Нашите кухни - тема 44

• 78 948
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Teresa, оооо не е заради капака. По скоро за по-разчупено:) Връзва се с стените, бледо бежово е. И ковертюрата на дивана е такъв цвят. Да имаше период в който мислех да е изцяло зелено, но за много кратко.

Ефектно е станало, а е и добре да се съобразите с другите цветове в стаята.  Peace И наистина хубав начин да усвоите малкото пространство пред колоната с шкаф за подправки, това май ми е любимата част от кухнята ти.  Peace Тъкмо ти се падат до фурната.

# 556
Да така е. Но за сега май нищо няма да държа там или поне не неща, който се изсипват. Сина ми само това чака. Последно пакет брашно изсипа.

# 557
Ами тук продават едни пластмасови механизми, които могат да се сложат на вратичките от вътрешната страна и предпазват от малки, детски ръчички, които отварят шкафове и чекмеджета. Имам блед спомен, че и в ИКЕА гледах подобни.  newsm78 Ако сложите такива неща на долните шкафове и чекмеджетата, няма да може да отваря нищо.

Намерих снимка: http://www.barnesikring.no/sitefiles/site44/shop/5178_354.jpg

Има и такива: http://www.if-sikkerhet.no/product_image.php?imageid=57 но те са по-големи и по-видими.

# 558
Ooo да имахме такива механизми. специално на хладилника още на втория ден разбра как става. А е подобен на този на снимката която си показала. Иначе имам още доста такива механизми и като тези отвътре на шкафа, но са с винтчета и трябва да се дупчи, а ний дори дрелка нямаме:)А и неща сега да надупча хубавата ми кухня. А той нещо като види, че не се отваря и напъва с всички сили.
Даже в квартирата ги оставих така, че ме беше страх да ги махам че май лепенките са с бая силно лепило.

И нещо полезно се сетих. Купих си от икеа едно руло, тип протектор. Режеш по размер и слагаш на дъното на шкафа за да не се цапа пода. Има сиви и бели варианти и е от едната страна гладко, а от другата на едни малки топчета.

# 559
Ами това от втората снимка се слага точно на хладилник, ама високо, където малчуганът няма да стигне, за да отвори. Можете да сложите такъв механизъм от вътрешната страна само на шкафа пред колоната, те трудно се чупят от детско напъване.  Wink Поне тези, които имахме в старата кухня си бяха доста издръжливи и поне в началото все забравях, че ги има и аз напъвах да отворя секунда-две преди да се сетя, че има предпазител.  Laughing Издържаха.

Рулото - да, и аз купих такова сиво и го сложих в чекмеджетата. На шкафовете сложих едни други подобни неща, които пак предпазват дъната и правят слагането и взимането на неща от шкафа безшумни. Мисля да взема и едни приспособления за пантите на вратичките така, че да се затварят постепенно. Току що се сетих, че се казват амортисьори. Сега само залепих едни силиконови полукръгчета в ъглите там, където вратичката се "среща" с шкафа, та като се затварят е безшумно, а пантите са стандартни, ето такива http://napravisam.net/wp-content/uploads/Hettich-Vrata-5.jpg.

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 23:19 от Teresa of the Faint Smile

# 560
Dalil,поздравления за кухнята!Със здраве да си я ползваш,много ми хареса!
Относно закоп4алките за врати,да ти препоръ4ам икейските http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/80108935/ !Няма нужда да се пробиват шкафовете,директно се залепват и наистина нямат отваряне.Вкъщи,който възрастен се опитал да отвори шкаф,без да знае,как работи механизмът,той не е успял Grinning Така ще може да си ползваш шкафа за подправки,който и мен ме грабна, и не само де Grinning

Тереза,и твоята кухня също много ми хареса!Евала за труда ви  bouquet Като знам и при нас,за какви суми става на въпрос,доста ще се замисля,дали и ние да не минем по вашия път Grinning Моят мъж,в ергенската си квартира си беше направил една така,4е опит ве4е има Grinning

# 561
Чудесни кухни момичета и със здраве да си ги ползвате!
Не спорете за направи си сам.Много ясно, че всеки иска да посочи с пръстче или защо не с вълшебна пръчица.В Бг  монтажа може да  е по-достъпен, но необходимите инструменти , говорим читави, никак не са евтини.Няма никакъв смисъл за няколко шкафа, колкото и да са те да учим нови професии,има и готови кухни все пак, всеки преценя според възможностите.Както казва ММ, парите трябва да  се въртят.
Ето днес момчетата от телевизията окабелиха цялата къща за няма и час, е ММ също щеше да го направи след като му мрънкам 1 месец и се дупи цял ден из къщи и купим цял куп такъми, половината от които ще останат-Като купуваше кабели за кухнята жената в ТМТ попита дали нямаме прогимназия Shocked
 Съжалявам за спама не се сдържах. Embarassed

# 562
Ооооо,ако питаш за инструменти-няма проблем Laughing Имаме си фирма тук,която се казва "Къщата на хиляди машини"-и дава срещу наистина много нисък наем всякакви машини и инструменти.Каквото ти душа поиска!Просто ме4тата на майстора Grinning!
Ина4е не отри4ам работата на специалистите,изобщо дори!Ама на някои им прави и удоволствие  да направят нещо сами!
Както и да е,много се отклонихме!Всеки да си прави кухнята,както му е на сърце и най-ве4е да си я ползва с кеф,нали така!

# 563
  • София
Мълчах досега ама ми дойде вповече.
Кухнята на Teresa  е описана до тук в 38 страници.
Ако само времето за писане в темата го беше вложила да изкарваш
пари, без да смятаме обикалянето, ровенето в нета и работата по кухнята
мисля, че нямаше да те интересува колко пари щяха да ти поискат за кухнята.
А и в чужбинско хората си ценят знанията, труда и времето и си знаят цената.
Имат и сертификати и после застраховката ти важи и т.н. и т.н.
Да си прекараш отпуската в работа в къщи и да си скъсаш нервите - е не благодаря.
Удоволствие от това да си направиш нещо сам го разбирам.

Цитат
.....................
Пък и ако бяхме поръчали монтаж при условие, че и сами можем, щяхме да хвърлим пари на вятъра. Все па монтажът на кухнята ни от-до щеше да струва колкото самата кухня.  Crazy Само монтажът на 3 уреда излиза половината от цената им. Абсолютно ненужно - по-добре да се поглезим за тия пари. Когато монтажът е евтин, както в България, вероятно си струва човек да поръча и него. Но в нашия случай щеше да е набутвация....................................

След като си скапан от работа ще падне едно глезене.... не е истина.
В крайна сметка всичко опира до пари.
Няма сръчност, няма желание да направиш нещо сам и други глупости - всичко е пари.

Оспамихме темата - все пак тук идеята е да помагаме с реални съвети.

# 564
Ееей, хора, човек да не посмее Wink една кухня да си направи, успокойте топката!

Всеки да си прави кухнята,както му е на сърце и най-ве4е да си я ползва с кеф,нали така!

подкрепям!
Марче, привет и тук Simple Smile

Тереза, като довършиш кухнята да не пропуснеш снимки, аз ще чакам  Peace

# 565
Здравейте, някой да е поръчвал от тези смесители и кой ви се въжда по- стабилен.  Дали са китайчета ? Посъветвайте ме ,да поръчам или не newsm78
http://www.ebay.co.uk/itm/180664882157?_trksid=p5197.c0.m619
http://www.ebay.co.uk/itm/LUXURY-CHROME-KITCHEN-SINK-PULL-OUT-SH … D1006%26rk%3D2%26
вторият ми харесва повече

# 566
Защо някой се дразни на една успешно направена от непрофесионалист кухня?
Полезен опит, споделен във форума.

# 567
Какъв точно е проблемът кой колко е решил да пише за нещо, което го вълнува? И кой колко да покаже от личния си живот чия работа е? В разрес на коя точно точка от правилата на този форум?
(цените на услугите в чужбина не са тези в България, а и да са чуждото канче си е чуждо)
 dalil, много добре се е получило! Ще давам за пример, ако може.

# 568
  • Пловдив
Май престрелката започна  Laughing .Всички са прави.Всеки решава какво иска и как да го постигне.
В България ,ми е изгодно ценово някой друг да ми направи нещата.Но в чужбинско,не след работа ами ако може даже и в обедната почивка ще си ремонтирам сама,защото резачката е голяма.
Пример:моя позната си прави кухя около 10м,с мраморен плот,като уредите струваха около 15 хил паунда.За цялата кухня плати 45 хил паунда(и не  можеш да кажеш уау като я видиш)
Така,че който иска плаща,който иска си прави
Аз разбирам никой да не е харесал кухнята на Тереза ,за да мрънкате,че тя непрекъснато я обсъжда,но интерес има ,така че моля ви се ...
Или в темата трябва да пишат само хора,в процес на изработка на кухните им ,и като станат готови трябва да се омитат?

# 569
  • Пловдив
dalil,супер е кухнята ти .Аз не съм и си и помисляла,че може да се получи толкова добре със зеленото.Направо съм изненадана!С удоволствие да се вихриш в нея!

Хайде сега, и по моята бъдеща кухня!Избрах цветовете:
http://nelinalondon.snimka.bg/properties/apartament-2.692491.27973039
Последователността е пдч акация,бял плот,гръб лакобел,бял лак.Лакобела ще  е малко по-светъл от показаното-още чакам мострата.
Ще е нещо подобно,само че долните бели шкафове ще са от акцията и гръбчето ще е лакобела капучино
http://nelinalondon.snimka.bg/properties/apartament-2.692491.27973003
Ккво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт