Морски бриз в косите ни повява, а на СЕПТЕМВРИйчето все по-тесничко му става!

• 30 565
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
matzko на мен пък моята гинеколожка  ми каза да не съм пиела никакви такива чайове нямало смисъл. Питах я точно за копривата заради анемията и за малиновите листа за по-лесно раждане, но тя ги отрече. Вече незнам на кой да вярвам. В понеделник ще питам и хомеопатката  да видя тя какво мнение ще даде. Иначе ме е страх да пия всякакви добавки,витамини и хапчета които не са ми изписана от докито.

# 421
Stasy тия нашите доктори да вземем да ги запознаем...Нямам думи направо.Иди наистина за твое успокоение-може в майчин дом,поне няма да те върнат.Аз днес толкова се ядосах ,че дори ми бяха болезнени тия стягания.Сега лягам да дремна и утре пак ще е тежък ден.

# 422
Здравейте, и аз да се отчета, днес минах на преглед и бебка е добре. вече е 1400гр, и тя е с по-голяма глава и за сега върви с 1 седмица по-напред. Пооплела се е в пъпната връв и ще си я следим. Иначе утре ме пращат профилактично за тези изследвания за гест. диабет, и после ще трябва да ходя и на очен преглед(заради диоптрите). Преди няколко теми обсъждахме очните лекари, но не се сещам нито коя от вас сподели инфо, нито кои лекари препоръчвахте. Затова ако имате добри впечатления от някой очен лекар, моля споделете Simple Smile

# 423
yael значи си ми ми дружка по пъна връв  Outta Joint Mr. Green
Ще ги следим изкъсо и така  Hug

Stasy87 по-добре не отлагай ако имаш болезнени контракции ... засичал ли си на колко време са. По-добре отскочи до болницата да те видят наиснтина ли матката контрахира. Да знаете, че това не е шега работа...

Аз също не смея да пия нищо без съгласието на лекар, така, че ще си чакам и ще си гнездя сама  Mr. Green

# 424
Фейт , моите не са болезнени, просто стягания и започвам да се чудя дали не си въобразявам просто... Има го в зара. Утре ще измисля да отида някъде на частно, защото моят доктор е вечно зает и за да е по-лесно не трябва да ставам...

# 425
  • София
Ева гледам да не прекалявам с разходките  Wink
Фейт не е от ритането. Аз едвам ставам от леглото ... така ме боли от едната страна, че накуцвам като ходя в началото докато се раздвижа. Като ходя или седя съм доста по добре. Пия по една шепа лекарства ( да не изброявам ) дано помогнат. Преди да си призная пропусках някое хапче ама сега вече не.. Интересното при мене е че не ме боли баш корема по средата а от страни на свивката на крака.  Не знам има ли смисъл да ходя по доктори. АГ - то ми каза оня ден че съм екстра  newsm78
Явно тая жега направо ме смазва... никога не съм се чувствала по зле. cry Даже като бях болна в началото на бременността бях на антибиотик с бронхит и се чувствах по добре от сега.....

# 426
Стаси само като станеш ли получаваш контракции ? Ако е така може да не е матката ами коремните мускули като си залежала цял ден и от тяхното напрягане да се дразни и матката...опитай се да ставаш без да се напрягаш колкото и време да ти отнема или първо да сядаш на ръба на леглото за около 5 мин и после чак да се изпарвиш....По принцип подготвителните контракции с промяна на позата и с раздвижване отшумяват не обратното , затова може би утре трябва да отидеш да те погледнат ако още се получава така  Hug

# 427
  • shumen
Момичета и аз днеска бях на лекция за раждането и беше доста интересно.Проведе се с гинеколжка от Коста Рика и каза доста неща,но повечето са разрешени само при тях.
Аз също съм с временен адрес в Търново и незнам дали няма да е пречка това после.Мисля да отида да попитам в общината другата седмица.
И аз днеска купих едно комплектче за бебчо и едни ританки.Утре ще видя да ги снимам и кача в албумчето.Много са сладурски.

# 428
Който както намери за добре да си гледа бебето - с пикливки или със залъгалки, все тая. Големи хора ще станат. Просто не се радвам някой, като е в откровена заблуда. Вече ако съзнава за какво иде реч и съзнателно си е взел решенията, все тая. Големи жени сме. Всяка с глава на раменете.
Нико залъгалка не щеше. И аз се опитвах зорлем да го науча, защото звучно звучно сучеше палец. И като всяка майка си намерих начина. Често сукане за мен беше приемливия компромис. Всичко е от засилен сукателен рефлекс. Мисля че се справихме по най-добрия начин. Иначе никога не е бил криво бебе. Не съм искала да му запушвам устата. И да ви кажа все ми е тая Петя например дали дава биба на Иванчо. Па и да я съдя че така го успокоявала. Както много пъти съм казвала - има повече от един начин да си гледаш детето.

# 429
  • където мечтите се сбъдват
Sky,и аз си мисля че честото сукане ще разреши проблема с нуждата от изкуствени заместители на майчината гърда  Peace

# 430
Ами,за залъгалките да ви кажа мен лично кое ме притеснява:
1.Ако се даде първите 6 седмици може да попречи на кърменето.
2.Деформация на небцето и преразвитие на горна челюст,ако се ползва твърде дълго.
3.Трудности при отказването от залъгалка при някои деца.

Въпреки това, пак си мисля, че всичко е много относително  Heart Eyes
То детето ще си покажа, а майката ще прецени кое е на-добре в дадена ситуация. Така на теория всичко изглежда много лесно ... но на практика ще е различно със сигурност  :love

202uu  и като добавим и това , че от дете до дете разликата е огромна...няма какво да се чудим кой дава и кой не дава биберон.

# 431
Sky,и аз си мисля че честото сукане ще разреши проблема с нуждата от изкуствени заместители на майчината гърда  Peace
М да , ама не винаги. Моето дете ревеше  въпреки , че беше на гърдата доооста често и то денонощно... Кърмех на поискване до 6тия месец и пак се принудих да дам биберон .

# 432
Здравейте Simple Smile

Аз и вчера и днес съм като бито куче. Тук освен голямата жега е и страхотна влага. Вчера по едно време се чувствах като че ли се опитвам да си поема въздух под вода. И много ми се спи, а и съм все гладна. Взе да ми минава през акъла дали да не пия витамини, ама за сега държа фронта Simple Smile

За протектора за матрак, аз съм се спряла на икейския - отдолу гума, отгоре памук. Но тук масово матраците са с PVC покритие и ще купувам матрак от Икеа, за да е с плат отгоре. Иначе за да е естествен материал без гуми и т.н. съм намерила това: http://www.greenmountaindiapers.com/other.htm#puddlecrib
обаче ми е твърде скъпо. Но на същия принцип ми дойде идея, ако намеря вълнено одеяло /примерно във втората употреба, щото тука такова животно нема/, да си го ланолизирам /с Лансинох/ и да го ползвам по същия начин. Досега, обаче, одеяло не съм намерила...
И още нещо бях измислила. Пак Икеа имат една подложка за матрак - две такива, като се нацапа - пералнята и готово.

За повивалника - по-мек и нормално голям съм виждала този, към него има и калъфки. Аз имам този, който може да се закрепва на кошара, но ми е наследство, не бих го купила.
Скрит текст:
Повечето ми приятелки спират да ползват повивалник когато бебето почне да се върти, а дотогава, че и малко след това бебето ще спи в люлка в нашата стая, където нямам къде да сложа повивалника. Ще преобувам в банята, а там до мивката имам много удобен плот, който обаче е по-къс.

Биберони, шишета, залъгалки и изкуствено мляко няма да купувам, освен ако не се наложи. За сега ги оглеждам и ако нещо ми хареса го показвам на мъжа ми - ако потрябва да ходи и купува. Все пак съм привърженик на идеята, че е по-лесно да се подлъжеш да предложиш изкуствени заместители, ако ги имаш под ръка. А аз много се надявам да кърмя успешно.

Най-сетне да разгледам покупките, всички са страхотни!

# 433
Рошли , получих и 1-2 докато лежах. Основно са при ставане. Сега ставам внимателно, за да избегна моя намеса при контракциите. Трябва да видя къде да отида, защото моят доктор явно не е решението на проблемите ми... А в спешните кабинети не ми се ходи, защото най-много да ми се накарат и там, а нямам сили да се занимавам и с тях.

# 434
Добро утро:).Станах уж само до тоалетна,а такова неистово желание да пия кафе.Е направих си,ще го изпия и май пак ще си легна  Hug.Стаси отивай,не му мисли. Hug

Общи условия

Активация на акаунт