Темата ни е поредна, но за нас е тъй потребна -Седмокласното класиране!

• 60 684
  • 827
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Знаете ли кога ще излезе статистиката за второ класиране?

# 691
Поздравления на всички доволни от второто класиране! На останалите - кураж в избора!
Синът ми е приет в НПМГ - М/Инф, НЕ.
Някой имали информация - немския език от "нула" ли се почва?

Здравей, с моя младеж са в един клас.  Peace Дано да имат късмет да са хубав клас, да са задружни, да се разбират и да си помагат.
Сутринта се записахме. Притеснявах се за отпусното, но ни обясниха, че може да края на седмицата. Мислим да ходим на лагера, но не сме избрали още кой кой вариант от датите.
Малко ми е странно мястото, на което се намира училището - навътре в квартала. Още не сме разработили маршрут за придвижване...

# 692
Малко ми е странно мястото, на което се намира училището - навътре в квартала. Още не сме разработили маршрут за придвижване...

През септември пускат метрото до Лозенец. Където и да живеете, най-добре е да търсите връзка с метрото. Тази сметка съм я направил още миналата година, когато дъщеря ми пожела да учи там. Сега ще и бъде много удобно. През зимата тя ходеше на курсове по биология в НПМГ и се измъчи. Заради ремонти една неделя бяха спрели всички трамваи нагоре и тя в ранна сутрин в снежна буря беше изкачила баира пеша.   
А предполагам, че мястото е избрано заради близостта с математическия и химическия факултет. Биологическият също не е далече.

# 693
  • гр. София

През септември пускат метрото до Лозенец. Където и да живеете, най-добре е да търсите връзка с метрото. Тази сметка съм я направил още миналата година, когато дъщеря ми пожела да учи там. Сега ще и бъде много удобно. През зимата тя ходеше на курсове по биология в НПМГ и се измъчи. Заради ремонти една неделя бяха спрели всички трамваи нагоре и тя в ранна сутрин в снежна буря беше изкачила баира пеша.   
А предполагам, че мястото е избрано заради близостта с математическия и химическия факултет. Биологическият също не е далече.

Метрото е малко далечко..... newsm78 Относително близо минават трамвай 10 и 18 и автобуси 120, 94 и 102. Зависи на кой какво му трябва.

# 694
  • Sofia, Bulgaria
Резултат от класиране
I класиране:
КЛАСИРАН
по 2 желание
СМГ
Пр.М.-АЕ
с бал: 35.179
II класиране:
КЛАСИРАН
по 1 желание
СМГ
Пр.М.-НЕ
с бал: 35.179

Поздравления! В един клас сме Wink

# 695
  • Пловдив
но на малкия нямаше да му стигне за ЕГ Пловдив ( за ЕГ Иван Вазов му стига)

newsm78 Извинявай, но кои езици сравняваш в двете гимназии. И за немски и за английски в ЕГ Иван Вазов минималния бал за момчета на първо класиране е по-висок от този в ЕГ Пловдив. newsm78
Сигурно аз нещо не съм в час???

Много се извинявам, че не уточних и предизвиках дебат. Балът му стигаше само за някои от езиците, не за всички - представянето му на изпита не беше такова, че да го приемат навсякъде.

# 696
  • София по рождение

И Физическия ф-т също е също е там. Laughing
Има много транспорт до НПМГ, откъдето и да идвате. Автобуси 120 и 88. Спирката им за НПМГ е преди София Ленд и Токуда. Докато тръгне метрото има автобус 9ТМ, временен, който е по линията на трамвай 9. Доколкото разбрах дори и след старта на метрото тази линия на трамвай 9 ще си остане по Черни връх. А други два трамвая 10 и 18 минават съвсем наблизо. Единият минава по бул. Джеймс Баучер, а другият спира на Химическия и оттам малко пеш.
102 и 94 също спират на Химическия ф-т.
Да не забравяме, че разни величия имаха къщички едно време там. Има защо. Зелено и тихо е. Даже гимназията се намира непосредствено до къщата на Милко Балев, за тези, които го помнят. И е пълно с дипломатически блокове.Grinning
Хей, децата ви ще учат в най-хубавия квартал на София! Трябва да почерпите!!!

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 10:00 от helli_sun

# 697
  • Пловдив
И аз тази сутринт записах моя син в ОМГ. Той дори не пожела да дойде с мен.

Излезе статистиката за второ класиране за Пловдив.

http://www.riobg.com/read_news_all.php?select_news=581

На моя син не му стига 0.036 за желаното училище.

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 10:09 от mdonkova

# 698
Браво на форумските деца и техните мами!Пожелавам ви успех в новото училище а също и  късмет,защото ще ви трябва и през новата учебна година!Ето нещо интересно за тези ,които все още се интересуват от АК
http://danybon.com/index.php/education/262-american-college-rezervi-bal

# 699
Метрото е малко далечко..... newsm78 Относително близо минават трамвай 10 и 18 и автобуси 120, 94 и 102. Зависи на кой какво му трябва.
Всъщност никога не съм минавал разстоянието от НПМГ до японския хотел, където ще бъде станцията на метрото, но далечко, далечко колко да е далечко - 10 минути.
Като сложиш спестеното време, пък и нерви  по светофари и пълзенето на трамвая по баира, тези 10 минути се избиват.
Но наистина, на кой каквото му трябва. Откъм Софияленд също е много удобно с автобусите. По Джеймс Баучър (спирка Милин камък мисля че беше) също са 10 минути.
А кварталът наистина е баровски, на бивши величия. Милко Балев го помня, знаел съм, че някъде там е къщата му. Най-после ще я видя тази историческо-архитектурна забележителност  Grinning 

# 700
Поздравления на всички доволни от второто класиране! На останалите - кураж в избора!

Здравей, с моя младеж са в един клас.  Peace Дано да имат късмет да са хубав клас, да са задружни, да се разбират и да си помагат.
Сутринта се записахме. Притеснявах се за отпусното, но ни обясниха, че може да края на седмицата. Мислим да ходим на лагера, но не сме избрали още кой кой вариант от датите.

Добре дошли и на вас е НПМГ! Поздравления   bouquet
Можете ли да ми кажете кои са датите за лагер-школата и евентуална цена, ако са казали, че моят бъдещ деветокласник иска пак да отиде. Родителската среща в петък от 18.30 ли беше?

# 701
Всъщност никога не съм минавал разстоянието от НПМГ до японския хотел, където ще бъде станцията на метрото, но далечко, далечко колко да е далечко - 10 минути.
Като сложиш спестеното време, пък и нерви  по светофари и пълзенето на трамвая по баира, тези 10 минути се избиват.
Но наистина, на кой каквото му трябва. Откъм Софияленд също е много удобно с автобусите. По Джеймс Баучър (спирка Милин камък мисля че беше) също са 10 минути.
А кварталът наистина е баровски, на бивши величия. Милко Балев го помня, знаел съм, че някъде там е къщата му. Най-после ще я видя тази историческо-архитектурна забележителност  Grinning 

Това за баровския квартал ми хареса, понеже там съм израсъл, живял и още живея, ама малко по-надолу. Синът ми обаче избра друга географска посока на развитие. А къщичката на Милко Балев сега едва ли ще впечатли някого на фона на новопостроените палати из някои квартали.

# 702
  • гр. София
Чак пък баровски квартал.........Такъв се води.....А за транспорта всеки сам преценява. Лично според мен метрото ще далече - едва ли ще са 10 мин. - особено за деца. Едва ли ще тичат за у-ще  Laughing

# 703
Чак пък баровски квартал.........Такъв се води.....А за транспорта всеки сам преценява. Лично според мен метрото ще далече - едва ли ще са 10 мин. - особено за деца. Едва ли ще тичат за у-ще  Laughing

Е, недей така сега. Аз тъкмо реших, че съм баровец, пък ти....

# 704
  • гр. София

Добре дошли и на вас е НПМГ! Поздравления   bouquet
Можете ли да ми кажете кои са датите за лагер-школата и евентуална цена, ако са казали, че моят бъдещ деветокласник иска пак да отиде. Родителската среща в петък от 18.30 ли беше?

Датите са от 1 до 8 септември или следващата седмица май........Цената е 270 лв. А РС е за петък от 18,30ч. Аз лично мисля да отида. Днес ще се записваме в НПМГ и ще попитам някои неща и довечера ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт