Отговори
# 615
Мерси момичета за пожеланията!   bouquet

Ох, много бързо ми порасна момичето.... Tired

Файнче, ааа, ние нямаме подобни традиции, да висим на ракия, хехе.
Това си е чисто мъчение наистина. Сервираме храна, всеки си взима и хапва
каквото иска. Въпроса е, че сме си всички на масата, а не ядем на крак кой както намери.
Това се случва също, но при заетост или други ангажименти.
Съботните ни закуски ( ако не ходим някъде рано ) също са си традиция - палачинки,
плодове, фреш, дълго седене с разговори...ммм...супер.  Heart Eyes

Буболече, спор няма, кухнята е улеснение за всяка майка.
Но при нас няма подобно нещо и не знам как е.  Simple Smile

Пашик, успех на зумба маратона!

# 616
Като заговорихте за традиции, да ви кажа какви немци познаваме - нали това лято бяхме 1 месец на море, е, бяхме на гости, не сме плащали за спае и т.н. та понеже миналото лято кумувахме на едни германци, бг фенове, та сега - на гости. Та те карат децата си да си лягат в 20ч и няма лято няма ваканция - все в 8 са по леглата. Питахме ги - защо?, като мислехме, че защото стават в 6:30 за градина и даскало, а отговорът не беше такъв, ами :"за да могат родителите да се видят след работа"  Shocked е добре де, тия родители не искат ли да си видят и децата  Thinking Момчил тичаше с децата от селото до към 23ч и майакта беше в тих шок от този факт. Та подкрепям Мис Файн, че всичко е до възраст. Но пък това общо хранене е такъв кеф - говорим си, "виждаме се" . толкоз, спирам  Peace
Облаче, по-добре сега да ги носи, а не като стане на 18год и отгоре, да не смее да си отвори устата  Peace И въпреки всичко, ако са й здрави, може и да са криви... моите не са нито здрави, нито криви, ама ей ме на, носих шина около 1 година и до там. А то явно си иска повечко време  newsm78

Злати, честито ти пораснало момиче   bouquet

# 617
  • София
Та те карат децата си да си лягат в 20ч и няма лято няма ваканция - все в 8 са по леглата. Питахме ги - защо?, като мислехме, че защото стават в 6:30 за градина и даскало, а отговорът не беше такъв, ами :"за да могат родителите да се видят след работа"  Shocked е добре де, тия родители не искат ли да си видят и децата  Thinking Момчил тичаше с децата от селото до към 23ч и майакта беше в тих шок от този факт. Та подкрепям Мис Файн, че всичко е до възраст. Но пък това общо хранене е такъв кеф - говорим си, "виждаме се" . толкоз, спирам  Peace

А тия деца спят ли на обяд?
Аз нямам нищо против децата да си лягат в 8! Но след два часа сън на обяд просто е невъзможно!
Но има дни, в които Ида отказва да спи на обяд, а Йоси е спал малко или в по-ранен час, та тогава сме много щастливи и двамата с мъжа ми, защото заспиват рано-рано, към 9:30! И ни остава наистина време за нас!
А тия германски родители едва ли бачкат в ритъма, в който бачкат българските родители - от 7 до 7. Ако си се прибират от работа към 4-5 си имат предостатъчно време да си видят децата до 8.

В този ред на мисли си спомням, че Мила беше писала, че холандците имат навика да вечерят рано - към 7-7:30 мисля беше споделила. Признавам, че от както го прочетох реших, че това е прекрасно и в зимния период и у нас така практикуваме. Сега лятото сме го дали по-хлабаво от към режими, но тръгнат ли октомври децата на градина задължитлно съм решила пак да върна режима - вечеря около 7, 8-8:30 баня, до 9 приключваме с вечерните приказки, Ида я оставям да си разглежда книжка на приглушена светлина и в 9:30 най-късно лампита да са загасени! Само да видим как ще нагодим отбития Йоси към този режим, но се надявам да си се уморява от градината, иначе миналата зима просто него го приспивах в интервала 9-9:30  Thinking И мога да ви кажа, че беше с-у-п-е-р!

# 618
Илка, спят германчетатаа от 13-15ч задължително, еври дей  Confused доколкото разбрах, всички са у дома към 18ч, т.е. имат 2ч да си видят децата, въх... Хихи, и сега се сетих - свекъва ми беше и тя в шок, ама е толкоз от режима им, а от това, което ядяха - основно сух сухар с масло - сутрин обед вечер, салата от краставица със сирене и палачинки със захар  hahaha
ех, и аз се надявам Момо да започне да окапва рано-рано от градината, защото Мая към 21:30 е вече каталясала. "Лошото" е, че баща им никога не се знае кога ще си дойде от работа и Момо иска да го чака... да беше на някоя нормална работа от 8 до 17ч, ама не е. Супер привързани са, понякога го чака и до 12ч през нощта, и за да легне, трябва да го пребия (примерно, не че бих го набила). обаче докато е топло ги оставям който когато окапе, нека се радват на лятото  Peace

# 619
Илка, в 7.30 децата в Холандия са по леглата.  Mr. Green

А вечерята е в 6 часа. Много рано ядат.

Тукашните деца след 4 год.възраст вече не спят.
На училище са и няма как. Освен чисто егоистичните причини, като -
да си починем от децата, да гледаме филм, тук силно вярват, че съня е супер полезен за децата
и колкото по-рано легнат толкоз по-добре. Представяте ли си от 19.30 до 07.00 (примерно) спят.
Това са грубо 11 часа сън.  Laughing

# 620
  Мишел ляга в 8 от новородена, даже в 7,30 зимата  Simple Smile И спи на обяд, може в 6 да стане от следобеден сън в 8 почва да иска при Па па и ми вика найт найт  Simple Smile Явно си и остана навик от бебе, не я слагам насила, тя в 7 и нещо почва да иска да спи и задремва по ъглите. Англичанчетата още по рано лягат, дори в 6-7, в градината им дават вечеря в 4 и бяха много учудени, че Мишел яде в къщи пак. На мен ми е екстра и аз съм човек, искам малко почивка  Mr. Green Тука почти не спят на обяд. На една година като беше някъде вече не ги слагаха на легло. Имат едни като носилки в ъглите на градината сега и там си ляга детето, ако му се спи. Мисля, че на две като станат вече и носилки няма, не спят  Crazy

# 621

Момичета, познайте.  Heart Eyes Днес Мая си намери шината. Под една пейка. Толкова много я търсихме и вече не се надявахме. Здрава е, нищо й няма, измих я и я изварих.
Решихме с нея и баща й да я носи вкъщи и нощем. А като излиза с децата да я сваля. Ще говоря със зъболекарката и ако тя каже друго, ще се съобразим.
Просто имам усещането, че стана някакво чудо.  Heart Eyes

# 622
  Облаче това е страхотна новина!Аз бях по-настоятелна с Алек,много му говорихме и той си носи шината 2 години без да я сваля.Сега я свалихме и много му се оправи захапката.неговите зъби са прави,но горните много стърчат над долните и беше като зайче  Laughing.Дано и вие успеете да убедите Майчето,че за нея е по-добре сега да я носи докато е малка!
  И аз зимата като тръгна Цвети на ясла гледах да сме вечеряли към 19-19,30.После ги къпех и до 9,30 бяха в леглото.Сега обаче е трудно с Весела и аз я преместих да спи при батко си,че пречи на Цвети,а тя и сега най-късно в 22 се е надупила и е заспала.Но Весела яко ни разиграва с батко и,искам водаааа,пика ми сееее и така до 23  ooooh!!Ама още малко и тръгват на детска,а аз ако всичко е наред на работа!
 Ние се прибрахме днес от морето,беше страхотно,много сладко се сбогуваха с него!Даваха му целувки сумати време  Joy,пък догодина щели пак да отидат....!Дано успея пак да ги заведа!

# 623
pashic, мисия невъзможна наистина Laughing, само че ние известно време не бяхме в града, затова не се обаждах. Тази седмица вече сме си тук и може да откраднем някой по-слънчев ден за разходка в морската. Браво на Мони за напредъка с гърнето. Сигурно ти е супер сега на зумба-маратона  Party
Облаче, радвам се, че сте намерили шината и сте се разбрали с Мая.
Болничките оправят ли се вече?
Днес, като му се приака на малкия, хвана се за дупенцето и вика "заболя" и сочи гърнето.  Tired Обаче му обясних, че този път няма да го боли, та склони да седне и свърши работата където трябва... но пък ме държа за ръцете през цялото време, милото... Heart Eyes

# 624
  • София
тук силно вярват, че съня е супер полезен за децата
и колкото по-рано легнат толкоз по-добре. Представяте ли си от 19.30 до 07.00 (примерно) спят.
Това са грубо 11 часа сън.  Laughing

Това за съня и растежа на децата и тук го има. Баба ми постоянно ми се кара, че децата лягат късно или ако пропуснат обедния сън. Все повтаря как "растат докато спят".  Peace

А как си мечтая и аз за 11 часа сън!!!!  Joy

Цитат
Сънят ускорява растежа на децата

Екип от учени от Университета на Вирджиния, САЩ, доказа научно, че децата растат най-бързо, докато спят.
Като част от експеримента учените помолили 23 родители да следят растежа на децата си, кога заспиват и колко дълго спят.
Резултатите показват, че темповете на растеж по време на сън при децата нарастват средно с 43% в сравнение с периода, когато са будни. Всеки допълнителен час сън също ускорява растежа средно с 20%.

# 625
За растежа и съня - има определена връзка, защото хормонът на растежа се отделя в най-голямо количество именно по време на сън.

За кухнята- аз съм за. Голямо улеснение ми е, защото просто няма как да му осигуря всеки ден по 3 различни манджи. Това ще означава да стоя постоянно над печката. Когато готвя за нас, гледам да има поне за 2 дни ядене. Още в самото начало казах на мъжа ми, че аз няма да готвя всеки ден, да си знае и да не се мръщи, когато 2 дена под ред яде едно и също. Да не говорим, че за цялото лято съм сготвила макс 10тина пъти.
Никола яде и от нашето, но и кухнята си я обича. Жалко, че държавната кухня толкова дълго е в отпуска. При нас готвят много вкусно.

# 626
  • София
Да не говорим, че за цялото лято съм сготвила макс 10тина пъти.

А с какво се храните?  newsm78
Издай тайната, та и аз да мога да сведа готвенето да такива граници  Joy Би било прекрасно!

# 627
Аз пък не съм взимала кухня за малкия и нямам намерение да взимам. Готвя му аз и засега нямаме проблеми с яденето, общо взето е на нашата обща храна (с много малки изключения). Пържено не яде, никога не съм му давала пържени неща, то и ние не ядем. Също си подбираме и месото, вземаме от селата домашни неща. Не мисля, че кухнята му дава по-голямо разнообразие от това, което аз готвя. Сладкото също сме го органичили, ял е 2 пъти торта досега. Яде сладолед от време на време, но не търси да яде сладко, може би защото не познава много вкуса му. Но много яде пресни зеленчуци и плодове. И за следобедна закуска от кухнята все гледам кремове дават и нишестета и т.н. а сега му давам за следобедна плодове, та сега е сезона. Пие и много фрешове.

Общо взето си е създал един режим на ядене, когато сме си вкъщи: закусва мюсли с кисело мляко, юфка, кус-кус, филийка с нещо, топъл сандвич с кашкавал или сирене и яйца и т.н. После излизат с баба му на разходка, по време на която задължително яде 1 или 2 плода и малко сурови ядки, много ги обича и сам си търси и плода и ядките. На обяд сядат с баба му на масата и ядат заедно каквото съм сготвила + салата или мляко с краставица или таратор. Десерти не му давам, ако не е плод, но той хапва добре и не се стига до десерт. За следобедна яде плодове и може бисквита с мляко. За вечеря сядаме всички, пак нещо готвено яде, понякога само салата иска с малко хляд или попара мляко с хляб, общо взето като виждам, че не му се яде сготвено му давам мляко с нещо и салата и все си ги яде. За храненето е само на масата, не го гоня да му давам в крачка. Олето беше показала едно сгъването столче, откакто сме го взели, постоянно е на него при ядене и си го харесва и го взимаме задължително с нас, ако сме на заведение или за пътуванията.

# 628
Да не говорим, че за цялото лято съм сготвила макс 10тина пъти.

А с какво се храните?  newsm78
Издай тайната, та и аз да мога да сведа готвенето да такива граници  Joy Би било прекрасно!

Със зеленчуци и сирене основно. Мъжа ми добре, че в работа си хапва на обяд, защото до сега да е изчезнал. Аз пък ям разни простотии през деня. Чат-пат излизаме вечер на заведение и така се събират нещата  Peace

# 629
Днес разбрах че си чакаме третата душичка  Hug

Общи условия

Активация на акаунт