Великобритания - тема 42 Лятна - И замириса на море

• 42 362
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
  • UK
някой ходил ли е на леденото шоу в Сочи Парк в Хайд Парк? аз бях в неделя в Сочи парк,но ледената пързалка я пропуснах понеже не обичам да се пързалям,изобщо не знаех,че има спектакъл с много олимпийски и световни шампиони в кънките, вкл. Албена и Максим.

# 541

ev:) ,

Много внимателно те изчетох и понеже си го споделила публично,
с риск да не ти хареса, но ще споделя мнението си.
Не споделям разсъжденията ти за задължението на банката да ви издири документите.
Някой се обадил, представил се за техен служител, разговорът е бил далеч от пълноценен,
сама казваш, че и съпругът ти е имал тежък ден. Ами ако изобщо не е бил техен служител?
Представи си как им звучи на тях цялата история, нямате име, нямате нищо.
Да, банките няма да ви дадат подобен лист с всичките им клонове и номера,
това е вътрешна информация и нямат право да го разпространяват сред клиенти.
Как точно очакваш да ви помогнат в тъсенете на някой си служител от Лондон?
На мен ми звучи абсурдно, ако съм техен служител и аз бих отказала да се занимавам.
Та вие нямате никакво доказателство за тоав какво и как се е случило, кой се е обадил, какво е казал и прочие.
Неприятна е ситуацията, но аз мисля също бих отказала да се занимавам с подобен случай.
Как бих оправдала работното си време и енергия?

Да има детето ти обрив, също е крайно неприятно. Да, трудно е да се разбере точно от какво е.
Ако не ти бяха изписали антибиотици, щеше пък да си недоволна от това.
Изобщо, звучи ми сякаш имаш твърде високи изсквания към хората, вие да сте им центъра.
Другото е по-малко стресово  Peace

Simple Smile благодаря и нямам за какво да ти се сърдя Simple Smile хубаво е да чуя и едно подобно мнение, за да ми се изясни защо нещо, което на мен ми се струва логично, за други е абсурд.

Спрямо банката и аз се замислих, че човека, който се е обадил може дори да не е техен служител. Но от друга страна от къде ще има номера на мъжа ми? В смисъл той не си носи никога документите със себе си, в седмица, в която реши да ги носи и му изчезнаха. Но понеже не ги носи в портмонето му няма абсолютно нищо. В системата в банката му имат всички данни и за това предположих, че настина ще е бил техен служител. Въпреки това не виждам каква е логиката да не ни съдействат. Не знам това е моето мнение поне.

За лекаря по-скро бих приела ако каже, че не може да прецени и даде само съвет. А не да казва, че не знае, но въпреки това да предписва лекарства (независимо колко безобидни са).

За изисквания и аз се усетих, че са ми високи в последно време - до скоро от никого нищо не очаквах и не изисквах, но от мен се очакваше и изискваше (а на мен ми идваше в повечко) и реших и аз така да почна (дали е добре или не това тепърва ще го разбера). Не искам да сме център на ничие внимание, точно обратното. Съжалявам ако съм оставила някого с такова впечатление.

Peace

# 542
За обривите искам да допълня - нали имам известен опит с малката ми дъщеря Confused Точна диагноза е много трудно да се постави, малко е като "боб да ти хвърлят", причинителят да се установи също е трудно - трябват специални изследвания да се правят. И понеже не е нещо опасно, явно докторите провеждат само симптоматично лечение и чакат организма да го преодолее. За Ема ходих при няколко доктора в Бг, всеки ми изписваше различно мазило, изкупих всичко каквото имаше по аптеките. Накрая ми писна и спрях да я мажа - и взе че се оправи  Wink Може пък точно към нещо в кремовете да е имала алергия. Единственото което помогна сякаш беше Фенистил -капки.
Ох, нямам търпение да дойде септември и да почне Лора ресепшън. С 2 деца ще лудна вече  Crazy
И аз съм приготвила униформите от-до, остава само да ги изпера и изгладя.

# 543
 ev:), много се радвам, че си дискутираме добронамерено.
Бързо да се оправяте  Hug

aniji,

От онзи ден съм го замислила този китайски ресторант, сподели кой и къде е, моля..
По план ли сте с почивката, половинката оправя ли се?

# 544
zlatnata tolumba те явно са верига вече имат няколко ресторанта в няколко града  Бъртън ние само на около 20-ина мин с кола то зависи и кой кара де  Mr. Green.
Това е линк към сайта им можеш да го погледнеш имат и галерия : http://www.wingwah.net/
Може да си поръчаш от менюто може и от блок масата.Аз съм голям фен на морската храна и там просто се раждам.Веднъж даже бях си поръчала там октопод готвача ти го  приготвя на място пред теб.Храната е прясна и има страшно голям избор  Peace .
Почивката ще си я караме тук тази година и ще я гледаме на снимка.Половинката му правиха магнитен резонанс на крака да му видят връзките дали не са увредени.Слава Бога операцията му се размина сега ходи с "Бекъм Ботуш"и прилича на космонавт.Така ще е поне още 3-4 седмици.
Ти защо си станала толкова рано бе жена чак сега забелязах кога си писала защо не спиш?

