Отговори
# 285
Благодаря ви момичета за инфото,хубавото е,че нашия тати го осигуряват на пълната му заплата,така,че предполагам това 90 на 100 ще е от брутната заплата Rolling Eyes
А за еднократната помощ ще трябва ли да декларираме доходи и колко на зад във времето,понеже той смени работата си преди 7месеца,а на предишната работа го осигуряваха на 500 и нещо....не знам как ще ги изчисляват тия помощи и болничния-отпуск по бащинство :/  newsm78

# 286
  • София
Пепиии, хайде стискаме палци  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
silveto_niki_svetli  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 287
Пепи стискам ти палчета, дори и на крачетата!  Hug С теб сме, с балеринката чакаме с нетърпение появата на нашия малък, сладък мъж и зет!  Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 288
Честити рожби на всички обебили се мами. Да ви растат живи и здрави душичките. Майчетата бързо да се възстановяват и да влизат в ритъм!!!
 Пепи, Силве- леко раждане ви пожелавам, всичко ще бъде наред Simple Smile
Момичета, много ми липсват постовете ви, но покрай бебето нямам време дори да си изрежа най- после ноктите на краката Simple Smile Откакто сме се прибрали по цял ден кърмя, цедя с помпата и пера. Имам проблем с оригването на бебо- много рядко успявам да го накарам. Надявам се да му хвана цаката скоро, че вече повърна няколко пъти.
Прегръщам ви, ще чакам нови хубави новини Simple Smile Hug

# 289
Имаш и от мен стиснати палчета  fingerscrossed, ПепиHug

# 290
Момичета, първо да честитя на всички, които вече са на фаза гушкане  Hug Hug Hug и да кажа, че стискам силно палци (поне като успея да ги откъсна от помпата  Mr. Green) на онези, които чакат - Пепи, Силве, с вас сме  Hug Hug Hug
ЛЛЛ Миряна, благодаря много за бързия отговор и се извинявам, че пиша чак сега. Днес опитахме кърменето с контакт кожа в кожа и, да не чуе дявол, май постигнахме успех. Божидар не се съпротивлява толкова като преди и успява да засуче. Първия път прекара около 25 мин. на гърда, а втория - около 15. След това обаче се уморява и заспива. Мисля, че не успява да изсуче достатъчно, тъй като малко след кърменето не отказва предложеното му шише (изпива около 30 мл). Страхувам се да го оставя само на гърда, защото е много малък и ме притеснява да не спадне на тегло. Как би било правилно да процедирам - за да знам, че се храни достатъчно и същевременно да успея да го приуча да суче? Изключително мотивирана съм, тъй като системата с цеденето е ужасно изтощителна, а кърменето е много приятно като усещане  Heart Eyes Исках също да попитам - в родилния дом ни казаха да измиваме гърдите с вода преди кърмене, но доколкото съм чела, това не е необходимо и дори може да възпрепятства кърменето. Аз самата спрях да отмивам - правилно ли е това? И още един въпрос - да будя ли Божидар за хранене? Според педиатърката не трябва да го будя, тъй като сънят му е много важен за растежа, но доколкото съм чела, при поднормените бебета въпросът стои малко по-иначе  newsm78  (следя да няма паузи, по-дълги от 4 часа, но все пак...) И последно (извинявам се за многото питания  Blush) - колко наакани памперса са нормални за новородено, което е изцяло на кърма - ние сменяме памперс на всяко хранене и той е винаги наакан  Rolling Eyes Благодаря предварително за отговора   bouquet  bouquet  bouquet
Момичета, пак четох диагонално, та по-късно ще се опитам да ви пиша пак  Hug Hug Hug

# 291
Пепи, Силве  Praynig и успех!
Айде и моят ред да дойде вече, само че не и таз вечер че нашия татко е нощна смяна  Whistling.
Днес и аз бях малко да се поразкрася-педикюрче, пострижка, преди малко се поепилирах с много много зор  ooooh!  Joy и сега се намацах с боя. И си викам утре вече да решава бебчо да идва, ама ха де. В тези горещини хич не ми се правят разходки и кръста направо ме цепи.
Лека и прохладна вечер  Simple Smile.

# 292
antonia02 , моето ежедневие е същото - без прането (майка ми пере на този етап), но със стерилизация  Crazy Имам същия проблем с оригването... Дано някоя мама се включи с изпитани съвети  Simple Smile

# 293
Здравейте и от мен в тези жеги!!!

Честито на новообебилите се мами, нека рожбите им растат здрави и щастливи за радост на цялото семейство!

Пепи, Силве, стиснати палчета имате и от мен!  Hug Мило ми стана, че тук споделяте, и аз си мислех, че дори на майка ми не бих звъннала когато се започне, от вас ми е най- голямаата подкрепа, макар и виртуална   bouquet

Ели, за кревватчето на Бебе Дизайн, и ние взехме такова и ще ти кажа как оправихме работата. Купихме плоскост с размера на долната дупка, бяла е нашата, там я изрязаха по размер, (но внимавайте, че понякога и няколко милиметра играят лоша шега), а за дъската, на която се поставя матрачето- за нея купихме три дължинки бял кант, който се лепи с ютия и така  оправихме поразията Laughing СТана много пригледно  и практично. Ако искаш, ще ти я снимам да видиш   bouquet

Аз ставам да мисля вечеря на таткото, че на мен не ми се хапва в тез жеги, но той милия... само недоволства и се оплаква на хората, че ще го уморя от глад с тази бременност... вика- айде да порасва тва дете, че тогава понее  гаранция, че ще има ядене вкъщи  hahaha

Hug на всички!

# 294
И тук да споделя: момичета, днес на мен се падна да ви съобщя,че Павлина (pavlina_vt) днес- 30.06 в 19:15ч. е родила своя син Ивайло. Бебо е 3400гр и 50см,роден нормално. Да са живи и здрави мама Павчи и бебе Ивайло и бързо възстановяване на мама! smile3525 newsm51 smile3525 Всички имате поздрави от Павчи Simple Smile 

# 295
  • Sofia
Привет, момичета!!!
То да не отиде човек на изпит и цели 3 нови бебчовци и 2 мами аха готови да гушнат своите съкровища.
Мегитогеоргиева,  Мамапети и Нинка76, майчета честито. Да са живи и здравички малките съкровища и много радост и незабравими емоции да имате. smile3501 smile3525 newsm51 newsm07

Пепи, Силве стискам ви силно палчета и знам, че всичко ще е ок и ще имаме добри новини. fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Аз днес мисля, че изкарах изпита.
Купихме си и количка http://www.slunce-bg.com/product/582/jane-bebeshka-kolichka-unli … green-valley.html и вече мога да раждам, но има още време де.

# 296
  • Някъде по Дунава
Еха, само 1 ден ме нямаше и колко бебчета има.
Честито на Мама Пети, Нинка 76, Мегито Георгиева и Павлина_ВТ. Бъдете живи и здрави вие и бебоците и бързо възстановяване   bouquet
Ел2000, честит рожден ден на момиченцето ти  newsm59
Пепина_79, леко раждане мила  newsm10
Заради, честита ви количка, със здраве да я ползвате  Simple Smile

# 297
Честито на мама Павлина за малкия Ивайло! Simple Smile

# 298
Честити бебчета на ninka76, megitogeorgieva, mama petty и pavlina_vt!
 Да са ви живи и здрави рожбичките и вие покрай тях, че да им се радвате

Пепи, silveto_niki_svetli  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Леко и безпроблемно и чакаме новини!  Hug Hug Hug

# 299
Добър вечер мамчета!Само 2 дена не бях влизала и какво-бебевалежа е на мах Simple Smile!!!Честито на новите мамчета и бързо възстановяване!  bouquet  bouquet При мен всичко и нрмално за сега имам леки контракции,но не са болезнени.Чувствам се вече много тежка и ми е много трудн в тези жеги и хем искам вече да излиза бебка,хем ме е страх... Simple SmileУтре съм на рожден ден и стискайте палци бебка да не реши да излиза точно там Laughing
Приятна вечер от мен!!!

Общи условия

Активация на акаунт