Нашите кухни - тема 44

• 78 975
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Шанта  аз говоря за кафявата колона над ревизионната вратичка...

Да де, и аз за тях говоря, харесват ми както са си в момента (вкл. бялото капаче), някак си повтаря фурната като форма, която се получава там, а и балансира бялото, с 2 думи приемете, че съм куку Simple Smile
За кръглата колона ако искаш да се изкажа  Mr. Green - и тя ми харесва.

# 541
  • София
lr аз също бих заложила на латекс, все пак кухня е и от изпаренията всичко ще отиде в тапетите, а е много по трудно да подмениш тапет от колкото да пребоядисаш стена  Peace

# 542
Шанта радвам се че ти харесва и така, защото и аз така ще си я гледам бая време:)

Аз също съм за латекс, а не за тапети. Не е нужно да има акцент горе над шкафовете. Ако има би било добре да е между горни и долни шкафове или нещо с цвета на вратичките. Аз заложих на зеления акцент. Омръзнало ми беше да съм традиционна и рискувах

# 543
Вместо тапет ,нали сега има едни стикери за лепене.
Лепиш и като ти писне или друго ,сменяш Wink

# 544
  • София
dalil ,
. Аз заложих на зеления акцент. Омръзнало ми беше да съм традиционна и рискувах

И се е получило страхотно!
Честита да ти е кухнята и да си я ползваш със здраве!!!
  Още първите снимки ,които пусна ме възхитиха!
Ако нямаш против ще използвам цветовата комбинация за моята кухня!
Би ли споделила с какви размери е кухнята и колко ти излезе!Има ли някакви по специални механизми?Ъгловия шкаф с механизъм ли е или с рафтове?Може и на лични.
Благодаря!

# 545
cayman, ще се радвам да ползваш цветовата комбинация. Не съм открила аз топлата вода я:) Даже май за тази година са някаква тенденция, ама аз в последствие разбрах.

# 546
Благодаря за съветите, май клоня към латекс.

# 547
  • София
dalil, чудесна е кухнята ти  Heart Eyes Много ми харесва като цветова комбинация и като подредба. Нашата ще е почти в същите цветове- бяло, зелено и сиво  Simple Smile
Аз имам един въпрос за аспиратора. Днес го купихме, избрахме на Фабер, свободностоящ- http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=3&pid=250. Тъй като предстои рязането и намаляването на комина, за да се вдигне по-високо, с какво трябва да се съобразим- с височината на шкафовете, с трегера в лявата част (за да има известна симетрия) или с някаква специфика заради самия аспиратор, да не трябва да е прекалено високо или ниско (за да не намалим ефективността му)? Досега имахме абсорбатор, който беше монтиран отдолу. Ето снимка как изглежда в момента:
http://prikachi.com/images/44/5084044s.jpg

# 548
Аз също си посочих кухнята с пръстче, не в каталог а на едно изложение в НДК, видях я казах и аз искам в този стил, дадох скица с размери на помещението, казах си изискванията. Хората ми я нарисуваха и ми дадоха цена, и макар изложението да приключи ще плащам с отстъпката 6 м.  по-късно.
Не виждам нищо лошо в това да се довериш на специалисти, вместо да се правиш на всичко мога, всичко знам. Не желая да си губя времето още по-малко отпуската в битовизми. А и от икономическа гледна точка е по-изгодно да си платя, а аз да си гледам моя бизнес.

Иначе да се похваля гръбчето на кухнята е готово, остава да се сложи гранитогрес на терасата, да се мине с латекс и да монтират опънатия таван. На 10.08 ще монтират чаканата не "Х" но 6 м. кухня.

# 549
emcheto защо не идеш в лекс груп напаво и да ги питаш за тези особености. Аз така направих. По напред в темата съм писала за това. Иначе ми бяха заложили да преместя дупката по ниско от фирмата за кухни. Но при мен има шкаф и просто дупката в комина  е максимално по-високо. Когато аспиратора е директно до комина ми казаха, че от края на аспиратора (говоря за моделите за вграждане в шкаф). Те са към 30 см високи май.....та от края на тялото на аспиратора нагоре трябва да има поне 30-40 см гуфрето да върви нагоре и после да прави завоя към комина. Е при мен е малко по-малко от 30 см,  но стана работата.
А иначе на картинки на други кухни съм виждала модели като твоя  монтирани и отгоре от съседния шкаф има една дъска пдч и дупка в нея и от там по тавана на пдчто от тези плоските въздуховоди.

# 550
Nedabi..... с три дечица не те виждам как сама масичка ще си сглобиш, какво остава за кухня.
Ние от ике си взехме диван преди нова година и вместо 1 час го сглабяхме 4-5 часа, заради сина ни, който упорито искаше той да го сглоби....става дума за дете под 2 годинки тогава.

# 551
Аз пък не виждам какъв е проблема да посечеш с пръстче  и да кажеш тази е .Всяка кухня е много скъпа и не се изкарват лесно паричките .За мен е безсмислено да си правя всичко сама ето сега си извиках майстор боядиса си човека всичко ,за заети хора е идеално решение. Никога не бих се хванала сама да правя такова нещо предпочитам да вадя пари и да си се глезя без да съм заровена в бумащина и чистене

dalil супер е БРАВО

Ама няма проблем да посочиш с пръстче, но не всички правят така. Особено пък не онези, които са сръчни и обичат да създават неща.  Grinning Пък и ако бяхме поръчали монтаж при условие, че и сами можем, щяхме да хвърлим пари на вятъра. Все па монтажът на кухнята ни от-до щеше да струва колкото самата кухня.  Crazy Само монтажът на 3 уреда излиза половината от цената им. Абсолютно ненужно - по-добре да се поглезим за тия пари. Когато монтажът е евтин, както в България, вероятно си струва човек да поръча и него. Но в нашия случай щеше да е набутвация.

Скица, голяма си скица.  Whistling Laughing Не знаех, че определяш правилата за какво да се пише в темата и за какво не и щом ти не си описала процеса, другите също не трябва да го правят. Някак ... можеше просто да подминеш постовете ми вместо да размахваш назидателен пръст.  Wink Няма да имам против да ги подминаваш и занапред, ако така ще ти е по-лесно.

Далил, много добре се е получило накрая. С радост да си я ползвате.   bouquet Защо решихте два различни цвята за горните шкафчета? За по-разчупено или бялото да се върже с белия капак на колоната?

# 552
  • Щастлива мама на 3 слънца
Аз също си посочих кухнята с пръстче, не в каталог а на едно изложение в НДК, видях я казах и аз искам в този стил, дадох скица с размери на помещението, казах си изискванията. Хората ми я нарисуваха и ми дадоха цена, и макар изложението да приключи ще плащам с отстъпката 6 м.  по-късно.
Не виждам нищо лошо в това да се довериш на специалисти, вместо да се правиш на всичко мога, всичко знам. Не желая да си губя времето още по-малко отпуската в битовизми. А и от икономическа гледна точка е по-изгодно да си платя, а аз да си гледам моя бизнес.

Иначе да се похваля гръбчето на кухнята е готово, остава да се сложи гранитогрес на терасата, да се мине с латекс и да монтират опънатия таван. На 10.08 ще монтират чаканата не "Х" но 6 м. кухня.
много хубаво казано браво и аз съм съгласна с теб Simple Smile)

# 553
  • София
emcheto защо не идеш в лекс груп направо и да ги питаш за тези особености. Аз така направих. По напред в темата съм писала за това.

Да, най-добре ще е да ида на място и да питам. Не са ми на удобно място и поради тази причина уж за улеснение не го купихме директно от тях, а чрез друг продавач с поръчка. Но, както се казва, по-добре "Три пъти мери, един път режи"  Wink , така че ще ги посетя.
Прочетох назад, благодаря за споделеното  Hug

# 554
Teresa, оооо не е заради капака. По скоро за по-разчупено:) Връзва се с стените, бледо бежово е. И ковертюрата на дивана е такъв цвят. Да имаше период в който мислех да е изцяло зелено, но за много кратко.
Поздралвения и от мен за вашата кухня, много труд сте вложили. За мен е невъзможно сами да я направим....както казах не сме от най-сръчните.

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 21:51 от dalil

Общи условия

Активация на акаунт