Великобритания - тема 42 Лятна - И замириса на море

• 42 026
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Ами ние сме така на около час и нещо път от Манчестър така че свиркайте ако дойдете на сам  Peace

# 616
Моето мнение за NHS изцяло съвпада с написаното от zlatnata tolumba . Прекрасно написано, винаги като прочета нещо написано от теб и се сещам че работиш с деца и в мен остава едно много приятно чувство на удовлетворение. Искрено се надявам и моите деца да попадат в ръцете на такива хора като теб   bouquet

Ние все още сме в България и ще се радваме на морето още малко време. Напоследък ни настигнаха доста проблеми, но гледаме напред и се надявам да отминат, само да сме здрави.
В процес сме на смяна на мястото където живеем, не очаквах че ще е толкова трудно. По голямото ми детенце трябва да започне училище тази есен и се надявам да успеем да се нанесем и да започне нормално учебната година. Тази година май ще има много дечица които ще бъдат на училище. Признавам си, че ми е малко притеснено, а защо ли? Лео е толкова доволен от това, струва ми се напълно готов. Май аз не съм готова за новия начин на живот Embarassed

# 617
  Написаното от Толумбичката е хубаво, но аз друго имах предвид. Неприятно ми стана, когато болен човек в безизходица се оплаква от нещо, да се коментира това е Провокация, мене си ми харесва и тн. Може системата да работи перфектно за зелени и марсианци, но точно за тази жена не работи, няколко кризи на жлъчката на седмица си представям какво мъчение е, не е трудоспособна, сигурно има деца, не може да се грижи за тях пълноценно и седи и чака в болки. Когато човек страда за мен е доста неприятно да се коментира по този начин, все едно тука всичко е розаво, ама тя нещо е повредена, защото е болна и сакън са ни нарушили спокойствието, като са споделили. Толумби, точно от теб не съм очаквала така да го напишеш, винаги постовете ти са се покривали с моето мнение на 100 процента и за това леко се жегнах и нали е форум трябва и аз да се изкажа  Whistling Може да съм пристрастна, но пред мен има доста хора, който от години са с болки, включително и мъжа ми, абсолютно с нищо не са му помогнали тук. Чудесно е, че е безплатно, но леко не ме касае, като не можем да го вземем това безплатното. И всяко лято даваме хиляди левове в Бг за лечение, в момента се чудим да си продадем апартамента в Бг за да се лекува в Италия евентулно, защото, ако седим и чакаме може и да няма какво да чакаме...И е леко неприятно, когато се сподели това някой да каже, абе при вас нещо е сбъркано, тука всичко е файн, нещо явно във вас е проблема...

# 618
А, не, много те моля, никога не съм казвала, че във вас или някой друг е проблема.
 Не ми е приятно, да ми се приписват подобни думи и мисли.
Напротив, аз винаги подчертвам, че може и да греша в моето усещане за нещата.
Ето, ти казваш-не ме касае, че е безплатно, като не мога да го взема.
Аз безплатното го рабирам по друг начин.

Аз се опитах да помогна със съвет веднага. Рових тук и там за повече информация.
Дори казах-да, това е възможно.
Но, не виждам никакъв смисъл от вайкане и три страници с  негативни квалификации.
Нали не мислиш, че съм казала, че ми харесва, защото ми харесва хората да страдат?
Аз написах, защо ми харесва и там не виждам подобно нещо.

Аз също си имам проблем, на който системата не може да отговори адекватно.
Не променя мнението ми.

И последно-ето това е провокацията.
Дамата попита за на мъжа братовчедката и си замина от темата.
А ние продължаваме да се обясняваме и доуточняваме.
Каквото искаш си мисли за мен. Аз не съм лош човек.
Но точно този въпрос за мен е много принципен като цялостно усещане за света.

# 619
  Изобщо не си мисля, че си лош човек, продължаваш да си едно от момичетата, заради който влизам в тази тема. Просто ми стана кофти, в момента съм и ефектирана по лични причини и го споделих. Надявам се да не си го приела като нападане или нещо такова, просто си говориме. И е по-добре да се провокираме и да си говорим за такива неща, все пак може и на други хора да са полезни, отколкото теми от рода на *ако дойда с детето и се пиша самотна майка колко паунда ще ми дадат и каква къща.....* Чакаме и разказ от твойте как върви подготовката за сватбата  Simple Smile Hug

# 620
Искрено съжалявам, не съм искала допълнително да те натоваря.
Сигурно е хубаво без притеснение да засягаме по-щекотливи теми, ама пуста интернет комуникация.
Миналият месец барбекюствахме в Бирмингам.
Ауу, такава полемика за Бойко Борисов, сигурно чак в Бристол ни чуваха препирните.
Но друго си е лице, в лице, на бира и пържоли. Палим се, горещим се, викаме дори, но
виждаш човека на среща и знаеш, че само споделяме гледни точки, няма място за недоразбиране..

Та, стискаме си ръцете  cheers и по леглата.

# 621
Здравейте, може би ни в клин, ни в ръкав нахълтах в тази тема, но поводът да го направя е дилемата, която стои пред мен и дъщеря ми да последваме мъжа в семейството, който от скоро /около 6 месеца/ е във Великобритания, вече работи и иска да се установим там, или детето да остане в БГ, защото учи в математическа гимназия, участва в национални и международни състезания, има специализирано образователно равнище, което е високо, а не знам дали в държавна форма на обучение, тази подготовка може да продължи, нефинансирана от родителите. Давам си сметка, че вариантът да работим там двамата ще е на максимално ниска ставка, като неквалифициран труд - почистване, строителство и подобни, така че изпитвам затруднение да преценя реално какви възможности или ограничения можем да създадем за детето си при такава двойна трудова емиграция. Моля за малко информация относно ситуацията в училищата във Великобритания- дали има такива държавни и специализирани както в БГ, или по принцип само частните са такива. За какъв вариант бихте ме посъветвали? Благодаря Ви предварително!

# 622
  • Нотингам/Пловдив
15 август - Християнският свят чества Успение Богородично, защото на този ден се е споминала Дева Мария - майката на Христос. Празникът се нарича Голяма Богородица (за разлика от Малка Богородица през септември, когато се е родила светицата). Чества се най-вече от жените, които се молят на светицата да благослови семействата им и да дава здраве на децата им. Бездетните принасят курбан с молба за майчинство. На Успение на Пресветата Богородица - покровителката на майчинството и жените, се раздава от първите набрани дини и грозде. Колят се животни и се правят курбани за здраве и дълъг живот.
Обредна трапеза: варено жито, царевица, пшеница, пита, каша от пиле, грозде, диня, мед.
Именници: Мария, Мара, Марена, Марилена, Мариан, Марияна, Борис, Богдан, Богдана, Боян, Бояна, Богомил, Богомила, Богомир, Богомира, Богослав, Богослава, Божан, Божена, Божин, Божина, Божил, Божила, Божидар, Божидара
 Честит празник на всички именници.

Да ви почерпя днес за здравето на най-малката ми дъщеря Мария, майка ми ,сестрата и бабата на мъжа ми също.

# 623
Честит празник на всички, които празнуват днес.

cocko
да ти е живо и здраво Мименцето и с гордост да си носи името   bouquet

# 624

И последно-ето това е провокацията.
Дамата попита за на мъжа братовчедката и си замина от темата.
А ние продължаваме да се обясняваме и доуточняваме.

Дамата не си замина, просто има 3 деца и много други проблеми освен на мъжа братовчедката и няма време за всичко! И до колкото разбрах никой няма опит или идея как тя да се пребори със ситемата , която очевидно е такава!

Последното нещо което съм искала е да коментирам по някакъв начин системата на общественото здравеопазване във Великобритания ! Аз дори нямам идея за какво иде реч, та затова се включих да ви попитам , вече ми се изясни малко. Съжалявам че някой са го приели като провокация! Ако някой се е засегнал с нещо от думите ми - да ме извини за емоционалния изблик!    bouquet

Последна редакция: ср, 15 авг 2012, 17:24 от veni-b

# 625
Да си жива и здрава,  cocko, че напомни!
И твоето момиче дълги години да си носи красивото име.
Все я забравям моята сестра и тя ми се сърди..

veni-b  Peace

# 626
Момичета, моля ви да ми отговорите , спешно ми.

Ако започна като contractor, искат от мен или да си направя LtD или да работя с Umbrella company. Говорих с една такава компания - ами тя ще ми взима 43% Embarassed

Имам ли друг вариант - да си направя Ltd и да не плащам толкова на някакви си компании? Трудно ли става да си наптавиш ЛтД? Бяха ми казвали, че е много лесно, даже ставало за ден. Но , не знам къде да отида , за да си направя? И второ, ако става не знам после как ще отчитам данъци Embarassed. Но , ако не е спешно плащането на данъци да стане веднага, сигурно ще имам време да прочета и да се образовам.

Моля ви дайте съвет какво да правя? До утре трябвала да съм дала отговор на агента.

# 627
  • UK
направи си Лтд онлайн на сайта на Companies House,става за 10-тина минути и струва към 17-18£,нещо такова.
Агенцията през която ще работиш не предлага ли услуга и като Ъмбрела? Повечето предлагат,така един вид работиш през агенцията, те ти плащат осигуровки и данъци и ти превеждат чистата сума.
През Лтд можеш да си спестиш осигуровките и след корпоративен данък да вземеш остатъка като дивидент, но според мен ако избереш този вариант се консултирай със счетоводител,за да видиш какво е най-добре за теб и семейството ти,а и за да организираш всичко,което съпътства лтд-то.
Ако работата е краткосрочен контракт, който започва скоро (примерно в понеделник), по-добре работи през агенцията, за да ти платят на следващият петък:) Банковата сметка на фирмата може да отнеме малко по-дълго време.

# 628
ЛТД наистина се прави супер лесно, за 1 ден. но после счетоводството е доста сложно и трябва счетоводител, към 500 на година излиза. най-добре е ако имаш познат с ЛТД да те направи съдружник и директор и да работиш през неговото ЛТД.

Честит имен ден на всички с прекрасното име Мария !

Като е станало въпрос за здравеопазване - тук няма ли вариант да се ходи "на частно" и да се плаща  Thinking  

Последна редакция: чт, 16 авг 2012, 10:05 от E.L.

# 629
Мерси за бързите отговори Laughing

Общи условия

Активация на акаунт