Нашите кухни - тема 44

• 78 868
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Kika, като цяло това не е много голямо помещение от типа 3 в 1 - кухня, трапезария и хол. Често не си го представям да местиш всичко под прозореца, едва ли имаш и необходимата височина от пода до продореца, за да пъхнеш шкафове там. Освен това холът ще ти се падне откъм тъмната страна на стаята, което също не е практично.
Ето това измислих, не е по-различно от това на другите момичета.
https://lh6.googleusercontent.com/-89IgyjfzR0s/UB2SLMzg0YI/AAAAA … THcRg/s702/12.jpg

Може вместо маса, да се сложат шкафове и от ляво на печката под формата на Г с удължен плот и под него да сложиш трапезарни столове и хем като работен плот, хем като маса. Така ще ти остане повече място за по-голям диван.
Нещо такова ,ама не мога да сложа по-широкия плот.
https://lh3.googleusercontent.com/-qfoExsvwfuE/UB2Xxo_764I/AAAAA … lU0UA/s720/13.jpg
Ето така:

Bugaboo, като ти са на сърце големите чекмеджета запази ги!  Peace Просто промени горните, тъкмо ще махнеш този авентос, който не ти харесва. Симетрията по-принцип е важна, но в твоя случай още повече, заради трите цвята в кухнята!

Последна редакция: нд, 05 авг 2012, 01:04 от Смърфиетка

# 661
  • Пловдив
Бугабуу,имах в предвид разстоянието от другия ъгъл до аспиратора,за да разбера колко ти е общата дължина на горният ред до него?Като гледаш чертежа от дясно наляво.Защото има толкова модели на кухни в интернет пространството,които нямат нищо общо като симетрия между горен и долен ред.Да видим какво може да се направи при теб!
Сакън ,не се отказвай от чекмеджетата.По-голямо удобство от това няма.Аз също не мога да се представя без тях!
Моите шкафове ще са уеднаквени на височина,просто неможах да го визуализирам така.А ,относто стъклото - само гръб ще е.Решила съм го  чисто тактически ,защото едни от най-потенциалните наематели в моя район са студенти и се опитвам да се съобразявам с модерната визия-това  се харчи ,на по-добра цена.Пък, и нямам много акценти в хола -всичко е бяло и бежаво и  някоя друга картина и рамки за снимки трябва нещо да лъсне на погледа.

# 662
Bugaboo ще ме извиняваш за мега нескопосания чертеж, ама го направих върху твоята снимка.
Така си запазваш големите чекмеджета долу, шкафа с авентос горе и симетрията, за която толкова настоявам. Важно е ширината на горните шкафове да съвпада с тази на долните, когато кухнята е малка и в три цвята.

https://lh3.googleusercontent.com/-sFd7QchAqVA/UB4iWUirgpI/AAAAA … 640/028010536.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-NtCn7XRQJok/UB4orzN9b1I/AAAAA … 4xGN0/s640/14.jpg

Освен това този шкаф с авентос трябва да е над мивката, да си прибираш в него чаши и т.н. неща от отцедника, а поради малкото ти работен плот в него може да сложиш и отцедника. Аз не съм привъженик на сушилници в шкафове, но когато е малко работния ти плот, това е много добър вариант.

Последна редакция: нд, 05 авг 2012, 11:04 от Смърфиетка

# 663
Смърфиетка, точно втория ти линк е това, което визирах и аз. Само да се остави достатъчно място за вратата да се отваря (предполагам се отваря надясно към стената от 3,50). Такава П-образна кухня в случая ми изглежда най-добре като решение. Според мястото или на плота да се храни човек, или на мястото му да се сложат долни шкафове и да се увеличи работния плот, а масата за хранене да е по-близо до прозореца. Без такъв плот или шкафове да стане само Г-образна като първия ти вариант е по-отворено решение и стаята няма оптически да се дели на две. Но според мен няма да е проблем, че ще се дели на две, тъкмо ще се оползотвори мястото по-добре.

6 метра и половина дължина на стаята е много и наистина ще има нужда от добро осветление в кухнята. Но според мен спокойно се събира място и за кухненска част, и за маса със столове, и за холна част. Ако имах такава стая, бих оформила пространството така: http://www.prikachi.com/images/100/5100100m.jpg Или евентуално с плот като първото ми предложение, там, където и Смърфиетка е сложила в нейния втори вариант.

Бугабу, ако уредите са бели, защо не направите и плота бял или поне гърба ... или и двете? Така че ще са по-малко цветове. А цокъла защо не го направиш като долните шкафове в дървесни краски? Нашият е така и стои ефектно. С една водобранна лайсна под цокъла, няма да те притеснява теч и друго. Ето големи чекмеджета:

# 664
  • Пловдив
Смърфиетка, аз снощи седях до два часа и като си скъсах нервите и не успях да го начертая на Пейнт си го разчертах на ръка абсолютно същия вариант като твоя. В ляво и дясно два шкафа по 40 см долу и горе, под мивката и чекмеджетата ги пускам по 70 см, за да може под мивката шкафа да е с 2 вратички, които да не са прекалено тесни, дългият шкаф горе става 1,30 и минава над шкафа с мивката и съдомиялната, над чекмеджетата горния шкаф е 70 см с две вратички. Скучно, ама симетрично и най-важното изпълнява ми всичките изисквания. Е, с изключение на по-широка работна повърхност, ама то пълно щастие няма. Мисля това да е окончателния вариант, защото вече почна да ми писва да го мисля.
Нелина, цялата кухня е с дължина 3,40, коминът идва някъде на около 50 см от лявата стена, съдейки по сегашната кухня как е направена. Много трудно се постига интересен асиметричен ефект на такова малко разстояние.

# 665
  • Пловдив
Хора,обещавам това е последната ми идея за визията на кухята!Какво ще кажете ако гардеробната стена стане по-ниска,максимум 150см височина (хладилника трябва да е около140см,не повече). Визуално ще е малко по-раздвижено,пък и няма да утежнява толкова малкото пространство.
http://nelinalondon.snimka.bg/properties/apartament-2.692491.28018094
Както е на картинката си представете,аспираторът е в шкаф  и шкафът продължава над гардеробната стена  още 40см,за да стигне до колоната.
Над вече скъсената гардеробна стена,ще може да се сложат,декорации,свещи ,плодове.Отгоре дълбочината ще е към 30см,защото отзад ще има гипсокартон,който да затваря въздуховода на аспиратора.
Ако подредбата остане от ъгълът насам в последоватлността:котлон,плот ,мивка,барплот,удачно ли ще е фурната да е под котлона,т.е. в ъгълът ,за да може  в шкафът между котлона и мивката да е с 2 чекмеджета.В горното прибори и бъркалки,а в долното бутилки за олио и неща,свързани с готвенето.
Притеснява ме обаче,че ако фурната е в ъгъла,когато се отваря,горещият въздух от нея може да увреди фурнирът на гардеробната стена,поради голямата близост с нея.Има ли такава опасност?

# 666
  • Пловдив
Бугабуу,май визуално това е най-добрият вариант за симетрия.При тази дължина,наистина няма какво по-рационално да се направи!

# 667
Нелина, с по-ниската стена определено е по-добре според мен.  Peace

# 668
благодаря на всички Ви за включването и за ценните съвети  Heart Eyes bouquet.
то че бар плот както иска мъжа няма да има е ясно. определено с чертежите който сте направили добих по добра представа за нещата. аз първоначално си мислех за варианта с бар плот  който и повечето аз вас ми предложиха, след това без него , че да не заема само място, но реално няма да имам плот за работа и май ще е този вариант. много ми харесва и предложението на Смърфиетка за по-широк плот със столове, но пък от др страна няма да има място къде да се наредят допълнителни столове за гости ако дойдат примерно, то огодия няма.
някой ако му е така кухнята с хола в оре долу толкова голямо помещение ще се радвам да видя снимки.
искам още нещо да питам ако има запознати: на селото на мъжа ми един човек прави кухнята им от дървесина и определено ми харесва как са станали горните шкафове (долните не защото те ги правят там много странно с изливане на цимент и тн ) според вас дали самото дърво може да се направи с някакъв лак и да е в сиво примерно и да се виждат нишките на дървото а не да е платна боя

# 669
Кика, ако искаш място и за гости, трябва ти маса със столове. Нашата е стандартна за 6 стола и при нужда я удължаваме с две дървени плоскости в двата края и така има място за 10 без да е тясно. По принцип си е събрана без удължаващите плоскости, за да не заема голямо място. Едно такова решение ще те устройва, но може да не остане място за барплот. Трябва да видиш стаята, да си представиш къде ще са дивана, секция, ако ще имате, къде ще е масата за хранене и дали ще има място и за плот. Все пак трябва да ви остане място и да се движите между мебелите, не всичко да е сгъчкано едно до друго. С маса със столове като в моята скица диванът няма да е много голям, без масата ще има място за по-голям диван. Ако стаята е празна, можеш да си начертаеш мислени линии в нея къде ще се намират нещата. Ние като се нанасяхме направихме така и се намери място за всичко.  Peace

# 670
Kika, във втория ни апартамент е така - тясно и дълго помещение, но вратата е посредата на стаята и прави възможно друга подредба на кухнята. Ще ти изпратя снимки на ЛС. Като цяло подредбата при вас е кухня, трапезария, хол. Не забравяй, че ако имаш парно под прозорците, пердетата ще минат отпред и оттам размерът на стаята ще се намали с около 30 см.
Има един принцип - принципът на 5-те П-та тоест предварителната подготовка предотвратява провала на представлението! Добре е да се обмислят нещата няколко пъти и да се съобразят с нуждите на хората, които ще използват жилището. Например ние имаме много приятели, но с тях се виждаме на ресторант, почти не идват на гости, не обичам домакинската работа или по-скоро тази за много хора. Затова такъв плот със столове ще ми е перфектен, но ако вие си имате гости, значи ви трябва разтегателна маса.  Peace

Nelina, в по-ниските шкафове ще е по-добре!  Wink

# 671
  • Пловдив
Тогава е решено!Остават ниските шкафове.И мен повече ме кефят!

# 672
Nelina, а мислили сте за огледална кухня на сегашния вариант.
Нещо такова
https://lh6.googleusercontent.com/-0JFSRi69QJE/UB7UZYAW_WI/AAAAA … w3M3s/s675/15.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/-niY9F9_rw_M/UB7UZRW8gjI/AAAAA … xMrDM/s689/16.jpg

Програмата работи с готови модули и затова има малки несъответствия и луфтове. Където са две фурни, едното е хладилник.  Peace

# 673
  • Пловдив
Смърфиетка,благодаря за поредният  ти  труд и загриженост.Този вариант щеше да е перфектният,но за съжаление няма как да прекараме водата чак там,пък и с кухненската маса ще има големи заобиколки между дивана,за да се стигне до кухнята.

Само да си задам пак въпросчето за разположението на фурната ,ако е под котлоните по варианта на мъжа ми,дали топлината няма да навреди на полу-гардеробната стена.

П.П Смърфиетка,може ли да споделиш с коя програма визуализираш и дали мога да си я изтегля?

# 674
Това е програмата на Икеа, по принцип е лесна за работа, но в началото може да отнеме малко време. Понеже прекарах два пъти по няколко месеца, докато наглася двете ни кухни, се специализирах в това. Сега ми отнема няколко минути за една такава визуализация и помагам на приятели с техните кухни. Работи с техните готови модули, но дори и да не купуваш от тях, а само за визуализация е супер.

По въпроса ти - ами не би трябвало да има проблем с топлия въздух, тази стена от какво ще е? Тя има покритие, просто може би трябва да попиташ майстора, с който ще изберете плоскостите. Той сигурно има много повече впечатления за материала от нас. При нас и в двете кухни фурната е между два шкафа и когато се отвори вратата, топлият въздух отива върху вратичките им. Едната кухня е вече 6 годишна и нищо им няма на вратичките, материалът им е мдф с естествен фурнир отгоре.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт