Минерален басейн в планината - къде?

• 203 559
  • 516
  •   1
Отговори
# 75
Някои нямат минерална вода, от така показаните май само Шипково е с такава.
Шипково си е до Чифлик.

# 76
  • Варна
Някои нямат минерална вода, от така показаните май само Шипково е с такава.
Шипково си е до Чифлик.

Да, само той е с минерална вода. Добре изглежда хотелчето  :thinking
Другите местенца също, чудя се от какво да направя компромис - от километрите ли, от басейна ли, от високия балкан ли, то е ясно че идеално няма как да е  ooooh!

# 77
От личен опит- в Царева Ливада ходят доста хора през уикенда, басейнът се ползва не само от почиващи в хотела. Дори напротив, ползва се буквално като градски басейн. Не че е лошо, но е факт, чувствам се длъжна да го споделя. Същото важи и за Бряста.
В Шипково е спокойно и на мен лично ми харесва, но нали знаеш- харесването е твърде лично нещо.  Simple Smile От тези примери само Въча не съм виждала лично и нямам никакви лични впечатления за там.

# 78
  • Варна
http://www.hotelaprilci.com/reservation/index.htm - още едно отдавна харесано място от мен, но не сме го посещавали. Доколкото си спомням тук басейна се затопля със слънчеви колектори.

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 15:31 от Alokazia

# 79
Мисля, че дори и този Планински рай не е с мин. вода. Поне в сайта не пише, че басейна е с такава. Посочват като наличие на такава в района на Шипково. Иначе там има други хотели с мин. вода.  този Спа-Шипково 4* или нещо такова е с такава. Иначе Шипково си е едно планинско селце разположено на склонове. Доколкото си спомням имат и голям градски(селски) плаж с басейн с мин. вода.
За този на яз. Въча - моя близка ходи преди 2 години там и беше очарована. Но и там не е мин. водата.
Където и да изберете, все ще е хубаво. В крайна сметка е ваканция и почивка, слънце и плажче!!!

# 80
  • Варна
Мисля, че дори и този Планински рай не е с мин. вода. Поне в сайта не пише, че басейна е с такава. Посочват като наличие на такава в района на Шипково. Иначе там има други хотели с мин. вода.  този Спа-Шипково 4* или нещо такова е с такава. Иначе Шипково си е едно планинско селце разположено на склонове. Доколкото си спомням имат и голям градски(селски) плаж с басейн с мин. вода.
За този на яз. Въча - моя близка ходи преди 2 години там и беше очарована. Но и там не е мин. водата.
Където и да изберете, все ще е хубаво. В крайна сметка е ваканция и почивка, слънце и плажче!!!

В Планински рай е минерална от тази година, лично питах, а и в сайта пише, че от 18 юни е такава  Peace

# 81
  • Пловдив
Дзвер, може ли малко по-подробно да напишеш впечатленията си? Преди време имаше доста неласкави отзиви за мястото, но беше отдавна.
...де факто това е обществен плаж, т.е. пускат външни срещу заплащане – в събота към 11 ч. Вече беше пълно – шезлонгите и басейните...

Извинявам се, че не е много по темата, но Дзвер, случайно да си разбрала колко е входа за свободно посещение на басейна и включва ли шезлонги или се заплащат допълнително.
Наблизо ни е до Пловдив и ми се струва хубава идея за един ден.  Wink
Благодаря!

# 82
  • София
не знам, какъв е входа за плажа, но със сигурност в него влизат и шезлонгите и чадърите, т.е. те не се плащат отделно. Което е добре от една страна, но от друга - който превари той натовари - една двойка баба и дядо с две внучета дойдоха по-рано и заграбиха 4 шезлонга с 4 чадъра - направиха си нещо като палатка и там откараха, т.е. ако закъснееш чадъри няма. И другото интересно - чадърите стоят върху шезлонгите на тревата, нямам идея как се забиват, за да стоят прави, защото нямат поставка отдолу, но хората успяваха да ги задържат прави  Peace

# 83
  • Пловдив
Ох, като те чета, то направо си е смешна работа там  ooooh!
една двойка баба и дядо с две внучета дойдоха по-рано и заграбиха 4 шезлонга с 4 чадъра - направиха си нещо като палатка и там откараха.....
Ние ако ходим, със сигурност ще тръгнем рано, но предполагам, че пак ще си е лудница, като те чета......Започвам да се замислям има ли смисъл изобщо да ходим  Rolling Eyes Не си падам по претъпкани басейни.
Няма ли кой да им прави забележка-какво е това двама възрастни с две деца 4 чадъра......
Благодаря, за отговора!

# 84
Момичета,прочетох ,че доста от вас са почивали на Чифлика,дайте отзиви за някой хотел,подходящ  и за деца.Ние тази година сме се насочили натам.А в  х-л "Балкан" някой да е отсядал да каже как е?

# 85
  • София
Мъчно ми е да го кажа, защото не искам навалица, но... Дива, Чифлик.

Балкан е на две крачки и с много хубав басейн, но обслужването е ужасно - и 3-те пъти, които съм ходила. Храната е... не искам да си спомням.

Дива ми е най-любим от всичките в района, защото басейнът е разкошен, храната - хубава, стаите - прилични, цените - прилични.

Веника (старата) е прогнила буквално. Има мишки, басейнът последно беше зеленясал, а иначе е живописен. Спомени отпреди 5-6 години.

Веника Палас... стари спомени от откриването. Студ, само вътрешен басейн, неадекватно обслужване. Но това е отпреди 5-6 години.

Хотелчето срещу Веника Палас с малко външно басейнче - уютно, приятно преживяване за 2 вечери. Студени зимни нощи с червено вино в горещото басейнче (колкото голямо топило).

# 86
И аз съм почитател на Дива.
Както и Фея.

# 87
  • Варна
Момичета,прочетох ,че доста от вас са почивали на Чифлика,дайте отзиви за някой хотел,подходящ  и за деца.Ние тази година сме се насочили натам.А в  х-л "Балкан" някой да е отсядал да каже как е?

Ний само веднъж сме отсядали в хотел Балкан, то три години подред им ползваме басейна, чийто само вход си е соленичък, затова последно решихме там да отседнем, защото имаше и що годе изгоден пакет.
Хотела че е 4****, но не ги заслужава, не по-вече от 3***. За цените които имат стаите не са достатъчно добри, поне нашата не беше. Бяхме на първи етаж с прозорец към градината на ресторанта, без тераса. Ресторанта ползвахме само за обедно меню и въпреки че храната тогава е готова, чакахме ужасно много да ни донесат една супа. И от басейна има какво още да се желае, в всяка година все по-занемарен ми се струва и не толкова топъл, колкото би трябвало да е, даже хладен. Джакузито последно не работеше, гъбката в детския също. Не бихме повторили повече, освен ако не си намалят драстично цените  Naughty, 90 лв за двойна стая е супер много за условията, които предлагат. Вечеряхме на различни места, особено препоръчвам едно място за вечеря - спа хотел "Одисей" има прекрасна външна градина към хотела си, която е край рекичка и е супер приятно, кухнята също много вкусна. Във Веника също, но "беше" вкусно преди две години, сега с нови собственици и там работата е много зле. Една вечер хапвахме и в хотелчето преди Веника, хубави цени, огромни порции и вкусна храна.

http://grabo.bg/dvama-krai-troian-0s6d7s - има ваучер в момента за ФЕЯ, ходихме до там за вечеря, но имаше блок маса за гостите и не можахме да останем.

# 88
Хотел Дива и аз много съм си го харесала още преди много години, като бяхме ходили на Чифлика,  а  може ли някой да пусне сайт на самия хотел,аз не открих през Гугъл,все разни агенции ми излизат.
Има една механа "Хитър Петър" в близост до Чифлик,много вкусно готвят и там!

# 89
  • Варна
Хотел Дива и аз много съм си го харесала още преди много години, като бяхме ходили на Чифлика,  а  може ли някой да пусне сайт на самия хотел,аз не открих през Гугъл,все разни агенции ми излизат.
Има една механа "Хитър Петър" в близост до Чифлик,много вкусно готвят и там!

Явно са си променили сайта, аз това намерих:
http://www.ehotels-bg.com/diva/index.html

Току що от Хотел Априлци ме разочароваха, че не затоплят басейна, защото бил достатъчно топъл  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт