Отговори
# 375
В Холандия не се ваксинира срещу туберкулоза.
По приницип, здравните служби имат списък с държави, които се считат за рискови
и деца на родители, идващи от тях и посещаващи ги често, се викат за ваксина.
България е изключена преди години от този списък.

Аз не бих ваксинирала, защото е кофти ваксина, защото не предпазва напълно...
Честно не знам, колко чести са случаите на туберкулоза в България, ако някой има инфо?

Снощи спретнахме чудно моминско парти, то не бяха танци, шотове....
Днес цял ден ме цепи глава.  Mr. Green Лурдес, на сестра ми е, нали в събота ще се омъжва.

Честито на Йована! Да е все такава чаровница! Heart Eyes

# 376
Оооо, и съм изпуснала, хайде да направите хубава сватба!  Simple Smile  bouquet

За туберкулозата не знам данни, едва ли има болни както в миналото е имало, ама то нали затова е преборено, че се ваксинират всички. Ама да не става спор против за ваксините, наистина.  Praynig Hug

# 377
  • Stavanger,Norway/ Varna
Благодаря ви момичета за пожеланията.

Аз цял ден бях на крак да й правя на Йована тортата за партито в събота. Утре съм втора смяна на работа, та затова днес се напънах. Остава в събота преди партито да направя сандвичи, другите неща ще са купени и така. Голямо вълнение е, защото събира цялата си група от градината, както и други приятели, та чак неможе да спи  Crazy И само ме пита, кога ще пътуваме към България, неможе да чака вече.

Дребната и тя като Ева на Ноел, командва цялата къща. Много говори, постоянно пита за нови думи и продължава да се бие. Гледа ме с интерес като си правя тренировките в къщи и после  ни изнася цяла програма с нейна си бебешка гимнастика. А някой си е позволил да не я гледа, а е наддала вой до небесата. Принудени сме да гледаме всякакви акробатични номера по цяла вечер. Вчера три пъти си разбива устата и пак не се спря.  Peace Скача от дивани, засилва се и се хвърля по корем и колена по земята, незнам как не я боли. Със сестра си пък като тръгнат да се гонят из къщи, все едно стадо коне си отглеждам  ooooh! Много енергия има и добре,ч е скоро тръгва на градина, че съвсем изтрещя горкото. ooooh!

# 378
Бобче, да ти е жива и здрава красавицата! Много щастливо и безгрижно детство!  bouquet

Ние вчера бяхме на консултация. Според мерките и теглилките на докторката ни:
85см. и 11 200гр.
Аз оня ден го теглих 10 600, ама сега няма да изпадаме в подробности Laughing

Илка, стиснати палци на приятелката ти Praynig

# 379
  • София
Илка, мога да попитам в Априлската тема. Много ми се иска да помогна, но аз този път изобщо не съм цедила и нямам излишъци (то оставаше и да имам при 2 кърмачета). Видях във фейсбук, че мамата е от София. А колко е голямо детенцето?

Детенцето е на 11 месеца, така че ще трябва повечко кърма, от 200-тата мл. отпуснати от Банката. Ще съм ти благодарна, ако разпространиш, пък дано се намери.
П.С. не знаех, че те имам във ФБ, нямам спомен да съм се радвала на снимки на твоийте хубавци   newsm78

А за БЦЖ-то мога дакажа, че е много неприятна ваксина. Често я спрягат като един от основните фактори, отключваюи различни алергии и дерматити. Не знаех, че БГ вече не е в рисковия списък, но знам, че има доста случаи на туберколоза у нас. Спрягат нещо като по 2-3 на ден, за София.  А аз имам прясна информация, че на познати познат е с такава диагноза, но това във Варна. Така че явно си я има още Thinking  И все пак аз бих пропуснала ваксинацията, ако ми бяха дали право на избор  Peace

# 380
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Илка, нямаш ми фейсбука, попаднах на призива от друг.  Laughing Peace Ще пусна в Априлската тема, ама към кого да се обръщат момичетата, ако имат мляко?

Туберкулоза в Бг все още има доста, за съжаление, особено сред малцинствените групи.

# 381
  • София
Не съм, така и си помислих, за ФБ. А да ми пишат на лични, аз ще ги свържа с майката, да си се разбират лично е най-добре.  Peace

# 382

Аз пускам едно клипче с благодарност към Бобченка която обяснява как се учат децата да плуват. Ето и нашия резултат.
Явно трябва линка да сложа
http://vbox7.com/play:91b136748e

# 383
Зарат, направо ми скри шапката Crazy Crazy , браво на Митачето Party Party .

Момичета, водите ли децата на басейн? Много искам, Симеон ще е най-щастлив, но ме е шубе от зарази Thinking .

# 384
 doh Малеее, Зарат, как лети към водата Митачето!!!!!  Shocked Голям плувец! Браво на него!

Леле, момичета, Николайчото все още спи, като е заспал в 13 часа някъде... Голям сън му удря и довечера ще има да се прескачаме в леглото.  ooooh! Днес ходихме при друг педиатър и тя му пусна изследване на носния секрет да видим що така тече тоз нос от един месец без да спира. В тази връзка нашето съседче вече седмица е с температура от рода на 39.4-39.7..  Confused Днес са й пуснали изследвания и утайката в кръвта е 80 при норми 9-12....  Praynig На какви ли не лекари ходиха и не успяват да се преборят.

Дано скоро намерят решение!

Илка, дано и твоята приятелка намери кърма за детенцето! За съжаление не мога да помогна.  Hug

Знаех си, че като споделя и той ще ме чуе. Изчезвам, че се събуди.  Hug

# 385
Ихааа Зарат, много ме зарадва  Grinning Само дето вземи го ка4и в тЮба, моля  Praynig, 4е от тук не ми дава да гледам ви бокса  Rolling Eyes

# 386
Зарат, браво! Клипчето и на мен не ми дава да го видя. newsm78

Бобче, може ли пак обясненията? Simple Smile

Последно като водихме каката ни на басейн, като се уплаши, като взе да се дърпа, ама точно като мене, аз не мога и не мога да се науча. Rolling Eyes То верно, че мъжа ми ме учи, накрая се скарваме и така всеки път приключва обучението ми. Mr. Green

# 387
Лурдес, ве4е е късно за съжаление. Децата запазват рефлекса максимум до годинката. Но пробвайте. Зна4и известно време се привиква детето да му пада вода на лицето. Това се прави, като се взима 4аша пълна с вода. Детето трябва да е с лице към теб. Казваш, примерно- Косе, идва водата, едно, две, три.... НА три изсипваш водата от 4ашата върху главата. Това се прави в продължение на поне седмица, добре да свикне и докато не запо4не само при споменаването на ТРИ да си спира дъха. Следващото ниво е ве4е в басейна или морето, хващаш детето, пак казваш- Косе, идва водата- едно, две три... и на три го потапяш под вода.
Това е в общи линии. След като детето усвои ниво две, тоест да задържа дъха и да можеш да го потапяш под вода, увели4аваш и постепено престоя на детето под водата. По- ксъно може да си го падавате двамата родители под вода, или да го хвърляш вътре и то да си изплува и така... Но в слу4ая говоря за бебе под годинката, незнам как е когато децата ве4е са толкова големи... Зарат да каже кога го е у4ила, но все си мисля, 4е е било докато е бил бебе в коритото.

# 388
Здравейте, в коритото го учих на това което казва Бобченка, а след това нямаше къде да го водим на басеин защото тотално отказват на тренировъчните басеини малки деца, а на плажните малко не ми се иска. Затова както виждате е и с  ръкавелки , докато тези по клипчетата са без ръкавелки. Докато намерим достатътъчно чист и топъл басеин мина доста време. Сега го поливахме и с нещо като лейка по лицето докато е в басейна и го учим да бръмчи, докато бръмчи издиша въздух и тогава го потапяхме. Но не всеки път изобщо се получава да го накараме. Да плува се научи като му хвърляхме някаква играчка в басейна и той от зор да я вземе си има цел, а ние му държахме краката отгоре. Слагахме му и едни неща под гърдичките "макарони" те го държаха над водата и схвана идеята, че краката го придвижват. Но пак казвам никога не го е било страх от водата. Той може както си върви и да влезе в басеина и грам не му пука,  даже като го заведа в детски басеин реве  и сочи големия. Та незнам ако го е страх как да регирате но според мен ако има други деца и ги видждат ще се престрашат. Така почна да скача, гледа от големите. Просто зора е да се намери чист басеин и време да се води.  Според мен все още нямат страх, гледам че 3- 4 -5 годишните  ги е много страх да се метнат във водата, независимо с ръкавели  или без. Но Бобченка ме запали и още от съвсем малък му поливам лицето с вода, сега даже ако не иска да излиза от банята за да ми докаже , че се къпи сам си лива водата по лицето.
Ето линк към феисбука http://www.facebook.com/photo.php?v=4185420711051 по - назад има клипче с макарона.  А да и като му взехме очила почна да си потапя главата по -смело. Това е . Но едва ли може да плува без ръкавели, скоро може да го пробваме, аз се радвам , че няма страх от водата. За вирусите ... ми има ги и на пясъчника. Аз нали го захранвах по всички правила и какво ... алергия към основните храни. Вече гледам да не се притеснявам за всяко нещо защото сякаш човек го вика.  Слагат химия поне в този които ние ходим, тои е плувен, частен басеин, всяка вечер го чистят, химизират и покриват. На ден едва ли влизат повече от 10 деца и няколко вързрастни. Митаче страхотно се уморява, а някъде трябва да изразходва енергията , в излишък е, и на мен ми идва в повече.

# 389
Здравейте! Simple Smile

Момичета, да ви питам, някой чувал ли е нещо за тази докторка http://vimeo.com/41829781? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт