"С ЮНСКИ бебета благословени вече и ние сме в родени!"

• 38 253
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • Deutschland
Аз големия ми син го захраних 6 месец ,и сега мисля така да процедирам.Не сме имали проблеми с колики.Захраних първо с морков(сама го правех пюрето,става изключително бързо) и след това с картоф.Сок дадох след годинката.Предпочитам да яде плода а не да му пие сока.

Аз да се оплача.Малкия май е с атопичен дерматит.Не съм го водила още на доктор.Началото на септември имаме задължителен преглед и ще видим какво е.Кожата му е доста суха от кръста на горе.Първо бяха бузките,после гушката и вратлето,после раменцата и сега целите ръчички.На едни много ситни пъпки и лющеща се кожа.
По съвет на акушерката ми сега го къпя 2 пъти седмично и във водата слагам мляко и малко зехтин.После го мажа със зехтин.Доста се пооправи положението за сега.Ще видим по нататък.

# 646
Честити месечинки на Цвети и Мирко на Петето.
Аз ще започна в средата на 4-ти месец с зеленчукови пюренца.Но за сокчетата още умувам Grinning.
Диваненце,на вас пожелавам бързо да се оттървете от дерматита.А от какво се получава?

# 647
ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ:

Този месец дъщеря ми е наддала едва 700гр. Педиатърката ни го намира за нормално, но аз леко се притесних и се чудя дали не трябва да направя някаква реорганизация на кърменето. Значи, кърмим се на поискване, наистина не мога да кажа по колко пъти на ден, но ми се струва, че често суче. Нощем има поне едно кърмене, понякога две. Първия месец я будех, ако е спала повече от три часа през деня, но от втория съм я оставила сама да решава кога да се храни. Преди сучеше по 5-6 минути, сега струята е по-слаба и се храни десетина, до петнайсет минути. Храни се от едната гърда, след като откаже да суче повече или заспи има още кърма, тоест смятам, че и стига. Има ли още нещо, което е добре да направя, за да качи повече другия месец или да си караме както досега- пък колкото-толкова?

# 648
divanence и на нашия мъник казаха същото защото и ние бях ме като вас и педито каза да използваме хидратиращи продукти, само дето не му минаваше а аз  имах чувството, че на него му е много неприятно и на своя глава купих мустела за атопична кожа и му мина. Дано да ви мине бързо.

# 649
Zdraveite ,  izvinqvam se che pisha na latinica no nqmam opciq za kirilica !

Dnes malkiq ni Danyslav  pravi 2 meseca !

Dosta chetoh iz temata i vijdam  che pochti vsichki imate problem s noshtnoto spane. Za nqkolko dni malkiq Dany se nauchi da spi  ot 21.00 -  5.00 koeto e perfektno  i za dvamani , negovoto koremche si  pochiva dostatachno kakvo i az Simple Smile  Tova go  postignah s mn uporitost no si zaslujava !

Ako imate jelanie probvaite taka :  Kogato se probujda prez noshta predi da zapochnete da go hranite  probvaite da mu slojite beberona  nqkolko pati dori da q izpluva vie  badete uporiti , dori da vi otneme chas  ili dva . Vaprosa e malkiq da ne reve a samo da mranka , ako reve  mnogo  nqma kak da go napravite !    Pri men se poluchi ot  vtoriq opit .  Predi mi speshe ot 9.00 do  3.00 i posle 6.00 i taka  no prochetoh nqkade za tozi metot.  Pri men podeistva !  Vaprosa e che te sa sviknali da hapvat prez 3.00 chasa(  pri drugi razlichno nie si imame rejim ot rajdaneto )  i kogato se probudqt , povecheto pati go pravqt v prosanica , izpitvat  glad ili pak  prosto sa sviknali s rejima ,  no nie sme teiz koito  trqbva da gi nauchim  koga trqbvat da hapvat i koga da spqt. Ako bebcheto vi e s rejim  i  ne reve momentalno pri sabujdane noshtem probvaite s beberona prosto predi da go nahranite , kogato zapochne veche da reve mnogo i da hvarlq beberonq znachi nqma da stane , no ne se otkazvaite probvaite pone nqkolko dni , trudno e no posle shte se radvate na zdrav noshten san Simple Smile)    Nadqvam se da pomagna na nqkoi ot vas i nai-vajnoto da ste me razbrali kakvo imam predvit , zashtoto pisha dosta haotichno !!!

Lek den na vsichki mami  i uspeh s malkite beboci !

# 650
Здравейте момичета Simple Smile
Надявам се приемате нови попълнения Simple Smile
Моя бебок се роди на 28.06 и се казва Денис
Може ли да ме добавите към групата в Фейса - Армине Господинова

Досега само ви четях и ми бяхте много полезни  bouquet, но сега искам да попитам майките които са изцяло на АМ по колко грама давате на бебетата и колко често. Моето момченце се роди месец по рано и е мъничък - роди се 2770 ....храня го с фризолак, но там препоръчителните дози са 120-150 по 5 хранения дневно, а моя бебо е апсурт да изпие толкова,най- много 100 и понякога го повръща....храним се често по 7-8 пъти на ден, знам, че при всяко бебе е различно, но дали не греша някъде....Понякога е гладен пред 2 часа и такъв рев пада и аз съм безсилна и му давам.. Педито ми ми се скара, каза ми най- малко през 3 часа.....А при вас как е ?

# 651
Здравейте момичета Simple Smile
Надявам се приемате нови попълнения Simple Smile
Моя бебок се роди на 28.06 и се казва Денис
Може ли да ме добавите към групата в Фейса - Армине Господинова

Досега само ви четях и ми бяхте много полезни  bouquet, но сега искам да попитам майките които са изцяло на АМ по колко грама давате на бебетата и колко често. Моето момченце се роди месец по рано и е мъничък - роди се 2770 ....храня го с фризолак, но там препоръчителните дози са 120-150 по 5 хранения дневно, а моя бебо е апсурт да изпие толкова,най- много 100 и понякога го повръща....храним се често по 7-8 пъти на ден, знам, че при всяко бебе е различно, но дали не греша някъде....Понякога е гладен пред 2 часа и такъв рев пада и аз съм безсилна и му давам.. Педито ми ми се скара, каза ми най- малко през 3 часа.....А при вас как е ?

Nie sashto imahme mn problemi s hraneneto  qdqhme dori po 30-40ml na qdene i mn se pritesnqvah  ,  no vseki mi kazvashe che deteto si qde tolkova kolkoto iska ne e nujno da go pritiskash . Ostavih go  da si  hapva kolkoto iska !  Do kolkoto za chasovete ako pitash men  davai mu vodichka i  izchakvai na 3-tiq chas da mu davash  ili go zalagvai s neshto  ne go hrani tolkova chesti zashtoto i stomahcheto mu se natovarva a i nqma da ti qde po 150  prez dva chasa Simple Smile) az go zalagvah s beberon , vodichka  ili pak igra .

# 652
Newmam аз не го храня постоянно на 2 часа, но от време на време когато не спира да плаче, опитвам се да го залъгвам с чайчета, вода, биберон- не става.....в момента в който усети, че това е нещо по различно от мляко започва да плюе и рев....зверски рев.... ooooh! и по цял ден го нося на ръце за да го разсейвам само и само мир да има.....а и имаме и много силни колики  Sad

# 653
Anitka   shtom e takova polojenieto ne go machi deteto s rejima shte pochnete po-kasno . davash li mu neshto za koliki ?

# 654
  • София
Имам въпрос към консултантите от ЛЛЛ.Вики иска постоянно да суче. Аз, естествено не й отказвам. Режимът ни отиде на кино. Но важното е тя да е спокойна. Единствено на вън когато сме може да поспи малко и да минат два часа. Възможно ли е да минава през т.нар. скок в растежа?
Възможно е и това да е причината. Около 8ма-9та седмица бебетата често имат ревлив период, който може да се дължи на емоционален скок в растежа, когато научават нещо ново или придобиват ново умение. Започва да разпознава рутинно повтарящи се неща, откриват си ръчичките и започват да ги движат с цел да ги усещат как се движат  Simple Smile или започват да издават някакъв звук, като гукането. Тези периоди могат да продължат от няколко дни до една-две седмици. Могат да бъдат и истинско изпитание понякога  Confused , но успокоителното е да знаем, че така бебетата ни растат. След това ще знае и може повече  Heart Eyes По-честото кърмене и изобщо гушкане, повече контакт с близък за бебето човек помага тези периоди да преминат по-леко. В този момент бебетата имат силна нужда от това.

ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ:

Този месец дъщеря ми е наддала едва 700гр. Педиатърката ни го намира за нормално, но аз леко се притесних и се чудя дали не трябва да направя някаква реорганизация на кърменето. Значи, кърмим се на поискване, наистина не мога да кажа по колко пъти на ден, но ми се струва, че често суче. Нощем има поне едно кърмене, понякога две. Първия месец я будех, ако е спала повече от три часа през деня, но от втория съм я оставила сама да решава кога да се храни. Преди сучеше по 5-6 минути, сега струята е по-слаба и се храни десетина, до петнайсет минути. Храни се от едната гърда, след като откаже да суче повече или заспи има още кърма, тоест смятам, че и стига. Има ли още нещо, което е добре да направя, за да качи повече другия месец или да си караме както досега- пък колкото-толкова?

Simple Smile Макар понякога да се радваме на уникалността на бебетата ни, друг път ни се иска да е "като другите", за да се чувстваме спокойни, че всичко е наред. Това е съвсем обичайно. 700гр е в "граници" по таблиците за "нормалност", голяма ли е разликата спрямо надаването от първия месец? Понякога съществени разлики в измерването се забелязват,ако не е отбелязано наддаването на един и същи кантар или ако е мерено с дрешки бебето или примерно не е минал цял месец.
 А има и други показатели дали бебето се храни добре. То трябва да наддава на обиколка и ръст, също да пълни редовно памерсите с бистра почти безцветна урина, без неприятна миризма, акото да е кашесто и обилно, без неприятна миризма. Да е хидратирано и на вид(с влажни лигавици в очите и устата; с добър тургур на кожата - след притискане или пощипване се опъва веднага, не остава прищипана); да е жизнено и енергично, когато е будно, а не апатично и летаргично; лекаря да намира за добро общото състояние на бебето. След хранене бебето да е спокойно и да има доволен вид.
 Щом имаш притеснения, можеш да си направиш една ревизия дали може нещо да се промени. Например дали бебето приема твърде големи количества вода, чай или друго различно от кърма; дали ползва залъгалка; дали се разсейва твърде много и подобни.
 Можеш да пробваш да правиш компресия, ако мислиш, че отслабналата струя може да е проблем (обичайно бебетата с порастването стават по-силни и отслабналата струя не ги притеснява, справят си се чудесно, но не винаги е така). Ако има нужда, ще обясня как се прави компресията. Също можеш да направиш експеримент да предлагаш и другата гърда. Ако бебето се е отказало да суче или заспало заради съвсем бавна струя, то най-вероятно ще е склонно да суче от пълната гърда. Ако я отказва, явно стомахчето е сито  Simple Smile

Последна редакция: ср, 15 авг 2012, 23:56 от skrech

# 655
По повод нощното хранене искам да ви кажа и един друг метод как да отучите детето да яде през нощта.Първата вечер в която се събуди за храна във водата за пиене му слагате две лажици мляко на втората вечер слагате една лажица мляко и на третата вече му давате само вода.Да ви кажа че доста действа от мой приятелки зная слава богу на мен не ми се наложи да пребягвам до този метод моята бебка се отучи сама и сега се буди през ноща но и давам само вода.Този метод за залъгване е да може бебето да приема само вода през нощта.

# 656
  • Казанлък
Здравей Anitka!,ние също сме изцяло на АМ!!!Моят господин сам си направи режим,сутрин яде на 2,30 а следобед прави пауза от 5 часа.Яде когато си поиска сам,изобщо не слушам лекари!!!Да дойдат те да го укротяват когато е гладен!!!                                                                                                                                                       

# 657
Nadia83 Laughing така е нямат укротяване.....

Newmam относно коликите вече пробвахме почти всичко което има в Бг....чайчета на Хип, биогайа, еспумизан, инфлакол, колийф....дори и хомеопатични....за съжаление нищо не помага. Някакъв съвет да ми дадеш.....нещо да съм пропуснала ? Единствено сешоара го успокоява, няма да ви казвам как ми бучи главата ...  Shocked но нали му харесва на маймунчето.... Rolling Eyes ,но и към него привикна....не е като първите дни - още щом го чуеше и беше заспал Mr. Green .....сега свалям едни приспивни звуци за бебето- някакви сушилни, вентилатори.....бял шум Joy дано нещо помогне....

Последна редакция: чт, 16 авг 2012, 01:02 от Anitka!

# 658
Хмм, само аз ли не давам вода на моя мъник?
Каката беше само на кърма до 6-тия месец и след това я захраних с разните пюрета и каши и едва тогава започнах да и давам вода. Сок вече не помня кога дадох, но беше доста голяма, след годинката, давах много рядко сок от круши или сливи с лечебна цел (като е запечена). И сега смятам така да направя

# 659
  • София, св. Троица
Здравейте дами,
отдавна не съм писала тук като юнска мама, нещо не мога да смогна май Blush Добре дошли на новите мами, дано да ви е приятно с нас Hug

Zdraveite ,  izvinqvam se che pisha na latinica no nqmam opciq za kirilica !

Dnes malkiq ni Danyslav  pravi 2 meseca !

Dosta chetoh iz temata i vijdam  che pochti vsichki imate problem s noshtnoto spane. Za nqkolko dni malkiq Dany se nauchi da spi  ot 21.00 -  5.00 koeto e perfektno  i za dvamani , negovoto koremche si  pochiva dostatachno kakvo i az Simple Smile  Tova go  postignah s mn uporitost no si zaslujava !

Ako imate jelanie probvaite taka :  Kogato se probujda prez noshta predi da zapochnete da go hranite  probvaite da mu slojite beberona  nqkolko pati dori da q izpluva vie  badete uporiti , dori da vi otneme chas  ili dva . Vaprosa e malkiq da ne reve a samo da mranka , ako reve  mnogo  nqma kak da go napravite !    Pri men se poluchi ot  vtoriq opit .  Predi mi speshe ot 9.00 do  3.00 i posle 6.00 i taka  no prochetoh nqkade za tozi metot.  Pri men podeistva !  Vaprosa e che te sa sviknali da hapvat prez 3.00 chasa(  pri drugi razlichno nie si imame rejim ot rajdaneto )  i kogato se probudqt , povecheto pati go pravqt v prosanica , izpitvat  glad ili pak  prosto sa sviknali s rejima ,  no nie sme teiz koito  trqbva da gi nauchim  koga trqbvat da hapvat i koga da spqt. Ako bebcheto vi e s rejim  i  ne reve momentalno pri sabujdane noshtem probvaite s beberona prosto predi da go nahranite , kogato zapochne veche da reve mnogo i da hvarlq beberonq znachi nqma da stane , no ne se otkazvaite probvaite pone nqkolko dni , trudno e no posle shte se radvate na zdrav noshten san Simple Smile)    Nadqvam se da pomagna na nqkoi ot vas i nai-vajnoto da ste me razbrali kakvo imam predvit , zashtoto pisha dosta haotichno !!!

Lek den na vsichki mami  i uspeh s malkite beboci !

Newmam, позволявам си да пиша като юнска майка, тъй като съм част от темата, а не като помоюник по кърмене. Хрумвало ли ти е, че толкова малки бебета може да имат нужда от храна и през нощта. Стомахчето им е много малко и независимо дали е на АМ или кърма бебетата сега имат нужда от калории, за да растат. Никак не споделям мнението, че едно толкова малко бебе трябва да се принуждава да гладува часове наред.

Хмм, само аз ли не давам вода на моя мъник?
Каката беше само на кърма до 6-тия месец и след това я захраних с разните пюрета и каши и едва тогава започнах да и давам вода. Сок вече не помня кога дадох, но беше доста голяма, след годинката, давах много рядко сок от круши или сливи с лечебна цел (като е запечена). И сега смятам така да направя

и моя маймун не е близвал вода. Големия ми син също беше 6 месеца само на кърма и чак после започнах да давам вода. Винаги съм го кърмила нощно време. И когато порастна, също съм го кърмила през нощта, когато поиска и честно казано така е далеч по-лесно, от колкото да се мъча да пъхам биберони и да успокоявам часове наред гладно дете. То, аз си хапвам през нощта....

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт