата има пропуски и има много за подобряване.
Отдавна не сравнявам и с България. Не защото в България е по-добре или зле,
а защото животът ми е тук и сега. А и средностатистическия англичанин не ходи до България.

Представям си 70 милиона жители на този остров. Сравнително голяма територия.
Огромни градове, села, къща, насред полето. И безплатно здравеопазване. Безплатно.
Единствено работещите плащат за рецептата от аптеката. Нищо повече-
раждания, прегледи, снимки, операции, лечения нищо. Безплатно.
Представяте ли си мащабите на тази система? В организационен, финансов, логистичен, ресурсен план.
И пак-няма установени здравни вноски, куфарите, адреса и си в системата, няма специални застраховки, няма пари на ръка, безплатно е.
Сега си представете едно средно статичстическо семейство и как се организира то във всяко едно отношение,
колко е трудно да движиш едни 4-ри човека напред и успешно като цяло.
Няма идеална система, има върху какво да се работи, има ужасни трагедии, безхаберие и недомислия, корупция.
Но има и много други, на които помага, ежечасно, ежедневно.
За мен тази система е уникална по замисъл, а солидарността, на която е изградена, за мен буди възхищение.
Няма беден, няма богат, няма червен, зелен, за всички важат еднакви правила.
Защото не всеки има пари да плати частен лекар, не всеки си има България.  От 70 000 милиона...
Но в чакалнята на NHS всички са равни. И може да ви е наивно, смешно, глупаво,
но аз се възхищавам на това.

Хората приемат някак по презумция, че им се полага грижа и лечение.
За съжаление, не е така. Със социализирането на държавите миналия век,
някак  лекарската помощ стана като даденост, като нещо, което ни се полага.
А това не е лесно и евтино да се поддържа. И ще става все по-трудно.
Мога само да уважавам тукашните усилия да се поддържа системата безплатна.

Моля, не ме атакувайте сега с поредица от случки и трагедии.
Не съм нито сляпа, нито безчувствена.
Опитах се да обясня как аз виждам нещата и защо ми харесва.

# 610
Не мога да не се съглася с теб, Толумби. И само ще вметна, че в Шотландия дори

и работещите не плащат за рецептата от аптеката. 
.

И, какво само привиквате хората на долу? А?  Mr. Green Я, се разходете до Инвърнес да видите колко е хубаво (между 6-ти и 9-ти е екстра  Laughing). Чак до тук няма да ви карам да идвате.  Whistling

# 611
И аз съм съгласна с Толумби, макар че и моят опит не е кой знае колко положителен. Но знам, че всички са равни и няма да ме пренебрегнат, защото не съм богата, примерно. Е, може да си почакам, да ми позагубят някое друго важно изследване и да си почакам още докато си го направя пак, ама поне ми е без пари. Дет се вика за без пари толкоз.
И да си призная честно, направо понякога се замислям как живеят хората тук с такова здравеопазване, а отговорът знаете ли какъв е? - живеят и са здрави, защото не мислят като хората хората в БГ постоянно за някакви проблеми, стресът на по-голямата част от населението идва от прекаляването с джънк фууд и изобщо никой не мисли за сериозни болести. А у нас, всеки втори с рак. Пу-пу.
По-добре да живея тук и сега, отколкото да се въртя в Параграф 22 в БГ и да съм в постоянни исли от какво ще се разболея, покрай мен само болни, с проблеми и все черни хроники. Мерси, благодаря, добре ми е така.Понякога не знанието удължава живота Simple Smile

# 612
Много добре го е написала zlatnata tolumba- NHS е голяма придобивка за всички тук. Е, неуредици има, не е лесно понякога, но това е неизбежно при такава голяма организация. Повечето грешки, когато има такива, най-вероятно се дължат по-скоро на човешкия фактор, отколкото липса на въведени процедури.

Само да добавя, че в Шотландия всички рецепти са безплатни, май и в Уелс е така. В Англия всички плащат, даже и безработните, (освен може би когато са на някакви бенефити,) но има изключения за определени категории като деца, възрастни над 60г., бременни, някои заболявания.

Последна редакция: вт, 14 авг 2012, 09:55 от milada

# 613
  • London
Толумби, мерси за прекрасния пост! Това искрено!  Hug

# 614
Привет wavey

Толумби
наистина много позитивна гледна точка.Колко щеше да е хубаво повечето хора да я имат   bouquet

И, какво само привиквате хората на долу? А?  Mr. Green Я, се разходете до Инвърнес да видите колко е хубаво

Тъкмо го погледнах на картата къде е Инвърнес  Shocked Ми то накрая.Много далече.Иначе септември сме запланували разходка до Manchester и Lake District.Ако има някой наблизо може да се видим  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт