Ваканцията на Седми за осми

• 61 296
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
На мен ми е по-интересно някой да излезе и да си признае, че без школи и/или частни уроци е успял да се нареди в алеята на славата. Иначе, явно тези школи или поне повечето от тях си вършат добре работата, ако и отсреща има нещо като позитивна реакция и нагласа. Помня как се карахме със сина ми, когато не искаше да ходи на школа заради мачове от английската висша лига. Ама после се осъзна кое е по-важно.

# 106
  • София
Ами, ние също ходимхме на школа - Клуб 6+ се казва. Много съм доволна и от двете учителки! Изкара 5,68 по МАТ и 5,18 по БЕЛ. По общия ред беше приет в СМГ.  Peace

А относно дете без уроци - нашият най-добър приятел без грам допълнителен урок изкара 5,78 по МАТ и 5,32 май по БЕЛ. Не съм сигурна, че последните цифри са точните, но съм сигурна до първата цифра след десетичната запетая!!! Да, беше в математическа паралелка, но в обикновено СОУ, не в СМГ. Така че, да, може и без частни уроци ако имаш желание и залягаш над уроците.

# 107
  • София
+1 за Регалия. Девойката беше там по БЕЛ (5.857),
бъдещият шестокласник също вече е записан по БЕЛ.
Хареса ми организацията, отношението, материалите,
възползвахме се от тестовете в електронния вариант.
А с отстъпките - за нея 50% като победител в състезанието,
за него 12% като второ дете, ми излезе съвсем прилично  Money

На мен ми е по-интересно някой да излезе и да си признае, че без школи и/или частни уроци е успял да се нареди в алеята на славата.

При толкова ниско спусната летва на матурите тази година, не бръснещ полет, а прекрачване в ход
беше достатъчно на добре подготвените деца. Но поне аз не възприемам школите просто като
подготовка за матурите, а като допълнение към учебния процес в тази част, която куца в училище.
Виждам, че на малкия му е трудно да се изразява гладко, пише с еднотипни изречения, има нужда
от подобрение с допълнителна работа, което училището няма да му даде, затова залагам на школа.
Дали ще му трябва за матурите в седми клас или би могъл да влезе и без нея - не знам и няма да пробвам,
за мен е по-важно да е грамотен и да умее да формулира мислите си ясно и разбираемо.

# 108
Девойката до сега не е учила и грам френски, така че ще и е от полза езиковия лагер. Ние се връщаме на 2-ри септември от морето, така че може направо да я оставим във Велинград  Grinning
Само аз ли не съм получила sms  Rolling Eyes
Ни се записахме на 1-класиране по първо желание и нищо не ни казаха за лагер.

Един глас от мен за школа Софроний   bouquet

# 109
На мен ми е по-интересно някой да излезе и да си признае, че без школи и/или частни уроци е успял да се нареди в алеята на славата. Иначе, явно тези школи или поне повечето от тях си вършат добре работата, ако и отсреща има нещо като позитивна реакция и нагласа. Помня как се карахме със сина ми, когато не искаше да ходи на школа заради мачове от английската висша лига. Ама после се осъзна кое е по-важно.

Ние си признаваме, че без школи и уроци сме на алеята.  Всъшност не зная дали безплатната школа по БЕЛ към училището се брои за школа, защото я огрявахме само от време на време.
Може би тук трябва да благодаря на г-жа Иванова от ОУ "Славейков" - Варна. Детенце изкара 5,714 по БЕЛ само с училищна подготовка. Големия куп тестове на "Веди" и разни други така и останаха неуважени от страна на дъщеря ми.

# 110
  • София
P.S. Мисля, че в паралелката по физика ще има свободни места за трето класиране. Според мен поне 6. За sweetkids mama, ако още се интересуват.

Лейла, благодаря за инфото. Говорих със сина ми, но той предпочита японския пред физиката. Laughing Изглежда, че за нас вече приключи кандидатстването. Според мен е изключено да се освободят повече места в паралелките с биология, а и при разлика 0,62 с последния приет на второ класиране не бих рискувала да изтеглим документите и да загубим място, което той харесва (японската паралелка).

Относно школите- давам един глас за "Междучасие" с преподаватели Весела Михайлова и Златилов. Резултатите на сина ми от изпитите: 5.304 БЕЛ, 4.679 МАТ.

# 111
не знам, и за мен е пълна загадка такава непоследователност. Определено ми се струва несправедливо и към момичетата, и към момчетата. Ако ще има квоти, то да е навсякъде и за всичко!
Е няма как за математическите да има квоти. Математиката не е лъжица за всяка уста, така че там трябва да са най-добрите, независимо от техния пол. Това е все едно да сложиш квоти за музикално училище!

Що да няма квоти ако държавната политика е да се осигури "балансиран" достъп до образование на децата и от двата пола. Математиката е универсална дисциплина и много помага в бъдещото развитие на децата, независимо дали са повече или по-малко добри. Т.е. малко са тези, които учат математика заради самата математика. Да не говорим че има съвременни методики, които показват че всички деца могат да бъдат добри по математика. Въпрос на мотивация на детето и преподавател.

За музиката не съм разбрала някой да е успял да разработи и приложи подобна методика. Нито пък музиката е толкова важна за развитието на всички деца.
ЕлиХ, математическа гимназия ли си завършила?
Математиката си е талант. Искам да кажа, че тези квоти наистина не ми се виждат справедливи по отношение на момичетата, а аз съм мъжка майка. Спомням си годините, когато този въпрос се дискутираше усилено по медийте и тогава бях много възмутена от това как няма да бъдат приети най-добрите ученици! Но пък има и известен резон в квотите по отношение на зрелостта при момчетата, в сравнение с момичетата.
Не знам къде е златната среда, но все ми се струва, че гимназиите трябва да си имат собствени изпити и да се приемат най-добрите, независимо от техния пол.

# 112
Да може би трябва да благодарим на тези, които ни помогнаха в подготовката на децата! Аз благодаря на Биляна Стилянова и Диляна Иванова /школа 6+/за това , че сбъднаха мечтата на нашето момиче - ФЕГ

# 113
+1 За Веди! 5,571 по БЕЛ, 5,161 по МАТ - първо класиране ІІ АЕГ - АЕ, ИЕ, Г, И (девойка).
Особени благодарности на г-жа Евтимова, преподавател по математика във ВЕДИ. Състоянието на девойката към 15.09 миналата година беше трагично. Тази жена успя към декември да я докара до 5,20 на пробен изпит и я накара да заобича математиката повече от БЕЛ (а преди не я учеше, защото не я обича!).Страхотна учителка! Моля да ни включите и в алеята на славата   bouquet

Още веднъж честито на всички деца и техните загрижени родители! Пожелавам на всички да прекарат едно чудесно безгрижно лято и да съберат сили за щурма на тъй желаните нови училища!

# 114
Глас за Учебен център "Регалия". Благодаря на г-жа Анета Кичукова и г-жа Емилия Димитрова. С тяхна помощ моята девойка се справи блестящо.

# 115
  • София
Петя, и ученето на езици е талант! Айде, стига вече с тази математика! Харесвам я, ама не е единственото нещо, за което трябва талант! За всяко нещо трябва талант! Включително за българския при образуване на множествено число на съществителни, които завършват на "я".

# 116
  • София
Поднасям моите адмирации за г-жа И. Каракочева по БЕЛ и г-жа Р. Блянгова по МАТ и прекрасната организация на г-жа Ушатова създала в школа Регалия.    bouquet

# 117
  • гр. София
Drenski, за лагер школата на НПМГ при вас как стоят нещата. При нас детенце е на 90%, че ще ходи. Само незнае коя смяна. Вие някакви предпочитания?  newsm78
Смяната не сме я обсъждали, довечера ще го решим. Но и на мен първата смяна ми се вижда по-добра. Втора смяна е до 15 септември (събота), а в понеделник сутрин трябва да се яват като зайци в НПМГ. Ще видим какво ще каже девойката и ще те уведомя, стига да изчистите последните 10 процента от колебанията  Grinning

ПП Сутринта тя е отишла в старото си училище с бележката от НПМГ. Взела си е отпускното и го  е занесла в гимназията. Не е имало проблеми по трасето. Вчера, докато я записвахме, дойде само едно момиче, с което ще бъдат в един клас, и то също си донесе отпускното.

Именно. А 10% ще се изчистят дотогава - тях почти ги няма даже.  Grinning

P.S. Ние бяхме в Софроний - 5,21 математика, 5,357 по БЕЛ и сме в НПМГ  Simple Smile . Не ни стигна бала за ЕГ, но мисля че крайния резултат зависи от мноооого фактори, а не от школата, в която си ходил. Във всички школи има добри учители и деца, които са влезли в най-желаните у-ща и паралелки с много високи оценки. Това, че детето е записано в определена школа не му гарантира, че ще влезе някъде.  Peace

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 15:55 от Leila

# 118
На мен ми е по-интересно някой да излезе и да си признае, че без школи и/или частни уроци е успял да се нареди в алеята на славата.
Ние също сме от тези без школи и частни уроци. На края на годината останах като втрещена от резултатите ѝ. Детето изкара 5.552-БЕЛ и 5.821-Математика. Ама през годината явно е залягала над уроците, въпреки упреците от моя страна -от рода на "все на компютъра висиш..."; "отворени само за красота ли ги държиш..." и т.н. и т.н.  Blush

# 119
На мен ми е по-интересно някой да излезе и да си признае, че без школи и/или частни уроци е успял да се нареди в алеята на славата........

Здравейте мили родители!

До сега не съм писала в темата, но много редовно я четях! Благодаря Ви бяхте ми много полезни!   bouquet
Та на въпроса - моят син не е ходил на никакви школи и частни уроци. До сега е учил в спортно училище и е отсъствал много от часовете и изкара 4.600 по БЕЛ и 5.200 по МАТ. Приет е на първо класиране на първо желание в ПГ по телекомуникации. Аз съм много доволна защото сам си го избра и с голямо желание се записа!
Весело лято на всички!   bouquet

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 16:55 от MHristova

Общи условия

Активация на акаунт