"С ЮНСКИ бебета благословени вече и ние сме в родени!"

• 38 277
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,мами и от мен! Честита ни нова темичка на родени юнски бебчета baby_neutral  baby_neutral
Ние след 2 дни ставаме на 1 месец,а днес откривам че са ни пробили 2 зъбчета отдолу newsm12
притесняваме това че, сме много мънички за зъбки,но сега разбирам будуването и плача който трудно
овладявам нощем.Ще видя педиатърката какво мнение ще даде в вторник като се видим.

# 91
Хайде да се запиша и аз за днес  Grinning Успях да сложа децата по-рано да спят и може и аз да успея да си легна преди 12. Днес купих капки за колики- Еспумизан и дадох няколко пъти, но като чета коментарите на консултантите, при нас май проблемът не са коликите, а незрялата храносмилателна система и самото хранене предизвиква дискомфорт. Моята бебка само след кърмене се върти, напъва, иска да я държа на ръце, да и топля коремчето. И колкото по-дълго не е яла и по-настървено суче, толкова повече плаче после. Вчера и днес следобед сука през един час и беше спокойна,  даже си заспиваше на гърда, което почти никога не и се случва.

# 92
# 93
Здравейте, майчета:) Да са ви живи и здрави едномесечните мишлета. Аз се вълнувам за всеки изминал ден, казвам си, кога ще станеш на месец, ами на два, все мисля, а то времето така бързо минава, днес ставаме на 19 дни едва, а на мен ми изглежда, че вече има бузки:)
Днес ставам на 25 години Rolling Eyes, излезнахме за пръв път с количка и тате, беше много хубаво на чист въздух..дано скоро пак да мога да се измъкна, че сме на високо, а асансьор няма-да са му здрави на тате ръцете да носи количка:), това от мен, а за Наденцето толкова често чета, че дори името започна много да ми харесва, много ми е приятно да го чета често Grinning
лека вечер момичета Wink

# 94
  • София
Въпрос към ЛЛЛ Здравейте, малко съм притеснена относно храненето на моето бебе. Първо да кажа, че сме на 22 дни и до сега сме се хранили само на кърма, като до преди няколко дни спазвахме режима между храненията от три часа, но от няколко дни на сам иска да яде през около час и половина два. Започвам да я кърмя, суче около 5 мин. и започва още по-лакомо да дърпа, цялата става червена и започва да плаче, много се ядосва и аз си мисля, че млякото в гърдата е свършило, за да се нерви така и още по лакомо да дърпа. Но проблема е, че изхожданията ни са доста често, около 7-8 пъти. Последно бяхме на консултация на 28-ми юни и ни претеглиха, че тежим 4,320кг., а ни изписаха 3,660кг., което според мен си е доста добре. Днес реших да направя опит и дадох да суче само от едната гърда. За периода от 8 и 30 до 11 и 30 часа изцедих от другата си гърда около 30мл. мляко, което значи, че от двете се събира около 60мл. нека и да са 70мл. на три часа, прекалено малко за едно кърмаче. Моля ви, дайте ми съвет какво да правя, трябва ли да преминаваме на АМ, и ако е така какво да бъде то.

Здравей, simeona!
 Бебето наддава чудесно и това вероятно ти помага да се чувстваш спокойна, че режимът на кърмене задоволява нуждите му от храна.
 Малките бебета растат скокообразно - имат периоди, в които за кратко време рязко дръпват на килограми и сантиметри. Тези периоди се наричат скокове в растежа. В този момент бебето рязко увеличава нуждата си от храна. Когато бебето има нужда от още храна, то може да си я набави, като суче по-начесто и изпразва по-добре гърдите. Така организмът на майката получава сигнал, че има нужда от още мляко и отговаря с произвеждане на повече мляко.

Когато бебето се кърми на строг режим и преминава през скок в растежа, то реагира пак така - търси по-начесто да суче и изпразва гърдите по-добре, и ако не му е достатъчно, нервничи. Ако в този момент майката продължава да държи да се спазва режима и вместо да предложи гърда, дава залъгалка, вода или по друг начин опитва да забави кърменето, тогава тялото на майката няма как да получи така важния сигнал, че трябва да увеличи млякото.
 Казваш, че бебето е сукало по-начесто, значи макар случилото се да е било новост за теб и си се чувствала притеснена, все пак инстинктивно си откликвала на знаците ѝ, като си позволявала да суче  Simple Smile

И така, в момента твоето бебче вероятно преминава през подобен скок в растежа и демонстрира, че има нужда от повече мляко. С по-често кърмене то може да си набави допълнителни порции мляко, като в същото време си дава поръчката за още мляко Simple Smile . Казваш, че бързо изпива гърдата и започва да нервничи. Можеш да изправиш да се оригне(ако обичайно се оригва) и да предложиш втората гърда. А ако предлагаш и двете гърди, но не е достатъчно, тогава може да приложиш компресия на гърдата Ето как се прави, ако има нужда:
Скрит текст:
Статия http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683
 и видео http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?pagename=vid-4dayold
 Накратко: когато бебето спре да суче активно(отваря уста-пауза-затваря уста. Така, че да гълта мляко), но продължава да прави сукателни движения "на сухо", обхващаш гърдата с цяла длан (палец отгоре, другите пръсти отдолу) по-към основата на гърдата(а не отпред като за изцеждане). Притискаш гърдата между пръстите си така, че да не боли и държиш притиснато. Получава се налягане, което изтласква мляко към зърното. Обичайно бебето започва да суче пак така, че да гълта мляко. Когато спре да поема мляко, отпускаш.
 Обърни внимание, че гърдата се притиска тогава, когато бебето движи челюсти, но не гълта мляко(ако не прави сукателни движения, а само си почива на гърдата, от компресията едва ли ще има полза).
Колкото по-свободен е достъпа на бебето до гърдата, толкова по-бързо организмът ти би наваксал нужните количества мляко.

Понякога тези периоди са свързани със засилена нервност, мрънкане и неспокойно, изнервено сучене, като това не е непременно свързано с повишена нужда от мляко, а просто емоционално изживяване при бебето, което се изразява в нервничене. Също така е съвсем обичайно да усещаш гърдите си празни, като това не е притеснително, а нормално и обичайно. Празната гърда произвежда по-бързо мляко от пълната.

Какво те притеснява в честите изхождания? 7-8 на ден са си обичайни за кърмачетата.

Изцеденото количество мляко от гърдата не е показател колко мляко има в гърдата, нито колко мляко изсуква бебето, защото процесите са много различни. На първо място бебето може най-добре да изсуче млякото в гърдите и няма помпа, която да направи това по-добре от добре сучещо бебе. Тялото на майката по-добре реагира на сучещо  бебе, от колкото на помпа и поради хормоналното въздействие отпуска по-лесно млякото, когато бебето суче. Освен това гърдите не произвеждат еднакви количества мляко. Има жени, които изобщо не могат да изкарат мляко от гърдите си или изкарват значително по-малки количества, а е повече от ясно, че бебетата им сучат достатъчно мляко, за да растат и се развиват оптимално.

Очаквам да пишеш какво се случва и желая по-леко преминаване през голямото порастване  Simple Smile

Въпрос към ЛЛЛ: Искам да попитам задължително ли е цеденето на гърдите след всяко хранене, и до последна капка ли трябва да се цедя? Понеже аз цедя когато ги усетя по-напрегнати или когато усетя някое запушено каналче, т.е. около два пъти дневно. А и за цеденето до дупка- цедя се на ръка и колкото и да цедя, гърдите все пускат  Tired Просто ми е много трудно да отделям толкова време, бебка е доста ревлива, а ме е страх да не ми намалее така кърмата  Tired

Не е задължително  Simple Smile В обичайния ход на кърменето бебето суче, когато има нужда, а гърдите произвеждат толкова мляко, от колкото има нужда и цеденето е излишно. Кърмата може да намалее, ако по някаква причина бебето спре да суче достатъчно. Иначе то със сучене може да поддържа нормално производство на мляко, което да отговаря на неговите нужди.
 Когато ти усещаш дискомфорт в гърдите си от препълване, тогава за собствения си комфорт цедиш, за да се чувстваш добре.
 Внасям уточнение, че за да поддържа млякото в нужни количества, бебето не бива да бъде ограничавано да суче само през строги интервали от време, а когато то демонстрира нужда да суче(включително нощем). И понеже Магдалена е още мъничка, ако прави твърде големи паузи в сън(по-големи от 3 часа), може да е нужно да ѝ се предложи да суче в полусън или да се разбуди, защото в първите седмици бебенцата е възможно да забавят сигналите си за глад.

Последна редакция: сб, 07 юли 2012, 02:01 от skrech

# 95
[/b]Честито на мама Krasimira Todorova бъди здрава и много щастлива !!! 
elionora75 ами да ти кажа не се притеснявай мама каза че и дори имало деца и с зъбче да се роди  ShockedМоже би ти е калция в повече ,нали през бремеността  пием разни витамини .Виж какво ще каже доки ,но мисля че не е притеснително .
Ние вчера се снимахме с тортата и бебка позира страхотно !!!
Топъл ден и разходка сутрин ,че е по хладно пожелавам  Monkey 1stroller

# 96
 newsm59, Краси!

Мами, като излизате на разходки как си съхранявате АМ? От вкъщи ли си го приготвяте или използвате дозатор?

# 97
Добро утро и от нас   bouquet Аз като тръгна на разходка,слагам кутията,шишета,винаги си имам преварена вода в количката и като пригладнеем го правя на момента.На кутията пише че не трябва да се съхранява повече от час?! newsm78 И да ви попитам какво мислите за Humana?Има 1 за кърмачета,казват че е по засищаща,та съм в колебание да не пробвам ли,някоя мама ползва ли всички които не кърмят дохранват с АМ?

# 98
Здравейте момичета, аз пак да питам нещо. Вчера бяхме на консултация. За месец без два дена е наддал 865 гр и е пораснал 3 см. Струват ми се малко сантиметрите обаче  newsm78
Записките, които съм си водила с батковците са в Бг и не мога да хвърля едно око, за това да питам ходилите вече на консултация как се движат нещата при вас?

# 99
Здравейте, искам да благодаря на skrechза изчерпателния отговор  bouquet. Ние днес да не казвам голяма дума, сме малко по-спокойни, пак нервничим на гърдата, но по-малко от вчера и успяхме да удържим да поспим 3 часа и половина( без да търсим да ядем). Явно страшната жега също много ни мори. Лек ден на всички мамета и спокойни и щастливи бебета newsm30 newsm32

# 100
Здравейте момичета!
И на мен не ми остава много време да ви чета и да пиша, защото бебчо през деня нещо не иска да спи, особено у дома. На разходката сутрин от 10 до 12ч си спи, но приберем ли се у дома край, а в тия жеги няма как да съм цял ден навън, а и домакинска работа си имам. Тази нощ за пръв път се събуди чак в 4 ч, а заспа в 23ч, но с голям рев,, все иска да е на гърда, а нямам наблюдения да го мъчат много коликите, защото като го взема на ръце и спира да плаче. Мъжът ми ме критикува, че съм го свикнала постоянно да ми виси на гърдите, вечер се налага да го вземам при нас на масата и да го гушкам докато вечеряме, защото се къса да реве. Все още си акаме почти на всяко кърмене, затова може би не го боли много стомахчето, освобождава се  Grinning

Честито но бебенцата навършили месец, да са много здрави и кротки дечица!

Шанелче, защо да е малко 3 см? Аз като гледам по моите записки от Волен той е растял с по около 4 см на месец, мисля, че е нормално да сте с 3 см порастнали. Аз какво да кажа като нас ни измериха на две седмици и ни казаха че е порастнал със сантиметър  newsm78

До тук с писането, звярът се събуди, а заспа точно преди 20 минути  Mr. Green

# 101
Здравейте момичета! Прибрахме се от болницата в понеделник и чак сега намерих време да включа компютъра. Сега почвам да ви чета и да наваксам. Благодаря Ви за поздравите!Накратко бебка е кротушка - спи и яде, а аз съм като дойна крава с мляко за 2 бебета. Поздрави на всички Hug

# 102
Здравейте, мамчета,

elionora75, не се притеснявай за зъбчетата, като антрополог ще ти кажа, че по учебник първо  избиват долните централни резци на около 6-месечна възраст, но не всяко дете се развива по таблиците в дебелите учебници без това да е патология, и само да ти кажа, че Наполеон се е родил с два долни централни резци  Peace
А относно ръста - нормата е 1 см на седмица, тоест около 4 см за месец, така, че 3 см са си съвсем нормални  Peace
Краси, честит рожден ден, мисля, че Господ те дари с най-хубавия подарък!   bouquet

# 103
Краси, Честит Рожден Ден Hug

Мами, имате ли наблюдение върху АМ- Аптамил http://apteka.framar.bg/30010988/%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%B0%D0%BC% … 0%B3%D1%80-milupa ? Четох добри отзиви за него, но ми се иска да прочета и вашите коментари.

Имам и друг въпрос. Храня и с кърма, и с АМ, като ги редувам - едно хранене е с кърма, а следващото с АМ. От какво започнах да давам АМ бебето ми има запек. Давам му по една доза на ден сироп и малко след това памперсът е пълен. Дали е правилно да давам сироп, въпреки че е подходящ и за толкова малки бебенца? Дали организмът може да привикне и след това да не му действа? АМ, което давам е НАН, но искам да го сменя, за това поставих и въпросът по - горе.

Ще съм благодарна на всеки един отговор.

Последна редакция: сб, 07 юли 2012, 18:15 от Плодчe

# 104
Здравейте и от мен в нашата Юнска тема в родени!

наденце, отново благодарности за темата   bouquet

За съжаление не съм чела нищичко от няколко дни, тъй като Берти иска постонно на ръце и ако не го гушкам настава неистов рев. През времето, в което спи гледам да свърша домакинска работа, да обърна внимание на дъщериката ми, и чак в късния следобед остава време за едночасова разходка и сладолед.

Малкия ей сега го чакам да се събуди умрял от глад, че спи вече почти 4 часа.
Надявам се всичко е наред при всички, прегръщам ви  Hug Hug

Ще пиша, когато наистина имам повече време.

Приятна вечер и спокойна нощ   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт