Нашите кухни - тема 44

• 78 866
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Гости и на нас не ни идват често, но пък роднини предполагам ще идват  Whistling мисля както ме съветвате да си го представя да отида и с тебешир да начертая кое докъде ще е и да добия по-голяма представа за какво ще има място и за кое не.
Смърфиетка , прекрасно е всичко в дома ви.  Heart Eyes

# 676
  • Primum non nocere !
Здравейте!

Следващата седмица ни предстои  монтиране на кухня от " Диалог"
Но, фирмата ми сюрпризира,че трябва да намеря електротехник за свързване на уредите.
 Те не предлагали такава услуга.
Аз не живея в Бг и  целия този ремонт е много труден от дистанция.
Много ви моля да ми препоръчате лицензиран електротехник,  за да може уредите да ползват 5 годишната гаранция.
Молбата ми е за Пловдив!

# 677
Шехи, а уредите от кой ги купувате? Те нямат ли ел.техник?

# 678
  • Primum non nocere !
Смърфиетка, съдомиалната и пералнята си ги купих сама, а фурна, котлони , хладилник и аспиратор, както и мивката ги купих от" Диалог"...или по-точно от  Оптимум " Електролукс" - фирмата с ,която работят.
И съм много изненада ,че предлагат уреди, а не и свързването им. И как ще стане монтаж, а после свързване..
Техническо е изпълнимо, но е двойна работа. Електротехника трябва да ги вади, свърза и пак монтира. Изумена съм!

П.П. Проблема ми е решен! Обадих се пак на Диалог, те ще ми изпратят електротехник от
 " Електролукс" и ще ми връчат гаранционните карти след монтажа!

Хубав ден ви желая и удобни и красиви  кухни!   bouquet

Последна редакция: пн, 06 авг 2012, 10:53 от Шехи

# 679
  • Пловдив
Смърфиетка,гардеробната стена ще е пдч,по-евтинко е.Предполагах аз,че няма да е проблем,но за всеки случай реших да попитам.
Шехи,миналата година мойте уреди ги свързва роднина,майстор по всичко.Само котлона и фурната бяха нови,другите втора употреба.
Само след 3-4 месеца се оказа,че има проблем. Като се включи котлона и падаше бушонът на целия етаж.Казах си аз, нашият човек по всичко май си е оставил ръцете.
От магазинът ни казаха ,че трябва да им се занесе котлона на място.Нямаше как.Аз не съм в БГ.наемателките -2 момичета,как да демонтирват.Викнаха на място ел техник и се оказа,че проблема е в самият котлон,а не в инсталацията.За евтин котлон от 100 лв се изръсихме 80 лв за майстора и частите.В крайна сметка нямаше никаква полза от гаранцията.
Позаинтересувай се и при теб как ще стоят нещата при евентуална повреда .Ще дойде ли човек на място или ще трябва да се демонтира.
Действието се разви в Пловдив,но за съжаление нямам телефон  за връзка с  ел.техника.

# 680
Цитат
Изумена съм!

И аз.... При нас ги свързаха от фирмата, която си правеше кухнята. Нашите уреди са на Фабер и фирмата-производител имаха разрешение да ги свържат, така че гаранцията да е ок. Тоест при теб това е Диалог.
Защо не се опиташ да се свържеш с Оптимум и да говориш с тях за ел.техник? Или поне да препоръчат някой! А ако не дали кой да е ел.техник може да свърши тази работа и да имаш после гаранция? Защото тук в БГ нямаме такива сертифицирани ел.техници, каквито имате в Германия тоест викаш такъв, той ти свързва нещата и гаранцията/застраховката ти важи.
Тереза пък чакаха такъв водопроводчик, нещо нечувано по нашите географски ширини. Виж какво ще ти кажат Оптимум и ще го мислим. Ние сме в София, но все някой от Пловдив може да помогне. А за Диалог нямам думи... За н-ти път чета за някаква издънка от тяхна страна...

# 681
  • Primum non nocere !
Смърфиетка, за порядъка от 3 месеца, ще имам 2 кухни.
Първата е на вила на морето, вече готова.
Хм...по- евтина от Диалог и не от тях., но с дефекти. Не е с немско качество. Confused Уредите ги свързва един електротехник, гърмяха бушони...Ужас!  Съдомилната миеше в началото за 30 мин...и ние се чудехме какво става. А на мивката нямаше топла вода.
Бяха свързали топлата вода със съдомиалната.
  Mr. Green Сега всичко е отстранено и изглежда много добре.
Ще я пробвам пак през август.

