КАРТИ ТАРО-ТЕМА 11

• 51 554
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря и на Мегата и на Таня.

# 421
Цитат
Нарни, мисля, че картите показват по-скоро емоциите на някой, а не резултат.
Peace

# 422
Мегата, Таня, как се разбира кога картите дават резултат, или отразяват емоциите, особено когато нямаш информация никаква относно човека за който са картите. Опитвам се да се уча, интересно ми е, чета много инфо, но не мога да съм сигурна в тълкуването ми и не смея да го казвам. Например задаваш въпроса и теглиш три карти, тълкуваш всяка по отделно, опитваш се да ги свържеш и правиш някакво тълкуване, но как се усеща и разбира, че точно това е отговора?

# 423
Ами не знам. Предполагам, че това е частта с интуицията, за която всички говорят.

Когато в началото взех картите и започнах да им уча значенията, първо ми беше пълна каша и нареждах карти и после четях в книгите и в нета коя какво значи. След около два-три месеца, научих основните значения и започнах да не гледам толкова в книгите, колкото да наблюдавам на какви въпроси какви карти се появяват. Между другото, до определен момент, картите, които се появяваха бяха странни. Неадекватни за въпросите. Започнах да си записвам в нещо като дневник въпросите и картите. След като се натрупа доста обемна "база данни", установих, че се получава нещо много интересно. По въпросите и отговорите можеш спокойно да проследиш как се е развивала ситуацията. Например за един мъж /за който с Нарни сме си говорили Simple Smile)/, първо се появяваха карти от типа на 3 меча, 9 меча, 5 пентакли, бяхме скарани и аз си бях тръгнала от него. След това, след нещо, което направих, картите бяха 2 чаши, Кралица и Рицар чаши, изобщо чаши. Едни мечтания, едно чудо, но и много топло и уютно. След това стигнахме да по-практични размисли и започнаха 5 жезли, 5 меча, 9 жезли, 10 жезли, Дяволът, Крал и Кралица жезли. Сега сме на пентакли с уклон към Справедливост, Умереност. Мисля, че нещата вървят към изчезване на любовта и разминаване в пространството.

Но определено с търпение, много опити, наблюдение, нещата започват да стават. Ако искаш да се занимаваш с Таро, хубаво е и да четеш изобщо за окултното познание, психология също. Имам предвид за сериозно отношение. Иначе за "кокошкарското" ниво не е необходимо да се затормозява човек. За съжаление има и такива "гледачки".

В един момент получих "съвет" от една мацка във формата на наритване по повод на мой въпрос. Но така или иначе поуката беше - гледай какъв е въпросът и приеми, че картите отговарят точно на този въпрос. Това по повод на твоето питане как да разбереш кога картите ти говорят за твоето отношение и кога отговарят на въпроса. В началото просто приеми, че отговарят на въпроса. Когато подхождаш така, ще виждаш как в повечето случаи картите са "адекватни" на въпроса ти. Но понякога - не. Тогава е много вероятно да е втората опция - да показват отношението ти. Просто ги наблюдавай внимателно. Гледай на тях като на приятел, който с всички сили се опитва да ти помогне. И ще видиш, че е точно така. Освен това, когато си много развълнувана или афектирана от нещо, по-вероятно е картите да отразят теб. Аз си го обяснявам с това, че в такива моменти, енергетиката на самата емоция е твърде силна и един вид "заглушава" връзката с да го наречем Висшия Аз или всъщност както и да наричаме източника на обичайните отговори на Таро.

И последно, че твърде много се разпрострях Simple Smile Не се изкушавай да редиш повече от три карти. Те са абсолютно достатъчно да ти отговорят на въпроса. По-добре задавай допълнителни въпроси, ако искаш да уточниш нещо, но не се мъчи с по-големи подредби. Това пак от опит го казвам. В началото, когато на човек нищо не му е ясно, си мисли, че ако набуха повече карти и ще разбере. Обаче не става така. Да, картите определено дават повече нюанси, но когато ти още не ги разбираш добре, това на практика води до размиване на отговора. С други думи, вероятността да не разбереш какво ти казват, нараства с броя на картите. Аз в началото редях три карти и слагах допълнителни. Защото като не разбирах трите се надявах допълнителните да изяснят нещата. Обаче не става така. Просто човек трябва да има търпението и упорството да разбере трите карти. Те са достатъчни.

И вече съвсем последно - пожелавам ти прекрасен ден, ново хоби и нова любов!  Hug

# 424
Благодаря ти Таня, за обяснението и за пожеланията, на теб прекрасен ден и сбъднати желания.

# 425
Цитат
Днес  ще ви засипя с въпроси ......
направих по бацхав партньорска подредба
сигнификатора е асо чаши
картите на мъжа са на ниво мисли -асо жезли , чувства - дама пентакли , и какво показва - асо пентакли
за жената - маг за мисли , чувства -10 мечове , жрица -какво показва
не вярвах че ще мога да дам обратна връзка , но какво се случи . Мъжът е потърсил приятелка на жената и е споделил ,че има чувства и че е тъжен и иска тази жена , но желае жената да поеме инициативата ,защото той не можел да предложи на този етап нищо /зле е финансово/ . Много интересно значи дама пентакли е била вероятно приятелката пред която той е заявил намеренията си за жената от подредбата .

# 426
Как ще приключи?

Асо мечове, Колесницата,Сила, Пет мечове,Дяволът
на мен ми се вижда като разказ картите ---- имало е идея за действие ,отностно разрешаван ена ситуация , която е в ход и коства много , и като резултат  някой доброволно се отказва , но този отказ е привидно действие , манипулативно. Това на пръв  поглед .
На втори ....5 меч и дявола много си ходят ......все са подлост и измама .Нечестна борба .

# 427
Личното ми мнение е, че е много важно как е зададен въпроса, колко е конкретен, точен и ясен. На обърканите и неясни въпроси, картите дават и подобни отговори.
Също съм фен на тегленето по 3 карти и несложните подредби.
Когато трябва да се разбере нещо и една карта е достатъчна Wink
Дневникът и личната връзка с картите е много важна, могат да научат учащия на повече неща, отколкото да чете чужди мисли и интерпретации.

# 428
  • плевен
Здравейте.Да попитам следното: при подредба за отношения се пада на позиция перспектива на връзката-Любовниците.Знам че са важни всички карти,но за да не ви занимавам,казвам  тази позиция.Какво да очаквам от него-9 чаши,а като резултат от всички карти-5 жезли.Объркано ми е...в смисъл аз ли ще трябва да избирам,той ли...това ли казват Любовниците-избор?Но на какво,на кого newsm78. И резултата не ми хареса 5 жезли-няма да е по мед  и масло,ако изобщо нещо се случи тъй като за момента е пълен застой Peace

# 429
Цвете , 5 жезли за отношения не  е лоша карта , показва ,че има някакъв спор , и сякаш всеки иска да докаже правотата си , по скоро има съревнование отколкото борба ,тосет нещата са по скоро като на игра .
Влюбените - може да показват на тази позиция - ясно решение , решимост, радост, защо не  и любов.
ето сама казваш че нещата са в застой  сега , картите може би показват  , че ще се стигне до взиматена някакво решение /нправен избор  от влюбените / и като резултат ще има раздвижване по въпроса /5 жезли/  , Предизвикателство .......
9 чаши - ккаво да очакваш  от него -удовлетворение , доволство , нещо ще го накара да се отпусне .

# 430
  • плевен
Zimma дано всичко се случи както си го описала,да не съм повлияла на картите емоционално,защото си ги теглих сама Tired

# 431
побут ...  Joy ... никой ли не си е редил карти... но пък е хубаво  от една страна , значи сме  без проблеми.... Simple Smile

# 432
Tanya111, благодаря ти за изчерпателния пост!   bouquet

# 433
Tanya111, благодаря ти за изчерпателния пост!   bouquet

Ами опитвам да помогна, когато мога Simple Smile

# 434
5чаши - 5меча -рицар жезли

Като комбинация да ги разгледаме. Става дума за умишлено укриване на дейности, и това са картите на човека от който се крие,нечестно е спрямо него това.
 интересното е че поставих различни въпроси за човека,хорта,ставащото,и в към всеки отгор на картите присъстваше рицар-меч,жезли,чаши

Общи условия

Активация на акаунт