Отговори
# 330
Аз вече сменям втори антибиотик за 11 дни, но всички лекари ме успокоиха, че няма проблем, защото са безопасни за бременни. Бяха от групата на пеницилините, но не съм наясно за твоето лечение дали са същите. Доколкото знам Оспамокс, Зинат и Аугментин са от позволените...При мен след първия антибиотик също бактериите не се бяха повлияли, явно си беше слаб. За съжаление не съм компетентна за стрептококите, но щом лекарката ти е наясно с бременността, няма какво да се притесняваш. Има и един сайт, в който можеш да проверяваш дали е вреден антибиотика: http://safefetus.com/

# 331
Zlatence много ти благодаря за инфото.Когато човек е в стрес и това е нещо Simple Smile
Аз съм доволна ,че лекарката ми пусна микробиология рано и така предполагам вероятността да се преборим с проблема е по-голям.Ще видя утре какъв антибиотик ще изпише

# 332
Бързам да се похваля доки каза на 90% МОМИЧЕНЦЕ!!!!!!Толкова съм щастлива!!!!! newsm44 newsm44 stork-girl

# 333
Момичета, на мен ми излезе резултатът от урокултурата, но понеже не съм пускала никога преди не мога да се ориентирам какво значат тези стойности. Някой може ли да помогне:
Организъм: Escherichia coli Количество: > 10 ^ 5 Оценка: Сигнификантна стойност

# 334
Някой да знае как стоят нещата при застъпено майчинство,моето се очертава да е такова. Т.е сега съм по майчинство,което няма да е изтекло  до следващото раждане. Не съм се връщала на работа до сега и не съм взимала болничен. Как ще се изчисли 2-рото майчинство?  Като родя само занасям болничния на счетоводителките ли или още нещо трябв ада се носи. Някъде четох,че при застъпено майчинство , 1-вата год от 2-рото майчинство се изплаща голямата сума,която съм получавала с 1-вото дете през 1-вата год майчинство.Това така ли е ,някой знае ли? Тук и други мами ще има май със застъпено майчинство.

Някъде четох,че се подавала някаква молба в свободен текст заедно с 45 дневния болничен ,в която да е упоменато, че желая да се вземе в предвид чл.49, ал. 2. ,иначе си изчисляват на 240лв и тва е .   Rolling Eyes т.е. ,че за мен е по-благоприятно да се вземе предвид сумата от 1-вото майчинство  Joy Joy Joy да си им поискам направо  hahaha

https://docs.google.com/document/pub?id=1dk43F4wY7aCzeeDP3hVX0J0 … aJ2Nr3MBChOJ5M5qw

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 14:13 от RikaRurika

# 335
аз на ФМ ходя при д-р Виолета Стратиева в М.Ц. Света Петка и съм много довлона от нея,отношението към пациентите е невероятно и всичко обяснява до най-малка подробност  Simple Smile

# 336
Момичета, на мен ми излезе резултатът от урокултурата, но понеже не съм пускала никога преди не мога да се ориентирам какво значат тези стойности. Някой може ли да помогне:
Организъм: Escherichia coli Количество: > 10 ^ 5 Оценка: Сигнификантна стойност

Zlatence направо те измъчи този цистит. Аз не съм лекар, но знам, че Сигнификантно означава значително количество. Дано с новия антибиотик нещата се оправят бързо. Аз страдам от хроничен цистит и много ми помагат билковите хапчета Неоренал (екстракт от брезова кора, може да се пият от бременни и малки деца)). Ако искаш консултирай се с твоя лекар и пробвай успоредно с антибиотика да пиеш и тях.

# 337
Златенце,  само веднъж през живото имах цистит и  го оправих с една бабешка рецепта : магданоз +бира . Пих го еднократно и ми мина. Ако искаш ще ти пратя рецептата.

# 338
RikaRurika и при мен майчинството ще се застъпи,но не съм изобщо наясно с нещата,нали все още е далеч във времето и не съм се поинтересувала!Ще ми е полезно ако намериш актуално инфо да споделиш тук Hug

# 339
RikaRurika и при мен майчинството ще се застъпи,но не съм изобщо наясно с нещата,нали все още е далеч във времето и не съм се поинтересувала!Ще ми е полезно ако намериш актуално инфо да споделиш тук Hug

имам отговор от друго място-  ще получавам голямата сума от 1-вото майчинство през 1-вата год  на 2-рото дете ,защото ще ми се застъпят и защото не съм се връщала на работа,а  и нямам болнични ,единствено условие е да не давам детето на детска до тогава.  Mr. Green

а ето го закона :   https://docs.google.com/document/pub?id=1dk43F4wY7aCzeeDP3hVX0J0 … aJ2Nr3MBChOJ5M5qw

ето я и темата : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=659964.0

# 340
Marley, на теб кога ти е термина и на коя дата ти изтича 1-вото майчинството/т.е. датата на раждане на 1-вото ти дететнце/?

# 341
  • София/Център
И аз пих АБ за стрептококи в началото на бремеността, и то за скарлатина, голям страх брах, но всички казаха , че няма опасност. Пих Аугментин 10 дни (задължително при скарлатина)и за него знам със сигурност, че не влияе на човешки клетки, само на бактерията и за това няма никаква опасност за бебето. Искаха по-слаб да ми изписват, но миналата година големия син пи 2 АБ за да я изтрепе тая скарлатина и реших, че по-добре да не рискувам със слаб. Лекарката се притесняваше ,че Аугментина не се понася добре от стомаха (заради клавулиновата к-на), но аз знам,че съм го пила преди години и то не веднъж и нямах проблеми. Само дето този път ми се гадеше, явно предвид състоянието ми, но не беше много страшно и с Вомитусхил под ръка (хомеоп. капки против гадене) спасих положението.

# 342
мамчета ЗДРАВЕЙТЕ и от мен най - накрая  Embarassed
ще си имаме момченце  newsm74 ние с таткото бяхме сигурни   bigdance2

# 343
Здравейте, днес бях на преглед и имам предположение за момиченце, но не е сигурен доктора защото грахчето му обърна гръб  Joy

# 344
RikaRurika термина ми е на 02.12.2012.,а рождения ден на Иво е на 24.10.,роден е 2010.С няколко дни се застъпват двете майчинства! Wink

Общи условия

Активация на акаунт