# 545
  • Нотингам/Пловдив
Успях да ви изчета назад едва тази сутрин. Явно сте на олимпийска вълна,но аз с трите принцеси,макар и поотраснали вече, все нямам врема за нищо  Simple Smile Все има какво да се прави или за мен няма останал компютър,хубаво е че днес и малката спи до по късно ,че се уредих и аз да седна малко на компа.Да ви почерпя набързичко докато не са се събудили  Wink

Черпя ви за трима - за моя рожден ден миналата седмица, днес за рожденния ден на мъжа ми и утре за рожденния ден на средната ни дъщеря. Ще пада шетане из кухнята.
 Бях направила малък клип за рожденния ден на мъжото с идеята да му се зарадва. Представете си изненадата ми днес  newsm78 Като му го пуснах той се просълзи , луда работа.
 Оставям ви за сега и отивам пак да готвя,дано детето се зарадва утре на подаръка,че ако и тя се разплаче ,ужаааас.    chef   bouquet

# 546
cocko Честит Рожден Ден на теб и на всички които ще празнуват да сте живи и здрави и още дълги години да посрещате Рождените си Дни заедно   bouquet  bouquet  bouquet Heart Eyes
Рано сутрин с ментовия чай тази тортичка ще ми дойде добре мерси  Hug

# 547
  • UK
cocko, как я карате толкова лъвове в една къща  Mr. Green Laughing да сте живи и здрави   bouquet
у нас съм само аз и на околните не им е лесно  Twisted Evil

# 548
  • Пазарджик/Лондон
 cocko , да ти е жив и здрав скъпият , много да те обича и глези Hug Hug Hug!Доста празници имате тези дни, весело е при вас Wink.

Моята одисея с търсенето на работа продължава - записах се в една агенция, която само с медицински работници се занимава, дано изскочи нещо оттам Praynig.Отделно преглеждам обяви и пращам сивита, луда работа Crazy.
Обадиха ми се доста хора, но все ми предлагат работа извън Лондон - не че държа да е в Лондон, но съпругът ми работи тук засега, квартирата ни е тук , така че нямам избор.

Хубав ден от мен   bouquet!

# 549
Здравейте! Аз все още съм в БГ, но много искам да се преместя и работя в Англия. Кандидатствам по обяви в Caterer.com. Искам да ви питам като кандидатствам да отбелязвам ли, че имам право да работя в  UK, доколкото разбирам не ми трябва работна виза, нали?
Има ли някой от вас, който работи в хотел? Има ли шансове за развитие?
Много станаха въпросите, извинете за любопитството.  Peace 

# 550
residence - а ти имаш ли наистина право да работиш тук?

cocko - честит рожден ден на теб, на половинката ти  и на щерката  Grinning

# 551

А, явно трябва да си изкарам разрешително ли? Аз проверих в този сайт: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/view/visa.form и ако правилно съм разбрала не ми е необходима работна виза. Извинявайте за тъпия въпрос, но как да разбера дали имам право да работя
в Англия? Embarassed

# 552
residence ето прочети това :
Employment
If you are a national of Bulgaria or Romania, you must obtain our permission in order to work here. You should read the pages for Bulgarian and Romanian nationals for details.

If you are a national of any other EEA country or Switzerland, you will not need to apply for our permission in order to work here.

You and your family members can:

accept offers of work
work as an employee and/or in self-employment
set up a business
manage a company
set up a local branch of a company
You can also do all these types of work if you are studying in the UK.

Your employer should not discriminate against you because of your nationality in terms of conditions of employment, pay or working conditions.

И продължава ето тук:
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/eucitizens/bulgaria-romania/
не ти трябва виза защото такива за нас вече няма а ти трябва разрешително това могат да ти го обяснят момичетата които са със карти аз нямам такива и не ги разбирам.Успех

# 553

А, явно трябва да си изкарам разрешително ли? Аз проверих в този сайт: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/view/visa.form и ако правилно съм разбрала не ми е необходима работна виза. Извинявайте за тъпия въпрос, но как да разбера дали имам право да работя
в Англия? Embarassed
ми накратко - ние българите нямаме право все още да бъдем наемани на работа, можем само да извършваме бизнес или да предлагаме услуги. за работно разрешително - издава се само на високо квалифицирани или много търсени специалисти. за хотел и ресторант - нямаш шанс да получиш такова.
то ако беше толкова лесно нямаше по-голямата част от българите в Юк да се занимават с почистване и строителство  Confused общо взето това са сферите в които можем да работим без специални разрешителни.
заповядай, чети  Grinning http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/eucitizens/bulgaria-romania/wo … rmits/liveworkuk/

Последна редакция: ср, 08 авг 2012, 12:59 от E.L.

# 554
aniji,
много благодаря за инфото. Точно каквото и аз обичам.
Аланглето е отпуска другата седмица, ще се поглезим.
Жалко че така с вашата почивка, гадостите стават, дано да минават по-бързо..

Ъъъ, ставам рано и спортувам  Blush
Много искам да се похваля на Алиса и имаше една друга мацка, дето бягаше, не и помня ника, тя и не пише вече..
Те ме запалиха преди две години с писанията си за бягане и сега съм супер доволна.

Живи и здрави рожденниците, да им е сладък живота като тази торта..

Аелис,
Дай си време, ще излезе точно твоята работа. Упоритост и търпение.
Получава се...

residence,

Визи отдавна няма, но има работни разрешителни.
Пазарът на труда все още не е свободен за българи.
Т.е. не можеш просто така да дойдеш и да работиш.
От България, шансът да си намериш работа през тези обяви, е почти нула.
Бих казала никакъв, но да не звучи супер отчайващо, а и късметът е голяма сила.
Най-добре се зачети по-обстойно в bghelp.co.uk, там разискват на дълго и широко
права, разрешителни, работи, трикове и т.нат. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт