КАРТИ ТАРО-ТЕМА 11

• 51 321
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
О, Луната ми е много странна карта. Обикновено решавам, че означава объркване, неяснота. Това, което се чудя е дали самият човек, за когото е гледането е объркан, или е индикация, че ситуацията изглежда неясна или пък още не е взето решение. Те доста се припокриват тези значения, всъщност.

От друга страна си мисля, ако се съпостави със 7 чаши, която ми е другата карта за илюзии и неяснота. Може би, като се има предвид, че Луната е голям аркан по-скоро тя би трябвало да означава обективна неяснота, не че някой някого заблуждава. Ако някой някого заблуждава би трябвало индикация да е Паж на мечовете.

Съпоставена с Висшата Жрица пък, ми се струва, че и двете карти говорят за подсъзнателни процеси, но докато при Луната процесът е несъзнателен, при Висшата Жрица е съзнателен опит за проникване в подсъзнателното.

Мисля, че стана много объркано  Grinning Даже и аз не се разбирам какво искам да кажа  newsm78

# 196
ами трябва да те разбера, че и аз така объркано мисля...

възможно ли е да е нещо като:водят те с завързани очи,качват те на самолет , и виждаш че си с един крак в скока от него... стрес от всякъде.Както казваш нещата се препокриват,мисля че е живот във  страхът,във всеки един момент нещо те стряска от някъде.

луна и глупак ?- може ли да кажем луд човек,неосъзнаващ опасност.(далече съм от мисълта че няма страх от страшното,просто снишено внимание),и друго си мился , попаднал в света на страха лудия трудно излиза...
луна и висша жрица? - те като чели воюват,
Цитат
Съпоставена с Висшата Жрица пък, ми се струва, че и двете карти говорят за подсъзнателни процеси, но докато при Луната процесът е несъзнателен, при Висшата Жрица е съзнателен опит за проникване в подсъзнателното.
, ммм странно заприлича ми на лош маг...

карта луна- в кои ситуации,към какъв тип въпроси  ви е излизала?
мисля че тя е карта на усещането,не на събитието...(ако някой има по-точен израз , нека го напише) Heart Eyes

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 11:29 от мегата

# 197
Абе аз правя някакъв паралел със Слънцето и Луната в астрологията. Слънцето е съзнанието, волята, разумността, докато Луната са инстинктите, подсъзнанието, емоциите.

И затова мисля, че Луната, ако изобщо е страх, то това е страх от нас самите. От това, което се крие в подсъзнанието и което ни изглежда страшно. Но ми се струва, че в този смисъл, Луната се появява на въпроси за хора, които по принцип избягват да се занимават с невидимите неща. Луната е отношението към подсъзнателните, душевни процеси, към чувствата, които обаче по някакви причини се избягват или поне към тях се подхожда с неразбиране, с нежелание да ги има.

Луна и Глупак ми звучи като скок в тъмното. Е, разбира се зависи от контекста на въпроса и картите.

Като говорех за Висшата Жрица, имах предвид, че тя се появява в моментите, когато сме готови да "говорим" с подсъзнанието, с окултното, с душата. Когато съзнателно се насочваме към изследване на този свят. Не съм имала предвид никакви магьоснически ритуали. Явно наистина днес не ми е ден за намиране на точните думи.

А, Мегата, има ли някаква история в този форум, поради която той да е толкова "умрял"? Имам предвид, че почти никой не пише... Не за друго, ами да не се надявам и да търся нещо друго.

# 198
  • София, Лагера
Благодаря ви, момичета, за източниците на информация!  Hug  Относно лошия тон... мога да се абстрахирам, не ме дразни, просто ми учудва защо хората си канализират така енергията и що за его е това, но няма да се впускам в размишления по темата Simple Smile

Бих искала да ви споделя, че наскоро се видях с една жена, която професионално се занимава с карти Таро. Попитах я само аз имам ли данни (вечното ми съмнение) и тя каза, че имам, но трябва да работя, да чета и най-вече практика. Но също така да не гледам на себе си, а на други хора. Интересно!

Също така другия месец ще посетя един семинар по нумерология. Досега не съм се докосвала до това нещо, но знам, ч в комбинация с Таро става доста интересно. Да видим!
Похвалих се!  Laughing

# 199
  • София, Лагера
А сега по темата:
Мен Луната някак ме плаши. Свързвам я и с 8 М. Липса на воля, неосъзнатост, страх, безизходица.
Влюбване, ама гадно, обсесивно, не нежно и всеотдайно. Нещо като хем да го обичаш, хем да го мразиш и да не можеш да се отървеш.
Напоследък често редя карти на моя приятелка, която е безнадеждно и неподходящо влюбена, е всеки път ми излиза Луната!

П.п. направо отговорих на въпроса на Мегата без да ви чета, за да не се влияя. Сега ще ви прочета  Wink

# 200
Влюбване, ама гадно, обсесивно, не нежно и всеотдайно. Нещо като хем да го обичаш, хем да го мразиш и да не можеш да се отървеш.

А Дяволът какво е тогава?

# 201
Таня, не мисля че  лош тон е повлиял на темата.но лошото е че е една тема,разбираш ли, не е с подтеми,всичко на едно.

Много от момичетата не  си теглят карти,други  теглят дневни за себе си, някои все още пишат в два форума- беинсадоуно и таромания , има и други форуми съвсем различно от тароно и ,там  виждам че също си имат една под тема за таро,както тук.

според мен ,понеже  съм участник от 3,4 години - всичко е на периоди ... хубаво е когато има движение,защото  идват и нови участници...

Цитат
Не съм имала предвид никакви магьоснически ритуали.
- аз те разбрах . Peace

Ноеми , всички се питаме ставаме ли не ставаме ли... Хубаво е да редиш на някой, но той да те търси, не ей така решаваш да гледаш на цялата улица от себе си. Това е според мен .

Много бих искала да видя   как се държи един таролог,как говори,как пита,как търси насока зада  разтълкува картите...според мен трябва  от двете страни да се говори....Най доброто ,което  в моя град го няма е семинари,срещи и разговори на тая тема...

# 202
  • София, Лагера

А Дяволът какво е тогава?
Дяволът е още по-гадно. Но не само за любов, ами за злоба, омраза, клюки, страхове. Луната ми е такава само относно обсесивна любов и други зависимости (излизала ми е при алкохолизъм). При това неща, които бихме могли да променим, но нямаме сили. При Дявола ми се струва, че може да идват отвън.

Мегата, много е интересно, особено като знаеш коя карта каква е, какво вижда самият специалист в тях, как ги тълкува... Понякога са доста буквални картите, напр. попитах я какъв подход да имам при възпитанието на малкото дете (че е малко опако), та се чудя дали да съм по-строга или не толкова и тя изтегли... карта с бухалка  Laughing Според мен беше Асо Ж.  Simple Smile

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 19:06 от Ноеми

# 203
Ама аз изобщо не съм имала предвид лош тон... По-скоро ми прави впечатление, че рядко някой пише. И ако пише - то си е за негови неща и като си получи отговора и "дим да го няма". Не че е лошо, просто питах дали има някакъв проблем или просто такива са си хората. Което също е ОК.

Ноеми, според мен, това което съм подчертала е любовта точно на Дявола. Луната няма такива обсесивни подтексти. Тя е състояние на обърканост, на неразбиране, на неяснота. Когато някой не разбира себе си. Разбира се, това си е моето тълкуване. На мен Луната ми излиза така, а Дяволът в другия случай. При теб явно е различно.

Злобата и клюките са човешки проявления. Мисля, че не са обект на Големите Аркани. Страховете - да, но те са различни видове, причинени от различни неща и съответно мисля, че могат да се изразяват и с други карти. Не мисля, че Дяволът е страхлив точно.

А зависимости, които не можем да променим - това ми прилича на Обесеният, да речем.

# 204
  • София, Лагера
Не че е страхлив Давола, а самият той въплъщава нашите страхове. Тази дама, за която споменавам точно това ме попита като излезе Дявола - от какво толкова много те е страх?
Иначе наистина всеки си има своите тълкувания, нюанси. Аз четох доста, сега продължавам, но бавно, да не би да наизустя всичко и да изпусна момента с усещането на картите. Т.е. да стана като онлайн гледане в произволен сайт.
Доста неща оттук попих, например че Звездата е бавна карта. Днес точно това ми излезе на въпрос за човек, когото не познавам. И се оказа така. Очевидно, щом я приема за такава, тя наистина това започва да ми говори.
Дано съм била ясна  Simple Smile

П.п. Аз не пиша често, защото съм начинаеща и няма как да се бутам при гуру-тата  Embarassed Но пък чета, чета!

# 205
не скромно но наистина има гурута в темата, рядко пишат,не са конфликтни,и дори няма да ги разпознаеш, освен ако нещо не ти светне че са те,понякога остават и неразбрани... това го казвам с уважение и обич , не е четка...  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

инък пиши, ако никой не пише...друго е да има диалог... тъкмо съм  в размисли и аз , рядко  влизам в такива дълбини,при мен е друго - аз  се възхищавам не само на познанията,а и от умението и набора на ирази, но човек се учи,дано и аз се науча...

а дявола  в любовта- той е сексуална карта,той може да покаже всички онези вълнения,тормози на едно влюбено сърце,несподелено сърце,подбудите които са оправданията за влечения,намеренията,желанията те са оправдания за  лошото поведение.там човек действа  воден от  ''дяволчето'' в себе си до едни жезли би горялспоред мен,нямам лични тегления с тази карта, но мисля че  в куп с големи аркани е  страшното...

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 20:43 от мегата

# 206
На въпрос кога през тази година за последен път се е случило емоционално събитие м/у двама души изтеглих 8 пентакли, Император, 6Чаши, 4 пентакли
Това означава ли че преди 8 месеца - 8 пентакли

И въобще в отговора и резултата са пентакли, които трудно свързвам с любов и секс, освен със секс за пари иили връзка на основа на парите

# 207
На въпрос кога през тази година за последен път се е случило емоционално събитие м/у двама души изтеглих 8 пентакли, Император, 6Чаши, 4 пентакли
Това означава ли че преди 8 месеца - 8 пентакли

И въобще в отговора и резултата са пентакли, които трудно свързвам с любов и секс, освен със секс за пари иили връзка на основа на парите

Въпреки, че имам чувството, че отново отговарям на anrita65, позната и с още няколко ник-а, карай да върви.
Аз лично не мога да отговоря на въпрос "кога" с картите Таро, така че това ще го оставя на някой по-знаещ и можещ.
Също така, ако се абстрахирам от подредбата с отговор, коментар и не знам още какво, бих казала, че между тези двама човеци е имало флирт, който е прекъснат поради съзнателното решение на един от двамата да се покаже като недостъпен и студен и нещата така и ще си останат, защото този някой държи на статуквото, в което живее.

# 208
  • Sofia
Момичета, да ви споделя последния си опит с картите. Миналата седмица в понеделник си теглих за последно дневни карти, 3 броя. Не си спомням много добре първата, но 2рата беше Крал меч, а третата 9ка жезли. Вечерта след работа претърпях жесток инцидент (не ми се описва точно, че още ми е в мислите), който завърши в Пирогов, натъртена и със комоцио. И сега като се замисля - точни са били картите, но на мен тогава не ми проговориха. Вече ще внимавам с тази комбинация.

# 209
Момичета, да ви споделя последния си опит с картите. Миналата седмица в понеделник си теглих за последно дневни карти, 3 броя. Не си спомням много добре първата, но 2рата беше Крал меч, а третата 9ка жезли. Вечерта след работа претърпях жесток инцидент (не ми се описва точно, че още ми е в мислите), който завърши в Пирогов, натъртена и със комоцио. И сега като се замисля - точни са били картите, но на мен тогава не ми проговориха. Вече ще внимавам с тази комбинация.

Да, така се случва, за съжаление или може би за щастие. Разбираме какво ни казват впоследствие.

Пожелавам ти бързо справяне с проблема и помисли защо се наказваш   bouquet/имам предвид, че си уреждаме инциденти, когато нещо не можем да си простим, чувстваме се виновни и за да се накажем си причиняваме болка/.

Аз по същата схема преди около две седмици се проснах в цял ръст насред улицата. Хем ми беше смешно, хем ми беше неудобно... И после си дадох сметка, че се самонаказвам, защото се смятам за много лоша и грешна. Време е и аз да си простя. Само не знам как, но може би ще разбера  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт