Нашите кухни - тема 44

• 78 869
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
На мен ми пуснаха нови визуализации без колоната в дясно. Майсторът обаче си държи на шкафа с Авентос и трите варианта са с него, макар че аз предпочитам обикновените шкафове  Laughing
Смърфиетка, така докато си почиваш, хвърли едно око и на моя проект, моля, че аз продължавам да съм на ниво "не знам как е, ама не е така". Wink
http://streetmoto.snimka.bg/properties/kuhnya.691088.28010530

# 646
bugaboo, я ме ориентирай какво е шкаф с авентос? иначе така ми харесва с уговорката горният ред да е един цвят, а долният друг, не да се смесват двата цвята горе. И освен това продължава горният ред шкафове да се разминава с долния - третият горен шкаф гледано от ляво на дясно не съвпада с долния шкаф, които е с чекмеджетата. Долният шкаф с чекмеджетата трябва да стане по-тесен и между него и печката да се сложи същият шкаф, какъвто има от другата страна на печката - така ще се запази симетрията между горните  идолните шкафове. Май не успях да се изразя ясно?!

# 647
  • Пловдив
О, прекрасно се изразяваш, чудесна идея ми даде - да се издърпа всичко максимално надясно и да се пусне още един тесен шкаф между чекмеджетата и печката. Обаче така май ще трябва да се лиша от големите чекмеджета, на които много държа или поне да не са толкова големи. Или да се откажа изобщо от тоя вариант на двата еднакви тесни шкафа от двете страни на печката, уж за симетрия са направени така, но май бутат цялата симетрия като цяло.
В първоначалния проект беше направен целия горен ред изцяло в лилаво, но не изглеждаше добре, затова аз поисках стъклените вратички и го помолих да ми визуализира как ще изглежда и ако се качи и горе дървесен декор. Ще си остана само със стъкло, по-добре е.
Авентос е механизъм на Блум за повдигане на вратички на горни шкафове, тоест в моя проект по-дългия горен  шкаф е с такъв механизъм. Ходих да ги гледам на живо - верно, удобство си е, повдигаш вратичката  докъдето искаш и ти дава достъп до целия шкаф наведнъж, обаче е 200 лв, и нещо не не съм убедена, че ми е жизнено необходим, както и че изглежда добре в моя случай.
http://www.blum.com/bg/bg/01/10/10/index.php

# 648
  • София

Ето това е АВЕНТОС - HF за сгъваема врата.
Плавно прибиране, а при отваряне остава на различни места.
Има още 4 модела авентоси.

# 649
  • Пловдив
Поредният,нескопосан чертеж от мен,този път в мащаб,но не и с прави ъгли ,като гледам  Embarassed
Смърфиетка,разстоянието от барплота до масата ми е много малко и затова не мога да сложа там котлон или мивка,страх ме е ,че може да има лоши последствия ако някой стои на масата в гръб.
Първият ти вариант и аз го мислех и все още го мисля.Котлоните ми са 3ка -по-широки от 2ка,но и по-тесни от 4ка.Нямам размери,но ще се хванат .
Някой умник обаче е поставил розетката на комина толкова нависоко,че няма как да мине през горните шкафове,трябва да се скрива допълнително!Няма кой да я смъква надолу и измазва-нямам толкова време.
Така,че дали котлона ще е там или след ъгъла ,май няма голямо значение,Тъй като,цялата страна над шкафовете ще се затваря.
Мисля само дали светлината ще е достатъчна ако се готви в гръб от прозореца при тази дължина от почти 8м.
Причината да се опитвам да избегна онази чупка  на колоната е ,че ме е страх от стъкло и толкова ъгли,искам да е съединено само със силикон и трябва да е супер точно.
Майсторът ми трябва  да направи кухята,2 гардероба,холни шкафчета,шкаф за перално ,сумати рафтове,и да сглоби останалите мебели за 1 месец.Не искам да го припотявам излишно човека,с чупките на стъклото.
Бугабуу,сега ще  помисля и по твоя вариант.

# 650
  • Пловдив
Бугабуу,я ме светни колко ти е разстоянието от дясната стена до аспиратора?
Определено само един цвят горе,обаче ми е чудно за какво ги ползвате тези шкафове със стъкло?
Аз никога не съм си ги представяла за моя кухня-нарушават ми някак си горната линия,при условие и че аспираторът е за вграждане.
Каква цена само на авентос.......Аз слагах 2 авентоса на кухнята преди година -някъде около 30лв  май бяха.Не ги ползвам аз,но няма и оплаквания досега.Не знам на коя марка са,майсторът ми ги предложи.
А сушилника на плота ли ще е или в някой шкаф?
Да малко са странни  долните тесни шкафчета,но пък ще е по-добре от фурнат и от съдомиялната да има разстояние ,пък дори и малко,до стената.
Иначе разположението ми харесва и си се отървала от микровълновата  Grinning

# 651
Бугабу, последния ти чертеж ми допадна така без високия шкаф в края. Относно АВЕНТОС - ако ти не искаш, няма да ти слага, в крайна сметка ти плащаш и ти "поръчваш музиката".  Wink Цветовете на горните шкафове нарочно ли са различни над фурната и всички останали? Ако трябва да има един горен шкаф в същия цвят като долните, то най ми допадна последния вариант с прочутия АВЕНТОС, който да се отличава като цвят. Но и аз мисля, че най-добре горните всичките да са еднакви по цвят. Относно липсата на симетрия, по-добре големи чекмеджета, отколкото по-малки чекмеджета и още един тесен висок шкаф.  Thinking Така че в този случай бих запазила сегашното състояние, иначе съм съгласна със Смърфиетка, че трябва да се стремим към симетрия. Ама и в нашата кухня на едно място нарушихме линията между долните и горните шкафове, но в името на симетрията на горните шкафове. Разликата е 10см и не се набива на очи.

# 652
нашият хол в който ви писах вчера , че трябва да поместим кухнята е с размери 6.30м. на 3,50м.
ще се радвам на идеи   Praynig

# 653
Nelina, не се притеснявай, че ти е близо масата. Има така наречените hob protector-и и не би било проблем.
Ето нещо такова -
Не ти е лесно да планираш нещата от далеч, че е времето те притиска. Майсторът трябва да се справи със срока, мисля, че е достатъчен. Относно светлината - на тази дължина ще ти е тъмно. В апартамента, който сега правихме, кухнята е по същия начин - в дъното на 7.60 от прозорците  и си е тъмничко. Така че и които вариант да избереш ще имаш нужда и от хубаво осветление. На лс ще ти изпратя да видиш при нас как стана. Вече имаш няколко варианта, помислете и ще изберете най-правилният за вас!  Peace

Bugaboo, сега разбрах какъв е този шкаф. На мен ми харесва и мисля, че е и много полезен. Няма да сгрешиш, ако се спреш на него. Не съм сигурна обаче за големите чекмеджета долу, аз бих запазила симетрията вместо тях.

kika_86 - пусни пак чертежа, ама сложи и размери.

# 654
# 655
Цялото ли това помещение е кухня или тук ще е и хола? Има ли изводи за вода, мръсен канал? Или няма значение - ще си ги преместите?

# 656
в това помещение ще е и хола и кухнята. водата тепърва ще се мести. иска ми се кухнята да е срещуположната страна на прозореца.мъжа ми изказва разни странни идеи да има бар плот  срещу вратата от която се влиза за да не се виждат печка, мивка и тн. от входа  Rolling Eyes Crazy
http://www.album.bg/az_i_anika/images/29810958/

# 657
Кика–86, аз не бих сложила барплот точно пред вратата ... Но например барплот, който да разделя кухненската част от холната част? Ето така, в червено е кухненската част. http://www.prikachi.com/images/950/5098950I.png

# 658
нашият хол в който ви писах вчера , че трябва да поместим кухнята е с размери 6.30м. на 3,50м.
ще се радвам на идеи   Praynig

Тези размери са вземани от колоната до вратата на хола, и от колоната до стената с прозрците нали? Или са включени и размерите на колоната.

http://dalil.snimka.bg/experiment/proekt.693594.28014257

Така ли са вземани размерите, както съм ги посочила. Сложила съм врата 80 см. трябва да предвидите отварянето.  И просто съм маркирала шкафове по 60 см. Кухнята заема около 1/3 от помещението.  Можеш и бар плод да си сложиш.
В хол с такива пропорций живях до скоро и е страшна тъмница в кухнята. Сега имам лунички и хич не ги включвам защото е светло и е до прозорец. Даже накарах мъжа ми да разкачи трансформатора на  едните лунички, че се чуваше един тънък дразнещ звук.

опиши какви ел. уреди ще имаш в кухнята и с какви размери. Ако някой има желание да ти направи по-подробна скица ще са му полезни.

Последна редакция: нд, 05 авг 2012, 00:31 от dalil

# 659
  • Пловдив
От големите чекмеджета не се отказвам, много са ми важни. В моята сегашна кухня имам само 3 малки чекмедженца и останалото са шкафове, а при майка ми има доста такива големи чекмеджета и правя сравнение. Много са удобни за тенджери и тигани, а и за чинии, бъркаш и вадиш, а аз като река да извадя от шкафа една тенджера и събарям всеки път целия панаир. Освен това по разни изложения съм гледала демонстрационни кухни на фирми за обков и ми е правило впечатление, че масово долния ред го правят с чекмеджета, а горния с такива хоризонтални шкафове. По моята логика там разни умни глави са седнали и мислили, изчислявали, правили опити и накрая са решили, че това е най-практично. Абе, наумила съм си, че е удобно и ми трябват - всеки луд с номера си Simple Smile Сега се сещам и че всички уреди са ми бели, с дървесния декор, лилавите шкафове, тъмния плот и алуминиевите лайсни и цокъл яко циганьорска ще стане кухнята, ама нали си е моя и толкова си блъсках главата с нея, ще си я харесвам пък  Mr. Green

Кика–86, и аз си го представям като Teresa of the Faint Smile. Струва ми се, че барплот срещу вратата хем няма да ти скрие нищо в кухнята, хем пък ще ти пречи да се движиш спокойно примерно като се прибереш натоварена с покупки.

Нелина, коминът ми е на 40 см от стената в ляво и затова съм вързана с мястото на печката. Не искам да я измествам, защото ще загубя от горните шкафове за да крия въздуховоди или както там се казват), пък и така се спазва много добре линията хладилник, мивка, работна повърхност, печка/котлони. При мен Авентос-а е скъп, защото самият шкаф е с голяма площ и се отварят две вратички със сгъване, иначе има и по-евтини варианти за по една по-малка вратичка. Има и още по-скъп с електрическо управление, но, аре, нема нужда, викам аз  Rolling Eyes Стъклената вратичка в моя случай има една единствена непрактична цел - да разчупи малко лилавото, защото не седеше добре изцяло плътен лилав горен ред. Поради същата причина помолих и за визуализация ако се вкара долния декор в горния ред, но не ми стои добре. Ще го оставя изцяло лилав със стъклената вратичка и това е.
По твоя казус ми се струва, че все пак е по-добре аспираторът да ти е по-близо до комина. Освен това чисто визуално ми се струва, че ще е по-добре ако горните шкафове са малко по-високи и идват на нивото на "гардеробните" шкафове в ляво. Това ако затваряш цялата стена, както ти беше първоначалната идея. И вероятно си споменала, но аз съм пропуснала и затова питам отново - защо държиш толкова на стъклото и плотът също ли ще е стъклен или само гърба?

Общи условия

Активация на акаунт