Отговори
# 645
Златенце ,честит ти 400 гр мъж.И аз съм с ранна овулация и затова вървим 6 дни напред ,но всъщност всичко си е точно.Значи ,ако смятам и аз като теб да дойде бебчо по рано се пада точно РД на мъжа ми Simple Smile
Brayda вчера гледах в Икеа бели кошарки
http://www.ikea.bg/DefaultCategory.aspx?page=children_ikea_in&am … nu1=6&Menu2=0

За шишета ви изчетох подробно и само мога да ви благодаря за пълноценната информация.

Нашият мъж вчера беше 270 грама и вече с крайно нетърпение си чакам ФМ следващата седмица

# 646
Ох, сега се зачетох за дължината на шийката и виждам, че моето хич не е много. Докторът ми каза, че над 2.5см се води ок, но като чета за нормално се води 4-5 см, а моята е 3... Rolling Eyes Аман от тоя интернет!  #Cussing out На мен досега не са ми я мерили, поне не съм разбирала, де...На вас?  Tired

# 647
  • София
Zlatence относно дължината на шийката се посъветвай с твоя доктор, нека и той я измери!
На мен частният док ми беше обърнал внимание да се проследи 17-18 гс, защото това е наистина много важно и скъсяването би могло да доведе до сериозен проблем. На ФМ ми я премериха 4,7 см и казаха, че е ок.

По въпроса за стерилизаторите - ами смятам, че вършат чудесна работа и спестяват много време! Ако примерно майката има кърма, но се налага да се цеди с помпа, по цял ден само това се прави - цедене и стерилизиране! Четири броя шишета се стерилизират по минимум три пъти на ден заедно, а поотделно - цял ден на печката! Аз харесвам варианта за микровълнова. Дали е вредна или не в случая според мен няма значение, след като само се затопля и вари водата.

# 648
# 649
  • София
Добро утро на всички!
Zlatence - браво за големия мъж!

Аз относно покупиките смятам да купя първоначално - помпа за гърда, накрайници, подплънки и др. които помагат за лесно кърмене, както и малко съдове за замразяване и също така един пакет АМ, за всеки случай, защото все пак ако се стигне до него да не трябва да се купува по спешност, както и стерилизатор. Чак ако не мога да кърмя или нещо се случи бих взела машината за затопляне Simple Smile

http://moetobebe.bg/feeding/2661 - Този комплект ми се вижда добър, вие какво мислите?

Днес е и моя ден за ФМ! Бебето от сутринта си шава, да видим как ще го измерим този път! Май май ще е много шавливо! Ще видим и да затвърдим пола вече, че все още имам едно на ум! Стискайте и палци бъбречетата да са му по-добре... толкова много  се надявам, че направо ги сънувам! ФМ ми е чак в 16:30 де, първо ще си отида на работа и ще си пишем тука с вас Wink

# 650
Zlatence , на мен лекарката последния път ми каза, че по време на тези седмици се наблюдава при някои жени скъсяване на шийката на матката, въпреки че може да няма никакви симптоми и оплаквания, и бременността да си протича нормално. Каза, че било важно да се провери. Честно казано не съм разпитвала повече, защото каза, че при нас всичко е наред, но си ме прегледа по...старомодния начин, въпреки че ме гледа на ехограф  Peace

# 651
Аз съм много доволна от ръчната помпа за кърма на AVENT.Шишетата и при мен протичаха.Не трябва да се преваряват в тенджера,защото биберона се свива и протичат.Аз използвах таблетки за студена стерилизация.Но ги ползвах на по-късен етап отначалото незнам дали биха подходящи.Не ми се е налагало стерилизатор и уред за затопляне,защото беше само на кърма до 6м и не ислаше нито вода,нито чай.

# 652
  • София
Добро утро Grinning

Zlatence,браво за голямото ти момче Hug Нека расте все така добре.На мен все още не са ми мерили шийката,но щом д-р Марков ти е казал,че е добре значи няма за какво да се притесняваш.Спри да четеш за всяко нещо в нета,защото ще луднеш Hug

Брайда,стискам палци днес за прегледа Grinning

Сега ще ви кажа и аз как процедирах със стерилизирането,но съм сигурна че много от вас ще ме нахокат или ще ме сметнат за безразсъдна.
Като бяха нови шишетата ги изварявах в тенджера,а след това след всяко хранене ги миех с гореща вода,четка и препарат за бебешки съдове.Не съм изварявала след всяко хранене,което може да е крайно недопустимо за вас,но аз така сметнах за добре и този път пак така ще направя.
На сина ми нищо не му стана,че не съм стерилизирала като луда по цял ден,дори и обичайните гъбички в устата при новородените ни пропуснаха.Но пак казвам-това си е мое мнение и не искам да ме нападате заради него Wink

# 653
  • София
Аз преди да разбера за стерилизирането също така си мислих че се прави....
А да ви споделя и аз нещо, което наскоро майка ми ми каза!

Първите 1-2 месеца след като сме се родили със сестра ми, майка ни ни е гладила дрехите и пелените, после е спряла! Тя горката толкова много мрази да глади, че просто като я познавам от 25 години знам какво й е било с 2 бебета с разлика от годинка и малко!
Но след като й казах, че най-много и аз така ще правя - ме нахока набързо да съм гладела и стерилизирала и да не се правя на много важна! хахахахах

# 654
adito87 , и аз не мисля да се престаравам толкова със стерилизирането не заради друго, ами това дете имунитет трябва да изгражда. Не може в стерилна обстановка да седи  Peace Надявам се сега някой да не сметне, че ще го оставям да се въргаля в дупката на тоалетната....Мисля да изварявам по веднъж на ден, АКО въобще ми се наложи. Силно се надявам, а и ще направя всичко възможно да сме си само на кърма. Честно казано засега поне съм на мнение и биберон да не давам.
Иначе за гладенето - ми ние и сега всичко си гладим, та просто ще гладим за трима  Laughing А иначе майка почна последните години да глади, преди просто имаше стратегия кое как да се простира, че да се поопъва. Сега не пуска баща ми с неогладен гащеризон на работа Mr. Green Ама тя си беше със старата ютия от време оно, то всичко или гореше, или трябваше през чаршаф да се глади....абе сложна схема  Laughing

# 655
майка ми също мрази да глади и затова баща ми до 6м ме е гладел. Също разбрах,че ако е топло слънцето върши същата работа и било полезно да ги пече.

относно шишетата аз за сега съм се ориентирала към Chicco,пък по-натам ще видим  Simple Smile

# 656
  • София
Аз също гладих до 2 или 3 месеца newsm78 Вече не помня,но не е било повече.
Моето виждане е такова-няма нужда от излишно изнежване на бебетата.Колкото повече ги стерилизираме,предпазваме и изолираме,толкова по-лошо за тях.
Като пропълзят или проходят няма да можем да стерилизираме цялата къща,а да не говорим колко боклуци ще си слагат в устата като излязат навън.
Една добра хигиена е повече от достатъчна,за да са здрави.

# 657
Днес е и моя ден за преглед! Да видим дали ще се съгласи тази докторка да си го видя на видозон, че не издържам  ooooh!  Heart Eyes след малко отивам стискайте палци всичко да е наред, че вчера преживях ужасно нещо.. прилоша ми и ми изтръпна левия крак половин час най-малко не можех да стъпвам на него, побърквам се вече от всичко!  Crazy
Стерилизатор  имам и си го ползвах доста време, миех шишетата на малкия с препарат за бебешки съдове и след това ги стерилизирах след всяка употреба и сега смятам пак така да правя!
За гладенето му гладех всички дрешки до последно, както и чаршафи, калъфки, завивки.. всичко! Перях му и отделно нещата, не със нашите общо все пак е бебе, но всеки сам решава  Wink
Шишета имам на почти всички марки понеже, като се роди малкия и ММ като разбра, че не мога да го кърмя, а имах само 1 шишенце за вода в болницата отиди ми купи помпа и около 20 шишета на почти всички марки малки и големи, но нали знаете те мъжете ако не набутат в бебешки магазин кой друг!?  Laughing половината останаха нови, че и всичките сини почти ги взел!  Laughing

# 658
  • София
хаха Значи си имаш шишета!

А за прегледа - настоявай си, но ако не се съгласи нали ти беше скоро и частния преглед? Или поне да чуете тонове!
Късмет и на теб ти пожелавам Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 юли 2012, 10:54 от Brayda

# 659
Имам имам за още 2 деца шишета даже,  Laughing но нямам розово, а ще ми трябва все пак сега ще имаме  мома! Харесват ми освен на АВЕНТ на: Tommee Tippee, МAM, Chicco и Nuk Simple Smile
Успех и на теб Брайда днес! Ами преди 10 дена ми беше прегледа на частно за мен това е много време искам пак и пак и пак!  Mr. Green  Hug

Общи условия

Активация на акаунт