Съвременната жена- домакиня?

• 29 538
  • 539
  •   1
Отговори
# 120
  • София

Друго си е да сложиш костюма и токчета и да се откъснеш от памперсите или домашните .
Освен това съм абсолютно финансово и имотно независима . Мога без грам проблем да се справя с всяка ситуация и да си гледам и детето .

Браво! И кво?
Не бих се гордяла особено с факта, че не мога да издеяна девет месеца до собественото си дете....

Както и да е.....Темата е лайняна от самото начало....

# 121
Ами ... аз обичам да съм домакиня  Laughing , когато се прибера от работа . Обожавам да готвя и къщата ми свети . Но не мога да остана в къщи . Абсурд. Пробвах като се роди малкия . Издържах 9 месеца и щях да полудея  Crazy Грам не е моят начин на живот да блея по градинките . Готвене , чистене и т.н. ми отнемат 1 час , а после ?
Друго си е да сложиш костюма и токчета и да се откъснеш от памперсите или домашните .
Освен това съм абсолютно финансово и имотно независима . Мога без грам проблем да се справя с всяка ситуация и да си гледам и детето .
Много ми е смешно като започне да ми обяснява някоя домакиня как не било лесно да се гледат две деца  Confused Сигурно не е , но всеки го може . Не изисква кой знае какви заложби . Някак си не е като да си изпълнителен директор  Laughing
Защото , извинете , но не всички работят за 300 лв. и не всички висят по спирките , колкото и да ви е мъчно  Mr. Green

Много точно го каза. И аз съм така  Peace

# 122
Браво! И кво?
Не бих се гордяла особено с факта, че не мога да издеяна девет месеца до собественото си дете....
Както и да е.....Темата е лайняна от самото начало....
Тези теми винаги са такива  Mr. Green
Не дължа обяснение , но да кажа ... Започнах да работя по половин ден . Мъжа ми гледаше детето до обяд . После аз се връщах и поемах .
Дори и сега , когато имам толкова работа , детето ми не ходи на занималня примерно . Вземам си го на обяд . Задължително прекарвам известно време с него . После си отивам на срещите и вечер пак съм в къщи .
Това е . Както казах чувствам се прекрасно , че мога да съчетавам домакинстване , дете и кариера .

EliMery - отдавна съм те разкрила , че сме от една кръвна група  Peace Hug

# 123
Домакиня съм от миналата седмица, по своя воля, за 6 месеца. За сега издържам, да видим до кога. На моменти откачам, признавам си.
До тук ми е интересно, чета книги, мисля да гледам филми, да се науча да шия и да правя сладкиши. Това са ми целите.  Mr. Green
Ако съвсем изтрещя, ще се върна на работа, искат ме. Но поне лятото не ми се вярва.

п.п. не съм чела темата, ще го направя по-късно.

# 124
  • Австрия
Ами ... аз обичам да съм домакиня  Laughing , когато се прибера от работа . Обожавам да готвя и къщата ми свети . Но не мога да остана в къщи . Абсурд. Пробвах като се роди малкия . Издържах 9 месеца и щях да полудея  Crazy Грам не е моят начин на живот да блея по градинките . Готвене , чистене и т.н. ми отнемат 1 час , а после ?
Много ми е смешно като започне да ми обяснява някоя домакиня как не било лесно да се гледат две деца  Confused Сигурно не е , но всеки го може . Не изисква кой знае какви заложби . Някак си не е като да си изпълнителен директор  Laughing
Защото , извинете , но не всички работят за 300 лв. и не всички висят по спирките , колкото и да ви е мъчно  Mr. Green

Много точно го каза. И аз съм така  Peace

Директор на водопад?

Темата е безумна  Grinning

# 125
Ох, хайде стига с тоя директор, научихме го вече, изтърка се.

# 126
чувствам се прекрасно , че мога да съчетавам домакинстване , дете и кариера .

Поздравявам те за което, и тайно  и благородно ти завиждам. Аз пробвах, не успях. Не работих на пълен раб. ден, работата ми е супер лесна и неангажираща, 2 деца имам но и помощници, и изобщо не се справях. Затова реших да си дам почивка.

# 127
  • София

Не дължа обяснение , но да кажа ... Започнах да работя по половин ден . Мъжа ми гледаше детето до обяд . После аз се връщах и поемах .
Дори и сега , когато имам толкова работа , детето ми не ходи на занималня примерно . Вземам си го на обяд . Задължително прекарвам известно време с него . После си отивам на срещите и вечер пак съм в къщи .
Това е . Както казах чувствам се прекрасно , че мога да съчетавам домакинстване , дете и кариера .

Не дължиш обяснение, но ти благодаря за него! Написаното много ми допадна и разбирам, че съм сгрешила специално за теб в тази тема!  bouquet

# 128
Ох, хайде стига с тоя директор, научихме го вече, изтърка се.
Аз не знам кое и дали се е изтъркало, но ми прави впечатление, че самокритичността напоследък е спаднала под санитарния минимум.
Всеки е красив, млад, слаб, умен,богат, грамотен и успял в кариерата. А, и готви оригинално и отлично, а домът му е лично и дизайнерски обзаведен.
Реалността е драстично различна, или както е казал Толстой човекът е като дроб- в числителят това, което е, а в знаменателят- това, което си мисли, че е .

Бояна, къде си с ефекта на Дънинг Крюгер  Mr. Green

# 129
Рокси , ти сега предателка ли ще го играеш , а ?    Mr. Green

GENTIL -   bouquet

# 130
  • Boston, MA
Тоест, твоето твърдение е, че си домакиня, защото можеш да си го позволиш /т.е да се оближеш под опашката/  И ако проследя така да се каже логическата нишка, всички останали, които работят са такива защото не могат да си позволят да са домакини Simple Smile

Аха, само дето от "да си го позволя" до "да си го позволя" разлика от земята до небето.

Днес се захващам по твоите цитатиPeace

# 131
  • Boston, MA
... Бояна, къде си с ефекта на Дънинг Крюгер  Mr. Green

Joy

Ти както на ММ любимото "Коб Дъглас" (и те били двама).

# 132
Оооооо екстра ми е да съм майка и домакиня.
Но това с пълното съзнание, че е временно. Та се наслаждавам докато мога.
В началото беше много зле. Чудех се какво да правя по цял ден.
Изчистиш, оправиш, сготвиш а то 10 часа... цял ден четях книги, от скука.
Обаче постепенно с времето започнах да си разпределям задълженията в деня и да се забавлявам с дребните, да спортувам, да обръщам внимание на себе си.
Не е лошо, като безкрайна ваканция  Mr. Green

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 22:05 от Никси

# 133
  • София
О, щото някоя работеща няма и тя да остане гола! Познай как ще скърпва положението с малка заплата и  две деца и много вероятно на квартира или в ннедоизплатеното семейно жилище, и да наплаща на мъжа си наем, че го ползва! Виж сега, стигне ли се до смяна на реколтата, ни работеща, ни неработеща печели, а само губи! Мъжете по нашенско винаги се измъкват сухи, ако ще да на най-големите мухльовци. В края на краищата, майката не МУ гледа детето, а глеса децата СИ. Едва ли новата реколта ще е навита да гледа децата МУ от първия брак. Мъжете само плашат, че ще отнемат децата от майката, колкото да я изнудват при развода, а в действителност деца не им трябват.

Ще гледа, що да не ги гледа...пичът супер богат, кандидат-домакини доста, тъкмо няма да си развалят фигурата да раждат, а "домакинята" няма желание да вземе детето...в търсене на нови пазари е...аз подкрепям избора на домакините, но за себе си не бих го избрала, ако нямах сигурен гръб извън мъжа- я имоти, я заможни родители. Моят познат не се е женил за майката на детето си, не е тъп той...преценил си е навремето.

В крайна сметка, въпросът е какво губиш- ако от всичко минеш на нищо, дупето доста ще те боли. Ако имаш нещичко- дори и да е някаква работа за немного пари...пак е повече от 0 лева и никаква перспектива.

# 134
О, щото някоя работеща няма и тя да остане гола! Познай как ще скърпва положението с малка заплата и  две деца и много вероятно на квартира или в ннедоизплатеното семейно жилище, и да наплаща на мъжа си наем, че го ползва! Виж сега, стигне ли се до смяна на реколтата, ни работеща, ни неработеща печели, а само губи! Мъжете по нашенско винаги се измъкват сухи, ако ще да на най-големите мухльовци. В края на краищата, майката не МУ гледа детето, а глеса децата СИ. Едва ли новата реколта ще е навита да гледа децата МУ от първия брак. Мъжете само плашат, че ще отнемат децата от майката, колкото да я изнудват при развода, а в действителност деца не им трябват.

Ще гледа, що да не ги гледа...пичът супер богат, кандидат-домакини доста, тъкмо няма да си развалят фигурата да раждат, а "домакинята" няма желание да вземе детето...в търсене на нови пазари е...аз подкрепям избора на домакините, но за себе си не бих го избрала, ако нямах сигурен гръб извън мъжа- я имоти, я заможни родители. Моят познат не се е женил за майката на детето си, не е тъп той...преценил си е навремето.

В крайна сметка, въпросът е какво губиш- ако от всичко минеш на нищо, дупето доста ще те боли. Ако имаш нещичко- дори и да е някаква работа за немного пари...пак е повече от 0 лева и никаква перспектива.

Истината е ,че както и да го гледаш - в България преимуществото е на мъжете.
Те самите понякога незнам дали осъзнават колко трябва да са щастливи. От това, че или няма закони или въобще не се спазват.

Ако го сравнявам с Калифорния и Америка - където е женски свят определено - тук да си жена е доста по-добре отколкото да си мъж...
Стига да те остави с дете - сама, не им пука как и от къде ще взима парите - ще му праснат едно 3-4 хиляди долара минимум издръжка за жената и детето, поне в Санта Клара Каутни е толкоз някъде, според зависи и от други фактори.
Няма значение - имоти, преди след брак.......абе Америка - жена да си.

Става ми понякога жал за жените в България - които ако попаднат на кофти мъж да ги остави с деца да тръгне по някоя фуста - и да му наложат примерно 500лв издръжка за жената и децата - та иди после се оправяй сама......кофти работа.

Жените от България трябва да дойдат в Калифорния да живеят - ние си имаме недостиг на жени, при това качествени и свестни жени.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт