Отговори
# 75
Добро утро и от мен на всички.
Аз днес ще кажа на шефа си, а другата седмица и на колегите, за да не се чудя повече досещат ли се или не.
ForgetMeNotBg, в Сливен ли е д-р Цонева?

Не, в Стара Загора. Ако си наблизо я препоръчвам!  Peace

# 76
Аз живея в Стара Загора, но съм при друг лекар.
Питам, защото и аз правих БХС в сряда и се оказа, че тук в университетска клиника има генетична лаборатория, клон на Кременски и изследват на място. Струва 25 лв+3 лв вземане на кръв.
А някои лекари, като моята бивша, не е Цонева, не казват и те пращат в която и да е лаборатория, където струва почти 70 лв заради пращането до София.
За пъпчиците, аз преди имах навсякъде, но не и на челото.
Откакто пия хормон, имам само на челото, другаде се изчистих.
Най-просто нещо, което ми помага е измиване със сапун със сяра от аптеката и маска с хума по-честичко.
Месото и млечните храни също провокират акнето, вече съм спец след толкова години борба с него  Simple Smile.

# 77
chin , добре дошла Hug. Някъде по темите съм те засичала , не знам дали не беше в темата за хашимотото или пък в темата за хормоналните проблеми newsm78. Няма значение де Grinning. Ще се справиш с двечки , аз искам две , но това първото толкова трудно стана , че не ми се мисли пак ако трябва да чакаме толкова време за второ. Ще видим как се чувствам като родя живот и здраве и какво е да си мама и тогава ще преценя дали да правим второ и кога Grinning. Първо това да се роди живо и здраво.
Simple Smile Благодаря за топлото посрещане.   Hug Помня, че сме се засичали, в темата за хормони ще е била. Ние чакахме Никола две години, имах много спокойна и хубава първа бременност, но изпълнена с много страхове. Сега съм значително по-търпелива, а тази бременност ме изненада.  Wink
За главоболието- аз съм с много ниско кръвно, но откакто съм отново бременна положението е ужасно. Боли ме постоянно глава, освен да намалиш стреса, пий повечко течности, хапвай сладко...въобще дай зелена светлина на глезотийките. Сега ви се е паднало да се глезите.

Със съня нямам проблем, помириша ли възглавница, заспивам веднага, но аз имам тормозератор, който си иска своето и въобще не ми остава време да се замисля аз как съм и от какво имам нужда.

Някоя може ли да ми обясни как стават нещата с групата, може би на ЛС?  Thinking

# 78
Аз държах кръвта да се изпрати в София и за изследването платих 54 лв.  Peace

# 79
Гледам колко много сте изписали.Аз ходя в клиника Щерев.Има ли и други които ходят там на консултации?Мен ме изпратиха за БХС  в XX-та поликлиника,там като се обадих ми казаха ,че струва 120.00 ,при което на мен ми се видя страшно много за една кръв и вчера бях в Майчин дом за по сигурно,но нямах актуално УЗД, та го оставих за 23.07,тогава ще съм 13-та седмица и 2-3 дни.От Майчин дом казаха че не е късно.Ако има някой инфо относно Щерев моля да пише.А и ходя по здравна каса при друга.

# 80
Гледам колко много сте изписали.Аз ходя в клиника Щерев.Има ли и други които ходят там на консултации?Мен ме изпратиха за БХС  в XX-та поликлиника,там като се обадих ми казаха ,че струва 120.00 ,при което на мен ми се видя страшно много за една кръв и вчера бях в Майчин дом за по сигурно,но нямах актуално УЗД, та го оставих за 23.07,тогава ще съм 13-та седмица и 2-3 дни.От Майчин дом казаха че не е късно.Ако има някой инфо относно Щерев моля да пише.А и ходя по здравна каса при друга.

120 лв. за БХС.... Виж в сайта на Майчин дом - София, там има ценоразпис и беше около 40 и няколко лева изследването. А доколкото знам и съм чела мнения, всички препоръчват да се правят там тези изследвания и че има много нелицензирани клиники и мними "лекари", които само могат да те стресират с разчитането на резултатите.

# 81
Сестра ми си прави в Майчин дом, 28 лв и струваше.
Не е късно, аз си го направих в 13+3.
И последно, генетичната в СЗ изследва тук, но резултатите се обработват в Сф.
Да ви питам, имате ли проблеми с краката?
Аз седя на бюро и явно от висенето надолу по цял ден тези дни гледам,че долу вече частта преди пръстите малко се подува. Нагоре са добре и изследванията ми са добре.
А може и от жегата е.

# 82
Първата фетална и БХС се прави 12-14г.с + 6 дни. Т.е от 12 до 15-та седмица.
Аз я правих в Майчин дом - 28лв. Това изследване е препоръчително да се прави там, все пак това е Национална Генетична лаборатория, а след това ако имате въпроси, проф. Кременски е на разположение всеки ден.

Ще помоля отново за групата  за фейсбук и този път се надявам да не ми подминете поста.  Peace

# 83
chin, ако си в приятелите на някое от момичетата тук, помоли да те добави в групата, защото е тайна и не се намира при търсене. Ако не си - може да добавиш мен, а аз ще те включа в групата. Име във ФБ - Михаела Грабева Simple Smile

# 84
Здравейте момичета!

За БХС-то - аз го правих във Фемина и ми излезе всичко (кръв + гледане на 2 и 3Д) 100 лева. Ехо-графът там беше невероятен. Вкараха ни с таткото в една стаичка с огромен 40+ инчов телевизор, на който ни прожектираха всичко, което се вижда от прегледа. Взимането на кръв обаче беше УЖАС - много яко ми спукаха вена и още си ходя насинена.  Shocked

Някъде по-напред една мама попита за плуването. Аз мисля да ходя - даже една приятелка ми даде бански за коремче. Мисля да ходя за по 1-2 часа на открит басейн след работа. Единственото, което ме притеснява е да не хвана някакви зарази от водата. АГ-то ми каза, че може да си слагам тампон с малко вазелин на него, но не ми звучи много хигиенично. Та и аз се интересувам ако някоя мама има опит.

А искам да попитам момичетата, които са минали вече по този път. Кога почват т. нар. бракстън хикс контракции? Къде се чувстват? Преди 2 дена усетих нещо като свиване около шийката на матката. Държа така за секунди и отпусна - и така 3 пъти. Вчера го усетих веднъж... Та четох за тези бракстън хикс, че били нормални и че започвали от 6тата седмица, но повечето жени не ги чувствали. Някой да знае нещо повече?

Иначе днес си работя от вкъщи и седя под климатика. Пожелавам на всички хладнина, по-бързо свършване на деня и много лежерен уикенд.

bouquet

# 85
  • София
Шушомига, лично аз с първата си бременност не пиех никакви витамини. Взимах през цялата бременност единствено фолиева киселина. Ако се храниш разнообразно и здравословно нямаш нужда от витамини, които така или иначе се усвояват от тялото в много малък процент. Така че, една седмица няма да ти навреди по никакъв начин.
Що се отнася до Герикапса- той не съдържа ли вит. А, който не се препоръчва да се пие по време на бременност?

Ами да, съдържа, но по предписание го пиех през ден по 1 табл. Благодаря ти маци за включването по моя въпрос   bouquet

# 86
Привет и от мен!
Нещо позачезнах тези дни, но не съм се спряла и нямах време да се разпиша.

Руми, Кости, много красиви деца имате! Прекрасни са, да са ви живи и здрави!  Hug

Честито на всики, узнали пола! Малко е рано наистина, може да се очакват изненади, но съм сигурна, че полът няма значение за една мама, а само бебенцето да е здравичко!  Praynig

chin, добре дошла в клуба!  Wink И аз живот и здраве ще съм с породени деца и бременността ме изненада, но да сме живи и здрави, пък все ще се оправим някак. Тъкмо ще си споделяме положителен опит.

# 87
Момичета, дайте някакъв лек за главоболието, което ме мъчи цял ден. И без това така ми се гади, главоболието наистина ми идва в повече Tired

# 88
Буби, аз забелязвам, че всяка седмица е от особено значение за малчовците, та силно се надявам докато се появи новото човече, господинът да е достатъчно осъзнат и да разбира. Знам, че ще е трудно, но пък се успокоявам, че всичко ще мине наведнъж. Simple Smile   bouquet

Шушомига, щом е било така назначено, значи всичко е наред. Simple Smile

Пилчо, Бракстън Хикс контракциите при мен започнаха около 7-8 месец. Усеща се стягане и втвърдяване на корема.  Ставаше като камък. Няма болка. Появяваха се и когато се преуморя.

Ники, при мен лек за главоболието са течностите. В краен случай пия парацетамол, но не ми помага особено, а и как..като е за температура.

# 89
Буби, аз забелязвам, че всяка седмица е от особено значение за малчовците, та силно се надявам докато се появи новото човече, господинът да е достатъчно осъзнат и да разбира. Знам, че ще е трудно, но пък се успокоявам, че всичко ще мине наведнъж. Simple Smile   bouquet

Hug
И аз с това се успокоявам.  Mr. Green  А иначе наистина на тази възраст децата стават все по-осъзнати и разбиращи с всеки изминал ден. Аз се изумявам колко се променя моята дъщеря за дни, така че наистина докато дойде времето на бебетата ще са малко по-пораснали и послушни (да се надяваме  Laughing ).

Общи условия

Активация на акаунт