Отговори
# 420
Ехаа браво на вас и на бебето Simple Smile
Много се радвам всичко като е ок Simple Smile
А и си тежи вече малчуганчето Simple Smile

Да, Славкова каза че с тези размери, термина ми идва да е 03,12  newsm78, ама ще стискам да се роди Стрелец.

# 421
  • София
Аз и скорпиончета харесвам Simple Smile

Ох вече нямам търпение и аз да еидя бебето ми и да видим дали бъбречетата са се подобрили Simple Smile

# 422
  • на земята
Здравейте мамчета как сте? Тук все още е горещо и разхлаждането все още го няма дано дойде скоро,ако дойде    Joy      dream78m,радвам се ,че при вас всичко е наред,ама да питам как така се мести термина,може да върви по едричко което си е супер,ама термина да се мести  newsm78 питам защото моето бебче върви една седмица напред от самото начло (5-7 дни) но д-р МАРКОВ каза че това не е прблем,питах го за термина каза че няма основание да се измести,дори да е голямо на размер и кг,или защото върви напред ..)))   Brayda,за болничните имах същите питанки отидох в НОИ при една приятелка и тя ми обясни,ако имаш 1 година назад (12 месеца) осигурявани на една и съща заплата,а другите 6 месеца (предните на по малка) е много минимално и няма да се отррази кой знае колко много на майчинството (съвсем малко) не фрапиращо,знам го със сигурност ..)))

# 423
  • София
Аз миналата. Година на 13 септ. почнах в тази фирма и още нямам и година Simple Smile За това ще се опитам да издържа ....

А термина по документи не се мести никога, просто по размер на бебето ехографа изчислява коха трябва да се роди Simple Smile

# 424
  • на земята
Значи на 14 септември можеш да вземеш..)))А за термина да ,и аз така знам..)))

# 425
Здравейте  Hug

Само да се вмъкна по въпроса за обезщетенията за бременност и раждане - от 01.01.2012г. обезщетението се изчислява на база на дохода за предходните 24 месеца, а не 18  Peace

# 426
  • на земята
emzi,това го знаем,ние говорим за базата (приравняване един вид,ако се осигуряваме на по висок доход и на по нисък преди) Така или иначе 24.месеца 18 месеца всички месеци се приравняват общо и ако имаш по високи осигуровки примерно 1 година пак се вдига майчинството,от НОИ всичко ми разясниха..))))

# 427
 Brayda,за болничните имах същите питанки отидох в НОИ при една приятелка и тя ми обясни,ако имаш 1 година назад (12 месеца) осигурявани на една и съща заплата,а другите 6 месеца (предните на по малка) е много минимално и няма да се отррази кой знае колко много на майчинството (съвсем малко) не фрапиращо,знам го със сигурност ..)))
Не е точно така - ако тези 6 месеца си осигурен на минималната заплата, а останалите 12 месеца си осигурен на 1000лв.- разликата си е доста голяма.
По принцип вземането на болничен не оказва влияние върху размера на майчинството освен ако осигурителния доход не е променян драстично.
Болничните се изчисляват на база 18м.назад /преди 45 дни преди раждане/, а болничните /майчинството за първата година/ се изчисляват на база 24м.

# 428
  • на земята
Естественно че ще има разлика,ако се е осигурявала на 300 лв и после на 1000лв.ние се рабрахме с БРАЙДА,аз казвам какво ми казаха в НОИ т.е. че е достоверно,да не спамим темата,има отделна тема (майчинство и счетоводство) Жената ми каза че като се изчислява майчинството, осигуровките се приравняват (всички плащани последните 24 месеца) Приятен ден!

# 429
Здравейте мамчета как сте? Тук все още е горещо и разхлаждането все още го няма дано дойде скоро,ако дойде    Joy      dream78m,радвам се ,че при вас всичко е наред,ама да питам как така се мести термина,може да върви по едричко което си е супер,ама термина да се мести  newsm78 питам защото моето бебче върви една седмица напред от самото начло (5-7 дни) но д-р МАРКОВ каза че това не е прблем,питах го за термина каза че няма основание да се измести,дори да е голямо на размер и кг,или защото върви напред ..)))   Brayda,за болничните имах същите питанки отидох в НОИ при една приятелка и тя ми обясни,ако имаш 1 година назад (12 месеца) осигурявани на една и съща заплата,а другите 6 месеца (предните на по малка) е много минимално и няма да се отррази кой знае колко много на майчинството (съвсем малко) не фрапиращо,знам го със сигурност ..)))

Ами да, Славкова каза предполагаем термин, на база на теглото - 03.12, иначе е 09.12. А реално, когато дойде Simple Smile)) дано си е всичко наред, и да си родя без да е по-рано, или да преносвам

# 430
Естественно че ще има разлика,ако се е осигурявала на 300 лв и после на 1000лв.ние се рабрахме с БРАЙДА,аз казвам какво ми казаха в НОИ т.е. че е достоверно,да не спамим темата,има отделна тема (майчинство и счетоводство) Жената ми каза че като се изчислява майчинството, осигуровките се приравняват (всички плащани последните 24 месеца) Приятен ден!
Аз не смятам, че това е спам - защото тази тема е точно за това - да споделяме и задаваме въпроси, които ни вълнуват в момента на този етап на бремеността.
Не съм казала, че това което казваш не е достоверно - просто уточних и допълних , за да не заблудим някои от момичетата.

# 431
  • София
Аз нямах предвид майчинството, а това какви пари ще взимам докато съм в болничен преди да се роди бебето! От 10 месеца ме осигуряват 4 пъти повече от преди тези 10 месеца! Сигурно при мен доста ще падне дохода Simple Smile

А за майчинството горе долу съм го смятала и си знам колко е взимам Simple Smile

# 432
  • на земята
 Brayda, да ние смятаме за болничните (18 месеца назад което се смята) Peace

# 433
Здравейте! туко що идвам от ФМ при Славкова! Ще си имаме мъж!  stork-boy сичко си му е наред , цели 354гр. ехограва показа термин 1.12 , върви с една седмица напред! Камък ми падна от сърцето и мн се радвам че вс. е наред! лек ден за сега милички!   bouquet

# 434
Здравейте! туко що идвам от ФМ при Славкова! Ще си имаме мъж!  stork-boy сичко си му е наред , цели 354гр. ехограва показа термин 1.12 , върви с една седмица напред! Камък ми падна от сърцето и мн се радвам че вс. е наред! лек ден за сега милички!   bouquet

честитооооооооооо

Общи условия

Активация на акаунт