Сега предстои монтажа на Диалог! Много съм доволна от младата служителка. Прави 5, 6 чертежа преди визуалицията, беше бекрайно търпелива и любезна.Уточнихме всички детайли... Много ми се иска да е наистина с немско качество...Ще видим ,когато си дойдем през края на август. За сега е 6, но  наяве как ще..!?
Ако съм доволна ще ги похваля в темата.

Хм...и тук се случват гафове. На позната, нова кухня ,не бяха свързали обратната вода на пералнята.. Познайте какво стана след първото пране.  Mr. Green

Но
има една разлика. Тук без да се обясняват идват и подменят дефекта.
 А в Бг щяхме накрая да се бием с майстора, защото не искаше да ми подмени една вратичка чукната, под фолиото. И той не я забелязал... Някрая я подмени, но колко нерви ми струваше...

Последна редакция: пн, 06 авг 2012, 11:17 от Шехи

# 682
Цитат
Хм...по- евтина от Диалог и не от тях., но с дефекти. Не е с немско качество.  Уредите ги свързва един електротехник, гърмяха бушони...Ужас!  Съдомилната миеше в началото за 30 мин...и ние се чудехме какво става. А на мивката нямаше топла вода.
Бяха свързали топлата вода със съдомиалната.

Ужас, но това си е родна мила картинка. Налага ти се да разбираш от всичко, че иначе няма как...Важното е, че сега всичко е ок. Със здраве да си я използвате, особено на морето  Heart Eyes

Цитат
Хм...и тук се случват гафове. На позната, нова кухня ,не бяха свързали обратната вода на пералнята.. Познайте какво стана след първото пране.

А при вас няма ли застраховка в този случай?

# 683
  • Primum non nocere !
Добре ,че има... Mr. Green

# 684
Момичета, предстои ми обзавеждане на кухня-дневна-трапезария и сега съм на вълна "избистряне на цветовете".  За дневната съм решила, че ще бъде в сиво и лилаво като акцент. Обаче винаги съм си мечтала за подобна кухня:

която пък хич няма да се върже на сивото и лилавото. За уточнение - цялото помещение е правоъгълник с размери 7м и 4м. Имате ли идеи как мога да ги разделя визуално?

# 685
Cherry, това, което си показала с това, което искаш няма нищо общо. Съответно и целият стил в помещението ще трябва да бъде съобразен с избора ти на кухня.
Ето ти и един пример с лилаво:

На мен винаги са ми харесвали кухни като на твоята снимка, но смятам, че са най-подходящи за къща с голяма кухня, трапезария и т.н. Като в американските филми, за апартамент ми изглеждат тежки и обемни.

Иначе, на Кика86 помещението е почти с твоите размери и погледни на предишната страница какво сме й препоръчали.

# 686
Смърфиетка, показаната е страхотна!

Всъщност, в нашия случай, пак става дума за къща. Не сме в апартамент. Сега ще се прочета какво сте предложили, благодаря ти за отговора!

# 687
Cherry, щом е за къща, лично бих избягала от модерния в момента лак и бих се спряла на по-класически линии, като в американска къща

Любим в това отношение ми е интериора на къщата от филма Невъзможно твой - https://www.google.bg/search?num=10&hl=bg&site=imghp& … =1366&bih=677
Ех, мечтиии  newsm03

Последна редакция: пн, 06 авг 2012, 17:09 от Смърфиетка

# 688
Смърфиетка, ние чакахме водопроводчик, защото се отразява на застраховката на жилището. Ако стане теч от мивката и съдомиялната поради неправилно свързване, ще се отрази на застраховката. По същата причина викахме и електротехник да смени ел.таблото и да прокара нови кабели, да смени контактите, да монтира светлините под горните шкафове, пак щеше да се отрази на застраховката на жилището, ако беше станал пожар. Така че конкретно с ел.инсталацията и с водопроводните работи шега не бива.  Naughty

Чери, и на мен не ми се връзва този стил кухня с лилаво и сиво в хола, щом са в едно помещение.  Thinking Та първо си изясняваш основния цвят в стаята, после 1-2 второстепенни, които да не се "бият". Иначе една Г-образна кухня като на твоята снимка с маса за хранене  и останалото холна част, ми звучи добре за стаята. 7 на 4 е хубав размер, човек може да се развихри много. Може и П-образна кухня, ако сложиш плот, който да разделя частично кухненската от холната част. Съвсем наскоро коментирахме подобно разположение в темата.

# 689
И на мен никак не ми се връзва, даже изобщо. Много ми се иска да запазя кухнята, все пак както и Смърфиетка каза, къщата си носи заряд и не ми се иска да е нещо модерно. Лошото при мен е, че никак не харесвам бежово-кафявата гама, а не виждам с какво друго бих могла да съчетая кухнята.

Общи условия

Активация на акаунт