Ваканцията на Седми за осми

• 61 296
  • 765
  •   1
Отговори
# 75
"Алеята на славата"  Laughing Това си беше екипна борба.  Joy А сега синьо лято   car003   help     newsm41 Чак не мога да повярвам, че всичко свърши засега.

HugИ от мен хубаво лято момичета....БЕЗ ВАС нещата въобще нямаше да са същите-така споделени и сплотени Hug

Дано от септември да споделяме успехите на успелите ни деца Hug

# 76
  • гр. София
И на нас ни дадоха служебна бележка от НПМГ и днес детето ще ходи до старото у-ще да й дадат отпусно. После ще иде да го занесе в НПМГ. Мисля, че ще се справи. Не вярвам да я отсвирят.
Ralicahr, не сме в една паралелка, но на лагера децата сигурно ще се запознаят  Peace . Дъщерята каза, че иска да ходи от 1.09. - 08.09.  Grinning

P.S. Мисля, че в паралелката по физика ще има свободни места за трето класиране. Според мен поне 6. За sweetkids mama, ако още се интересуват.

# 77
За списъка - ние се записахме в 133-то.

И благодаря на всички, които коментираха квотите.

Само не ми стана ясно, ако има обективна необходимост, защо тя се прилага само за някои училища. Така в училищата, които са по-предпочитани от момчетата, квоти няма, а за сметка на това в останалите училища се получават такива сериозни разминавания в баловете на децата.

# 78
  • София
не знам, и за мен е пълна загадка такава непоследователност. Определено ми се струва несправедливо и към момичетата, и към момчетата. Ако ще има квоти, то да е навсякъде и за всичко!

# 79
  • Пловдив

Само не ми стана ясно, ако има обективна необходимост, защо тя се прилага само за някои училища. Така в училищата, които са по-предпочитани от момчетата, квоти няма, а за сметка на това в останалите училища се получават такива сериозни разминавания в баловете на децата.

Мисля, че всяко училище може само да взима решение.
Във ФЕГ Пловдив, например, за паралелките с френски няма квоти, но за паралелките с английски - има.

# 80
  • София
И от мен запис в новата ваканционна тема. За протокола - ние сме в АК , има ли и други дечица там??

Ако правилно помня, освен моят Дивуняк, там са и хубавиците-умници на Ironic и sidthesloth. Имаше и още една мама по-назад в темите, която бе споделила колебания относно малкото намаление на таксата и бъдещото, но в крайна сметка написа, че са записали, но не помня никнейм-а  Embarassed

# 81
  • гр. София

Във ФЕГ Пловдив, например, за паралелките с френски няма квоти, но за паралелките с английски - има.

Е то и в 35 СОУ в София е така. Не всички паралелки са с квоти. Което е още по-странно. По принцип не съм за квотите. Винаги страдат момичетата. Особено тази година - разликата беше крещяща, особено на фона на високите балове...........Ние пийнахме студена вода за ЕГ по тая причина  Sad .

# 82
Мили дами,
бих искала да попитам нещо. В другите гимназии, да ги наречем - обикновени, разказвателните предмети в 9,10,11,12 клас на какъв език се учат.
Интересуваме например 30 СОУ. В 8 клас ще учат ИЕ 18 часа седмично /първи език/.  В 9,10,11,12 ще учат  ИЕ 4 часа седмично, но никъде в сайта не е упоменато разказвателните предмети на какъв език ще се преподават. Как стоят нещата в останалите училища?

# 83

То МОМН се дистанцираха от квотите и ги махнаха в държавните училища като оставиха общинските сами да решават. Лошото е че на директорите нормативната база по въпроса не им е много ясна, но пък и не са тръгнали да си я изясняват. Логиката е, ако някой тръгне да обжалва квотите, да се насочи към конкретно училище, а МОМН да бъдат бели, честни и добри. Сигурна съм, че ще има обяснения от сорта "Ми ние им обяснихме, че не е редно, но те си решават. Ние не можем да им се бъркаме." А на практика МОМН определя правилата на играта чрез РИО, които са тяхна структура и утвърждават план приема. Ако нещо противоречи на закон, то не би следвало да го утвърждават.

Иначе няма логика навсякъде да е различно. Или има обективна необходимост от нещо и то се прилага навсякъде или няма обективна необходимост и то не се прилага. Ако няма доказана обективна необходимост от квоти, то тяхното наличие си е чиста дискриминация.

Както и да е, смятам да се пробвам в КЗД, за да видим каква е аргументацията на РИО София да "узаконят" с утвърждаване план прием в подобен вид.

# 84
Drenski, за лагер школата на НПМГ при вас как стоят нещата. При нас детенце е на 90%, че ще ходи. Само незнае коя смяна. Вие някакви предпочитания?  newsm78
Смяната не сме я обсъждали, довечера ще го решим. Но и на мен първата смяна ми се вижда по-добра. Втора смяна е до 15 септември (събота), а в понеделник сутрин трябва да се яват като зайци в НПМГ. Ще видим какво ще каже девойката и ще те уведомя, стига да изчистите последните 10 процента от колебанията  Grinning

ПП Сутринта тя е отишла в старото си училище с бележката от НПМГ. Взела си е отпускното и го  е занесла в гимназията. Не е имало проблеми по трасето. Вчера, докато я записвахме, дойде само едно момиче, с което ще бъдат в един клас, и то също си донесе отпускното.

# 85
Като си говорите за тия квоти, се сещам, че по мое време нямаше квоти, а пък в нашия клас във ФЕГ момичетата бяха съвсем малко повече от момчетата. То вярно, че откакто съм завършил, човешкият вид еволюира в най-ръзлични посоки, ама чак пък толкова...А иначе съм раздовен в момента, понеже имам син, а отскоро и дъщеря.

# 86
не знам, и за мен е пълна загадка такава непоследователност. Определено ми се струва несправедливо и към момичетата, и към момчетата. Ако ще има квоти, то да е навсякъде и за всичко!
Е няма как за математическите да има квоти. Математиката не е лъжица за всяка уста, така че там трябва да са най-добрите, независимо от техния пол. Това е все едно да сложиш квоти за музикално училище!

# 87
  • София
Интензивното изучаване на чужди езици също не е за всяка уста. Има достатъчно много хора, дори преди двайсет години, които излизат от езиковите с много ниско ниво на знаене на езика, все едно не са го учили четири години. Очевидно има деца, които едва кретат.

# 88
Аз пък искам друго да запитам, кой в коя школа се готви, какви резултати постигна  и къде го приеха. Мисля, ще е полезно инфо за тези които им предстой кандидатстване , както и на мен отново след 2-3 години!!!  #Crazy

# 89
Сега звънях, инфото е че лагера ще се проведе в комплекс в близост до Велинград, цената е 210,00 лв.,насочен е главно към деца които досега не са учили френски -Кой ще ходи моля?

Ако получа заветния sms, мисля, че и мойта убавица ще отиде.

Общи условия

Активация на акаунт