Отговори
# 675
напиши кога ти е термина,  коя бременност ти е,на колко години си,от къде си u Kosty ще те запише Wink

# 676
12.01 термин, втора бременност, 31 години, от София

# 677
Здравейте, момичета- кокичета.

Polity, мен редовно ме удря ток. Няма страшно. Когато бях бременна с Никола ме удари в по-напреднала бременност. Освен, че го събудих и се разбунтува, друго не се случи.   bouquet

Деми, честити сини гащи. Simple Smile

Nale, аз прочетох коментара ти, но реших да не наливам масло в огъня. Неприятно е, но не си заслужава за такива неща да се ядосваш. Няма оправия...

Момичета, относно хемоглобина. Границата е 120, но според повечето лекари е нормално по време на бременността да спадне, ако не е под 100-110, няма нужда от лекарства.

Лека вечер и приятни почивни дни.
Добре дошли на новите попълнения и леки бременности.

# 678
КАЛИОПА по принцип не пропускам да запиша момичета, които са се похвалили тук, но винаги може да сгреша Peace Понеже не беше посочила термин, те записах, още първия път в който писа, към мамите с неуточнен термин. Сега вече си в официалния списък Wink

polity-rage много неприятно. Аз също бих се изплашила, защото и идея нямам дали това ще му навреди. Момичетата може и да са прави, chin лично го е изпитала, но за твое успокоение отиди на лекар.

Желязо пиех на хапове предната ми бременност. Беше зимно време, качествени плодове и зеленчуци трудно се намираха, а хемоглобинът ми беше доста под ниската граница. И дълго време след раждането имах проблем, постоянно се чувствах отпаднала, виеше ми се свят и пр. Затова, когато разбрах, че пак съм бременна си самоизписах зелязо Blush Когато съобщих на доки, ми се скара и каза, че желязо само ако е необходимо изписва след трети месец. Този път изследванията са добри, всичко е в норма и си пия само ФК. Не съм привърженик на изкуствените витамини Peace но и не осъждам тези, дето ги пият.

Честито на мамите, узнали пола! Искам и аааз Sad

# 679
КАЛИОПА много благодаря за рецептата за желязо, ще я направя още тези дни  bouquet

# 680
Момичета ,пиете ли още Фолиева киселина? Аз утре влизам в петия и още я пия. Дали не е вредно? Гледам ,че в нета пише до края на третия.... ама все не се решавам да я спра.

# 681
Моят доктор каза, че до четвъртия месец се пие за предотвратяване на спинабифида, от там на татък не е задължително да се пие, но при приемането и се подобрява усвояването на желязо от храните което е важно през бременността. Не е проблем да се пие до края, не вреди.

# 682
  • София
Лекарят ми каза да пия фолиева киселина до 14та г.с. (пих дотогава Огестан - фолиева+комплекс витамини) ,а след това ми каза витамини за бременни като препоръча Pregnacare plus (1 хапче от комплекс витамини + 1 капсула от Омега 3),но и в тях също има фолиева киселина newsm78,това си е витамин,няма как да ти навреди,стига да не предозираш Flutter

# 683
*fairy* , gloria_calcar11 ,много ви благодаря. Значи продължавам да си я пия по едно на ден,предполагам че с такава доза няма опасност да прекаля.

# 684
И аз пия  Pregnacare,в Англия много ги уважават тези витамини даже ми казаха да си пия само тях и нищо друго.За фолиевата киселина четох,че и да се предозира няма опасност,но не съм специалист,така че... Peace

# 685
  • София
За нищо,AtenaotnA Hug По едно на ден е именно препоръчителната доза,polity-rage и моя док каза,че са най-добрите,но да се взимат след ядене,за да няма евентуално гадене.

# 686
Задължително на пълен стомах да,то си пише на опаковките WinkА на каква цена ги купувате в България,че ми е много интересно newsm78

# 687
  • София
19 лв,Pregnacare без Омега 3 капсула мисля,че е към 15 и нещо лв,а в Англия по колко са Simple Smile

# 688
Pregnacare Original- £3.40
Pregnacare Omega 3-£19.00
Тези без омегата са много скъпи  в Бълагрия бе,ама че странно...а другите пък излизат по-евтино..

# 689
  • София
£19.00 ,това според курса на паунда е към 30тина + лв,ако не се бъркам,но пък оригиналните са към 8 лв   и наистина е почти на половината пари,странно е,права си Laughing

Общи условия

Активация на акаунт