Отговори
# 615
  • София
Brayda да кажа за шишетата на Авент... действително са може би най-разпространените в Бг! Внася ги една моя съученичка между другото ....
Поскъпнали са много в последната година, освен това има страшна разлика в качеството! Истинските /английските/ стоят малко като матови, пластмасата е по-плънта, не звънти като ги чукнеш, по-жълтеникава такава! Другите са едни такива абсолютно прозрачни, на пръв поглед изглеждат по-добре, но всъщност не е така! Много бързо се захабявали и не подлежали на никакво миене!
Помпата Авент е номер едно наистина, всички го казват! Стерилизатора е една проста пластмаса за микровълнова, може да бъде всякакъв  Wink
Аз пък за спалните чувалчета съм чела друго и исках да питам мамите? Казват, че за зимните бебчета било по-добре с чувалче, защото малкото човече няма добра терморегулация. Освен това в началото се чувства много по-добре, обгърнато от нещо изцяло, на топличко, както в утробата. Нали точно заради това едно време са ни стягали като пъшкулчета в пелени  newsm78

# 616
  • София
Ами за Авента и аз чух нещо такова! Щом ти имаш контакт с вносител - чудесно, ще ни помагаш в избора!!!
Аз мисля стерилизатора да не е за микровълнова ако имам пари, а ако нямам на момента ще взема за микровълнова!

За чувалчетата знам че много спарват и независимо дали е зимно или лятно бебе не е добре! Все пак в стаята няма да е клинч, бебето и да се отвие няма да е голо, а и с това непрекъснато ставане надали ще стои много отвито!

# 617
За шишетата на Авент мога да кажа само хубави неща, макар че не знам какви са "истинските", както казва Sofyia. С първата ми бременност поради проблеми с кърмата се наложи да дохранвам, а в един момент бяхме вече само на АМ, та ползвахме единствено и само шишета на Авент. Много съм доволна. Почистваха се идеално. Сменях ги и по-често, ей така за кеф. Обичах като вляза в бебешки магазин купя нещо и не се въздържах.
Ползвах и помпа за кърма на Авент. Перфектно работи.
Стерилизатор - също на Авент. За микровълнова. Много съм доволна.
Разбира се, всеки си има лични предпочитания.
Живот и здраве, лично аз и с второто ще ползвам продукти на Авент, ако не мога да кърмя.  От сърце обаче се моля този път да имам много кърма и да кърмя колкото се може по-дълго време. Да си призная, мечтая си най-малко за година. Simple Smile
За чувалчетата за спане. Пробвахме със сина ми, но страшно го спарваха и ревеше като замаян. Като му махнех чувалчето детето си спеше прекрасно и нямаше никакви проблеми. Според мен най-важно е да се поддържа нормална температура на въздуха и влажността в стаята. Детето само ще си покаже как се чувства най-добре.

# 618
Аз също съм ползвала шишетата на Авент и пак тях мисля да ползвам. За чувалчетата съм с две ръце "за". Дъщеря ми до миналата зима спеше с чувал, не се е спарвала, нито изпотявала - напротив много добре си спеше. Но мисля, че всяко дете е индивидуално. Племенницата ми например се поти много и само с лека завивка. Мисля и с бебето да пробвам с чувал, а пък ако не се получи - здраве да е  Simple Smile

# 619
  • София
Mulan и аз много се учудих относно оплакванията от Авент. Също съм почитател на марката, но това са мнения на две мами, родили наскоро. Но нищо чудно, за източния пазар всичко се произвежда с по-различно качество! Но цените са повдигнати доста - от 7-8-9 лв на 12-16 лв за шише, лошото е, когато е за сметка на по-лошо качество!

А за чувалчетата събирам мнения, но не ми е в първоначалния списък! Мисля, че се купуват много излишни неща, които не влизат никога в употреба. Все пак всичко може да се вземе в последствие  Simple Smile

# 620
Mulan и аз много се учудих относно оплакванията от Авент. Също съм почитател на марката, но това са мнения на две мами, родили наскоро. Но нищо чудно, за източния пазар всичко се произвежда с по-различно качество! Но цените са повдигнати доста - от 7-8-9 лв на 12-16 лв за шише, лошото е, когато е за сметка на по-лошо качество!

А за чувалчетата събирам мнения, но не ми е в първоначалния списък! Мисля, че се купуват много излишни неща, които не влизат никога в употреба. Все пак всичко може да се вземе в последствие  Simple Smile

Да, права си. Доста съм слушала за производството на стоки за източния пазар и наистина има разлика в някой от продуктите, но не при всички. За съжаление специално за Авент нямам впечатления за разлики.

# 621
  • София
Даа и аз съм за това да не се взимат прекалено много неща едновременно и просто ей така защото ни радва!

Примерно решила съм да не купувам машина за затопляне на мляко.... чак ако нямам кърма и имам нужда от нея тогава!
Днес видях - непромокаема калъфка за матрак... и почнах да си мисля имам ли нужда от нея?

# 622
Aко се кърми бебо ,предполагам  стерилизатора не е необходим?Аз смятам да кърмя и затова чак аако нямам кърма,тогава ще мисля за стерилизатор.

# 623
При първата ми бременност не знаех въобще какво да правя. Поразпитах други майки, прочетох доста и накрая взех един примерен списък от един бебешки магазин и по него си спретнах свой. В края на краищата от всичко, което бях написала и взела само едно нещо така и не ми влезе в употреба. Някакви протектори за матрак (мисля че така се казваше). Всичко останало беше използвано по предназначение. Затова мисля, че всеки сам трябва да прецени. Разбира се, има неща от първа необходимост, но те присъстват във всеки списък. Има и такива, които просто са излишни, особено в началото.
За съжаление не си пазя списъка  и сега ще трябва да правя нов. Simple Smile

# 624
Момичета,да ви питам, чували ли сте за новия МЦ Пентаграм 2012 -намира се на бул.Сливница зад Кенар?
Моята лекарка се премести там и вчера ходих да първи път -много е красиво и чисто,момичето в лабораторията е много внимателно и симпатично ,оборудването е на ниво ,въобще на пръв поглед е перфектно!!!
НО ...... Днес звънкам на личния на доки да проверя дали са ми готови резултатите от кръвните изследвания и тя ми казва звънни ми към 14 ч .Звънкам аз в 14:30 пак на личния на доки и ми вдига др.глас.Питам за резултати и тя ми казва звънни към 15:30 че сега момичето от лабораторията не е тук.Звъня пък преди 30 мин и ми казват резултатите са ви излезли но звъннете утре след 14 часа и ми затвори!
ЛЕЛЕ ОТКАЧИХ!!!!
Звъня пак на мобилния затварят ми .....
Намерих визитката и звъннах на аналогов тел-попитах до колко работят -до 19 ч.Питах дали ще има кой да ми даде резултатите-щяло да има.
Обясних и едвам сдържайки се да не я нахраня и тя най-нагло ми каза "МИ РАБОТИМ ,ГОСПОЖО!!!" и пак ми затвори !!!
След малко тръгвам да видя кой какво работи.

# 625
Момичета,да ви питам, чували ли сте за новия МЦ Пентаграм 2012 -намира се на бул.Сливница зад Кенар?
Моята лекарка се премести там и вчера ходих да първи път -много е красиво и чисто,момичето в лабораторията е много внимателно и симпатично ,оборудването е на ниво ,въобще на пръв поглед е перфектно!!!
НО ...... Днес звънкам на личния на доки да проверя дали са ми готови резултатите от кръвните изследвания и тя ми казва звънни ми към 14 ч .Звънкам аз в 14:30 пак на личния на доки и ми вдига др.глас.Питам за резултати и тя ми казва звънни към 15:30 че сега момичето от лабораторията не е тук.Звъня пък преди 30 мин и ми казват резултатите са ви излезли но звъннете утре след 14 часа и ми затвори!
ЛЕЛЕ ОТКАЧИХ!!!!
Звъня пак на мобилния затварят ми .....
Намерих визитката и звъннах на аналогов тел-попитах до колко работят -до 19 ч.Питах дали ще има кой да ми даде резултатите-щяло да има.
Обясних и едвам сдържайки се да не я нахраня и тя най-нагло ми каза "МИ РАБОТИМ ,ГОСПОЖО!!!" и пак ми затвори !!!
След малко тръгвам да видя кой какво работи.

Лично аз не съм, но подобно поведение е недопустимо.  Angry

# 626
  • София
МоРсКа СиРеНа - ти си права, че може и да не е нужен, но ако се дохранва ще трябва да се вземе... То и шишета не са нужни подчти... но трябва всеки да си има за всеки случай... а ако нямаме на ръка стерилизатор не ни пречи и 1-2 пъти да ги изваряваме - нали така се стерилизират ако нямаш машинка?
А до ден два винаги може да се вземе!

А тези за микровълнова читави ли са т.е. вършат ли работа? Защото цената е двойна и тройна по-ниска от другите?

Nati_2005  - направо ме гръмна!!!!!

# 627
Здравейте,
да си споделя за Авент. Разликата всъщност между матовите и тези които са безцветни е, че матовите не съдържат съставката Бисфенол A (BPA) в пластмасата. Тя прави шишето да изглежда по-добре - прозрачно, не пожълтява с времето..
Ето първата статия, на която попаднах: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=626221
Мамите които имат детенце със сигурност са чували за вредата от тази съставка. Съвсем наскоро навлезе закон в който се забрани във всички бебешки шишета и биберони да не присъства. В България не знам колко се спазва, но е много важно, поне за мен шишетата, бибите, кутийките и всичко за бебето да нямат тази съставка.
Авент имаха по мое време и от двата варианта със и без съставката, сега мисля че вече са само без, освен ако някъде не са останали някакви стари по магазините.

Иначе протектора за матрак според мен е доста важен. Много често ми се е случвало да пропусне памперсът и просто се изпира и сменя. Не се налага да се пере матрака, особено в периода на отучване от гърне, когато и изпишканато си е количество  Grinning

# 628
  • California
Привет!
Съществуват 3 вида шишета на Авент - на мен лично първия тип най-ми допадаше. Не знам в България кой точно модел се внася.
http://www.support.philips.com/pageitems/master/pages/avent/en_U … ntify-bottle.html

Аз от продуктите на Авент съм доволна като цяло, с едно изключение  - шишетата текат! Е, не всеки път, но от време на време и това ме побъркваше! Всъщност опитахме и Томи Типи и беше същата работа! Та сега не знам коя марка ще ползваме. Сигурно пак Авент, защото всички други аксесоари са ми на същата фирма.

А уреда за затопляне на шишета беше пръв приятел на мъжа ми  Laughing
Имах доста замразена кърма в камерата и нощем той се занимаваше с храненето на малкия гладник, а без уред за затопляне е доста по-бавна цялата процедура.

# 629
Shushino, принципно си права, но доколкото знам в България вече няма такива шишета на Авент. А аз съм ползвала 2007 година. Дали тази съставка ще даде някакво отражение върху детето ми, не мога да кажа. За мен всичко е много относително. Още повече, че ето и в тази статия, която ни изпращаш, пише, че от 2011 се забранява. Забраната в същото време е  приета 2010 г. Какво се случва в периода от приемането на забраната и влизането й в сила. Има неща, които не разбирам съвсем?

Вероятно е важен протекторът за матрак. Всъщност се поразрових преди малко в интернет и се оказа, че това, което съм имала не е протектор, а подложка за матрак. Както и да. На мен не ми влезе в употреба въобще. Дори при отучването от гърне. Някак си при нас нещата се получиха от само себе си, за наша радост Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт