Нашите кухни - тема 44

• 78 863
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Чери, какво цветове искаш в кухнята? Бели вратички, слонова кост ли, какъв цвят на стената? Винаги можеш да съчетаеш бялото или слоновата кост например със зелено или синьо, но не някакви искрящи цветове.

# 691
Код:
Лошото при мен е, че никак не харесвам бежово-кафявата гама, а не виждам с какво друго бих могла да съчетая кухнята.

Направи си бяла кухня и можеш да акцентираш с всякакви цветове после, просто бялото е класика.

# 692
Вчера пуснах на една друга потребителка ето този линк за вдъхновение. В този стил и цвят ли искаш да е кухнята, Чери?

http://www.kvandal.net/ipub/pages/kjokken/elfenben/elfenben_rett.php

# 693
И аз не знам какво искам. Искам кухня в стила и цветовата гама, която съм показала преди няколко поста. Тя ще бъде част от голямото помещение, където ще е и трапезарията с дневната. Обаче аз съвсем не знам с какви цветове да съчетая въпросната кухня - като ламинат/паркет, стени, маси, столове.... диван... В стаята, само да вметна, ще има и камина. В момента там е нищо - само голи стени.

Да, Тереса, точно такъв някакъв стил искам - де да знам рустик ли му казваха, аз си го наричам ретро  Laughing

# 694
И аз не знам какво искам. Искам кухня в стила и цветовата гама, която съм показала преди няколко поста. Тя ще бъде част от голямото помещение, където ще е и трапезарията с дневната. Обаче аз съвсем не знам с какви цветове да съчетая въпросната кухня - като ламинат/паркет, стени, маси, столове.... диван... В стаята, само да вметна, ще има и камина. В момента там е нищо - само голи стени.

Да, Тереса, точно такъв някакъв стил искам - де да знам рустик ли му казваха, аз си го наричам ретро  Laughing

Тук му казват класическа скандинавска кухня тип "кънтри" (да не кажа "селска", че в България това е направо обидно, но тук си я наричат фермерска-селска). Което не пречи и много хора в градовете да я имат, разбира се.  Peace Най-хубавото е да имаш празна гола стая и да трябва да работиш от нулата без да се съобразяваш с друго освен размерите.  Grinning Ние сме с паркет и съм много доволна, лесно се поддържа, стои красиво. За стените имаш избор - гладки или пък някави тапети? Ако си по-смела, можеш да имаш различни цветове на стената в кухненската и в холната част, но те задължително трябва да се съчетават и да граничат на логично и подходящо място. 

Започваш от цветовете, след това материалите, след това си рисуваш и ти мислено кое къде ще бъде и колко място ще заема и ... започваш голямото ровене в Гугъл за снимки.  Wink

# 695

Нещо такова сме замислили в момента. Като там, където са странните правоъгълници са прозорците  Laughing
А където свършва кухнята на дългата стена ще има (не знам как се казва точно) колона, залепена за стената, която излиза напред около 20ина см, продължава по целия таван и от другата страна. Нещо като свод, , само че с прави черти. Там в момента има стена, която ние ще бутнем и ще останат само двайсетина сантиметра от нея, не знам дали се разбра, зле съм с обяснението  ooooh!

# 696
Cherry дай и размери на това помещение.

# 697
7м е дългата стена, а другата е 4м

# 698
  • Севлиево
Здравейте. В момента сме в основен ремонт на къщата, която купихме наскоро. Всичко се мисли в движение. Долу горе знам какво ще представлява моята кухня, но в момента сме на етап осветление. Преди да сложим гипсокартона на тавана и изолацията трябва да решим какво да е то. Моля да споделите вашите мнения и снимки ако имате. Правим всичко от нула включително и ел инсталацията.

# 699
  • Пловдив
Cherry,коя врата ще позваш по-често за вход на помещението?
Ако е тази ,откъм холовата час ,ще правиш големи зиг-загове ,за да стигнеш до кухнята.
Мисля си ако големият диван дойде на мястото на малкия ,а малкият до камината ,срещу големият прозорец,а тв  между камината и холната врата.
Плюсовете са,че ще отвориш коридор за преминаване  от холната врата до кухнята,както и светлината от прозореца няма да е директно срещу телевизора.Пък и докато сте на трапезната маса ще може да гледате телевизия.
Минусът е,че ако се седне на малкият диван няма да се гледа  към камината.

# 700
  • Пловдив
Doci,поразгледай малко в нета какво има.Задай си питане в google images,и се ориентирай към нещо.Без никакви насоки ,като стил,размери и разположение,едва ли някой ще ти даде адекватен съвет!

# 701
Чери, добре изглежда.  Peace

# 702
Нели, и на мен това ми беше първоначалната идея, но половината каза, че ТВ щял да бъде много близо до камината и се притеснява да не се нагрява. Отделно, че самото разстояние се очертава да е около 1.5м (от цялата стена - 4м. махам 1.5 за камината и 1 за вратата), а пък той е грандоман и иска някакъв огромен ТВ. Иначе и на мен не ми харесва от вратата да се блъскам в дивана.

ПС. Да, тази врата се ползва. Другата, която е към кухненската част ще отива директно на барбекюто, което е до къщата.

# 703
  • Пловдив
И аз имах подозрения за топлината от камината.В такъв случай май няма какво да се промени.И така си е добре.

# 704
  • Севлиево
Да сега разгледах и изображенията. Повечето са с лунички, но ние май се разколебаваме за тях. Чудим се дали плафониера е удачно за кухня при положение че кухнята е малка - 2.40/2.30м. Има една ниша в която ще сложим печката, единствено за там ако трябва някакво допълнително осветление.

Общи условия

Активация на акаунт