САМО за фенове на Стивън Кинг! - 8 част

• 47 744
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
  • USA, Steak State
Вторият разказ ми е оставил горчив вкус в устата още го помня и прдполагам, че ще го прескоча. Не харесвам нищо свързано с тази тематика.

# 46
  • София
Във втората част на "Четири след полунощ" не са ли "Библиотчна полиция" и "Слънчевото куче"? На мен от кучето още ме полазват тръпки, а съм го чела преди години.
Правили ли сте си класация коя книга ви е ужасила/изплашила най-силно? Аз скоро препрочетох "Играта на Джералд" и отново ме впечатли и ужаси едновременно. Хем имаше откровено отвращаващи моменти, хем не можах да оставя книгата.

# 47
  • USA, Steak State
Да, това са във втората част на книгата, ако мога така да го нарека разделението.

Не се страхувам от книги, този ефект само филмите го имат при мен.
Отвращявала съм се от "Играта на Джералд" и "Библиотечна полиция" най- много, заради тематиката им.

# 48
Мен пък "Мизъри" , гадно ми беше като я четях, чист садизъм  Confused

# 49
Мен пък "Мизъри" , гадно ми беше като я четях, чист садизъм  Confused

Ох ,аз не изтърпях филма.Идеше ми да размажа гадната лелка  fight Ще за извартенячка беше  Close
Много се вживявам и направо място не мога да си намеря от безсилие  ooooh!

# 50
  • София
Ехоооооооооооо!!!!! Страхотно раздвижване има тук, така че ще пиша МНОГО  hahaha !

Елфичка, привет и от мен тук  welcome ! Радвам се, че се записа при нас    Hug !
Тук си обсъждаме предимно Кинг, но пишем и за други автори, които са ни направили впечатление, откриваме тепърва и въобще литература всякаква. Така че, чувствай се свободна да пишеш за всичко, което те вълнува.
На въпроса ти за книгите, които си изброила, по мой вкус ги подреждам така:

- Тъмната кула - винаги ще поставям тази поредица на първо място в творчеството на Кинг. Не веднъж съм казвала тук, че според мен това е апогеят в творчеството на Кинг, но препоръчвам да се чете СЛЕД всички останали негови книги. Дори съвсем наскоро коментирах, че всички други книги на автора (в това число и ненаписани такива) водят до Тъмната кула. Т.е. за да се насладиш максимално на това произведение, е добре да се запознаеш с останалите му книги. Кулата - за десерт  Heart Eyes !
- Стрелецът - вече са ти отговорили, че е първата книга от поредицата "Тъмната кула". Останалите са:
2. Трите карти
3. Пустош
4. Магьосникът
5. Вълците от Кала
6. Песента на Сузана
7. Тъмната кула - разделена в две книги

- Проклятието - хубава е книжката, доста по-внушителна от филма, (но това е нормално!) и си заслужава четенето въпреки, че знаеш вече екранната история.

- Тъмната половина - НЕ ГЛЕДАЙ ФИЛМА!!! Книгата е великолепна и е в моите топ 5 - обожавам я!

- За Гробище за домашни любимци вече е написано достатъчно и със сигурност сме разпалили интереса ти  Wink . Подкрепям мнението на Киф, че човек може да си поплаче доста на тази книга.

- Мъртвата зона на мен лично ми беше скучновата, но я четох след доста от силните романи на Кинг и затова не можа да ме грабне. Но веднъж влюбиш ли се в стила на Стиви, каквото и да напише, все си е удоволствие четенето (макар и понякога с мъка  Laughing). Можеш спокойно да я оставиш за по-нататък.

- Гняв е много противоречива от гледна точка на харесване. Затова и мненията за нея тук са в двете крайности. В нея няма да намериш нищо Стивън-Кинговско - в смисъл, че историята е абсолютно възможна да се случи наистина. Книжката е малка и можеш да й дадеш шанс някой ден; (ще ми е любопитно да разбера дали ще я харесаш).

- Сейлъмс Лот - не я харесвам, но аз не си падам много по вампирските истории по принцип. Но пред вид това, което ти написах за Тъмната кула, е добре да я прочетеш.
Иначе ако харесваш истории с вампири, освен тази книга, Стиви има и два разказа - "Вампирът" и "Татик" - които много ме радват всеки път, когато си ги препрочитам.

- Кери - харесвам я. И тази книжка е малка, но си заслужава вниманието. Две екранизации съм гледала по нея - тях пропуснИ  Laughing !

Моите препоръки, (без да ги подреждам по приоритет), освен гореспоменатите са:

- Четири след полунощ - 4 новели, нямат нищо общо по между си, така че определено не си сбъркала. Голям кеф те чака  Peace !
- Мизъри - започни я, когато имаш достатъчно свободно време! Тази книга не се пуска, докато не прелистиш и последната страница - поне при мен беше така, "изядох" я за една нощ, после три не спах  hahaha . Филмът не беше лош, но книгатаааа е  #Crazy !!!
- Капан за сънища - тази книга така ме потресе, че не четох нищо в продължение на месец. Тук си спомнят, че не бях на себе си.
- То - това се ЧЕТЕ!!! За него не се пише, защото каквото и да се каже е малко.
- Талисманът и Черният дом - в тази последователност, защото имат един и същи главен герой. В първата книга той е дете, във втората възрастен. Първата е хубава. Втората е хубава И брутааааална до побъркване!
- Зеленият път - независимо, че си гледала филма (брилянтен!). И аз направих същото - и пак ме разтърси, и пак ревах, и пак съм я чела..... и рева всеки път, и на книга и на филм! Баси глезлата съм  ooooh! !
- Дума Ки - типичен Кинг. Чудна книга, особено за морето  Laughing !
- Всички сборници разкази - има уникални неща, но просто няма смисъл да ги изреждам. Пък е и хубаво да откриваш някои неща самичка  Hug .

Не съм чела новоиздадените книги - Под купола, Малко след залеза, Зъл мрак, угаснали звезди, 11/22/63, както и някои от по-старите неща. Но така си ми е приятно, като погледна в библиотеката си, че имам непрочетени неща - няма да закъсам в скоро време  Mr. Green.

Аз да кажа, по мой вкус  Heart Eyes......
Препоръки от мен за четене:.......

Я! Вив, как така си изпуснала "Сблъсък", освен "То"  hahaha ?

Кали да изкаже мнение  Hug)

За какво ли не изказах мнение, ми кажи  boo Embarassed ...
 smile3505

П.С.  Mr. Green : bruja,
Скрит текст:
И аз с теб в кюпа на Песента - втори препрочит преди петата част.
Та съм съпричастна с твоята страст  Hug !

# 51
Калиииииии, страхотен пост   bouquet Браво, с кеф те прочетох!
Ноо, нещо липсва  Mr. Green май....едно малко коментарче за един роман..
Да помагам или ще се сетиш сама  Wink

Колкото до Вив и аз забелязах ,че е изпуснала любимите си книги  Heart Eyes
Виви ,защо така бе душа ..ЛИбоФ?

# 52
  • София
Ноо, нещо липсва  Mr. Green май....едно малко коментарче за един роман..

Ти какво искаш сега?! Да се излагам на първата среща ли?
Пък и виж колко благородно постъпих - оставих на вас коментарите и само леееекичко "подхлъзнах" Вив по темата  hahaha !
Едно нарицателно е само нарицателно. То не говори самО за себе си, а другите за него  Laughing !

# 53
Едно нарицателно е само нарицателно. То не говори самО за себе си, а другите за него  Laughing !
Мдаа ,точно така  Peace

Hug

Тогава чакаме Вив да се изкаже по въпроса ,пък после ти  Twisted Evil

И още нещо -  и аз съм в кюпа с Огън и лед ,къде ме забравихте  Crossing Arms На 3-тата книга се моткам още  Blush В момента чета и още една "Стъпки в пясъка" - много ,много ми харесва и филмчето ще изгледам след нея  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 18 юли 2012, 23:41 от Киф

# 54
  • Den Haag
Айде и аз да взема да се запиша при вас  Laughing

Като ученичка бях пощуряла по Стивън Кинг. Чела съм: "То", "Живата факла", "Мизъри", "Бягащият човек", "Гробище за домашни любимци", "Долорес", "Куджо", но имам бегли спомени по книгите. Сега съм свалила всички негови книги от Читанката, но да си призная малко ме е страх да ги чета  Confused Embarassed

# 55
  • София
Киф, и аз се моткам точно на третата  Mr. Green . Там съм си от месец сигурно.
Много малко време за четене имам  Cry .
А какво беше това "Стъпки в пясъка"? Адски познато ми звучи, но изобщо не се сещам в момента  newsm78 ...

diana lobodova, здравей  Hug !
Защо да те е страх да го четеш? Зависи в какво настроение си и на каква литературна вълна си.
Стиви има и не страшни книги. Можеш с разказите да започнеш, например.

# 56
  • Den Haag
Цитат
diana lobodova, здравей   !
Защо да те е страх да го четеш? Зависи в какво настроение си и на каква литературна вълна си.
Стиви има и не страшни книги. Можеш с разказите да започнеш, например.
Здравей  Hug
Това си мислех и аз да почна с по-леките му книжки, благодаря за препоръката  Peace. Мислех да почна с книги като "Зеленият път", "Изкуплението в Шоушенк", "Очите на дракона" и т.н

# 57
  • София
"Зеленият път" не е никак лека. Другите две стават за начало, като Очите на дракона си е откровено детска.
Можеш да си вземеш и "Дългата разходка" - чудесна книга, която не бих нарекла "страшна" в Стивън-Кингски смисъл, но е дълбока и те кара да се замислиш над доста неща.
Гореспоменатият "Гняв", "Мъртвата зона", "Добрият ученик", "Талисманът", "Безсъние", "Огън" - все от по-щадящите, но хубави, определено хубави книги.

# 58
  • София
Йеее, добро утро на вас, и на моята заспала мисъл  Joy

Какво да кажа ... ами няма какво да кажа ... то просто е ясно.  hahaha
По-добре вие избройте любимите МИ книги  Joy Joy Joy
(така де - СБЛЪСЪК)  Heart Eyes
Честно казано, в момента продължавам да не се сещам за други  Embarassed
(имам малко здравословни проблеми и явно е затова)

Дияна, добре дошла и от мен   bouquet И честито за откриването и престрашаването да се запишеш при нас! Добър избор!!!  Hug
Коментирай на воля, тук никога, обещавам, никога няма някой да извади доматките  Crazy

# 59
  • Den Haag
Kally May благодаря за препоръките  Hug  bouquet
Вивиан Добре заварила  Hug Laughing

Общи условия

Активация на акаунт