Отговори
# 630
  • California
Ние нямаме протектор за матрак и досега не е имало изненади. Може би ще се наложи като махнеме памперсите... ще видиме.
Брайда, стерилизатор за микровълнова ми вършеше страхотна работа на мене. Аз не исках от другия, защото е много по-голям и си заема място в кухнята, а и цената му е доста по-висока.

# 631
В интерес на истината и аз имах 2-3 шишета точно на Авент с бисфенол и съм ги ползвала известно време докато чуя за тази съставка. Тогава и направих разликата между матовите и прозрачните. Иначе статията е съвсем произволна сигурно има хиляди по въпроса, доста по-добри и подробни. Идеята ми е че щом е забранена в Европа, има за какво. Иначе никой не знае след известно време дали няма да се окаже нещо което сега ползваме че пак не е полезно..  Wink

# 632
Иначе никой не знае след известно време дали няма да се окаже нещо което сега ползваме че пак не е полезно..  Wink

Абсолютно съм съгласна с последните ти заключения.

# 633
  • Sofia
И аз бях много доволна преди 9-10 години от Авент - всичко беше от тях. Даже все още е дно шише си го ползвам за мярка и видях сега, че не е матово. Стерилизаторът е също на АВент и преди дни ми го върна приятелка, на която го бях дала и грижливо го е запазила. Пак ще си го ползвам - то е толкова проста машинка, че няма какво да му стане. И помпата за кърма беше Авентска, но така се надявах, че е излязло нещо по-добро - мразех я, 2 месеца само се изцеждах (Мая не сучеше) и постоянно намествах силиконовите уплътнения...
Чувалчетата за сън ни бяха спасението от постоянното ставане за завиване през нощта. Харесвах тези, които са като потник отгоре, слагах го директно върху пижамката и готово.

Mulan, спокойно миличка, след има-няма 10дни ще си кажеш пола Hug Дано е това, което искате!!!!!

# 634
Моля да простите за невежеството ми ама за какво пък толкова му е предимството на този стерилизатор  newsm78 Печката ми загрява на макс за секунди. Водата завира за няколко минути. Освен, че примерно е по-бързо в сравнение с някоя печка има ли друга реално предимство? А в последно време все повече се изтъква и вредата от ползването на микровълновата фурна. Чета, че пишете, че стерилизаторът се ползва в нея. В две от четирите книжки, които прочетох до момента пишеше, че кърма в микровълнова не е хубаво да се топли.
Същото питам и за машинката за затопляне на мляко. На водна баня не постигаме ли същия ефект?  Confused

Надявам се някой да не ми приеме поста като заяждане, не съм ползвала такива "удобства" и се чудя има ли наистина смисъл от тях!

# 635

Mulan, спокойно миличка, след има-няма 10дни ще си кажеш пола Hug Дано е това, което искате!!!!!

Живи, здрави веднага ще съобщя новината, няма как да не се похваля и аз! Simple Smile

# 636
  • California
bubu_123, машинката за затопляне е на водна баня  Peace
А плюса на стерилизатора за мене е, че стерилизираните неща вътре се запазват стерилни до 24 часа - с варенето в тенджера не е така. Ако някой не е фен на микровълновата, има модели стерилизатори, които не се ползват с нея.

# 637
bubu_123, машинката за затопляне е на водна баня  Peace
Еми кому е нужно тогава още един уред на плота, който само заема място?  newsm78

А плюса на стерилизатора за мене е, че стерилизираните неща вътре се запазват стерилни до 24 часа - с варенето в тенджера не е така.
Доколкото знам шишетата се преваряват веднъж дневно или бъркам? И то доколкото четох само в началото. После веднъж седмично. Това не означава ли, че дори и само преварени са си годни за употреба 24 часа?  newsm78

# 638
  • California
Всеки път след ползване и измиване ги стерилизирам аз. Така мисля е правилно.
А дали е нужно да ги имаш всички тези уреди - ами не е, но аз обичам уредите - улесняват ми живота.
Предпочитам да имам стерилизатор, който като е готов се изключва, вместо да дебна тенджерата  Peace
С  размразяване на млякото също. Не ми допада под струя топла вода да го правя това.

# 639
Ето ме и мен на отчет след ФМ - всичко по органите е нормално, шийка - 3см, бебе 400 гр, 100% мъж за пореден път, та спор няма вече. Продължаваме да си вървим седмица напред заради ранната овулация, та Марков предупреди да го чакаме по рано от термина ( Praynig). Момъкът се беше свил жестоко, с крак до главата, та уж го поразбутахме малко, но не се изпъна изцяло. Сега ме гложди тази мисъл, защото докторът ме попита дали всеки път е така.  Rolling Eyes По принцип каза, че е нормално да заеми странни позиции, но не и да стои така постоянно и да следим това при прегледа при следящия бременността ми доктор. Предполагам вече сте разбрали, че съм малко във филма, но другия петък съм на преглед, та не е много далеч... Rolling Eyes

# 640
Vasilia, мерси за обясненията  Hug Това общо взето ме интересуваше.
Zlatence , браво за хубавата ФМ. Голям мъж вече е станал  Grinning

# 641
  • Sofia
Zlatence , браво за чудните резултати!!!!! 400 гр си е яко мъжле!!!!

# 642
  • California
Златенце, наистина голям мъж си отглеждаш ти Simple Smile Браво!

# 643
Да се включа с препоръка за помпа за кърма: http://www.zabebo.bg/products/dvufazna-elektricheska-pompa-za-ka … g%E2%84%A2-medela
Използвала съм и на Avent,но тази е в пъти по-добра!
Относно шишетата на Avent,аз използвам тези с медния отенък,които са без BPA-free и съм много доволна!Съвет от мен-ако не се пренатяга биберона при затварянето на шишето ще предотвратите протичането в бъдеще,защото с въпросното пренатягане им се разваля винта и от там идват проблемите!

# 644
Благодаря ви! Само ме притеснява тази позиция, но както препоръча и докторът, ще ида и на третата ФМ.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт